[quote author=“master”]че аз мислех че аеробната деиност засилва растежа .... :?:
Много пъти съм го казвал ама трябва да има кой да чете всъщност в темите (дето се говори за това) има и твой мнения.
Това (аеробната) е тъкмо противоположното на анаеробната дейност (мускулното изграждане) така че си го запиши
Ей, мастър, ще ме съсипеш :lol: В известен смисъл си прав, ама не по начина по който си мислиш. Накратко мога да ти кажа, че аеробната дейност има своето значение и спомага за възстановяването на мускулите и за тяхното по-добро кръвоснабдяване донякъде. Иначе по принцип си е противоположна дейност на вдигането на тежести.
Абе имах предвид деиност при която организма се насища с кислород(еи 10 клас съм не мога да го запомня това).
[quote author=“Martin”]Ей, мастър, ще ме съсипеш :lol: В известен смисъл си прав, ама не по начина по който си мислиш. Накратко мога да ти кажа, че аеробната дейност има своето значение и спомага за възстановяването на мускулите и за тяхното по-добро кръвоснабдяване донякъде. Иначе по принцип си е противоположна дейност на вдигането на тежести.
За кръвоснабдяване да ще намалят времето за въстановяване НО мускулен разтеж има САМО когато мускулната дейност се извършва без наличието на много кислород (Анаеробна дейност) Съгласен :D
Ясно ... е все пак не мога да разбирам колкото вас , такаче не ми се сърдете за тъпите грешки които срещате и може би ще срещате
Ае никой не ти се сърди, обсъждаме си просто :D А ти няма ли да започваш да вдигаш вече?
почвам от понеделника след нова година , аз ще ти пиша и ще те уведомявам всеки път така че не се безпокои :wink:
Марто значи много съм зле , отчаян и объркан. Преди Коледа някъде ококолко 19-20 бях околко 70 кила.Тогава спрях да тренирам за почивка.По празниците се тъпках за световно с каквото ми падне и не спортуах въобще.Сега е 4 януари и тежа 76 КИЛА съм се много освинил и вече не съм сигурен какво да правя многосъм си развалил формата и мисля за релеф щот наистина съм страшно зле , а пък след това да почна цикъла за маса.Ще послушам твоя съвет но наистина съм много объркан.Ако знаех че ще стане така щях да пусна тема за релеф а не за сила . :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Няма да се плашиш мастер не е чак толкоз лошо положението продължавай си по плана на Мартин пък после ще му мислим кво да те правим
Поне ми кажете какво да правя с корема си защото тои е главната ми тревога- много бързо смъквам и качвам в нея област - сега съм с леко шкембе , поне ми кажете как да си смъкна корема за 1 седмица -напишете ми програма за домашни условия , без уреди , всичко ще изпълня така че пишете!!!!!!!
Мастер за еднаседмица едва ли ще стане нещо но на мен ми препоръчаха крънчовете и молитвата в суперсерии пробвай и ти аз съ много доволен от нея
Абе от 3 дена правя по 3 серии крънч като всеки ден качвам с 10 повторения -силата нараства , но корема се е прибрал :cry: съвсем малко
[quote author=“master”]Абе от 3 дена правя по 3 серии крънч като всеки ден качвам с 10 повторения -силата нараства , но корема се е прибрал :cry: съвсем малко
Сега без да се сърдиш ще ти кажа какъв ти е проблема на теб няма да се сърдиш
Такаааа в твойте постове и предишни и сегашни останах със следното впечатление за теб,искаш с 10 тренировки да качиш 5 сантима на ръката а след 50 да си като Арни.Не бързай всичко става много бавно мастер ето и последният пост да погледнем искаш за една седмица да постигнеш резултати в които нормалните хора постигат за месец два и казваш че за 3 дена корема се е стегнал съвсем малко еми за 3 дена не може повече така че бързай бавно
П.С. Не съм искал да те обидя с нищо ако си се обидил просто искам да ти го изкореня това бързане щото с нищо не ти помага а и ти вреди
Абе преди 2 месеца растях с супер темпове - направо гледах как ми растат ръце , гърди и т.н. пред очите и въпреки че знам че не може така вечно все още тая някакви надежди .... :cry:
Всеки в началото е напредвал бързо и си е мислил ееее то не е било чак толкова трудно ще порастна бързо като еди кой си ,докато не се сблъска с първия застой така се отказват доста билдери
Бързай-бавно
Еиии хора аз вече направих 2 тренировки , качих 2 кила по програма , и ще напредвам , надявам се да сте сигурни в тази програма , штот някои от трениращите в моята зала не вярват , че с нея ще кача 10-15 кила отгоре , и че въобще ще има ефект!!!
