Под суроватъчно масло имам предвид, това, което не е пакетирано от производителя, а се продава на калъп. Нарича се още мандраджийско масло - то е по-жълто на цвят, с по-силен “маслен” мирис и е по-истинско. Пордава се на килограм обикновенно и мисля, че точно варненска фирма е един от производителите. Вкусно е в пъти повече от обикновените пакетирани масла. Ще погледна точната фирма в къщи и ще ти напиша какво и що!
Вчера беше ужасен ден! Направих грешката първо да се изнервя на работа и тогава да ходя на фитнес. Трябваше дса направя обратното и вероятно нямаше да се изнервя на работа. Пострада ми тренировката естествено..... и храната >:-( >:( :coolgrin:
7.00 бонус 2 филии, пуешка шунка, масло, кашкавал, кафе
10. пак кафе
13.00 2 варени яйца
13.30 сок от портокал и грепфрут които направиха яйцата на буци в корема ми и едва издържах в залата
18.00 - голямо прегрешение - едно кампари :red:
20.00 голяма зелена салати с добавка от домати, пресни сурови гъби и зехтин
тренировка гърди (мани-мани е заглавието на филма), толкова бях разгневена че позабравих тук там колко кила и серии съм направила....
загрявка, 10 мин. велоергометър, едни коремни от лакетна опора за тонизиране
:blank:
1. пек дек на машина
1х15 на 15 кг
2х12 на 20 кг
3х6 на 30 кг
3х3 на 35 кг
1х10 на 20 кг
2. Гребане на машина със смяна (след всяка серия) на позицията на ръцете - в страни и паралелно напред с чуков хват, не знам дали го описвам правилно
1х15 - на 15 кг
2х12 - 20 кг
2х8- 20 кг
2х 6 - 30 кг
2х3 - 35 кг
1х2 - 40 кг
3. Успях да направя едно набиране - реших ей така да се пробвам, като хвата ми е с длани към мен саматал Ужасно ме досрамя - мислих че всички ме запят в залата....
4. изтласкване на дъмбели от пълен лег на лежанката / Флайс / Флайс и изтласкване на лежанка под наклон
1х12 на 4 кг
3х8 на 6
2 х 8 на 7
2х8 на 8
1х1 - 9
5. малко бицепис и трицепс за доразмазване на кашкавалените ръчички
скотово сгъване - 3 х8 на 4 и 6 кг дъмбели
изнасяне на дъмбел назад за трицепс - 3 х 8 на 6, 7, 9 кг
френска преса с кривия лост - 20 повторения
6. Кардио - ура, поне това провървя: 30 минути на омразния ми кростренажор. С менящ се интензитет, на програма Random. Винаги ми е критична 14-15 минута, тогава адски ми се иска да се откажа , но все по-добре преодолявам това състояние
Хм, защо никога не усещам мускулна треска при тренировка на гърди? Само в сгъвката на мишниците усещам леко придърпване.... дали пък не правя нещата както трябва...?
Пакдупка в писането на дневника, затова наваксвам за описа на две тренировки, едната в четвъртък, а другата днес в понеделник, тематично обвързани с долната половина - демек крака и глутеуси.
ЧЕТВЪРТЪК
загрявка на мускули и стави
20 минути на велоергометъра - че после нямаше да имам и грам сила.
лег преси до долу с редуване на сериите - едната е с успоредни ходила, малко напред от платформата, а другата - с ходила на 45 градуса.
20 на 25 кг (от единият и от другият вид)
20 на 30 кг
15 на 35 кг
10 на 40 кг - за първи път ми е таз тежест, като последната серия - с краката в страни бе ше до отказ на 6 то повторение
Клекове - пак с редуване на сериите, едните са нормални до долу, другите на деми плие, всички с 4 кг дъмбели, които вече смятам да заменя
:-) :-)
3 по 10 от всеки вид
Махове в страни на глутеус машина - не знам дали го описвам правилно
с всеки крак по 50 броя на 25 и на 30 кг
Махове само, че назад и кракът описва 180 градусова дъга:
с всеки крак по 20 повторение на 25, 30, 35 и 40 кг тежест - интензивно, почивката е само да преметна махалото и да сменя тежеста
Бедрено сгъване - 30 на 10 кг.
Уви, не довърших тренировката защото мъжът ми спешно дойде да ме вземе от залата.... така че я “продължих” в понеделник (тоест днес)
ДНЕС
10 мин велоергометър
коремни преси на лакътна упора с крака до горе
3 х 10
коремни с ролка напред
3х10
коремни “молитва”
3 х15 на 45 кг
коремни на римско столче
3х 20
клекове
реших да се пробвам с щанга - мисля че вече имам сила за това, пък и като си помисля че преди така ги правих и то с 40 кг ме досрамява. Но.. полека лека влизам в предишна форма, без да изнасилвам тялото все пак и ставите (като бабичка съм нещо станала - всичко ме върти от влагата, студа и дъжда)
11 кг крива щанга плюс два диска от 2, 5 кг - 16 кг общо, другият път може и да вдигна тежеста повече. Редувах клекове до долу с деми плиета
3 х 10 от всяко. Малко ми убива щангата на прешлен между врата и и рамената....
