|
Дата: 18.02.2007
От: София,България
|
Мисля да започна от самото начало,понеже не беше чак толкова далече…
Започнах да тренирам в началото на тази година поточно към 10 януари,с цел да отслабна и да изглеждам по-добре на бала си.Тогава бях 110 килограмово гюле 185 см.висок.Общо взето доста голям тумбак си имах.Ипреди бях тренирал но много не сериозно.Така се захванах в училище (ПГЕА-София).Започнах всеки ден да тренирам по няколко мускулни групи-така без схема или нещо,просто да вляза във форма.ЗАпочнах да разпитвам да чета по форума тук какви режими да спазвам,защото знаех че не става с диета а с хранителен режим.В началото просто бях на много мляко сирене извара фъстъци и вода,след това започнах прилична НВД спрях фъстъците иии общо взето само белтъчини ако ми се връзваха на ден по 0.5грама въглехидрат на телесно тегло пак добре .... и така 2 месеца всеки ден силови тренировки а почти сяка сутрин тичах по 30 мин.разбира се имах и програма всеки ден по мускулна група като след всяка силова правех и велоаргометър и корем .Взимах Л-карнитин по 4гр. на ден,докато не ме светна един пич че организма употребява само 1грам на дена другото се изхвърляло.и така след тези 2 месеца направих пауза от Лкарнитина,но продължих тренировки само че 5 пъти в зала и 3 сутрини тичах.Започнах да чувствам напредък,а НВД си оставаше .седмица две не взимах Л карнитин после пак си взех и ги пих един месец.доста бях напреднал.Започнах сутрин да хапвам повечко въглехидрати и по принцип ги увеличих .... тренировките станаха между 3 и 5 седмично а тичането мина вечер 3 пъти седмично.вече станах 96 килограма и започнах да се харесвам.спрях да тичам само на фитнес ходех 4 пъти седмично ... разбира се Л карнитин и НВД което ми стана като начин на живот и малкото въглехидрати не ме плашеха...бях преминал фазата когато ми беше лошо без тях иии ми прималяваше.така сега съм 90-91 килограма доста съм изчистил...и съм доволен.даже вече мисля да кача ЧММ защото има и доста излишна кожа.не казвам че перфектно съм изчистил напротив коремните мускули едва си личат ама едва просто не е като преди.
Това е историята от утре започвам да пиша какво съм хапвал какво съ тренирал и така.Благодаря за този раздел!Успех!!!
Не се мисля за тарикат ,защото не съм.Не хвърча в облаците ,защото живея на земята.Понякога греша ,но признавам грешките си.Съжалявам за някои неща,но нищо не мога да променя.
Мненията,които давам НЕ са съвети и не карам никой да ме слуша просто мнение (лично).
|
|
|
|
|
|
Дата: 05.12.2005
От: Враца
|
Браво готин! Само така!
Pain is nothing!
Power is everything!
Give nothing - take everything!
|
|
|
|
|
|
|
Благодаря.
за днес малко късно пиша но ...
Така се получава че работя 2-2 ии то 2 дневна 2 почивам 2 нощна 2 почивам ....
тренировките са ми 4-2...4-1 понякога и 5 седмично
Днес имах важна рата от обяд до одеве ии това налагаше да тренирам сутринта обаче събудих се в 9 и викам да полежа после като погледнах часовника 10:15 станах бързо хапнах точно 1 шоколадов бонбоб и 3 лъжици мед.отидох да тренирам...днес правих ръце.
Загрях ставите,и започнах тренировката с дъбмели.от седнало положение.правя по 4 серий на това упражнение ... почвам с тежест позволяваща да направя повеечко повторения за да загрея после по-тежки за 10 повторения и следващите 2 серий с най-тежкото което мога да вдигам иии последните повторения(3-4) са със чийтинг.
След това правя 2 в 1.С кривия лост (широк хват) от стоеж иии веднага след него от долен скрипец със въже до отказ.Правя пак 4 серий като тежеста е максимална на лоста и последните 2-3 повторения са с чийтинг или фиксирани ако има кой да помага.с това завършвам бицепса защото 12 серий са достатъчни според мен.
