Дневникът на (по-малко преливащия) Kozunak

Темата е заключена.
Прескочи до:

30.04.08
03:49

Здрасти мила ми Уини! Много се радвам че ми пишеш!
Дехидратирането мисляа че е факт  и от наздравиците - вече много зле ми се отразява пиенето на алкохол! какъвто ще да е. И тази сутрин ми бе сухо в устата - ама по-малко.
Не мисля че са ми малко въглехидратите - особено след козунаци....То все пак и в млечните има. Ами не ми се завива свят - на мен например адски многто атмосфернотоналягтане и лошото време ми влияят. Вчера това беше и една от причините плюс работатата, заради които не отидох сутринта да тренирам. На мен досто често все ми се спи и 8 часа нощем не ми стигат.  Събота и неделея дори си подремвам следобед.
По повод на 5 те кг. - знаеш ли каква съм смешна. Всичко е ок - малко по корема още има работа, едни стройни крака се подават, и хоп - нестопения до край брич. Седи като някоя кръпка - ужасно гадно. Та 5 кг са пожелателни. Иначе наистина не едобре да се тегля и меря за било и небило. По дрехите най-си личи.
Радвам се че си на същото мнение за Дюкан.

30.04.08
03:59

Ама че рано ставаме. Аз пък не мога да спя...

казано от kozunak на 30.04.08, 03:49:

Здрасти мила ми Уини! Много се радвам че ми пишеш!
Дехидратирането мисляа че е факт  и от наздравиците - вече много зле ми се отразява пиенето на алкохол! какъвто ще да е. И тази сутрин ми бе сухо в устата - ама по-малко.

Наздравиците съм ги пропуснала :lol:  Така е - от алкохола е проблема!

казано от kozunak на 30.04.08, 03:49:

По повод на 5 те кг. - знаеш ли каква съм смешна. Всичко е ок - малко по корема още има работа, едни стройни крака се подават, и хоп - нестопения до край брич. Седи като някоя кръпка - ужасно гадно. Та 5 кг са пожелателни.

И аз имам някакви остатъци сланинести, обаче, вече си мисля, че трябва вече сериозна външна намеса - антицелулитен масаж и процедури. Защото има места по кожата, които не са подплътени с мускул и там няма как да гориш “локално”. При мен този проблем се явява не брича, а вътрешната част на бедрата. Там все си остава една мръвка, която не подлежи на манипулация. Ако си хванеш брича и стегнеш крака, че видиш, че там няма кой знае какъв мускулен багаж. Затова - крем, масаж, горещ душ и пак масаж. :)

30.04.08
17:16

Днес съм със зверска мускулна на краката. Затова направих експеримент и днес бе един кардио ден - 1 час супер бързо ходене по пътеката. Отделно от това имам и 45 ходене по луците с бързо темпо пак... Последва сеанс на страхотен масаж - ей намирих си най-сетне свестен салон за масаж - в долната част антицелулитен , а за цялото тяло вендузки.

Храната:
6.30 - кафе с малко мляко, половин кофичка кисело със супена лъжица ленено брашно, 2 пшеничени трици и 1 овесени ядки.
12.00 - две кюфтета на скара
16.30 - 200 грама телешка филе, 10 шан фъстъка с които ме почерпиха в работата
19.30 - 2 супени лъжици извара и малко постно варено пилешко (крилце и четвърт от гърдите), стрък пресен чесън.

днес определено се чувствам по-лека и някак дрехите ми са по свободни около тялото.

Мнението беше редактирано от kozunak на 30.04.08 17:44.

