Дневник на Tralfamadorian

Дата: 19.03.2007
От: BN/Варна
16.07.2008, 19:18

Вчера скачане на въже 10мин

Днес 5х5 на мечока с 20кг и 20 мин степер

P.S.
Щракнах в началото на седмицата все пак едно фото. Качено е на съответното място. Това е базата, към която трябва да внасям подобрения.

My hands may be rough, but I look better than you do naked!
Remember, if you get away from what you fear, you get weaker. But when you move toward what you fear, you get stronger.
дневник

17.07.2008, 19:06

Днес:

клек 10х3@45кг
гребане щанга надхват 10х3@45кг
римска тяга 10х3@50кг
военна преса 10х3@22,5кг
почивки 45сек
интервали на крос тренажора 60:30 общо 10мин

Remember, if you get away from what you fear, you get weaker. But when you move toward what you fear, you get stronger.
дневник

17.07.2008, 20:01

http://current.com/items/88945270_american_fitness_2008
Някой каза ли нещо за фитнес индустрия? Индустрия определено, но доколко е фитнес. Има и готини идеи. 3Kick например изглежда интересно.
Специално внимание към последните 2-3 мин на филмчето-доста смислено мнение.

дневник

Дата: 07.06.2007
От: София
17.07.2008, 20:11

Тралфче, видях ти снимката - чудесна си. Много е арт тази от март месец в гръб. Поздравления за резултата. А как са краката?

Чувствата се пораждат, когато гледаме на света по неподходящ начин.
Въпрос: Кога най-добре се спори с жена? Отговор: когато тя не е в стаята!
Незаетият ум е работилницата на дявола.

Дневникът на (по-малко преливащия) Kozunak - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28263/P105/
http://www.bb-team.org/articles/2811/

17.07.2008, 20:18

Мерси, козуначе! smile
Много арт се получават снимките, да. С телефон, поставен на самоснимачка и изкуствена светлина, щото живея на първия етаж и няма как да дръпна пердетата smile.
Краката са ок. Бедрата ми са придобили характерен профил, дупето не се тресе. Виждам си вече квадрицепсите.Преди да се прибера в Бг ще си направя пълна фотосесия. Тоя път и с крака, че предния Бухтата ме критикува, задето не съм ги щракнала. smile

дневник

Дата: 27.12.2007
От: Добрич,България
17.07.2008, 20:27

Охааа!  LOL

И на мене ми се иска такъв плосък корем,ама йок... : )) Само като го стегна е добър.

С нетърпение очаквам снимките на краката...ще видим колко арт могат да станат.  grin

Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
Was just a freight train coming your way

“To secure peace is to prepare for war”

Моят Дневник

Дата: 06.11.2005
18.07.2008, 18:14
Tralfamadorian - 17.07.2008, 20:18

Тоя път и с крака, че предния Бухтата ме критикува, задето не съм ги щракнала. smile

Направо се засрамих... red face  tongue wink
Айде давай, че да отсрамиш женската група.  smile  Това лято аз го пропускам от към фото.

Аз и фитнеса- в действие http://www.bb-team.org/forums/viewthread/27858/
Аз и фитнеса- размисли и страсти http://www.bb-team.org/articles/2664/

18.07.2008, 21:07

DeadMan,  LOL  много ме радваш, да знаеш. Ти доста прилично оформена преса си показал в галерията си. Оплакваш ли се не мога да разбера smile
Търпение, снимките ще дойдат. Само да ми мине сесията, че в момента това ми е основното на главата.

Бухитчке, не се срами. Добре че си ти, да знам, че винаги мога да разчитам на градивна критика. И...връщай се вече, направо съм като самотния войн тука smile

И понеже все пак това е фитнес дневник, малко тренировки:
днес: въже 10 мин
утре: мечок 5х5 и някакво кардио, предполагам ще метна гребния тренажор

дневник

21.07.2008, 20:12

Днес:

тяга 10х3@52,5кг
набирания подхват 10х3
преден клек 10х3@45кг
кофи 10х3

интервално на велото 60:30 общо 11:30 мин

Имах адски много агресия, която избих успешно. Бях изморена и премръзнала от цял ден треперене. Просто си изцедих всичките сили в залата.

дневник

23.07.2008, 18:54

Вчера:
табатa клек lowest score 12
въже 5 мин

Днес:
мечок 5х5
бягане 20 мин

Последните дни само седене на едно място (ученееееееееееее) и като вляза в зала съм като изтървана. Много енергия, трябва да се избива.

