Трапец
|
17.10.2007, 11:08
Тренирам сериозно от 2 години 90кг съм и съм висок 185см. Трапеца ми доста изостава и като качвам килограми той не расте. Кажете ми някое упражнение или трик който да приложа. НЕКА ДА ПРЕВЪРНЕМ ВСЯКА МОЗЪЧНА КЛЕТКА В МУСКУЛНО ВЛАКНО |
|
|
17.10.2007, 11:31
Пробвай да го тренираш 2 пъти седмично. Единия път с рамо, другия с гръб по 8 серии. Едната трениравка да е само с дъмпели, другата само с щанга. Успех! RONNIE is number one. |
|
|
17.10.2007, 11:31
Мъртва тяга серии с по 6-8 повторения с големи тежести и може би повдигане на щанга зад гърба пак за трапец или с дъмбели отстрани. |
|
|
|
17.10.2007, 16:21
Ако правиш тяга(би трябвало да правиш) + още едно упражнение за трапец в деня за гръб или рамо друго не ти трябва. Може да не ти е генетично заложено. Срещу някои мускулни групи битката е изгубена още като сме се родили. Но не и войната Practice makes perfect. |
|
|
17.10.2007, 16:46
Прави трапеца в един ден с гърди,рамо и корем или заедно с гърба , трицепса и предмишницата . Не казвайте ,че сте сериозно трениращ , докажете го ! |
|
|
17.10.2007, 21:44
Кажи какво правиш за трапец,колко дена тренираш в седмицата,с кой муск.групи го тренираш? ЛУПИ на бесилото!!! |
|
|
22.10.2007, 19:32
За трапеца си има доста алтернативи . На мен ми напрвиха специална програма за развитие на трапеца . Правиш го 2 пъти в седмицата - първия път с гърба , а втория с рамената . Намаляваш си упражненията за плътност на гърба . Правиш си самонабиранията , горния скрипец и тягата . После като свършиш с гърба отиваш на калф машината и я повдигаш с трапеца . За улеснение можеш да се повдигнеш малко на пръсти . Правиш повече повторения и към 3-4 серии и после си хващаш дъмбелите . Там си праскеш по-мако повторения и серии . Псоле слагаш въжето, дето по принцип се ползва за трицепс , на долния скрипец и дърпаш към врата . Това ти е първата тренировка . Рамената ги прави на подобаващо растояние от време . След нормалната ти раменна тренировка си направи сериите с дъмбелите . |
|
|
22.10.2007, 21:07
Аз лично не мога да си обясня, каква е ползата да жертваш плътността на гърба за сметка на трапеца. Нагледал съм се на момчета с тесни гръдни обиколки и слаби раменца, но с прекомерно развити трапецовидни мускули и никак не ми изглежда естетично. (не казвам че ти си такъв!) По-скоро напомня форма на ракета. Cheat on your girlfriends, not on your workouts!“ |
|
|
22.10.2007, 22:39
Аз преди го тренирах но преди година 2 четох че профита а и Митко Димитров ми потвърди че трапеца расте покрай другите групи и изобщо не го тренират.Иначе аз добри отзиви имам от повдигане на рамената с щанга (тежко). THE BIG MEN 130 Oki |
|
|
23.10.2007, 10:20
Първо се извинявам за пирамидката от цитати . Ами аз лично не жертвах плътността , защото когато започнах да тренирам така , гърба ми беше доста напълнен . А и плътноста се изоставя само колкото трапеца да настигне останалата част от гърба и после тренировката за гръб си продължава по старо му , а упражненията на трапеца се намаляват пак . |
|
|
09.08.2008, 08:58
Истински прогрес в трапеца забелязах,когато започнах да изпълнявам упражнението мъртва тяга. Оттогава никога не съм го тренирал самостоятелно DEADLIFT |
|
|
05.09.2008, 21:18
Напримерно като правиш гръб , примерно : в понеделник и петък , веднага след гърба ще сложиш 90 или 100 кг за трапец , аз ги правя така и от две седмици на сам забелязвам разтеж на трапеца , пример ... аз лично правя мъртва серии с 90 кг а трапеца си го правя с 100 кг ... това е за маса и плътност а ако искаш широчина и релев се прави в повече повторения с малко по-малко килограми ... аз ги правя понеделник за маса и плътност петък за широчина и релеф и така . |
|
|
05.09.2008, 22:31
БРАВО ! Ти си готов за инструктор !
|