|
Дата: 06.11.2005
От: София
|
Да взема да подсиля дамското присъствие в този раздел.
Занимавам се вече към 5 години с фитнес с едно половин годишно прекъсване заради болешки в кръста, от завръщането ми в залата минаха вече 6 месеца и мога да направя кратък анализ на постигнатото.
Първо една характеристика за мен , височина 165 см., около 53кг, ръка 30 см, талия 64 см, ханш 90 см, бедро 53 см, прасец 34 см.. За този период качих 1,5 см на ръката и свалих по 2 см от ханша и бедрата. Трябва да отбележа преди да продължа, че постигнато е благодарение и на треньора, с който работя през тези месеци. Целта ми през този период беше да вляза отново в предишната си форма, което включваше поизчистване на мазнините, покачване на мускулната маса и повишаване на силовите си възможности.
Тренирам 3 пъти седмично като тренировката ми е разделена на горна и долна част на тялото. Всяка тренировка е различна от предходната така, че няма как да напиша конкретно какви упражнения включва. В една тренировка работя предимно със свободни тежести, а в друга с машини. Принципа е с всяка серия да се вдигат работните килограми и да стигам до откази при последните една две серии. Работя с максимални килограми при, които отказа да е към десетото повторение.
Най-сериозното силово постижение, което си бях поставила като цел беше да бутна 200 кг. на 45гр. лег преса. Е, то вече е в “историята“, тъй като преди два дни бутнах 220 кг в шестата серия и направих 12 повторения и отделно записах 20 повторения пак шеста серия на 150 кг. на вертикалната лег преса. Това засега е най-голямата ми гордост и затова няма как да я пропусна.
Хранителния ми режим се базираше на принципа на въртене на въглехидратите и включваше от 5 до 8 храненя. Въглехидратите бяха под формата на кафяв ориз, екструдирана пшеница или ориз, овесени ядки и разбира се зеленчуци. За себе си установих, че този принцип на хранене е по-добър от стандартните НВД.
Добавките, които взимах са сур. протеин ,амино к-ни, креатин, глутамин, витамини и някои фет бърнари, от които Thigh на SAN заслужава повече внимание.
|
|
|
|
|
|
Дата: 19.03.2007
От: BN/Варна
|
Не мога просто да се сдържа да споделя колко се оцъклих 220! Евала! Аз последно доколкото си спомням, когато се пробвах колко мога да бутна (преди около месец и половина) не бяха повече от 90 на 45 градусовата. Мисля, че в моята зала дори няма толкова плочки на тази машина. Голямо браво! 
My hands may be rough, but I look better than you do naked!
Remember, if you get away from what you fear, you get weaker. But when you move toward what you fear, you get stronger.
дневник
|
|
|
|
|
|
|
Благодаря, но все пак не трябва да се пропуска момента с разликата в машините. В залата, в която тренирам лег пресите са с дискове. За сравнение мога да добавя, че започнах с 90 кг.
|
|
|
|
|
|
Дата: 28.06.2006
От: Кур Чушмя
|
Аз ще кажа само едно браво за постиженията ти! Има и мъже, които не могат да се похвалят с тях.
P.S. А да не се занимаваш с силов спорт?
“Егоизма е естествена реакция на разумния човек, породена от заобикалящата го простотия!“ - Аз
“Смърта на един човек е трагедия, смърта на 1 милион е статистика“ - Сталин
Добромир Делев е бъдещият Мр. Олимпия !
МОЛЯ ИЗБИВАНЕТО ПО ПЪТИЩАТА ДА СЕ УДВОИ, ЗАЩОТО ЯВНО ВИ Е МАЛКО!!!
|
|
|
|
|
|
|
Huskarl - 09.09.2007, 01:27 Аз ще кажа само едно браво за постиженията ти! Има и мъже, които не могат да се похвалят с тях.
P.S. А да не се занимаваш с силов спорт?
Благодаря
Не, само с фитнес се занимавам. Изключително запален любител съм и нищо повече. 
|
|
|
|
|
|
Дата: 05.09.2004
|
Докъде спускаш при лег - пресата? До прав ъгъл в колене или по - надолу?