добро утро
3 х10 на 11 кг щанга
мъртва тяга
3 х10 - на 26 кг
Махове назад на глутеус машината отново
2 х 20 на 35 кг
2 х 20 на 40 кг
Абдуктор машина
3 х 20 на 35 кг, бавно със задържане при разтварянето и стагяне на глутеусите
Аддуктор машина
3 х 20 на 30 кг - задържане при събирането на краката
Бедрено сгъване
30 повторения на 10 кг
гръбни екстензии
3 х 10
Редакция: преди да направя малко стречинг направих и от колянна опора няколко маха назад и няколко в страни със сгънато коляно - всяко упражнение с 50 повторения на крак, ама не става много добре без тежести на краката, които уви няма в залата и май ще трябва да си купи и да си ги нося.
кардио -
18 мин на кростренажора - адски ми досадя
15 мин на пътека бързо ходене с висок градус на пътеката и стягане на супето, редуване с голяма крачка
Това беше за днес. Накрая се напарих едно хубавичко в банята и се облякох здравата - с боди с дълъг ръкав и чорапогашник под дънките да не ми истиват мускулчетата. Храната после - то петък, събота и неделя бях в командировка и малко си развалих режима уви.
Мнението беше редактирано от kozunak на 22.10.07 12:30.
Днешната тренировка бе за гръб и рамо.
0. 1 набиране
1. Раменни преси
За първи път се престраших да ги правя с лост о т 20 кг и определено се справих
3 х12 на 20 кг
3х12 на 22,5 кг
2. Гребане с щанга
3 х 12 на 16 кг
3 х 10 на 22 кг
3 х 8 на 27 кг
3. Гребане с дъмбел
3 х 10 на 6 кг
3х 8 на 8 кг
3х 6 на 10 кг
4. Гребане на машина
1х12 на 15 кг
3 х 10 на 20 кг
3х8 на 30 кг
3х 6 на 35
3х3 на 40 кг
5. дърпане на долен скрипец с наклонено тяло - ужасно ми е тежко, но се старая да го правя
3 х 10 на 10 кг
:)
2х4 на 15 кг
6. Разтваряне на дъмбели в страни на наклонена лежанка
3 х10 на 4 кг
3 х10 на 6 кг
7. “жабешко плуване” с дъмбели
3 х 8 на 4 кг
8. гръбни екстензии с гушнат 5 кг диск
3 х10
кардио
25 мин на кростренажор на програма Random
15 мин степер
стречинг
Чувствах се размазана!
храната:
1. кафе, две филии бонус с кашкавал, шунка и масло
тренировка
2. едно кисело мляко
3. салата от сурово червено цвекло и моркови
4. купичка домашно приготвена шкембе чорба
5.една вратна пържола на жар
Мнението беше редактирано от kozunak на 23.10.07 17:49.
Козуначе, защо имаш 3 вида гребане в тренировката? Абсолютно излишно!
Под дърпане на долен скрипец имаш предвид хоризонтално придърпване нали?
Разстваряне на дъмбели в страни от наклонена лежанка? Или за флайс говориш, което е упражнение за гърди или за разтваряне за задно рамо?
Понятието “жабешко плуване” за първи път го чувам, би ли го разяснила?
Не разбирам и защо са ти разбъркани упражненията, или почваш с гърба, което според мен е по- добрия вариант, или с рамото, което също е вариант (има концепция на трениране според, която да се тренират първо по- малките мускулни групи).
Да но не съм прозвучала много критично ;-)
Здрасти Бухтихче - радвам се, че коментираш, дори и да е критично! ;-)
Отговори:
1. По повод на гребането - ами мисля си, че добре ми натоварват гърба и макар да са еднакви упражнения на пръв поглед и ма нюанси на натоварването. Тъй като ханшът ми е по широк, винаги се старая поне визуално да хароминизрам пропорциите на тялото, като разширя гърба и раменете.
2. Разтваряне на дъмбели - да, за задно рамо , с муцунка и гърди опрени към лежанката
3. Т.нар жабешко плуване го знам от един дамски фитнес , в който ходих преди много време, 98-99, когато започнах въобще за първи път са занимавам с фитнес, ама нищичко не знаех тогава (ни хранене, ни кардио, ни упражнения, едва вдигах кило гири...). Значи: изправен стоеж, хващаш две гири - да гледат успоредно на пода дланите, и правиш плувно движение все едно плуваш брус на сухо. Тоест ръцете ти правят полукръг с гирите. Може би си има друго наименование, ама аз не го знам. Извинявай за лаизма.
4. Да, верно е че не са ми много подредени упражненията. Знам че трябва първо гърба (като голяма мускулна група да тренирам), но като се поизморя разнообразявам в случая с рамото...
5. Всъщност - отдавна си мечтая да потренирам с треньор. Който да ми подеди програмата според моята физика, цели, генетика. Знам че правя някои неща добре, но други е голям хаос. При стриктна програма знам че ще постигна по качествени резултати и по-бързо.
6. Понякога ти чета дневника - страхотно тренираш! Възхищавам се на такива дами! Това е и една от моите цели.