01.05.08
07:26

Днес, благодарение на статията на Емзо за НВД-то най-сетне се наканих и си сметнах разни неща. ЕТо докъде доведе моята математика, която ми хареса:
За да съм в ОКБ - ми трябват общо 1400 кал.
като Протеините са ми - 159 гр. /636 кал.
Въглефидратният капан (в който явно съм падала, ама вече повече ще внимавам) - 61 гр. / 244 кал.
мазнини - 58, 2 гр. / 524 кал.
Така като ги видиш нещата става някак по-ясно. Не знам дали ще могжа на всички храни да извадя калории и данни - малко безумно ми се струва, а и нямам кантарче в къщи да измеря грамажи - малко на око действам. но се пак си проверих данните на някои храни, които най-често употребявам. И ккаво се получи на практика - ако хапна да лечем 2 филии бонус, 50 грама суров бадем, 2 супени лъжици овес и малко млечни - хайде направила съм въглехидратите за деня!
Абкохолът през великденските празници ми е изиграл лоша >:(  шега определено - веднага съм трупнала каза сантиметърът по талията най-вече и още има остатъци от дехидритаиране.  >:-(  :cheese:
Така че - ще се стягам! Яко при това (абе къде са ми емотиконите??????? - аха намерих ги)

Емзо - мерси много!

Мнението беше редактирано от kozunak на 01.05.08 07:30.

01.05.08
18:17

В прекрасния пролетен ден прекрасно се храних и тренирах! Направо се чувствам като бял човек!
Манджата:
1. 8.30 - 1/5 кофичка  кисело мляко направено на гъст айрян вътре с пшеничени трици и пектин. След 30 мин последва закуската - кафе, 2 препечени филии бонус с малко масло и шунка.
11.00 - 1 ябълка
14.00 - две варени яйца  и резен шунка.
16.15 - л карнитин
17.00 - тренировка
20.30 - един домат нарязан на салатка с два стръка лук, супена лъжица извара, поръсено всичко това с малко зехтин, ленено брашно и щипка слънчоглед; парче бяло месо.
не знам колко калории прави това - не ми се смята сега, а и не вярвам да си надвишила 1400 - но може би утре ще се помъча.

Имах и страхотна тренировка:
- загрявка
- 10 мин вело
- коремни х 3 - странични от лег, V- преса и молитва - всяко едно по 30 бройки
- рамо - летеж от стоеж - 3 х 10 на 3 гк, 2 х 3 на 6 кг.
рамо - раменни преси - 3 х 15 на 6 кг.
гръб - придърпване на скрипец зад врат - 3 х 12 на 30 кг
гръб - придърпване на скрипец пред гърди - 3 х 12 на 30 кг - май трябваше първо гърба да направя, а не рамото че се изморих - но хайде...
краката - ей днес нямаше пукната жена в залата, но за сметка на това от мъжете едва се дореждах до някои уреди, а до други въобще не стана. За щангите така и не докопах - то всичко живо бе тръгнало да прави мъртва тяга, така че се наложи бързо да променям идеите.
Супер серия Напади - двойна стъпка - 30 броя редувано с 40 броя бедрено сгъване  - така три кръга -. не мислих че ще издържа ама успяяяях!
Следва глутеус машина - с всеки крак настрани и назад с 20 кг - 60 пъти. Така две серии.
до абдутктура и аддуктора не стигнах - вече дойдоха жени в залата. Метнах се на степера - 10 мин интервално - наведена напред и изправена. След което 15 мин кростренажор пак интервално. Това е за днес. Чувствам се великолепно!

01.05.08
18:46

казано от kozunak на 01.05.08, 18:17:

... май трябваше първо гърба да направя, а не рамото че се изморих - но хайде...

Не, мила кифличке, така както го правиш е правилно! Ако тУриш гърба преди раменете, няма да можеш да тренираш добре тях. Те са доста слаба група, по принцип и е редно да са по-напред. Пък и този гръб... не му трябва повече, мен ако питаш, хеле пък ширина :)
Храната ти ми се види да е малко, дали изобщо ги има 1400? Посмятай малко и ще видиш, че може и да не ги стигаш калориите, не да ги надхвърляш. Ако не се храниш достатъчно, ще спреш да сваляш.