А пробвала ли си клекове с щанга? Ако кръста и стабилизиращите мускули са ти адекватно развити, при такъв резултат на лег - пресата, 100 кг работна тежест на клека не би трябвало да ти е проблем.
“No, I’m not on steroids…but thanks for asking”
“Do I look like I need your advice?“
“Да знаеш не е достатъчно. Трябва да ПРИЛАГАШ.“
“Да искаш не е достатъчно. Трябва да ПРАВИШ.“
„Ако човек откаже да приеме друго, освен най-доброто, обикновено го получава.“
Сайт (блог)
Видео
|
|
|
|
|
|
|
До прав ъгъл пускам. А клекове с щанга преди правех вече не.
Тягата и клека вече не присъстват в тренировките ми, а и да ти кажа чак с такава тежест не ми се вярва да клекна. Клякам единствено на машини и съм правила 10 повторения на тази с 100кг http://www.jk-fitness.com/bg/index.php?p=shop&show=showdetail&fid=00000023&categ=24&parent=0&navop=0&area=1
|
|
|
|
|
|
Дата: 22.01.2006
|
buhtata кажи си постиженията на базовите движения(клек,лег и тяга), че ти направо ме хвърли в гъбите с тия 200 кила лег преса.
Също така не мога да разбера какви са ти целите - да качваш кг и размери или ?
It is far easier to ignore than to understand
|
|
|
|
|
|
Дата: 18.11.2004
От: софия
|
BOR - 10.09.2007, 18:04 buhtata кажи си постиженията на базовите движения(клек,лег и тяга), че ти направо ме хвърли в гъбите с тия 200 кила лег преса.
Просто тренира малко по-хард от другите момичета/жени в залата защото знае че обичайните женски тренировки ще и повлиаят само на тонуса .... Качественото натоварване води до отлични резултати . При тренирани хора като нея може да се цели стигане до отказ в някои от сериите . Повишаване на силовите качества идват от този тип тренировки и това се явява като вторичен , но не основен ефект , който търси тя . Нейното желание е да има атлетична фигура с относително нисък процент подкожни липиди , както и на повечето трениращи жени в залата с тази разлика ,че тя перфектно разбира ,че големите тежести и тежкото трениране по никой начин няма да направят фигурата и по-мъжествена . Позволявам си да изкажа мнение ,защото аз съм персоналния и треньор .
ПЕРСОНАЛЕН БОДИБИЛДИНГ ТРЕНЬОР
|
|
|
|
|
|
Дата: 16.07.2006
|
Браво Бухтата 220кг лег преса си е сериозно, аз тренирам лег преси от време на време залагам на тежки серии клекове но досега не бях правил с над 160кг лег преси ти обаче ме амбицира да те настигна 
|
|
|
|
|
|
|
TERMINATOR - 10.09.2007, 23:13 BOR - 10.09.2007, 18:04 buhtata кажи си постиженията на базовите движения(клек,лег и тяга), че ти направо ме хвърли в гъбите с тия 200 кила лег преса.
Просто тренира малко по-хард от другите момичета/жени в залата защото знае че обичайните женски тренировки ще и повлиаят само на тонуса .... Качественото натоварване води до отлични резултати . При тренирани хора като нея може да се цели стигане до отказ в някои от сериите . Повишаване на силовите качества идват от този тип тренировки и това се явява като вторичен , но не основен ефект , който търси тя . Нейното желание е да има атлетична фигура с относително нисък процент подкожни липиди , както и на повечето трениращи жени в залата с тази разлика ,че тя перфектно разбира ,че големите тежести и тежкото трениране по никой начин няма да направят фигурата и по-мъжествена . Позволявам си да изкажа мнение ,защото аз съм персоналния и треньор .
Ами добре какво яде тя за тези постижения? Доста добавки си е харесала гледам Може ли някакви снимки да видя се пак .
|
|
|
|
|
|
|
BOR, клек и тяга не правя откакто отново тренирам заради кръста, а лег много рядко, така че немога да ти кажа някакви адекватни резултати. Лега не ми е най-силната част, на 30 кг някакви измъчени десетки и това е.
Цели, те са променливо понятие, първо влизах във форма, после качвах сила, след това чистих... В общ план съм доволна от сегашното си физическо състояние и продължавам в тази посока. Не искам да качвам повече кг. и размери, защото все пак искам да си приличам на момиче и намирам женския културизъм за изключително грозно явление.