Една доста интересна статия, която ми попадна днес. Последните два абзаца засягат тема, която ме вълнува особено живо и в която смятам да си насоча професионалния гений. http://www.scidev.net/en/opinions/obesity-researchers-must-understand-how-capitalism.html

дневник

Дата: 16.07.2006
23.07.2008, 20:50

Не виждам какво може да се направи по въпроса, капитализма е така устроен че най - важното е печалбата. Junk foods предлагат най - голямата печалба в сравнение с разходите за производството им. Това че хората се съсипват хранейки се с такива храни интересува шепа хора, както пише и в статията правителствата не искат да правят нищо защото приходите от данъците на консумацията на такива храни са високи. Същото е и с медицината, вече са открити много начини за лесно и безпроблемно лечение на почти всяка болест но те не виждат бял свят защото е много по - изгодно на фармацевтичните компании хората да плащат за дълги и скъпи курсове с полу - неефективни лекарства пак заради данъците и на правителствата също. Системата е така измислена че да генерира най - голям приход а за хората се мисли просто като за работна ръка - стига нещо да не ги убива и да носи печалби значи всичко е ок. Това може би ще се промени когато системата се разруши от самосебе си, но ние няма да сме живи да го видим, единствения изход за всеки от нас е да поеме лична отговорност за здравето си и за това с какво се храни.

23.07.2008, 22:26

Абсолютно! Така си е, Алкорин. Това мнение е изразено и в статията. Аз също го споделям. Системата е безкрайно опорочена-търсенето на печалба е самоцел, без да се взимат предвид дългосрочните ефекти. “Боклучавите храни“ се вписват чудесно в картинката-ниски разходи по продукцията, дълъг срок на годност, висока крайна цена и висок фактор на пристрастяване. Като добавим факта че финансират индиректно фармацевтичната индустрия, а оттам и затрахователната се получава един омагьосан кръг. За държавата подобно финансиране е добре дошло, защото идва без особено големи инвестиции. Факторът възвръщаемост е огромен. Тази тема е предмет на много дискусии, филми, книги и прочее
Обектът на моя интерес е последното ти изречение-личната отговорност на всеки отделен индивид. Живо ме интересува връзката между културата (познанията) на тема хранене, опита, типажа на даден човек и реакцията в дадени ситуации. Защото болшинството от хората се държат адски ирационално. Въртят ми се някакви идеи в главата да изследвам това поведение по-подробно, но си давам още годинка преди да го направя.

дневник

Дата: 29.03.2008
23.07.2008, 23:00
Tralfamadorian - 23.07.2008, 22:26

Системата е безкрайно опорочена-търсенето на печалба е самоцел, без да се взимат предвид дългосрочните ефекти. “Боклучавите храни“ се вписват чудесно в картинката

Още по-отвратителен е фактът, че често маскират боклуците като здравословни храни. Дори масовият потребител да е достатъчно наясно и да се пази от джънк, лесно може да падне в клопката на маргаринчета, обезмаслени сирена, “полезни“ напитки, шоколадови изкуственяци с лейбъл „фитнес”, „баланс” бла бла. Т.е. трябва да имаш над средни познания за да се опазиш.

А между другото цялата джънк истерия пък служи да налва гориво в биоиндустрията. Дотук добре, но изниква въпросът колко е био био-то. Първата тревожна стъпка беше да позволят био-то да е GM.

24.07.2008, 20:24

Да, Phoebe, човек трябва определено да има над средната хранителна култура, за да съумее да отсее наистина добрите продукти. Спазването на прости правила в ежедневнието за съжаление не е толкова лесно, а и обществената нагласа не приема гледката на кутия с яйца, извадена на работното място.
Зачекваш и друга много, много широка тема-за био продуктите. Едно от нещата, които не ми харесват е че се бърка понятиео био продукт с вегетариански/вегански такъв. Във всеки био-магазин преобладават растителните заместители на животинските продукти. А те са най-обработваните с всякакви подобрители, както и най-чест продукт на труда на генните инженери. Дори и да не са третирани, по никакъв начин не могат да претендират за “био“ етикет, по простата причина, че идват от екосистема с безкрайно нарушено равновесие. Почвата не съдържа необходимите минерали, тъй като е прекалено експлоатирана, дъждът е киселинен и т.н. Животинските продукти смятам за по-добри от конвенционалните им еквиваленти. Вярно е, че хранят животните със същите растителни продукти от горните редове, но поне не ги блъскат с “набухватели“. Не искам да звуча фанатично, идеята ми е, че просто трябва да се подхожда внимателно при подбора на храните.

Днешната тренировка:

клек 10х3@45кг
грабане щанга надхват 10х3@45кг
римска тяга 10х3@50кг
военна преса 10х3@22,5
почивки 45сек

инетервално на степера 60:30 общо 11:30 мин

И един извод от тази сутрин...внимавайте при предния клек smile

Прикрепени изображения
DSC00105.JPG
Натиснете върху миниатюрата, за да видите целия размер на изображението

дневник

Дата: 06.11.2005
24.07.2008, 20:58

Тралфче, така е като се тренира яко tongue wink
Мога да ти кажа, че имам същия проблем, въпреки че клякам на машини, които ужким са с меки части. При по- сериозните килограми така се прежулвам, че до кървави рани докарвам нещата и се е случвало да правя отказ заради това че  боли яко.

Аз и фитнеса- в действие http://www.bb-team.org/forums/viewthread/27858/
Аз и фитнеса- размисли и страсти http://www.bb-team.org/articles/2664/