В главата ми се въртят някои въпроси, но ще ги пусна във “Фитнес за жени”, раздел Тренировки и упражнения.
:-)
Днес няма тренировка - но пък мога да си напиша храната, нали?
7.30 кафе, 2 филии бонус, малко масло, шунка и кашкавал - нещо адскими писна тая закуска, крайно време е да я смена с кисело мляко и овес
11.00 един протеинов бар
13. 00 50 грама орехи
15.00 едно кисело мляко 3,5 %
17.30 малко шунка и кашкавал - по 2-3 парчета
следва:
19.30 купичка шкембе чорба, малко салата от сурово червено цвекло и моркови и една пилешка пържолка от бут на тефлонов тиган
[color=red]Edit: Е, да ама без пържолката - вече чувствам че ще се пръсна! [/color]Днес поне с яденето горе-долу се оправих. :-) В работата една колежка ми каза - “Абе ти беше по -пухкава - нещо си отслабнала!” :coolsmile: мммм, няколко молекули възгордяване добре ми подействаха
:lol:
Мнението беше редактирано от kozunak на 24.10.07 17:51.
Под дърпане на долен скрипец имаш предвид хоризонтално придърпване нали?
quote]
не мога да намеря картинка или линк, затова ще го опиша - явно съм доста некадърна в това начинание. Значи - заставаш отстрани, не срещу ръкохватката на скрипеца. Ако ти е от лявата страна дърпаш с дясната ръка. Наведена си напред и де факто се опитваш да направиш разтваряне за задно рамо. Не знам дали ме разбра... извинявай. :red: :sick: Просто някои неща не мога все още професионално да ги обяснявам.
Мнението беше редактирано от kozunak на 24.10.07 17:51.
Козуначе, то хубаво искаш ширина на гърба, но къде е тогава вертикалното придърпване ?! То просто си “класика в жанра” както се казва. И като се изморяваш до степен, че да прекъснеш серията от упражнения за даден мускул значи са ти много упражненията. Няма смисъл да оставяш мускула да почива и после пак да се връщаш на него. А как няма да се измориш като имаш 3 упражнения с гребане... Броя на сериите ли е първата цифра? Ако е така... :ohh: Просто редувай видовете гребане във всяка тренировка.
Мнението беше редактирано от buhtata на 25.10.07 08:16.
Бухтичке, права си! Май наистина прекалявам с упражненията - които като цяло гледам да редувам във всяка тренировка. Ако погледнеш преден пост в който съм описвала гръб - има и придърпване на вертикален скрипец. Този път не го правих защото - първо, както ме хвана, се изморих, второ - не можах да се добера да скрипеца. И времето напредна.
Броят на сериите е обозначен с първата цифра. Много ли ти се струват или малко, предвид изражението на емотикона?
В петък силно вярвам да получа помощ от тренер и да подредя тренировката си. Че усещам как страшен хаос настава, който води към излишно претрениране и всъщност незадоволителен мускулен резултат. Благодаря за съдействието ти!
kozunak-че можеш да тренираш гърба и рамото със следните упражнения:
1.набирания
2.гребане с щанга
3.гребане с дъмбел
4.раменни преси
5.разтваряне с дъмбели
6.мъртва тяга
всичко с по 3-4 серии.
В тази последователност вероятно имаш предвид. Благодаря! Ама според Бухтата два вида гребания са излишни. Набирането - мога едвам едно и май не е пълно като движение.
Гребането с щанга и това с дъмбел се допълват много добре не смятам че се припокриват, набиранията в началото са трудни но това не е нещо което можеш или не а по скоро въпрос на стараене, като ги упражняваш постепенно ще можеш и повече после още повече и т.н
В интерес на истината - както на писах по-горе в един от постовете , и аз мисля че се допълват. Може би Бухтата има предвид да не вкарвам и трето упражнение - гребане на машина... Или пък че прекалено наблягам на гребането, а съм пренебрегнала базовото вертикално придърпване на горен скрипец. Отделно, че гребането с щанга го усещам повече в долната половина на гърба. А гребането с дъмбел - на онези мускули, които са успоредни на гръбначия стълб - май еректорите са това. И лопатките донякъде.
25.10.07
12:49
Честно казано смятам, че въпросният бодибилдинг сплит няма да донесе най-добрите резултати за целите, които си си поставила. Въпреки това ще ти предложа упражнения според него.
0. Загрявка - 5 мин. кростренажор
1. Набиране с широк хват на стенд с помощ (машината си има противотежест) 4 х 5-8
2. Гребане с дъмбел или щанга (неутрален хват/подхват) 4 х 7 х 10
3. Привеждане на прави ръце на горен скрипец (някой му викат пуловер на скрипец) - 3 х 8-10 очаквай упражнението в следващата тематична седмица
5. 10 мин. скачане на въже
6. Раменни преси с щанга или дъмбели 4 х 8 - 10
7. Високо гребане с въжета на долен скрипец - все едно ще правиш гребане към брадата с кабелите, но отстъпваш 1-2 крачки назад и приклякаш леко, за да включиш повече гръбни мускули в помощ на раменете 3 х 8-10
8. Хиперекстензии + разтваряне на дъмбели встрани в горна позиция + задържане (смесено упражнение) 4 х 12-15
9. 20 мин средно интензивно кардио - степер/крос тренажор/пътека - ходене по наклон при мониторинг на пулса
10. Душ :) ...