за трицепс започвам на лежанката с тесен хват правя 4х10.след това правя на горен скрипеец с лост пак 4х10 и завършвам с горен скрипец въже 4 до отказ ... между серийте с въже правя коремни преси ... гледам да разнообразявам има 4 уреда за корем като секи път правя различна комбинация.но си правя пак 2 в 1 правя на единия после моментално на другия така 4 серий по 30 повторения.
Днес не съм следил килограмите с които тренирах но от утре почвам и това да правя ...
Горе доло един час след тренировката хапнах спагети ... не повече от 150 грама със соса ... който съдържа-царевица,домати,месо(колбаси),подправки,сирене,кисели краставички.и слагам кетчуп.
после излезнах на вън не съм ял… вода малко.когато се прибрах доядох спагетите още токова бяха +горчица+половин кренвирш ии една биренка.пак излезнах пих едно мляко с какао.после отидох в една сладкарница ... там се удържах и не ядох само минерална водичка.обаче преди малко се прибрах...хапнах печена чушка със сирене.иии един бонбон шоколадов и някакво от тея рулца мини севън дейс от тея миниатюрните дето са на 2 хапки...съжалявам вече но не се сдържах.наскоро пак започнах да намалявам сладкото.иии вече съм Ок оу утре грам няма да хапвам.часовете изпуснах да пиша но първите спагети бяха към 14:30 вторите 18:30.какаото 22,водата 22:40.и сега последното 12:40 ...
Успех!
Не се мисля за тарикат ,защото не съм.Не хвърча в облаците ,защото живея на земята.Понякога греша ,но признавам грешките си.Съжалявам за някои неща,но нищо не мога да променя.
Мненията,които давам НЕ са съвети и не карам никой да ме слуша просто мнение (лично).
|
|
|
|
|
|
|
Днес съм нощна смяна и не съм тренирал.утре пак съм нощна но ще посля от 9 до 11:30 и ще отида.
Хапването днес беше отчайващо.На последък излизам с едно мимиче и това ме провокира по някакъв начин да ям сладко.Да и днес прегреших пред себе си.Това ще спре но става постепенно все по малко сладко ям и утре жив или мъртъв няма да ям (надявам се).иначе като цяло станах в 10 хапнах една ябълка после към 12:30 хапнах 50-70 грама кашкавал с парче месо не повече от 30 грама да е било.Следващото ядене беше в 15:30 хпнах малко ориз със зеленчуци на манджичка направено доста малко ядох.но към 16:30 ме налегна сладкия глад и изядох 10-тина сладки от тея купените с 200 милилитра айрян.за нощната съм си приготвил маслини 15 броя някъде.кашкавал две парченца средно дебели около по 20 грама.сирене 50 грама не повече 3 печени чушки 3 варени яйца месо 50-100 грама извара околи 100 грама и половин литър айрян.не знам кога ще хапвам но гледам да разпределя яденето на 4 порций минимум.
Успех!
|
|
|
|
|
|
|
Вчера нямах време да попълня дневника си.Бях нощна и спах до към 11:30,но както и през цялата нощ нямах апетит.последното ми ядене беше в 6 сутринта и то малко извара на сила я хапнах за да не съм капо.останах в легното до 13:30 и пак не бях гладен,мой приятел ме викна да тренираме падаше ми се гърди.но въпреки че се чувствах добре и имах сила реших да хапна поне малко стафиди да имам енергия.изядох 100-тина грама.тренировката ми за гърди беше следната.понеже вее 3 та тренировка тренирам с все по тежко.никога не съм можел да ввдигам големи килограми от лег.започвам от хоризонтална лежанка.загрявам с 45-16 повторения,65-10,90-8,100-4,80-10,65-10 и веднага момчето което ме ази сваля до 55 и правя до отказ времето за почивка между серийте гледам да не е повече от 2 мин.,след това на пейката за коремни преси с лост правя с 85-90 килограма 3 серий по 8 повторения,като веднага след всяка серия на лежанка(полу лег) с дъмбели правя флайс...вчера мисля че правих с 22 килограмови дъмбели съответно 3 серий по 10 повторения или до отказ ако не мога да направя 10.после пак същата схема правя крос овър и пак на пейката за корем-флайс,като и двете упражнения до отказ и минимални почивки.това е за гърдите,направих и корем и поблъсках крушата.