П.С.Марто къде се губиш бе пич , ае напиши нещо , все пак ти измисли тази програма!!!
Здрасти, нямах възможност да пиша досега....
Не се протеснявай от мазното, като почнеш пак каратето ще се оправиш, ако мислиш да спираш с него, пиши, може да добавим кардио. Не прави коремни преси. За програмата - ефектите съм ти ги написал по-горе с всички подробности, които могат да ти помогнат или попречат. Ако правиш всичко както трябва, в момента тренировката би трябвало да ти е доста лесна, така ли е? Ще повторя, че ако не спазваш изискването за работните тежести и не ги качваш плавно, наистина няма да постигнеш нищо. А за това, че някой мисли, че няма да има ефект... ако видя някой да тренира така и аз бих си помислил същото :) . Обаче нещата са премислени и не се протеснявай. Водиш ли си дневник? Можеш да го водиш тук ако искаш, да те видим какво правиш :lol:
Айде и успех!
Здрасти Марто!!! :D
С каратето нямам намеерение да спирам , махнах лицеви и коремни(тренера позволи).Добре че каза за коремните штот ги бях почнал.Вече направих 4 тренировки.Наистина ми се виждат много лесни , измарям се само на последните повторения на последните серии при бицепс трицепс и гърди.Направих си дневник-написах си ъпражненията и си пиша килограмите с които вдигам след всяка тренировка .Написах си и колко са ми ръцете теглото и гръдната обиколка преди да започна цикъла ,за да направя сравнение след него.Вече по програма съм направил по 3 тренировки бицепс и гърди , 1 тр почнах бицепса с 33 кила , сега на 3тата съм на 35 кила следващата седмица ще кача още 2 кила, абе на бицепса трябва д акачвам по 2 кила седмично,1 тр за гърди бях с 60 кила на 3тата съм с 64 кила, падата ми се да качвам по 4 кила на седмица.Тренировките ми са по 40-50 мин.
Ми хубаво. Вдигай като спазваш указанията и всичко ще е ОК. Яж повечко, не се притеснявай от омазняване. Коремните не ги прави, да не качиш и там, не за друго.
Успех!
Абе Марто нещо релефа ми започна да спада от тази програма , това добре ли е или ??? Ти ми каза да не правя коремни-добре , обаче пак ми се е образувало шкембе и това не ми харесва.Днес ми беше общо 4 тренировка на мускулна група и се изтощих повече , започна да ми става по трудно , но пак преодолях без проблеми увеличението на кг.
Гърди -от 64 до 66(до края на седмицата ще кача до 68 кила)
Бицепс-от 37 до 39(него ще го тренирам още 2 пъти преди да кача тежестите)
Трицепс-от 50 до 52(каза да кача ако ми е леко , и го направих , все пак трябва да се натоварвам малко нали :D )
Здрасти! Явно си се поомазнил. Обаче би трябвало и да си качил. Не е добре, че си загубил от релефа, но не се притеснявай. Важното е да качиш маса и сила. Бих те посъветвал да включиш кардио, но недей, да не се доизтощиш. Не ми е ясно как се омазняваш, и с това карате, може би има нещо друго, всъщност как се храниш?
Това, което ме притеснява е, че изтощението настъпва раничко, но пък е субективно и не мога да преценя как точно се чувстваш (ето тук е ролята на подробния дневник).