Всичко серии: 22
Колкото до спирането в средата на серията - това е старият бодибилдинг метод “почивка-пауза”, който се използва в периоди за маса. Няма да имаш полза от него при смесени тренировки тип - фитнес + кардио.
Успех!
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 25.10.07 12:52.
Благодаря - наистина ме заинтригува. А високото гребане - къде бих могла да видя?
25.10.07
14:13
http://exrx.net/WeightExercises/DeltoidLateral/CBUprightRowStirrups.html
Това което ти предложих е модификация.
Владко, едва ли Козуначето е гонила тренировачен принцип с разбъркването на упражненията.
Що се отнася до упражненията за гръб, аз ти предлагам следната схема:
0. Продължаваш с опитите за набиране, но на този етап те не влизат като серия
1. Вертикално придърпване с широк хват 1 загряваща серия +3 работни 10 повт.
2. Гребане с щанга / Гребане с дъмбел (една тренировка едното, в друга другото) 1 загряваща серия +3 работни 10 повт.
3. Хоризонтално придърпване 1 загряваща серия +3 работни 10 повт.
4. Хиперекстензии 3 серии до отказ всяка
Ако не можеш да се набираш аз преди така правех.Така упражнението е отиваш до успоредката за кофички,хвашташ се по-средата с широк хват,пускаш си краката напред(отпускаш ги)и се набираш само с гърба,и правиш няколко серии с 15-20повторения.Дано ме разбра.Успех с набиранията.
ПП-пробен период 2месеца. :)
25.10.07
20:57
Всички мои препоръки са изградени въз основа на нейната цел цитирам, “да изчистя мазнините, защото имам мускулатура, която мога да покажа. Най-зле са ми ръцете и рамената - ужасно изостанали.” Казах, че не одобрявам сплита и, но се съобразих с него, не одобрявам и толкова дълги комбинирани тренировки, предпочитам по-чести и по-плътни/тежки с малка кардио част + отделни кардио дни. Не ми е известно и дали такива са възможни при нея при нея, затова се съобразих и с това.
Комбинираните упражнения вложих с цел да съкратя тренировъчното време уплътнявайки тренировката и. Тежките упражнения (набиране, гребане, раменни преси и екстензиите с тежест вложих, за да увелича общия разход на калории в тренировката). Мисля, че разкъсания кардио тренировъчен модел + цикличност в иначе традиционния сплит ще доведе до повече кортизол и въпреки това по-ниски повреди в мускулните тъкани. Смятам това за оптимален вариант предвид данните, с които разполагам. Ако не съм обосновал нещо, питайте!
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 29.10.07 09:22.
Това, което казах, е че подредбата или смесването на упражненията се обосновават единствено на умората, която описва Козуначето а не на тренировачна схема, чрез която умишлено дадените упражнения се подреждат по този начин.
И тъй като никак не ми харесва тона, който се прокрадва в дискусията ще се огранича само с коментара, че аз дадох своето предложение. От тук нататък е Козуначето.
Владимир Недков, не бъди толкова докачлив нормално е мненията които някой дава да се подлагат на съмнения, няма нужда да скачаш като ощипана мома :)
26.10.07
11:06
Още нещо за програмите. Свикнал съм да давам различни приоритети според целите, които хората си поставят. Пример: здраве, семейство, работа, хоби. Времето е ограничен фактор, затова гледам да се вместя в някакви рамки, в които човекът търсещ програма се вмества. 5-6 дни по 45-60 минути плътна тренировка ми звучи по-целесъобразно, но малко хора могат да отделят толкова. Просто други приоритети, затова се старая да предложа най-доброто за въпросната ситуация. Останалите в дискусията правят същото. Не е странно, че има разлики в мненията. Школи много и всеки е прав, въпросът е какво точно му трябва на трениращия. Традиционно, занимаващите се с тренировки тип бодифитнес и бодибилдинг отделят на спорта по-високо място в йерархията на приоритетите си.
В случая директно към kozunaka-a:
Смяташ ли да оставаш на този сплит и имаш ли време и мерак за по-чести тренировки или пък финаснови ресурси, които искаш да вложиш в хранително добавки? Кое място заема спорта в личните ти приоритети?
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 29.10.07 09:21.
Здравейте - много ви благодаря за коментарите и мненията! Доста неща научих и определно, ще ги приложа. Но първо трябва да подредя тренировъчния хаос. За тази цел днес за първи път направих тренировка с професионален инструктор, който ми направи измервания (ужас имам 33, 1 % телесни мазнини, АКТМ е 21, 2 кг, а АТМ - 42, 80 кг) и се оказа че съм се смалила май :grrr: и не съм 172 см, а 169 :ahhh: Искам си трите сантиметра височина обратно!!!! Това бе измерено с рулетка от мъжа ми (хм, не знам да харесва миньонки, но веднага ме нарече джудже ) - ще проверя резултата :coolgrin: с шивашки класически сантиметър.