като се прибрах...поизчаках да мине около час след тренировката и хапнах една баничка с половин литър айрян това е вече 16 часа.и легнах да подрема защото ме чакаше пак нощна.станах към 18 майка ми бепе направила пица.обожавам пица и нямаше как да не хапна.а пък и тя я прави супер тънка сминимално количество тесто.толкова тънка че само с вилица се яде .хапнах и отидох на работа.там към 22 хапнах 1 варено яйце 2 печени чушки малко парче сирене още по малко кашкавал и резън месе(пушено).другите яденета са към днешния ден и ще ги опиша довечера.доброто е че апетит пак имам.
Успех!
|
|
|
|
|
|
|
Ха ... както се вижда от доста време не съм писал,но сега започвам наново пролетно чистене ... нова програма нова работа нова диета и почти всичко е наново.
Вече работя само нощни смени 3-3 три нощи работя 3 почивам
Тренировките (силовите ми са през ден) след всяка такава въртя вело 20 минути.А дните,които нямам силова и не съм на работа 1-2 дена в седмицата сутрин на гладно тичам 30 минути и завършвам с 10 мин вело за разпускане.Спазвам НВД взимам Л-карнитин http://www.nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=99&Itemid=44 .
Днес беше от дните в които тичам сутрин.
Станах в 6:30 пийнах карнитина към и 40 в 7:00 направих 2 серий набирания ,загрях ставите и почнах да тичам.Между другото беше първия от тези дни с тичането от доста време на сам,може би 4-5 месеца не бях тичал.В началото се позадъхах но избутах 20-25 минутки,прибрах се и врътнах 10 минути умерено темпо на велоаргометъра (80%).Приключих към 7:45 душ.
Правих си зелена салата със зеле маруля и краставички… и към 8:30 закусих от нея+сирене+извараи краставици,изварата беше 100 грама някъде а сиренето няколко хапки
След това към 10:30 си направих една купичка 200-300 грама кисело мляко с нес кафе иии една ябълка хапнах… излезнах до магазина насам натам ... прибрах се и към 14 часа хапнах варени дробчета със остатъка от салатата(прави впечатление че ям доста салата амаа то в нея нищо не се съдържа освен влакники и вода)...да стабилно си я хапвам.Доядох си и към 15 часа бях на площадката в даскалото и поиграх футбол около час час и половина...като се прибрах хапнах 100 грама извара със едно такова дето майка ми го прави в буркани есента,вътре има сурови чушки и домати иии от тях има сосче ...
Погледах малко телевизия и към 17-17:30 съм заспал до към 19 часа.Станах и преди малко към 20:30 хапнах пак малко салата с малко сирене.
Сега пиша това към 22-23 часа ще пия карнитина и си лягам… утре е ден за силова тренировка и вечерта съм на работа.
|
|
|
|
|
|
|
Днес тренировка ръце:
Бицепс:
-дъмбели стоеж 10,8,8,8х13,21,21,21
-прав лост стоеж 8,8,8х40,40,40
-скот машина /супер серий/- 8х30 /12х10/,8х30 /12х10/,8х30 /12х10/
Трицепс:
-лежанка тесен хват 10,8,8х60,80,80
-френско 8,8,8-30,30,35
-кофички на 2 пейки 14,10,10х0,20,30
Храна:
закуска 8:30 кофичка кисело мляко+50 грама овесени ядки
10:00 1 ябълка
11:30 3 яйца 50 грама извара 1 печена наденица/ловджийска/
подремнах
14:30 2 чаши (200мл) прясно мляко
15:30 тренирковка
18:00 зелена салата,100грама варени пилешки дробчета малко сирене и 50 грама извара.
