|
|
|
Дата: 30.11.2006
|
Здравей,аз не съм те разбрал явно,защото мислех,че сериозно се занимаваш с лека атлетика.Сега на световното имаше една спринтиорка на 46,47 години някъде и се състезаваше,така че годините не са ти много;о.Аз все пак ти казвам,че няма смисъл от тези няколко км бягания,по-добре впрегни сили в други упражнения,но ти си знаеш.Чакам да ми напишеш какви са ти тренитовките по лека атлетика.Аз сам съм си направил програма и си я следвам и ми е интересно как тренираш ти.И аз имам трениор,но сега лятото другите почиваха и се наложи сам да си направя програмата.
|
|
|
|
|
|
Дата: 09.09.2006
|
Понеже в много теми виждам мнения от сорта “тези бягания за какво са ти, от тях ще се стопиши т.н.”, които зверски ме дразнят реших да покоментирам. Има хора (като мен), които ги интересуват и други неща освен мускулната маса. Тичането тренира сърцето, а тежестите - не особено. Така, че от всичко има смисъл.
|
|
|
|
|
|
Дата: 27.05.2006
От: софия
|
Bu6mena - 12.09.2007, 12:15 Понеже в много теми виждам мнения от сорта “тези бягания за какво са ти, от тях ще се стопиши т.н.”, които зверски ме дразнят реших да покоментирам. Има хора (като мен), които ги интересуват и други неща освен мускулната маса. Тичането тренира сърцето, а тежестите - не особено. Така, че от всичко има смисъл.
Отговори по-добре от мен! Тренирането не е само за трупане на мускулна маса.
Мускулатурата е последното нещо което ме интересува. Вярно е ,че понякога като се погледна в огледалото малко се дразня, щото съм започнал да приличам на тиранозавър Рекс , големи крака ,а нягоре няма никой, но това бързо ми минава. Преодоляването на големи тежести е много “надрусващо”, усещането е невероятно, но пробягването на 14-15 километра в средно темпо и с музичка не може да се сравни с нищо. Или мъкненето на 3о кила раница 6-8 часа. Нтоварванията трябва да са разнообразни. Фитнеса в най-чистата му форма е много стерилен спорт за мен, няма много предизвикателства. Това е мое мнение, не искам никой , който се занимава само с фитнес да се чувства обиден.
А за спринтьорката:
http://bgtrener.com/news.php?news_id=80
А тренировката сега я набирам в сайта, това поне е графика, но сега през зимата няма да го спазвам определено. Зимата за мен е време за сила и силова издръзливост, спринта остава за пролетта. Ще ми се да потренирам и малко копие и гюле през зимата, но се оказа че в България няма от къде да си купя!
Готова е програмата
http://bgtrener.blog.bg/viewpost.php?id=109420
по тази програма тренирах миналата година. Сега още не съм решил как ще тренирам, все още постепенно започвам да се завръщам към залата, после ще започна и да потичквам. Но за сега предимно дълги ходения с тежко.
Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави - няма нищо ново под слънцето.
Трудът на глупеца го уморява, защото не знае дори пътя за в града.
|
|
|
|
|
|
Дата: 12.09.2007
|
Zdravei,
Otdavna razglejdam saita i 4ak sega se “Prestra6ih” da se registriram. Mai ti si nai-kompetentniq v tazi oblast tuk.
Pravi mi vpe4etlenie 4e pove4eto potrebiteli sa maje i po4ti vsi4ko e za tah. Interesuvam se kam kogo moga da se obarna i da popitam za edna dobra dieta i trenirova4na programa za izgarqne na mazninki i svalqne na kg :(
Петко К - пиши като начало на Кирилица!
|
|
|
|
|
|
Дата: 21.04.2006
|
angel_for_you - 12.09.2007, 14:47 Zdravei,
Otdavna razglejdam saita i 4ak sega se “Prestra6ih” da se registriram. Mai ti si nai-kompetentniq v tazi oblast tuk.
Pravi mi vpe4etlenie 4e pove4eto potrebiteli sa maje i po4ti vsi4ko e za tah. Interesuvam se kam kogo moga da se obarna i da popitam za edna dobra dieta i trenirova4na programa za izgarqne na mazninki i svalqne na kg :(
Петко К - пиши като начало на Кирилица!