Не прави коремни, шкембето няма да го свалиш с тях в момента (да не си се оливал по празниците :D ). Веднага щом усетиш, че не се възстановяваш, разреди малко тренировките. Тежестта за трицепса е по преценка, но гледай да не я увеличиш дотолкова, че да попречи на лега.
Дай си храненето, ако искаш в нова тема в раздела за хранене, ако искаш на ЛС.
За сега - толкова. Успех! :)
Абе Мастер ти не разбра едно нещо въпреки че съм ти го казвал 100 пъти че качването и омазняването вървят ръка за ръка и какво толкова се плашиш сигурен съм че така ще качиш много повече сила и размер от когато и да било и стига се насмита че ти се губи релефа нали си има и периоди за релеф ако си мислиш че ще качваш само чиста мускулна маса (без съответните медикаменти като хормон на разтежа) си се объркал сериозно всеки е напреднал е минал по подобен път >качване на мускулна маса и мазнини>изчистване на мазнините>краен продукт релефна мескулатура
П.С. Надявам се този път да си разбрал нещата добре и да не ми се налага пак да пиша излишно
Добре де добре , разбрах ....
А сега за храненето .Гледам да ям сутрин към 6.30 ;10 часа ; 3 часа ;5-6 часа и към 8 - 9- макс 10 часа (там се впускам и в сладки неща)
Така :сутринта 2 те ми ядения се състоят главно от мляко(кисело или прясно), плодове , и някаква закуска от тип кашкавалка , кренвиршка, рогче и т. н. Вечер ям некво ядене с месо , и се впускам в малко сладки.Мисля че проблема ми идва от обедните и слетобедните ми хранения , защото , не всеки път има месо или нещо от тоя тип , и изяждам по половин хляб(приблизително)с некъв шпек или луканка(само това).Ако се чудите защо програмите ми е с такива хранения(странни часове)-аз съм 1ва смяна и ставам в 6 часа и трябва да ям нещо , и така .Ако искате подробности -насреща съм.
Доста несъобразено хранене но ще постигнеш успех и мойто е подобно но с цената на повече мазнинки обаче
Много ти е слабо храненето пич, в смисъл, че има някои основни грешки. Ще опитам да обясня малко без да се вманиачаваме :)
Между 10 и 15 часа нямаш хранене. Това не е добре. Вкарай едно ядене около 12:30. Може да е мляко с хляб или някаква закуска, ядки някакви или нящо друго, но да е калорично. А и хляб с луканка.....готино, ама предразполага към омазняване. Изчисти от последното хранене сладките неща, ако не можеш да минеш без тях, вмъкни по-рано някъде. Добре би било да попрочетеш малко за храненето и да промениш някои аспекти на твоето.
А освен това като с първа смяна и същия ден имаш карате и бодибилдинг, как ходиш и на двете. При подобен режим трябва да си суперстриктен откъм хранене и почивка, за да имаш резултат. Ако искаш опиши подробно един тренировъчен ден (карате и щанги), какво правиш по часове, и какво ядеш, ама малко по-точно ако може.
Поздрави!
Ами ще си се постарая да направя промените в храненето които ми описа.Часовете в които с ехраня съм ти ги описал , след фитнес , веднага се прибирам и поспивам около 2 часа , след това уча , и тогава ми идват тренировките , след тях ям и после спя .
П.С.А къде е темата за храненето да попрочета малко и да си го променя ???
Към това дето го пише има хранене за маса и същевременно изгаряне на подкожни мазнини-смятам да се придържам към този тип хранене но имам няколко въпроса :
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Какво е нулев баланс ???
Трябва ли да ям хляб ???
Можеш ли да ми дадеш лимит за калории и въглехидрати за 1 ден ???
Ако можеш ми опиши подробно.
Между другото днес ми беше общо 6 тренировка , беше ми по лека , на лежанката 66 кила ми бяха по леки от вчера , раменните преси го вдигнах от 30 на 34 без абсолютно никакъв проблем(все пак преди не съм го правил)
Аз правя раменни преси и кофички с цел сила на лега нали ???
