|
|
|
Дата: 09.03.2007
От: Варна
|
Няколко неща ми направиха впечатление:
след тяга смятам, че е абсолютно безсмислено да правиш гребане с щанга - това са базови упражнения, или прави едното или другото за първо, ама двете не виждам какъв смисъл има
в някой от горните постове (беше точно май деня с гърба) изброяваш упражненията за бицепс и трицепс, ама омешано - в суперсерия ли ги правиш? Ама май не бяха равни по брой и нещо се обърках
като правиш краката не съм сигурна, че е необходимо да обиколиш всичките уреди за крака. След клека лег пресата е добре, ама после пак за квадрицепса да продължаваш с бедрено разгъване, ми се струва безсмислено. И без това с лег пресата акцентираш върху него, няма смисъл за трето упражнение пак да го правиш, по-добре минавай направо на задна част. А, и тия напади между клек и лег преса не съм сигурна, че им е там мястото.
Виж аз как виждам нещата - тежък клек за начало, ама разликата в килата (40-50-60) ми се вижда голяма, което ме кара да мисля, че щом клякаш с 60 кила, не може серията на 40 въобще да ти се смята за работна. След клека една тежка лег преса, за трето задна част, а като искаш и четвърто, тогаз почвай нападите, че да хванеш и дупето. Само, че смятам, че нападите в това четвърто упражнение трябва да е в една серия до отказ: правиш напад напред и после напад назад, после пак напред и така докато повърнеш. А, и това да не е с 30 кила за 4 повторения, ами си сложи тежест като за 10-15 повторения до отказ. С това смятам, че ще довършиш и напомпаш перфектно краката. Като искаш направи и едни прасци и за краката смятам, че си готова.
Това е моето мнение, не казвам да го следваш, по-добре попитай и още някой за коментар. Успех ))
|
|
|
|
|
|
Дата: 16.07.2006
|
Гребането и тягата се допълват, гребането работи за латисимусите и въобще за горната част на гърба а тягата за долната и трапеца.
|
|
|
|
|
|
|
Е, извинявам се тогава
|
|
|
|
|
|
Дата: 05.08.2007
От: София, България
|
Alkorin, тягата едва ли работи само за изброените от теб мускулни групи
Хората често ме обвиняват, че нямам сърце… Те всъщност не знаят, че имам голямо, но скромно сърце на студент… което държа в буркан с формалин на бюрото си…
Написаното от мен във всеки един пост е лично мнение. Никой не е длъжен да се съобразява с него.
|
|
|
|
|
|
|
И аз така мислех. Честно казано, аз правя тяга за цялото тяло.
|
|
|
|
|
|
Дата: 16.07.2006
|
tbby - 23.09.2007, 22:31 Alkorin, тягата едва ли работи само за изброените от теб мускулни групи 
Да прав си , само че тук изтъквах разликите между двете упражнения що се отнася до гърба.
|
|
|
|
|
|
Дата: 19.03.2007
От: BN/Варна
|
Peterinka, първо благодаря за мнението. Градивната критика винаги е добре дошла.
Относно тягата, в момента я правя с малки килограми, така че гребането след това не мисля, че е излишно. Когато стигна до тежката тяга ще му мисля, според това как се чувствам. Краката да ти кажа имам склонност да ги пренебрегвам Гледам поне на 2 седмици да направя по-голяма тренировка за тях, затова бяха всичките тия упражнения. Доскоро ги правех в серии с много повторения и малка тежест и минах на обратния вариант за разнообразие. И засега ми е ок по този начин. Иначе упражненията гледам всеки път да ги порменям донякъде, но клека и лег пресата си остават. Да, може би трябва да правя повечко тежки серии там, за сметка на някоя от машините, ще пробвам следващия път.