Снимки, може би скоро ще кача актуални снимки и ще ме видиш.
За добавките, тези които изброих по долу са всички, които съм използвала през този 6 месечен период, но не съм ги пила всички накуп. От месец някъде пия само амино к-ни.
При храненето също имаше различни варианти. Лятото спазвах 3 дневна програма, съответно с ниски, средни и високи въглехидрати, а след това 3 дневен режим с 2 дни ниски въглехидрати и 1 с високи. И двата режима бяха за чистене.
В момента не се храня по някакъв точен режим, даже заради ангажименти почти не ям (повече няма да коментирам храненето на колегите ).
И това е май по твоите питаня .
Иначе вчера ден за горна част на тялото. Гърди и гръб в супер серии, рамо, бицепс и трицепс в супер серии, корем.
-лег на Смит 20, 15, отказ 12 - 25кг, 30кг, 35 кг
-гребане с дъмбели 20, 15, отказ 11 - 10кг, 11,5 кг, 12 кг
-преси с дъмбели от лег отказ 16, отказ 13, отказ 10 -10 кг
-придърпване на хориз. скрипец 20, отказ 12, отказ 10
-раменни преси 15, отказ 12, отказ 11 -9 кг
-повдигане на дъмбели до брадата 3 серии с 5 кг около 10 повт.
- скотово сгъване с прав лост 20, отказ 16, отказ 12 - 15кг, 20 кг, 20 кг
-разгъване на дъмбел зад глава ( двете ръце) 3 серии около 12 повт. с 10 кг
-бицепсово сгъване на машина 20, отказ 14, отказ 10
-трицепсово разгъване на машина 20, отказ 14, отказ 10
-корем 7 серии
При отказите последните едно, две повторения са с помощ.
|
|
|
|
|
|
|
След вчерашния минус с яденето днес нещата изглеждат така:
8.00 Овесени ядки с вода
9.30 Кисела ябъка
11.00 Моцарела с домат и зехтин
13.00 Пиле с картофено пюре
15.00 Пиле с варена царевица
18.30 Свинско шишче със салата домати
21.00 Едно кисело мляко
Днес почивка, утре ден за крака.
|
|
|
|
|
|
|
buhtata я че се се сетих.
Напиши си диетата като качваш сила
|
|
|
|
|
|
|
Никаква конкретна хранителна схема за сила не съм спазвала. Тъй като режимите ми за чистене не са лишени от въглехидрати те не са ми пречили на силата.
|
|
|
|
|
|
|
Днешната тренировка за крака:
1. Хакен клек
- 20 повт. с 20 кг.
- 20 повт. с 40кг
- 20 повт. с 60 кг
- 20 повт. с 80 кг
- 20 повт. с 100 кг
- 14 повт. (отказ) с 120 кг
2. 45 гр. лег преса - максимално дълбоки преси
- 20 повт. с 110 кг
- 20 повт. с 135 кг
- 20 повт. с 150 кг.
- 14 повт. (отказ) с 170 кг
3. Бедрено разгъване - машинита е в мерна единица lb, което незнам на какви кг. отговаря
- 15 повт. (отказ)
- 12 повт. (отказ)
-10 повт. (отказ)
4. Бедрено сгъване -lb
- 15 повт. (отказ)
- 14 повт. (отказ)
-12 повт. (отказ)
5. Клек на смит - движението е ниско долу и се изпълнява с много малка амлитуда ( горното положение е малко над ъгъл от 90 гр., а долното малко под 90 гр.), без допълнителна тежест
- 4 серии по 30 повт.
6. Прасец на 45 гр. лег преса - четирите допълнителни повт. към бройката са повт. с помощ
- 8+4 повт. с 125 кг.
- 7+4 повт. с 125 кг
- 6+4 повт. с 125 кг
7. Аддуктор, абдуктор машина - lb
- по 3 серии по 15 повт.
8. Кардио - 20 мин. машина със стълби
Хапването:
1. Овесени ядки
2. Черен хляб с извара и маслини
3. Свинско шишче със салата
4. Кисело мляко
5. Протеинова вафла