фитнес и косопад
|
26.09.2007, 15:32
Здравейте, на 26 г. съм и от известно време страдам от косопад.Не ми е известно на какво точно се дължи косопада,но искам да ви питам дали посещението на фитнес залата 2-3 пъти седмично може да засили проблема?Освен това добре ли е при това положение да се приемат хранителни добавки като протеини или аминокиселини. |
|
|
|
26.09.2007, 20:28
Виж, сега е времето на падането на коса, на смяната на козината, дет‘се вика |
|
|
26.09.2007, 21:39
Не, фитнеса не е причината за проблема. Виж дали по майчина линия нямаш плешиви роднини.
|
|
|
26.09.2007, 21:51
Ако си от София отиваш в дерматологията в Медицинска Академията питаш за д-р Илиев , той може да ти помогне.Това не е реклама, тоя човек има по - добра успеваемост в лечението на алопецията от световни лидери |
|
27.09.2007, 11:08
Благодаря Ви за отговорите, winnie за съжаление проблема не се дължи на смяната на сезоните |
|
|
|
27.09.2007, 12:58
алопецията е заболяване свързано най - вече с непълноценен прием на аминокиселини, витамини и минерали . Установена е генетична предизпозиция - баща ти, ако е плешив най - вероятно го е предал и на теб.Не е сигурно че ще се излекуваш , но повярвай ми има начини.Примерно ако отидеш в една аптека най - вероятно ще ти дадат Ревалид, този продукт е слаб,а в началото ще ти тябват предозиране на определени витамими и минерали че и аминокиселини, има препарати и за втриване, има известни перспективи.Стресът е важен , но фитнеса не би трябвало да промени нещо.Така че одити на консултация. |
|
|
20.11.2007, 16:28
И аз прокастрям батенце, от 18 годишен насам... The greater danger for most of us is not that our aim is too high and we miss it, but that it is too low and we reach it. |
|
|
20.11.2007, 19:25
Моята коса също е доста рядка, но става въпрос за наследственост и използване на прекалено много препарати за коса като ученик. Да си кажа честно обаче, НИКАК НЕ МИ ПУКА Cheat on your girlfriends, not on your workouts!“ |
|
|
21.11.2007, 12:21
Протеините и аминокиселините НЕ причиняват косопад , но стероидите ДА . Не казвайте ,че сте сериозно трениращ , докажете го ! |
|
|
05.12.2007, 22:30
МОе от тестостерон висок да т!! ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН |
|
18.12.2007, 22:28
ЕГН-то и то някой път почва да си казва думата моята също взе да оредява ама аз се чудя дали при мене не е и малко на нервна почва.Иначе от фитнеса няма как да стане да ти пада косата или поне според мен. |
|
|
|
06.05.2008, 19:24
Косопада при мъжете може само да се забави, но не и да се спре. За забавяне на косопада, има |
|
|
06.05.2008, 19:43
Шишманов някога е написал статия по въпроса: http://www.bb-team.org/articles/771/ Консултацията с лекар е задължителна!!!. |
|
|
07.05.2008, 08:04
Само да подчертая, че жените не наследяват ген за плешивост от бащите си, защото този ген е скачен с Y-хромозомата и се предава само от баща на син. Я, сега да се изкажа |
|
|
07.05.2008, 09:23
Всъщност всички ние наследяваме косите си от някого и това обикновено са бабите и дядовците, защото гена се предавал по спирала - внуците се падат под бабите и дядовците си, а не под майките и бащите си. Е, това просто го четох някъде, не мога да го твърдя със сигурност. Обаче в семейство с гъсти и къдрави коси, понякога се ражда дете с рядка права коса - просто , злощастният наследник е уцелил гена на единствената си прабаба с рядка коса... по закона на Мърфи. А що се отнася до фитнеса - откакто започнах да се занимавам с фитнес, косата ми порасна и се сгъсти много - не вземам никакви добавки, освен L-karnitin - но и то съвсем за кратко. Може би от НВД-то или изобщо от движението. |
|
|
07.05.2008, 10:35
Ами...аз нещата за гените съм ги чела не “някъде“, а по учебниците си и предаването на генетичните белези далеч не се извършва само по спирала, а е много по-сложно, иначе всичко щеше да е супер просто и лесно:) Я, сега да се изкажа |