|
Дата: 07.11.2007
От: Haskovo
|
Здравейте, опитвам се да прилагам НВД, но когато трябва да нахраня децата и се изкушавам и похапвам хляб.Притеснявям се обаче че взе да ми прилошава, получавам сърцебиене, крайниците ме стават много студени и треперя. Личният ми лекар казва че можеби е от инсулина. Ако може да ми дадете съвет как да го контрулирам.Благодаря ви предварително 
|
|
|
|
|
|
Дата: 11.07.2004
От: Стара Загора
|
Колко ти е отрицателния калориен баланс ?
Колко калории приемаш ?
Колко въглехидрати ?
След тези три въпроса предполагам може да ни се изясни картинката.
Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.
|
|
|
|
|
|
Дата: 20.04.2004
От: Sofia
|
Ако пиеш кафе го спри - може да е от него. Аз не бих рискувал да пия кафе без да мога после да хапна нещо сладко, тоест въглехидрати. При мене като пия кафе и ако е на гладно се разтрепервам целия и ми става лошо. Пада ми много кръвната захар.
“Ключове носех аз, най-ръждивите от всички ключове; и аз умеех с тях да отключвам най-скърцащите от всички врати.“ - Ф. Ницше
|
|
|
|
|
|
|
emzo - 07.11.2007, 20:42 Колко ти е отрицателния калориен баланс ?
Колко калории приемаш ?
Колко въглехидрати ?
След тези три въпроса предполагам може да ни се изясни картинката.
Чесно да ти кажа много ме затрудни с тези въпроси.Мога само да изброя какво приемам като храна или по-точно се опитвам.Защото спазвам стриктно диетата , но като взема децата от ясла и училище докато ги храная похапвам и аз 
Сутрин : мюсли с мляко 1,5%
Обед : броколи задушени с разтителна сметана
Следобед 150 г. пилшко месо на скара
Вечер каквото ми попадне най вече хляб със салата
пия и много чай , редувам зелен с пуер
|
|
|
|
|
|
Дата: 11.07.2004
От: Стара Загора
|
На глад ми прилича.
Колко грама са мюслите ?
Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.
|
|
|
|
|
|
|
emzo - 08.11.2007, 10:06 На глад ми прилича.
Колко грама са мюслите ?
доста ако питаш мен една купичка пълна около 200 г.
Аз миналата година доста успешно приложих на Майкъл Търман диетата и отслабнах 4-5 кг. за 2 мес. Но се отпуснах и сега съм 51 кг. висока 150 см. а искам да съм и бях преди да родя 46 кг.
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.04.2005
От: Пловдив
|
Формула за изчисляване на калорийния минимум при жени: 655 + (9.6 X тегло в кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X възраст в години) =? (BMR - basic metabolic rate в ккал.)
След изчисляване на дневният калориен минимум, към него се прибавя относителният индекс отговарящ на степента на физическата Ви активност:
Ако вашият начин на живот е по-скоро заседнал, то индексът на активността Ви е 1,2
Ако вашият начин на живот е умерено активен (спорт 1-3 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,375
Ако вашият начин на живот е активен (спорт 3-5 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,55
Ако вашият начин на живот е усилено активен (спорт 6-7 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,725
Ако вашият начин на живот е екстремално активен (спорт всеки ден заедно с тежък физически труд или двуразови тренировки) е индексът на активността Ви е 1,9. За да получите ориентировъчното ниво на дневните калории, които следва да приемате спрямо това уравнение, умножете своят BMR (калорийният си минимум за деня) по стойността на индекса за ежедневна натовареност.
След като сметнещ тия калории вадиш 500 кал.
белтъци:51 кг x 2.7=138 грама белтъци
въглехидрати:51 x 1=51 грама въглехидрати
мазнини:51 x 1.2= 62 грама мазнини(ненаситени,аз лично ползвам орехи,бъдеми,маслини,зехтин).Не смесвай въглехидрати с мазнини на едно ядене.Как се получават калориите?Всеки бълтък е 4 кал,въглехидрат 4,мазнини 9.
Пример с белтъка 138 x 9=???? кал.Това е в общи линии,явно имаш опит(макар и малък),та няма да казвам кои храни са б/в/м.Няма се плашиш само това прилушаваме е характерен признак на НВД.В сайта има и таблица с хр.стойности,които ще ти помогна при изграждането на диетата.Тъйкато въглехидрата е храната за мозъка,а ти един вид я ограничаваш и затова се получават тия работи.Забравих да кажа и кардиото-най-добре велоергометър,тоест ще трябва да ходиш на фитнес в случей,че не го правиш.Не е задължително,но може да си вземеш и Л-карнитин,той ще помогне за крайния резултат.Около 20 лв е на нутрим,тоя продукт е що-годе на ниво,60 капсули,за месец и нещо ще ти стигнат,по 1,1.5 мг 30 минути преди аеробно натоварване.
Успех
ЕДИТ:Темата е много обширна и не може да се напише всичко в 2,3 или 5 реда,аз самия едитвам сигурно за 5ти път вече,четейки поста си.
[quote author=“так“]
Колкото до висенето на лост, клон или каквото и да било ще кажа, че и оная ми работа виси от години, но не се е издължила и с милиметър.
|
|
|
|
|
|
|
Финдо - 08.11.2007, 13:19
Формула за изчисляване на калорийния минимум при жени: 655 + (9.6 X тегло в кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X възраст в години) =? (BMR - basic metabolic rate в ккал.)
След изчисляване на дневният калориен минимум, към него се прибавя относителният индекс отговарящ на степента на физическата Ви активност:
Много благодаря за изчерпателния отговор. Не ходя на фитнес а скачам на въже достатъчно ли е ? Малко ме е страх от този L- карнетин че имам склоност от алергии и спазми . Има ли странични ефекти?
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.04.2005
От: Пловдив
|
Не вярвам да има странични ефекти,в описанието също не пише за такива.При мен също не съм усетил да има някакви странични ефекти.Все пак ако те е страх,не го пий,а само се придържай се към горе посочената диета.
[quote author=“так“]
Колкото до висенето на лост, клон или каквото и да било ще кажа, че и оная ми работа виси от години, но не се е издължила и с милиметър.
|
|
|
|
|
|
|
благодаря много 
|
|