Като вдигам кила на Раменните би следвало да ми е малко по лесно ма лега наи ???
Чао и благодаря за инфото :D :D :D :D :D :D
Ще ти отговоря на въпросите, но ще трябва и ти да се поизмъчиш малко :D
Нулев баланс означава съотношението между приетите и похарчени калории да нула. В сайта има приложения за смятане на енергоразхода и таблица с калорийните стойности на продуктите.
Хляб яж, ще ти е нужен на този етап, но не прекалявай. Няма проблем докато спазваш баланса :wink:
Лимита за калории и въглехидрати ще си го сметнеш в сайта. Всъщност ти препоръчвам да не си слагаш лимит на въглехидратите, ако спазваш калориен лимит. Дистатъчно е да избягваш сладкото, газираното, джънк фууда..
Мисля, че вървиш добре за сега, няма ден с ден еднакви, 4кг увеличение са много на раменната преса, нямаш ли възможност за по-плавен преход? Правиш я с цел сила на лега, да, като ти засилва раменните мускули. Кофите ще повлияят на както на силата на лега, така и на масата на трицепса ти.
ПС - Внимавай да не прегориш - много е важно - никакви откази, изсилвания, трябва да се чувстваш супер тонизиран. Не се свени да пропуснеш тренировка, ако е нужно или да тренираш с малко по-малка тежест.
Поздрави! :)
Ок за яденето всичко е ясно а сега за килата;
За гърди ми се падат 3 тренитовки седмично от общо 4 на 1 и 3 тренировка ще качвам тежестите , а на тренировка 2 ще съм с тежестите от тренировка 1.
За бицепс ми се падат пак по 3 тренировки , обаче там ще качвам само първата тренировка- останалите 2 с килата от 1 тренировка(правя така защото бицепса е малка мускулан група и не мога да качвам кила като на лежанката :D )
А за раменната преса - имам 1 тренироква седмично и искам всяка тренировка да качвам по 1 кило.Качих 4 кила понеже не съм правил досега това упражнение и така .... (все пак в началото нетренираните мускули напредват по бързо нали )
П.С :Вредно ли е ако ям и след като ми стане тежко и въобще вредно ли е на този етап да ми стажа тежко на корема???
Еее, омота ме нещо с тоя пост :lol: Идеята е да си достигнеш предните максове на 10-та - 12-та тренировка, при плавен преход. Мисля, че вече можеш да си напраивиш плана на тежестите. На раменната преса не се изсилвай, защото можеш да преумориш рамото и трицепса,а ще ти трябват за лега. Идеята е да се стимулират мускулите, без да се претоварват. Ако си бил честен за работните си тежести и си изпълнявал указанията точно, някъде до 5кг над предните ти максове (за съответния брой повторения), не би трябвало да имаш никакви проблеми (трудности).
Дали да ядеш след като вече ти е тежко, ми не е добре да го праивш. Зависи от времето и режима ти, но аз примерно гледам да ям по-малко, за да може след 2 часа да съм гладен и да ям пак (и да не ми става тежко). Яж много, но по самочувствие, не издевателствай над тялото си. Щото ще ти го върне :lol:
Поздрави! :)
Ами въпросно тежестите - вдигах с тези кила които посочих , обаче без да знам съм правил така наречените удължени серии и освен всичко друго на последната серия с наи много кила моят партниор си държи ръцете на самия лост-аз си мисля че тои го вдига и вдигам повече , но ако не си държи ръцете , ще вдигам с по малко кила .Надявам се че разбираш защо не достигам така тези кила-а и сега работя без удължени серии и без да ми пази партниор.
Абе пич, трябваше ти да си сметнеш процентите от реалните максове (дано така да си направил :? ). Това дето някой ти е помагал, не го брой за успех. Че с петима добри пазачи и световен рекорд можеш да поставиш :lol:
Уф, изчисли си отново тежестите спрямо реалните максове (в случай, че не си го направил така преди) и насложи изчисленията върху програмата. На следващата тренировка сложи тежестта, която и се “полага”. Ако не можеш да се ориентираш, свали 5кг от “постиженията” си и сметни наново (ама дано не се налага). Нищо де, (трябваше по-рано да се сетя за това). Дерзай, каквото и да се получи, никакви партньори, ти, щангата, макс концентрация, зверщина, това е. Е, може някой да те наглежда, да не стане сакатлък, но почти до края би следвало да нямаш нужда от помощ. Нали в това е идеята, да прогресираш.