Та - на въпроса на Владо : вложила съм пари в течен Л-карнитин и Гела Дринк за ставите. Размишлявам по въпроса за фет бърнъра. Спортът е приоритетет също толкова колкото и интелектуалната работа, с която се занимавам - става страхотен балнас. И 4-3 тренировки в седмицата засега ми идват перфектно с повече организация от моя страна, разбира се. По-често няма да мога. За мое съжаление обаче.
Предвид целта на този етап - чистене на мазнини и орелефяване, тренерът ми направи програма, доста различна от това което правех досега. С висок интензитет, по-малка тежест и много повторения, без много почивки при краката. Днес започнах с тренировъчен вариант 1:
1. Разгрявка.
2. Корем - казах че обичам да си го правя в началото и така ще си и остане:
кръг: 15 повторения от лакетна опора
15 - от лег, с вдигане на краката и леко на таза
30 наклони на всяка страна с долен скрипец - първо на 10 кг, а във второто завъртане на 15 кг.
Кръгът се повтаря 2 пъти.
3. Бедра
Лег преса с леко разтворени крака ниско на платформата - 1 х 60 повторения на 10 кг.
Лег преса със събрани крака, лего нагоре от платформата - 1х60 на на 10 кг.
Размазаха ме!
А ме доразмазаха 35 бързи напада с всеки крак по отделно. Но много як ефект има!
Мъртва тяга с прави крака на 20 кг.
Кръг:1 х 60 повторения на 5, а после и на 10 кг при второто завъртане на бедрено сгъване.
Аддуктор - 60 на 15 кг.
Кръгът се повтаря два пъти.
4. Гърди:
Изтласкване от Горен лег на щанга - 1х 6 на 20 кг, на 21, 5 и 23 кг.
водоравен флайс - 3 х 8 с 6 кг.
5. Гръб:
Придърпване на скрипец зад врат: 3 х 8 на 25, 35, 40 кг
Придърпване на скрипец пред гърди - 3 х8 на 30, 35 и май 40 кг.
гребане на машина - 3 х 8 на 10, 15, 20 - дано не бъркам килограмите.
Кардио:
крос тренажор 15 мин, интервално със смяна на всяка минута
пътека - бързо ходене на наклон 10 мин.
Толкоз. Страхото се чувствам, а и си е друго да те наглеждат и сега виждам колко грешки съм правила, и колко неща не съм знаела защо точно така се прави! Благодаря от сърце на тренера!
:-) В понеделник май има тренировъчен вариант 2.
26.10.07
12:37
Здравей!
Поздравления за избора да работиш с инструктор!
Въпрос: Колко серии направи в тренировката, че нещо не става ясно?
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 26.10.07 12:38.
Здрасти Владо!
Ами май така е най-удачно!
Първото число обозначава серията : например 1Х60 означава 1 сери по 60 повторения. Не съм уточнила че мъртвата тяга са 2 сериии по 60 повторения - моя грешка. Там където е кръг - се редуват две или три упражнения, като по една серия се прави едното, след което се минава на другото упражнение. Така ясно ли е?
26.10.07
13:22
Това са доста дълги серии, макар да не са много по брой, общия обем извършена работа е доста. Сподели как се чувстваш утре. По специално дали имаш мускулни трески и къде, някакви болки в ставите и умора още от сутринта.
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 26.10.07 13:22.
Дадено! Ако утре или в неделя не мога - че съм в едни дълги комисии - в понеделник. Но както гледам май ще имам - ама аз така или иначе винаги имам мускулна..... :bug: :roll:
Здравей!
Добре е да имаш мускилна треска. Това значи, че мускулите работят и се “стресират”. И аз почти след всяка тренировка имам треска :)
Принципно и аз обичам - казвам си “Значи си работила на точното място”, но от друга страна си мисла “дали пък е редно - не свиква ли тялото и мускулите с упражнението?”.
60 повторения в серия ?!? , аз съм в шок.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 26.10.07 15:14.
26.10.07
16:12
Me too.
Да кажа за храната вчера:
7.00 половин кисело мляко с мюсли и овес
9.30 - кафе
10.00 - тренировка
13.30 - чай, зеленчукова супа
16.00 - 20 грама суров орех
19.30 - 1 вратна пържола на тиган, 1 суров морков
Днес се чувствам страхотно - само лека мускулна на дупето. :-)
Днес с тренера проиграх вариант 2 на тренировката. По принцип трябва да се въртят така нещата. Понеделник и четвъртък вариант 1, описан предния път, и вторник и петък - вариант 2.
корем
(кръгова - 2 завъртания, могат да се направят и 3)
- къси коремни преси с усукване в ляво и дясно - 20 за всяка страна
- seated leg tuck`s - 40 повторения (незнам това как да го преведа... извинете)
- усукване в страни с лост на раменете - 20 бързи в двете страни
ханш
първо с десен крак
- на глутеус машината махове в страни на 20 кг - 60 пъти
- пак там - назад - 60 пъти
после с ляв същото
кръгова:
Абдуктор с изправен гръб - 60 повторения
хиперекстензии - 60 повторения
кръгово:
абдуктуро с навеждане - 60 повторения
Добро утро - 60 повт.