Мнението беше редактирано от Winnie на 01.05.08 18:46.

01.05.08
18:55

Разбрах защо съм задържала вода - мила Уини - гадното ПМС плюс великденски последици...но пия Префемин  - не посмях да рискувам с дуфастона както си писахме преди време, и от няколко месеца вече съм по добрев тая фаза. Явно ми се е урегулирал донякъде прогестерона. Рамото - аз пък да ти се похваля почва да се подава - което много ме радва - не сами в горната част вече толкова пухкави ръцете, а пък към китките съм като вейка. Така че напредвам. Утре ще посмятам. Но с тази храна засега се чувствам идеално. Ще видим по натам.

01.05.08
19:06

казано от kozunak на 01.05.08, 18:55:

Разбрах защо съм задържала вода - мила Уини - гадното ПМС плюс великденски последици...но пия Префемин  - не посмях да рискувам с дуфастона както си писахме преди време, и от няколко месеца вече съм по добрев тая фаза. Явно ми се е урегулирал донякъде прогестерона. Рамото - аз пък да ти се похваля почва да се подава - което много ме радва - не сами в горната част вече толкова пухкави ръцете, а пък към китките съм като вейка. Така че напредвам. Утре ще посмятам. Но с тази храна засега се чувствам идеално. Ще видим по натам.

Оф, аз нищо не пия, но полудявам по това време на месеца, ама наистина полудявам... :vampire: И вода задържам. И с шоколад се тъпча, иначе да не си ми насреща. Дуфастона няма странични ефекти, този горния препарат ми е непознат, обаче.
Раменете много ги харесвам аз. Моите също станаха хубави, но то им трябва малко, едри са си природно. Тренирай ги твоите с пресата малко по-тежко и с по-малко повторения и ще видиш още по-голяма разлика. И един съвет от мен - първо прави пресата - тежко, после лети с малки тежести по 15 пъти.
Ами гърба защо го товариш с едно и също в една тренировка? Вместо едното вертикално придърпване, сложи някакво гребане - на хоризонталния скрипец, или с дъббел, или пък със щанга. Аз не ги правя тези неща, защото адски ме боли след това гръбнака.
А относно храната, нормално е да се чувстваш добре, защото в  един момент привикваш към дадено количество. Но привиквайки, спираш стреса и спираш свалянето.

Мнението беше редактирано от Winnie на 01.05.08 19:22.

02.05.08
06:30

Уини - тази таблица как ти се вижда - http://www.zdravoslovno.com/Calculators.html - нещо не намерих по-добра засега.  Отчете ми че на закуска - 2 филии бонус, с малко масло, 2 варени яйца и шунка съм праснала 200 калории...Днес съм без Д . адска мускулна, едва сядама, ама ми приятно, защото не го чувствам да се тресе, а да е тонизирано и стегнато.

03.05.08
05:57

казано от kozunak на 02.05.08, 06:30:

Уини - тази таблица как ти се вижда - http://www.zdravoslovno.com/Calculators.html - нещо не намерих по-добра засега.  Отчете ми че на закуска - 2 филии бонус, с малко масло, 2 варени яйца и шунка съм праснала 200 калории...Днес съм без Д . адска мускулна, едва сядама, ама ми приятно, защото не го чувствам да се тресе, а да е тонизирано и стегнато.

Козуначе, здравей! Забавих се, че пътувах...
Аз, именно поради тази причина, че таблиците не струват, смятам на ръка, колкото и тъпо и старомодно да е. Искам само да ти отбележа, че двете яйца ти мятат едни 160 кал. минимум, какво остава за всичко останало. Освен това, “една лъжица еди какво си и малко шунка” са много относителни мерни единици. Затова се мерят и грамажите на всяко нещо. Има и по-верни сметачни таблици, но и на тях не вярвам много-много. Обаче пък, аз изпадам е педантизъм в това отношение и не е много полезно, ако не си решил да се състезаваш :) Но нали съм сбъркана...от страх да не взема да преям, смятам ли смятам.
Мускулната треска е от нападите. Не си ги правила скоро, нали?