Във форума има цял раздел за дамите “Фитнес за жени” пусни там тема .
Не казвайте ,че сте сериозно трениращ , докажете го !
|
|
|
|
|
|
|
така, сега се сетих ,че не съм писал за вчерашния ден 11.09.2007
Тренировката си ми беше само ходене с раницата 7,4 км. сутринта и 7,4 км вечерта.
Имах мускулна треска от клековете
Храната :
Закуска - закуски някви с мляко.
Обяд - супа с питка
Вечеря - пица с вино !
Ей т’ва е разпускане от диети ! Като казах , че съм решил да не се интересувам много от храната… това е. Е, все още ми е съвестно като правя такива дни. Не се впускам в някви мазни и сладки приключения, ама и това си е меню в крайностите.
Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави - няма нищо ново под слънцето.
|
|
|
|
|
|
|
Днес 12.09.2007
Тренировката сутринта 7,4 км. с раницата (15 кг) , в залата тяга, бутане за рамо пред врата, пуловър на скрипеца с една ръка.
Като казах тяга… май ше се захващам с голф, едвам 130кг. за едно повторение и измъчена десятка на 100 кг. Следващите контролни са началото на другия месец. Или ще влеза в пътя или ще хващам гората.
В края на семицата предстои първото бягане с форда, дано само мускулната треска да премине, от десет години не съм се схващал така. Не искам да го отдавам само на дългото отсъствие и качването на килограми. Експеримрнта с нормалната храна нещо май не ми понася. А какво ще стане следващата седмица като сложа още килограми в раницата и включа и бягане? Не ми се мисли…
Храната гледам да не я гледам много, ама ми е съветно да ям сладки неща и мазгочи, така че под “нормална” храна няма да слагам тези неща. Нормално спрямо приетото за три пъти на ден (много е малко не се издържа) въглехидратни храни и ниско белтъчни, примерно супа с питка. Ама като гледам няма да изкарам дълго така и ше подкарам рибата тон със зеленчуците, много трудно възстановявам с “нормална” храна. Никакви суплементи и химикали не съм пипал вече втора седмица започвам.
|
|
|
|
|
|
Дата: 16.07.2006
|
Няма нужда от суплементи, но с хранене 3 пъти на ден няма да стане увеличи ги на поне 5 и нещата ще потръгнат.
|
|
|
|
|
|
Дата: 30.11.2006
|
Разгледах ти програмата за спринта доста е интересна ;0.Както ти каза доста тежичка,ама ти нали каза,че си бил на зоб преди..Bu6mena не си разбрал какво се опитвам да кажа,бате...Аз също се опитвам да кача килограми.Просто ви говоря за професионално трениране в спринта,а вие ако искате си правете бягане за сърцето хахаха ;0.Мисълта беше да тренираш спринт,а не за удоволствие Бушмен...Ти си бягай колкото искаш км никой не ти пречи,а не да говориш,че си се дразнел..
Аз тренирам сутрин леката атлетика,а следобеда за сила и после почивам един ден и пак.Ако искаш мога да си напиша програмата за спринта.
|
|
|
|
|
|
Дата: 20.04.2004
От: Sofia
|
Човече, евала за дневника! Според мен ще си върнеш постижениата и ще ги минеш даже. Похвално е и това, че няма да взимаш добавки - така ще видиш на какво е способно тялото ти и твоята генетика. За спринта може да пробваш и интервално бягане - 2 мин бягаш спринт, 1 почиваш и така докато имаш сили. Бая ще ти качи издържливоста. Успех с тренировките! Ще следя дневника ти с интерес.
“Ключове носех аз, най-ръждивите от всички ключове; и аз умеех с тях да отключвам най-скърцащите от всички врати.” - Ф. Ницше
|
|
|
|
|
|
|
goosebumps - 13.09.2007, 00:16 Разгледах ти програмата за спринта доста е интересна ;0.Както ти каза доста тежичка,ама ти нали каза,че си бил на зоб преди..Bu6mena не си разбрал какво се опитвам да кажа,бате...Аз също се опитвам да кача килограми.Просто ви говоря за професионално трениране в спринта,а вие ако искате си правете бягане за сърцето хахаха ;0.Мисълта беше да тренираш спринт,а не за удоволствие Бушмен...Ти си бягай колкото искаш км никой не ти пречи,а не да говориш,че си се дразнел..