Рамо:
кръгова
- арнолд преси с 3 кг. дъмбел - 15 повтр.
- летене от седеж - 3 кг. дъмбел - 15 повт
това се прави 3 пъти
ръце:
кръгова - 3 завъртания
бицепс - скотово с крив лост, първо без гтежест, после с 2кг(2х1 кг), после 4 кг(2х2 кг) - 3 х 15
трицепс - разгъване на дъмбел с две ръце зад главата - 10 кг дъмбел - 15 повт.
кръгова - 3 завъртания
бицепс с прав лост от стоеж - 3 х15 повт. (без тежест)
трицепс - дърпане на въже със с ъбрани ръце - 3 х 15 на 10 кг.
кростреважор - 17 мин, интервално
степер с наклон напред - 15 мин
стречинг
храната (пак е мама мия)
7.00 - кафе, половин кофичка кисело с овес
9.30 - пак кафе (ужасно ми се спеше... и бях гроги, че в събота и неделя бачках за втора поредна седмица)
12.15 - айде още едно кафе....тамън след тренировка
нещо много радини вълнения ми се събраха и бачкане, та пропуснах манджарето
16.00- 200 грама шунка, чай
това е дотук...
Много съм доволна от интензиваната тренировка, чувствам се страхотно!
Мнението беше редактирано от kozunak на 29.10.07 15:26.
След седмичев разпашой от всякакъв характер, папкане и съвсем малко пийване (имах хубав повод деееее :) ) най-сетне се дисциплинирах и днес се хванах новата тренировъчна програма, както си му е реда. Понеделник и четвъртък вариант 1, вторник и петък - вариант 2.
Разгрявка - подробно на мускули и стави. 3 минути велоергометър за раздвижване на кръвта.
Корем
кръг х 3 (това ще реце це съм направила три завъртания на кръговата тренировка):
20 повторения от лакетна опора
20 - от лег, с вдигане на краката и леко на таза
30 наклони на всяка страна - тук трябваше да е с долен скрипер, ама беше зает и стана с 10 кг с дъмбел
после при второто завъртане на кръга пак стана промяна - лакетната опора бе заета и направих първо вдигането на краката от лег. После - лакетната. Скрипеца се освободи и направих наклоните на 15 кг. Третото завъртане си беше по план график - както трябва
Бедра
кръг х 2:
Лег преса с леко разтворени крака ниско на платформата - 1 х 60 повторения на 10 кг.
Лег преса със събрани крака, лего нагоре от платформата - 1х60 на 10 кг.
кръг х 2:
30 умерено бързи напада (във второто завъртане бяха 40 :-) ) - ако много бързам губя равновесие и затова предпочетох да
Мъртва тяга с прави крака на 20 кг.
Кръг х2:
бедрено сгъване - 1 х 60 повторения на 5 кг (опитах на 10 кг ама не стана...)
Аддуктор - 60 на 15 кг. във второто завъртане вдигнах тежеста на 20 кг.
Гърди:
Изтласкване от Горен лег на щанга - 1х 6 на 20 кг, на 23 и 24 кг.
водоравен флайс - 3 х 8 с 6 кг.
Гръб:
Придърпване на скрипец зад врат: 1х 15 на 20 кг за загрявка, после 3 х 8 на 30, 35, 40 кг
Придърпване на скрипец пред гърди - 1 х15 на 20 кг за загрявка, после 3 х8 на 30, 35 и 40 кг.
гребане на машина - 3 х 8 на 15, 20, 25 - дано не бъркам килограмите.
Кардио:
Ремонтираха 2 те пътеки, кростренажорите бяха заети, и къде-къде хайде 15 мин на велоергометъра, после 15 мин на степера. И това е.
Храната:
7.00 ч кафе и грейпфрут
Л-карнитин течен
11.00 - 12.20 тренировка
14.15 - 1 кисело мляко и три филии екструдирана пшеница със сусам (ужасна е но с млякото става и засища), чай с лимон и джинджифил
Като цяло - нямах много сила и енергия днес. Макар че не бях закусвала поне не ми прилоша от високата интензивност. Ама нещо на power-а не го докарах. Може би и защото 7 дни се мотах.
Не съм писала защото просто нямах никакво време миналата седмица. На тренировки си ходя по описания в предишните постове сплит, ама в работата съм толкоз на зор, не стигам дори личната поща да си проверя.
Имам проблем - не издържам тренировка без да съм закусила.
Не издържам тренировка и само с един ананас или грейпфрут.
Резултатие в залата днес особено бяха повече от трагични.
Днес излагацията е страшна! Едва докарах коремните, почнах краката - и на всяко упражнение (още от наклоните за косите коремни на скрипеца) кръвното или захарта отидоха в небитието. След всяко упражнение лягах на пода за да ми се “отпищят” ушите и за възстановяване обаче не стана. След една серия за крака на прес легата и една серия напади се предадох - вече ми беше толково зле , че едвам се довлякох до съблекалнята. Дори душ не си взех.... Отказах се да се напъвам за силова.
Какво съм яла: в 6.30 - едно яко кафе и един ананас.