03.05.08
07:42

Благодаря, Уини! Ммдааааааа - май е крайно време да си намеря кантарче аз! В халите все го гледам и все се затичвам да си го купя - след което се разкъндардисвам с мотива “Бе аре бе, чак път толкоз - и тва да правя съвсем ще откача...” В къщи съвсем ще ме вземат за побъркана.
И добра таблица с посочени вещества - че да не цъкам като луда по сайта - трябва да открия. Някакви идеи?
Вчера - фитнес в заловия смисъл на думата нямаше, ама толкова градинска работа имах - и днес продължавам - че не знам колко пъти станах, клекнах, наведох, изправих.....За финал имах едно часова разходка. Да, скъпа Уини - не съм ги правила отдавна нападите. Но ми е приятно - ама че съм мазохист.
Храната малко отиде на заден план:
8.00 - прословутата закуска вече я споменах
12.00 - опааааа, пропуснала съм обяда без да забележа - така съм се улисала в двора - днес няма да допусна тая грешка
20.00 вечеря - леле колко часове са минали - салата от домат, чушка, маслини, яйце  и извара, полята със зехтин и слънчогледово семе. 50 гр. филе елена, едно пилешко бутче.

Днес на закуска:
9.30 - 2 филии бонус с масло, едно яйце, една чушка, кафе с малко мляко.
И напред към градинарството - че е ад под небето от бурени и треви. Че и с попови прасета се борих вчера - ей не умират от райд.... но мравките ги хапват.

21.05.08
11:37

Не съм писала тренировки и хранене, защото не ми остава време да пиша такива неща (предавам брой на списанието) -  но да се похваля, че днес си купих най-сетне кантарче за храна за скромната сума от 11 лв, и ленено масло на GNC - за 18 лв., тоест на половината на  Barlean`s. Ще докладвам как ми действа по-натам. Като се успокои работната атмосфера при мен ще активизирам дневника и ще понапиша малко мерки. Общо взето - съм на статус задържане. но се чувствам идеално.

05.08.08
11:59

Леле, съвсем го зарязах тоя дневник - срамота! Я да почна пак да си пиша!

От днес реших малко да променя фитнес стереотипа и да премина малко на повече кардио - хем ми дотегнаха силови тренировки (Митака вече трябва да ми смени програмата!), хем нямам много време, хем в жегата ми е адски трудно да  тренирам. Но ето едно решение, което измислих - 45 мин. редовно в залата всеки ден за подържане на форма и да видим как ще се отрази.
Ей какво свърших днес и се чувствам добре:
загрявка
1. 15 мин. велоергометър интервално
2. 15 мин пътека интервално, но и с две сесии по две минути с тичане - за пръв път го правя и УСПЯХ! никога досега не бях тичала - винаги адски съм мразела, но сега стана и оживях!
3. тук за разнообразие вкарах 3 серии по 60 бройки аддуктор/ абдуктор
4. 15 мин крост тренажор интервално
разтягане

Честно мислих че няма да издържа ам много добре ми подейства. Освежаващо.

Все пак няма цяла седмица да карам така - ще вкарам и две силови тренировки в седмицата за подръжка - много ми е люпобитно как ще ми се отрази след две седмици или пък месец.
Храната досега - Хора имам адски проблем в горещото време - хич не ми се яде:
1. 7.00 половин омлет на сух тиган, кафе
2. 10.00 - тренировка
3.12.00 - 100 гр. телешки суджук
4. сега ще измисля нещо за ядене отново - не знам какво и не ми се ядеееееее......... но ще отскоча до Халите!
5. салата от домати, извара, някакви яцйца ще бъркотя -уф
водата ми е обикновенно към 3 литра на ден

Само да кажа че на мерки съм константна величана от сумати време - 1.70 (по последно мерене или 1.69 през зимата ръст), точно 60 к, всичко останало е писано в по-горните постове. Всъщност ще ми се още малко да сваля до пролетта - към 5 кг.