Малък отчет за днес. Попремислих след вчерашните си изляния и реших да вкарам малко кардио, докато пак си въстановя тренировките по бадминтон. Сутринта станах пих кафе и 1/2 час качвах стълби. Като за пръв път след толкова време отсъствие на всякаква аеробна дейност беше ок, успях да издържа през цялото време, качих 8те етажа в блока 7 пъти. Това като контролно за следващите дни. Другото решение, което взех е да не се мъча с храни, които не обичам и не ми се ядат, а да слушам малко повече вътрешния си глас. В резултат на което, днешното меню е нещо от типа на:
4 яйца забъркани с 2 лъжици ленено семе
2 пуешки пържоли и 70-80 грама маслини в салатата към тях
50тина грама фъстъчено масло (след дълго търсене, случайно се натъкнах на такова без сол и захар)
половин пилешко бутче и 100 грама сирене
около 1/2 литър мляко през деня, като цяло избягвам млеката, защото ми дразнят стомаха. От време на време, обаче страшно много ми се допива и имам периоди в които яко бухам
Другата добра покупка за днешния ден беше едно олио от орехи, което търсех от много време. Доволно! Придава страхотен вкус на салатата.
Едно полезно нещо, което свърших беше да си взема разни мерки, за да имам по-реална база за сравнение от кантара. Измерени сутринта след стълбите бяха такива:
талия 67
ханш 86
бедро 56
глезен 22
ръка 30
китка 15.5
гръб 38
Силно вероятно е някои от мерките да не съм ги взела на правилните места, но поне знам къде точно са замерени, та да ги измеря пак там. Ще видим след един месец какво ще покаже контролата.
My hands may be rough, but I look better than you do naked!
Remember, if you get away from what you fear, you get weaker. But when you move toward what you fear, you get stronger.
дневник
|
|
|
|
|
|
|
Ти пък ми кажи усещаш ли съществена разлика във вида на краката, когато би убиваш с много повторения и когато правиш малко с много кила. Краката са ми слабост и за сега залягам на тежестта, но много ми се ще скоро да те стигна с тия 60 кила на щангата. Може би трябва повече хапване. )
|
|
|
|
|
|
Дата: 24.09.2007
|
Гледам, чета, гледам и чета и ви казвам едно голямо евала за жертвите, които правите и как сериозно сте се захванали с фитнес… Аз колкото и да се опитвам не успявам да съм толккова сериозен… Висок съм 1.82, тежа 84 килограма и всички ми казват, че ако не съм толкова мързелив мога да постигна много, но пусътият ми мързел надделява…
|
|
|
|
|
|
|
Peterinka, не мога да преценя все още оптически дали има разлика, но като усещане краката ми стоят по-твърди след малките серии. А за хапването, ти си знаеш, умишлено не съм ти писала в дневника, че храната ти е крайно недостатъчна. Направо се чудя как си стоиш на краката, че и с тия тежки тренировки…
Цветомире...свети мързел и на мен ми е много познат, но има и нещо друго. Чувството на сладка умора и болка след тренировка, мигновенното заспиване и здрав, регенериращ сън и разбира се задоволството при поглеждане в огледалото. Струва си, повярвай ми. Тонусът, настроението, начинът по-който възприемаш нещата, всичко се променя и то към по-добро. А всяко начало е трудно, но сигурна съм, че голяма част от съформуците ще се съгласят, че веднъж като започне човек и види реални резултати, то става като наркотик, стремиш се все към нови и нови цели и никога не си доволен. Така че, дерзай!
Remember, if you get away from what you fear, you get weaker. But when you move toward what you fear, you get stronger.