Мисля върху следното - да променя времето на тренировка - по обед, или следобед според зависи.
Или просто да си закусвам, особено в дни като днешния - ниско атмосферно и дъжд.
Днес нищо не направих - направо се пукам от яд и от безсилие, и от прималялост! Погледнато реално - ни тренировка стана, ни енергия имам , ни нищо. пък да не говорим за горене на мазнини!
А уикенда си починах добре - два дни по 12 часа сън, балансирано ядене (месо на скара и зелева салата за обед и вечеря, междинни - екструдиран ориз, шунка).... Дори носа вчера не си подадох навън. Четох си книжка, малко докаминстване - да съм се убила от работа, не съм. :sick:
Добавено:
Поне днес с храната съм добре:
6.30- 1 цял малък ананас (ужасно ми се услади) и кафе
9.15 - Второ кафе
10.30 - започна злополучната тренировка
плос една напитка с Л-карнитин на Нутрим, зелената - 500 мл
13.30 - едно кисело мляко
15.30 - 300 гр шунка
16.30 - разни чайове
19.00 - предстои вечеря - печено месо със зелен фасул, грах и моркови и малко ориз, зелева салата
Утре ще разменя сплита и ще вкарам лека закуска - така решихме с тренера :)
Мнението беше редактирано от kozunak на 12.11.07 15:50.
Преди тренировка трябва задължително да ядеш нещо с комплексни въглехидрати и пълноценен протеин иначе си губиш времето - нямаш енергия за тренировката и не постигаш нищо.Не се тревожи и за калориите - всичко което ядеш около времето за тренировка се изгаря от организма за възтановяване на щетите от нея.
Здравейте!
Тренировките си ми вървят, по горепосочения сплит, съставен ми от тренера. Вече мога да се похваля, че издържам все повече, особено като променихме местата на силовата част (тя идва първа), а после - интензивната. Тъй като към 14-15 число на месеча ми е “падеж” за мерене. Сега мога да кажа с гордост, че направената програма за мен от личния инструктур, и която шокира някои хора с множеството си интензивни повторения, работи за мен изключително добре.
Ето и рекапитулацията:
килограми - 63 (минус 1, това е малко странно, но факт)
бедро - 59 см / разлика: минус 2 см - ура, ура
ханш - 102 см / цели минус 3 см :lol: :lol: :lol:
талия - 74 см / минус 1 см (абе не изглежда много, ама визуално погледнато и по дрехи стои в повече)
тук имам една странн меренка за т.нар паласки точно под пъпа - тъй като в момента не си спомням точно колко отмери сантиметъра, но си спомням разликата - минус 4 сантиметра
прасец - 37 см / без разлика
над коляното - 38 см / без разлика
и разни странни спадания:
бюст - 96 / тук разликата е минус 2 см, а миналия месец бе 98
Като цяло изглеждам доста по стегнато - щом и колегите забелязват. Плюс това ми стават и ми седят нормално едни дънки, дето не можах да обуя в края на септември. Просто стигнаха средата на бедрата и това беше.... А сега си нося, че им слагам и коланче даже ;-)
Ето и къде съм променила нещата в сплита:
ВАРИАНТ 1
Корем
кръг х 3 (това ще реце це съм направила три завъртания на кръговата тренировка):
20 повторения от лакетна опора
20 - от лег, с вдигане на краката и леко на таза
30 наклони на всяка страна - на долен скрипец вече на 15 кг (старо - 10 кг)
ако имам сила и настроение - си правя награда, като търкалям ролка от колянна упора - това не ми е в програмата :) , дано тренера не ми се кара
Гърди:
Изтласкване от Горен лег на щанга - 1х 6 на 20 кг за разгрявка, 1х6 на 22,5 кг, 1х6 на 24, 1х 6 на 25,5 кг (старо - на 23 и 24 кг.)
водоравен флайс - 3 х 8 с 7 кг дъмбел, старото бе с 6 кг.
Гръб:
Придърпване на скрипец зад врат: 1х 15 на 20 кг за загрявка, после 3 х 8 на 30, 35, 40 кг
Придърпване на скрипец пред гърди - 1 х15 на 20 кг за загрявка, после 3 х8 на 30, 35 и 40 кг.
Тук няма разлика. Освен това че се опитах да се набера преди да на правя тези упражнения ;-)
гребане на машина - 3 х 8 на 20, 25, 30 -кг. (старото бе 15, 20, 25)
Настава адът с краката
Бедра
кръг х 2: Нищо ново, освен факта, че повече издържам на натоварването
Лег преса със събрани крака, лего нагоре от платформата - 1х60 на 10 кг.
кръг х 2:
40 умерено бързи напада (във второто завъртане бяха 45) - увиличавам ги бавно и постепено и издържам натоварването, което е най-важно!
Мъртва тяга с прави крака на 23 кг. (старото е 20)
Кръг х2:
бедрено сгъване - 1 х 60 повторения на 5 кг (второт завъртане вече на 10 кг до половината !)
Аддуктор - 60 на 25 кг. във второто завъртане вдигнах тежеста на 30кг. (преди беше на 15, 20, .... ;-P )
Кардио:
20 мин велоергометър, 10 степер - това е задължително , пък ако може повече го правя.