Сега отивам на работа и утре ще допиша какво съм хапнал през нощта,за сега съм си приготвил 200грама извара 100 грама пилешки дробчета и зелена салата…
|
|
|
|
|
|
|
Дописвам за нощната снощи 24 срещу 25 ти Март.
В 19:00 запичнах работа.Към 22 часа си пийнах л-карнитина.След това към 00:30 хапнах 10тина маслинки,100тина грама извара иии има няма 2-3 варени дробчета/не знам колко грама са/ и салата /зеле,маруля,краставица и сирене,подправена с малко слънчогледово олио и оцет.Към 2-2:30 пийнах 1 кисело мляко 2% и хапнах 1 ябълка.Към 3:30 изядох около 300 грама печено на скара бяло месо /мислех на 2 пъти да го ям ама ми се услади/.Следващото и последно ядене беше в 6:00 хапнах остатъка от изварата (100 грама) имаше още 2-3 дробчета иии малко от салатката.
Прибрах се в 8 пикнах л-катнитина и съм спал до сега.Станах 17:30 хапнах една ябълка иии сега към 18 пак ще хапна салата с 2-3 яйца и извара.После съм нощна.
|
|
|
|
|
|
|
Смощи нощна 25ти срещу 26ти към 22:00 пих л-карнитина,към 23:30 хапнах 100грама извара 3-4 пилешки дробчета(най-после ги изядох) и салата.Към 2 часа изпих едно кисело мляко и хапнах 100грама лешници.Към 3:30 една консерва риба тон в собствен сос и към 6:30 100 грама извара и малко салата,към 7:30 една ябълка.Прибрах се и легнах 8:00,станах в 16:00 в 16:15 пих л-карнитина, от 17:00 до 17:30 въртях на велоаргометър първите до 10та минута 70% до 20та минута 80% и до 30та минута 90+%...приблизително гледам така да си разпределям темпото...сега ще хапна към 18:00 3 яйца бъркани с малко сирене салата (зеле маруля и краставица) и пилешко филе 100+грама.
|
|
|
|
|
|
Дата: 19.11.2004
От: Варна
|
Гледам добре се храниш въпреки неприятната вечерна смяна.Евала!
|
|
|
|
|
|
|
Благодаря.
И пак снощи (последна 3та нощна) 26ти срещу 27ми.Към 21:30 си пийнах л-карнитина,след това към 23:30 хапнах пилешко филе приготвено на тефлонов тиган със 5 капки олио,100тина грама (и по-малко) извара иии малко от салатата.Следващото ядене беше към 2:15 хапнах 150 грама пилешко бяло месо на скара+чушка (зелена) пълнена със сирене 150-200 грама,към 4-4:30 същото упражнение .
Във 7:30 изядох една ябълка и към 8:00 хапнах 100тина грама пилешко+100 грама извара.Легнах съм 9:00 ии сега преди час ( 14:00 ) станах към 14:30 хапнах кисело мляко 500мл (домашно) със нес кафе. към 15:00 150 грама пилешко… предстои силова тренировка,после ще дописвам.
|
|
|
|
|
|
|
Тренировката беше за гръб.Започнах към 16 часа.
Набиране широк хват зад врат 3 серий 7,7,8 повторения
Набиране широк хват пред врат 3 серий 6,6,5 повторения (толкова си мога)
Гребане със щанга 2 серий над хват и 3 серий под хват като 70кг , 10,10 ; 8,8,8 повторения
Дърпане на вертикален скрипец тесен под хват пред врат 65кгх8,8,8 повторения.
Трапец-с дъмбели (2х30кг) 3 серий по 10 повторения и със щанга 2 серий по 8 повторения 80 кг.
Корем-повдигане на крака от вис 2х20
на вертикален скрипец заставам с лице към скрипеца хващам на горната макара и се навеждам 3х20
наклони в срани с дъмбел 25кг 3х8
От фитнеса до вкъщи кросче приблизително 1,5-2 км.
Към 18 часа се прибрах,преди малко към 19:00 хапнах пилешка пържола+2бъркани яйца с 50 грама сиренце.По-довечера ще хапна малко салатка (краставица доматче и сирене).
|
|
|
|
|
|
|
Днес ден за кардио тренировка.