Мнението беше редактирано от kozunak на 05.08.08 12:03.

06.08.08
14:33

Да допиша за вчера и да споделя за днес:

Вчера - към храната ще прибавя и 150 гр. телешко на тефлон, задушено после с лук и зелени подправки; 50 гр. извара и доматена салата;

Днес:
6.30 - кафе, 2 филии бонус с малко масло и 30 гр. ементал
10.00 - 50 грама боровинки, 50 малини
днес ми беше адски зле от жегата - нямах грам тонус и желание да правя каквото и да било, ама нейсе
13.00 Тренировка:
20 мин пътека - интервално с тиане от по 1 минута - бавно ходене - бързо ходене
15 мин - велоергометър
10 мин кростренажор
разгряване
16.00 - шопска салата, паниран кашкавал
следва - в 19.00 съм на рожден ден в ресторант, предвид натъпкването си в по-ранен час при всички случаи ще се отчета май с една салата или пилешка пържола.
до момента имам към 2 л вода.

след тренировка и хапване определено се чувствам по -добре... иначе днес е един адски загубен ден във всяко едно естество

07.08.08
13:28

Вчера вечерта остана на домати с моцарела и задушен телешки език. Уви се наложи и чаша бяло да изпия, ама бе рожден ден, няма как съвсем.
Днес:
8.00 - кафе, 2 филии бонус с 30 гр. телешки суджук и 20 гр. ементал, и малко масло
12.00 - пак кардио тренировка
загрявка
20 мин велоергометър интервално
малко корем за топене и разкош
суперсерия  Х 3- повдигане на краката и дупето от лег (30 пъти), крънчове (30), странични преси от лег (30 на всяка страна)
15 мин кростренажор - инт.
15 мин пътека интервално - с три серии по минута крос (абе нещо взе да ми харесва това тичане, да си призная аз, а преди хич не го и понасях. Редувам така - минута бързо ходене, минута бавно, минута бързо, крос, бавно до успокояване на пулса и айде отново... естествено променям скоростта на пътеката, а я слагам на програма с постоянно менящ се наклон че ми е по-интересно)
10 мин степер инт. и ту наклонена напред/ ту нормален стоеж
разтяшка

В залата бе ад под небето - никога толкова мокра не съм излизала! Развалил се е климатика, вярвайте ми  от косата  ми капеха капки, цялата ми шия и деколте лющяха от вода, все едно току що съм излязла от морето. А за ароматите , които се носеха от залата направо не ми се говори. Нямаше в тия условия да издържа силова тренировка - определено миризмите на клиентите от мъжки пол повече ме мъчеха от жегата, но издържах и направих добра тренировка.

След всичко това - протеинов шейк “Нектар”.

Сега пак трябва да мисля нещо за ядене - ама хич не ми се яде.

Утре ще си седя в къщи че имам доста работа и ще взема да се премеря  най-сетне със сантиметъра и да пусна актуални данни - че да видим как ще ми се отрази и кардиото!

Мнението беше редактирано от kozunak на 07.08.08 13:30.

08.08.08
09:03

Вчерашната вечеря:
- половин домат с лъжица зехтин и див лук
- з бъркани яйца
- 3 супени лъжици извара с чесън, подправки и зехтин

Обещах малко мерки - не че нещо актуално ще кажа, но все пак:
- тегло - точ в точ 60 кг. на 169/170 (все нещо 1 см ми варира)
ханш - 97,5
талия - 69
бедро - 56
гърди - 92
прасец - 35
над коляно 36

доста добре се чувствам от кардио програмата - ще видим в край на месеца какви ща са резултатите.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1