Аиде и поздрави!
За щастие това съм го имал впредвид , и точно затова ти казвам защо не съм достигнал тези максове за които ти си мислиш,така че всичко е под контрол.Днес беше 7 тренировка , бицепса ми беше по лесен днес .
Ако искаш мога да те уведомявам за резултатите след всяка тренировка.Днес се справих с 68 кила на лега чувствително по лесно отколкото преди 2 дена с 66 кила , мисля че това е от кофичките и от раменните.Обаче проблем ли ще е като кача на 41 кила на скота да направя вместо 3 тренировки с тях , да направя примерно 5-6 все пак е малка мускулна група , а и преди съм правел с помощ , така че при тези обстоятелства чакам да чуя решението ти. :D Между другото като си направих график ми се събраха общо 8 седмици тренировки , а вече минаха 2 , и мисля че започвам да раста , а и вече започвам да се подготвям психически за предстоящия ми релеф след този цикъл, нямам никакво търпение да го достигна този релеф!!!
Здравей! Виждам, че започваш да прилагаш интуитивния принцип. Това е добре - само така. Задръж теежстта на скота, колкото смяташ, че е необходимо. Но все пак не много дълго, нали до края трябва да счупиш доста рекорди :D Нормално е при подобна тренировка да се получи така, че по-тежките кг. да се окажат по-лесни за вдигане на даден етап (това не мога да ти обясня тук набързо). Не мисли за релефа, качвай сила и маса. И нещо важно (да се почетвъртя :lol: ) - като достигнеш рекордните за теб тежести - не се страхувай, вдигай здраво, но спирай 2-3 повторения преди отказа - не се изтощавай до крайност. Нека инстинктът ти поработи. Не проблем например да направиш 2 повторения на дадена тежест - на следващата тренировка можеш да направиш 4 на по-високата тежест. Такъв е принципът на програмата. И е добре да пишеш по-подробно как ти протичат тренировките, давай ако имаш желание.
Успех! :)
Здрасти Марто!!
С всеки ден се изненадвам от резултатите.Имам чувството че раста видимо и бързо , и че наддавам на кила без да ми личи(т.е. без сланини, малко се трупа коремче но инак всичко е ок)Ръката ми се иска да я измеря сега , но ще я измеря чак в края на цикъла.Днес ми беше 7ма от 24 тренировки.Вече ефекта се чувства много .Днес вдигнах 70 кила на лег , без грам усилие напълно сам , досега не бях вдигал повече от 66 кила сам.На бицепса успешно качих на 41 кила , само че имаше усилие при повторенията , така че ще задържа малко повече на тез кила, но като се има впредвид че повече от 37 кила сам не съм вдигал , мисля че всичко е ок.Трицепса беше пак на 52 кила , смятам чак следващата седмица да го кача на 54 кила, ако всичко е наред.
Чао и поздрави !!!
Лелеее, за 7 тренировки си вдигнал работната тежест с по около 5кг :shock: :D . Ти си истинско чудо бе :lol: Браво, поздравления!!!
Отново се убеждавам, че схващаш основните принципи бързо. Абсолютно си прав - не си мери ръката, ще я измериш на края с все гръдната обиколка. На скота можеш да приложиш следния трик: намали работната тежест за следващата тренировка и след това давай смело - отново същата тежест, после по-голяма. Друг вариант е да пропуснеш скота в следващата тренировка (не са заблуждавай, ако пропуснеш няма да има отрицателни ефекти, а само ползи :!: ). Избери си един от вариантите, ако искаш. За трицепса действай по интуиция, виждам, че ставаш все по-добър в това.
Успех :D