ВАРИЯНТ 2 - тук няма много разлика
корем
(кръгова - 3 завъртания, а не 2)
- къси коремни преси с усукване в ляво и дясно - 30 за всяка страна, преди - 20
- seated leg tuck`s - 40 повторения
- усукване в страни с лост на раменете - 20 бързи в двете страни
ханш
първо с десен крак
- на глутеус машината махове в страни на 25 кг - 60 пъти (преди килата бяха 20)
- пак там - назад - 60 пъти
после с ляв същото
кръгова:
Абдуктор с изправен гръб - 60 повторения (на 30 кг)
хиперекстензии - 60 повторения
кръгово:
абдуктуро с навеждане - 60 повторения (на 30 кг)
Добро утро - 60 повт.
Рамо:
кръгова
това се прави 3 пъти
ако имам сила и хъс - повдигам ръце напред с дъмбел :) с цел да доизцедя мускула
ръце:
кръгова - 3 завъртания
бицепс - скотово с крив лост, първо без гтежест, после с 2кг(2х1,250 кг), после 4 кг (2х2 кг) - 3 х 15
трицепс - разгъване на дъмбел с две ръце зад главата - 10 кг дъмбел - 15 повт.
кръгова - 3 завъртания
бицепс с прав лост (20 кг) от стоеж - 3 х15 повт. (без тежест)
трицепс - дърпане на въже със с ъбрани ръце - 3 х 15 на 10 кг.
карди
задължително правя към 15-20 мин стречинг , независимо от варианта на тренировка
Похапвам на закуска и така имам повече сила. Единственото, което ме мъчи доста е съня - не мога да му се наситя. Спя като погълнала шепи приспивателни и 12 часа не ми стигат. Дори вчера се върнах следобед в къщи (работата ми позволява такива волности) и откъртих 2 часа, после си мислих че няма да мога да заспя. Ами-ами - ощев 22.00 отлетях в страната на сънищата и в 8.00 сутринта едва си отлепих очите....
Какво ново към храната - понякога към месото имам гарнитура от тънко оризово фиде от китайския магазин със зеленчуци (зелен фасул, грах моркови, праз - все задушени)
Салатите - от зеле и ряпа
Мнението беше редактирано от kozunak на 21.11.07 14:14.
Лека промяна в тренировките, поради травма в коляното получена от бесни танци миналият уикенд:
из ВАРИЯНТ 2 - плюс допълнителни неща
корем
(кръгова - 2 завъртания,)
- къси коремни преси с усукване в ляво и дясно - 30 за всяка страна, преди - 20
- seated leg tuck`s - 40 повторения
2 завъртания
- вдигане на краката от лакетна опора - 20
- коремни на римско столче 20
- дърпане на скрипец 15 кг за страничните мускули- 2 серии по 30 на всяка страна
Рамо:
кръгова
това се прави 3 пъти
повдигане на ръце напред с дъмбел 3 кг с цел да доизцедя мускула - 3 х 15
ръце:
кръгова - 3 завъртания
бицепс - скотово с крив лост, първо без гтежест, после с 4 кг (2х2 кг) - 3 х 15
трицепс - разгъване на дъмбел с две ръце зад главата - 8 кг дъмбел - 15 повт.
френско сгъване на крив лост за трицепс без допълнителна тежест
кръгова - 3 завъртания
бицепс с прав лост (20 кг) от стоеж - 3 х15 повт. (без тежест)
трицепс - дърпане на въже със с ъбрани ръце - 3 х 15 на 20 кг.
ханшът и краката отпадът заради проблем с коляното освен следното:
Абдуктор с изправен гръб - 60 повторения (на 20кг)
аддуктор на 25 кг - 60 повторения
абдуктуро с навеждане - 60 повторения (на 20 кг)
аддуктор на 25 кг
- 60 повторения
Това е супер серия - пет пъти я завъртях!
Уви - без кардио тази седмица - тярбава да щадя коланото. Направо се чудя как съм живяла без кардио навремето - въобще не мога да се доизморя без него.
:-S
Но все пак е добре - по-лошо щеше да бъде без хич трениране.
Вече пвсе по-рядко ми се появява мускулна треска - добре ли е това?
Мнението беше редактирано от kozunak на 30.11.07 16:40.
Добре е. Означава, че се адаптираш и (най-накрая) стигаш нивото на тренираност заложено в програмата.
При изпълнението на Аддуктор машината редувай положението на стъпалата както следва:
Когато го правиш в суперсерия с изправен Абдуктор нека пръстите на краката да сочат навън;
когато го правиш в съперсерия с наведен Абдуктор нека стъпалата да са завъртяни с пръстите навътре;
При първия вариант освен аддукторите товариш и задно бедро, а при втория само аддукторите и то в горната им част. И ако ти е малко - увеличи си броя на суперсериите.
Освен това се стреми да вдигнеш бройката на наклоните за старичния корем с по 5 на седмица. А за усукването с по 10.
Продължавай да тренираш максимално редовно, тъкмо си влязла във форма и ще има измерими резултати.