дневник
|
|
|
|
|
|
|
Днес станах гладна, затова пих един протеин преди да тръгна да си качвам стълбите. За 30те минути качих 8 пъти етажите, но все още ме боли единият прасец, странно е явно не успява да си конторлирам натоварването поравно на двата крака. Храната за деня:
протеинът от сутринта
100 грама сирене
пилешко бутче и 100тина грама бобец
1/2 литър мляко
6 яйца
50 грама бадеми
консерва риба тон и 50 грама маслини
Сюрпризираха ме с новината, че тази седмица трябва да съм всеки ден на работа, така че ще ми се наложи да правя тренировки след това. Мразя го това, след работа съм като парцал и освен това трябва да ходя на зала, да се прибирам и да лягам. Но ща не ща, ако искам зала тази седмица трябва да е така...кофти…
дневник
|
|
|
|
|
|
|
Днес тренировка гърди:
лег с дъмбели 3Х8 с 12,5 15 15 кг успях да вдигна за пръв път 17,5 кгвите дъмбели 2 серии с тях веднъж 8ца, веднъж 6ца
минах на щангата 40кг 8ца, 45 кг 5ца
полулег с дъмбели 3х8 с 12,5 15, 15 кг с щанга 35 кг 5ца
на скрипците за кросоувър имаше опашка затова кофички 8,6,6
раменни преси с дъмбели 2х8 с 9, 10 кг за 12,5 4ка
за предното рамо нямах сили затова само изометрично задържане на 10кг диск по 10тина сек 3 пъти
2х15 негативни крънча
храна:
лъжица мед след ставане
1. 50гр овес забъркан с протеин
2. пропуснато
3. пиле с екструдиран ориз
4. същото
трен
протеин с лъжица мед, забъркан с мляко около 250-300 мл
5. карфиолец на фурна с 2 яйца, 100 гр шунка и 100 гр кашкавал
Не обичам да имам късна тренировка само с едно ядене след нея, но няма как иначе, времето не ми стига. Мога да се обзаложа, че утре ще вия от глад сутринта
Специални благодарности на бухтата, че ме светна за екструдираните вафли, чудно пасват за разнасяне в раницата
дневник
|
|
|
|
|
|
|
Както и предполагах след вчерашната късна тренировка се съудих по някое време през нощта и коремът ми вдигаше революция, та пих по нощите един протеин. Тази сутрин нещо изобщо не съм чула будилника, та отидЕ коню у рЕката и стълби и закуска проспах. Минах направо на обяда…
1. Пиле с 200 грама заквасена сметана 10%
2.Пиле с бадеми
3. същото
4. 3 яйца с 200 грама сирене
Общо пилето за деня е 550 гр, общо бадемите 50гр. Скоро с толкоз пиле и яйца ще почна да кудкудякам
дневник
|
|
|
|
|
|
|
ДнесКА свободия, не ми се наложи да работя, така че можах да ида на трен по ранина (да се разбира 12-13ч). Тренировката:
-клек: 15 клека само с щангата за разгрявка, 1 серия с 40 кг, после 5х5 с 60кг
-лег преса: 5х5 със 110кг
-напади 5х5 с 30 кг. Тези 30кила ми стават малко, следващия път ще кача повечко
-прасец от седеж 3х5 с 40кг. За пръв път от адски много време правя прасеца от седеж, бая ми пареше след това
-малко корем
Менюто:
1. 4 яйца 2 лъжици ленено семе
трен
протеин с мляко и мед
2. лазаня, в която бях пъхнала 100 грама шунка и 100 грама кашкавал плюс зеленчук
3. 50 гр фъстъци
4. 200 гр козе сирене
евентуално ако ми прстърже по-късно ще мушна още нещо
Като цяло хронично не мога да си стигна калориите. Гледам, ям то все се получават по-малко, отколкото трябва. Замислям се дали да не си взема едно рибено масло да пия, защото това ми липсва в менюто. Ако ям риба, тя обикновено е от конерва и много по-рядко мазна…
дневник
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.12.2006
|
Ох, и аз имам същия проблем, но сякаш и от толкова се пукам по шевовете.
Вземи рибеното, на мен ми отваря апетита страшно много. Слагай по 100 гр. ядки, няма страшно, нали са мазни .
|
|
|