Аз тренирам сутрин леката атлетика,а следобеда за сила и после почивам един ден и пак.Ако искаш мога да си напиша програмата за спринта.
Може и да ме обвинят в “ерес”, но спринта е само техника ! Това и треньора ми го казва. Физиката не е от най-важните неща ,според мен. Всеки който може да прави 20 клека на 100 кила, може да се научи да тича на спринта. Виж маратона там е истинския спортен дух, всичко е до силата на ума.
Вярвам , че всеки може да постигне това което иска. Наложеното мнение , че без специален режим и зоб не може да има високи спортни постижения според мен е наложено от мързеливи хора и такива дето нямат търпение ,да се борят със тялото си 15 години примерно. В подкрепа именно на това си твърдение правя този експеримент, най-вече за себе си. Защото знам, че ако успея да направя това което съм пуснал като задачи в началото на дневника (а аз мисля и още да добавя ако върви програмата), без зоб, без суплементи и някво по-специално хранене, много хора ще кажат че лъжа и зобя “тайно” или ще кажат че имам страхотен ген (нищо не ми е от гена - ще пусна снимки до ден два , да се посмем). Който ме познава лично, знае че и един аспирин да изпия ще го напиша тук и няма да излъжа, а за останалите които не вярват - то си е за тях. И като съм започнал да правя нещо такова, ще трябва да си кажа последните зобове които съм ползвал и кога съм ги приел, та да може всеки да прецени дали още действат, и дали резултатите са повлияни от тях. След една година на чисто предполагам вече няма да има съмнения, но засега…
Сега си гледах дневника:
последно зобене на Nandrolone Decanoate- 30.05.2007
последно зобене на Метилтестостерон на - 30.5.2007
последно зобене на Stanozolol на - 11.о6.2007
(правя тази добавка защото ще има въпроси за дозите - няма да ги описвам да не вземе някой да се” пребие” със зоб. За познавачите на зобенето ще кажа, че белите тука ги правих големи, наистина много яки дози и комбинации от по няколко стероида)
Това което се опитвам да кажа е че спорта първо е сърце, после мисъл, след тях постоянство (инат, упоритост) и чак накрая физика! Красивото тяло е страничен продукт и не е задължително да се постигне, още по-малко цел. Можете доволно да ме оплюете, няма да се сърдя, не очаквам голямо разбиране.
Друго нещо което научих от треньора си е “карай го по-бохемската”, защото само той знае какви режими спазвах.
|
|
|
|
|
|
|
Програмата за днес е лека:
7,4 км с 15 кг раница сутринта
7,4 км с 15 кг раница вечерта
Хранара почти същата
Закуска - сандвичи с колбас, и няква закуска с вишни , кафе и мляко
Обяд - телешко варено с питка и лют червен пипер, кафе.
Вечеря риба тон с моркове, броколи , грозде и чаша вино.
(грамажи не пиша защото нищо не меря)
|
|
|
|
|
|
Дата: 16.07.2006
|
Абе ти хубаво не зобиш, не взимаш и добавки но помисли малко 3 хранения са за нормален човек който не тренира на теб ти трябват минимум 5 защо толкова си се запънал за това, казвам го за твое добро с 3 хранения просто не можеш да се възтановиш и накрая ще зарежеш цялата работа.Съвета ми е да не изпадаш в крайности яж както трябва и резултатите ще си идват спокойно и без зоб и добавки, но без достатъчно ядене си за никъде, има една приказка дето го казва “Храната прави борбата”.
|
|
|
|
|
|
Дата: 05.09.2004
От: София
|
Без добавки и зоб става, но без достатъчно и качествена храна не става. И аз не спазвам някакви супер режими, но поне следя да приемам достатъчно качествени протеини и калории.
Сайт (Блог)
“Always listen to experts. They’ll tell you what can’t be done and why. Then do it.—Robert Heinlein”
|
|
|
|
|
|
|
Еми аз съм нормален човек. Определено мисля да добавя кисели млека с мед след всяка тренировка, защото усещам ,че много трудно възстановявам, а ако не е достатъчно и яйца. Но поне тази седмица искам да изкарам така. Много си прав с три хранения си е зверски глад! Ама ЗВЕРСКИ, най малкото ще добавя едно към 2 вечерта, щото съседите се оплакват ,че вия по луната
|
|
|