Станах в 7:00,в 7:30 пийнах л-карнитина и в 8:00 вее тичах навън.Кросчето беше 25минути след това директно се метнах на велоаргометъра и повъртях 10 минути (90%). към 9:00 закусих прилизително кофичка домашно кисело мляко с 50 грама овесени ядки и кафена лъжичка нес кафе (за вкус).
Към 11:00 хапнах салата със сирене и извара около 400 грама вскичко.Следващото ядене беше в 14:30 си сготвих пилешки дробчета о следната рецепта ... 1кг пилешки дробчета,5глави кромид лук и един буркан домашно консервирани домати и чушки.Лука се нарязва на едро дробчетата се нарязват на хапки и буркана със зеленчуците се изсипва в тавичка еко подмазана със слънчогледово олио (колкото да има по дъното).всичкото това се разбърква добре и се ръга във фурната за около час на умерено топло ... става добро на вкус,може и пресни зеленчуци ама аз имам още от тея пък са ми и по-вкусни.
Та от тая манджа си хапнах порция 300грама.Към 21 часа ми беше последното ядене 200грама салата(домат маруля и краставица) със 100грама извара.
|
|
|
|
|
|
|
Храна:
9:00 3белтъка,един жътък,200мл прясно мляко 1,5%,100грама овесени ядки (на палачинки)
11:00-тренировка
13:00 1 консерва риба тон+1 домат
14:00 остатък от закуската (имаше останало около 50-100 грама)+150грама пилешка пържола+3-4дробчета от манджата от вчера+100грама сирене.
18:00 100грама извара+домати и чушки от буркан (консервирани без мазнина) 100грама
21:00 кофичка кисело мляко 2% “бор чвор”
22:00 фреш портокал и морков 200мл.
00:00 100 грама извара
Тренировка-гърди
Загрявка на лежанка с 20кг16повторения
Наклонена лежанка 10,8,6,4,8-40,80,80,90,70
Лежанка 10,6,2,5,8-40,80,100,90,70
Наклонена лежанка с дъмбели (прибирам лактите до тялото и опирам дъмбелите на гърдите така че по дължина да са по дължината на тялото ...движението е сякаш удряш с прав удър със завъртане накрая ... последователно лява-дясна ръка) 8,8,8-21,23,23
Наклонена лежанка флайс 6,6,6-21,21,21
Корем-коремни преси в супер серий с това на вертикалния скрипец (заставам с лице към него хващам и почвам да се навеждам ...)
|
|
|
|
|
|
|
Храна:
9:00 1 портокал
9:30 кофичка кисело мляко (домашно) 50 грама овесени ядки
11:00 тренировка
13:30 1 консерва риба тон в собствен сос и 1/4 краставица и 1 домат
14:30 200грама извара+домат с чушка от буркан+100грама сирене
18:00 100грама извара +4 бъркани яйца 50 грама пилешко филе
Довечера съм на работа утре ще допиша храната
Тренировка-бицепс трицепс,корем+кардио
Бицепс-прав лост стоеж 6,6,6-40,40,40
крива щанха скот пейка 10,10,10-30,30,30
чукове с дъбмел стоеж 10,10,10-17,23,23
Трицепс-лежанка тесен хват 8,8,8,10-45,55,55,55
разгъване с дъмбел над глава зад врат 10,10,10-13,13,13кг
кофички на две пейки 3 до отказ
упражнение за паласко (наклони в страни) с дъмбел
Велоаргометър 30 минути 80,90,90% .... на по през 10 мин увеличавам
|
|
|
|
|
|
|
Снощи на нощната.
22:00 л-крнитина
23:30 100грама извара,100грама пил.дробчета,100грама салата
2:00 една ябълка
2:30 1краставица със 100грама сирене
3:30 50грама бадеми и една кофичка кисело мляко 2%
9:00 100грама извара
В 10:00 си легнах и станах в 17:00 сега ще хапна 18:00 задушен лук със 4 яйца и 100грама извара=пилешка пържола.
После съм нощна и утре пак ще дописвам,
|
|
|