Прочистване на организма
|
08.11.2007, 20:08
Здравейте, интересува ме как мога в домашни условия за ден-два да си прочистя огранизма от разни боклуци(най-общо казано),от токсини и т.н.? Някъде бях чела че може в рамките на един ден да се ядат само плодове и да се пият чайове. Но това достатъчно ли е? Някой от вас пробвал ли е да прави нещо подобно? Аз се нуждая от това, тъй като напоследък коремът ми е подут и храносмилането ми е лошо. А и съм качила няколко кг и смятам прочистването да е като начало на по-лек и правилен режим на хранене с цел отслабване. Та кажете ако знаете нещо за прочистването на организма |
|
|
|
08.11.2007, 22:30
Само информативно, привържениците на споменатата от теб теория казват, че подобно прочистване (само плодове и чайове) е добре да се прави по един ден на месец или 3 дни на 3 месеца (има и други схеми). След това следва захранване, което трябва да е толкова дълго, колкото периода на лек режим.
My hands may be rough, but I look better than you do naked!
|
|
08.11.2007, 23:27
Хапвай по някоя ябълка,чат пат между храненията или когато ти предстои такова,щото като изядеш една ябълка и след 30 минути чувстваш адски глад,щото ти остъргва корема.Аз сега смятам да пия Еспумизан или мезим форте,че и при мен се наблюдава тоя ефект на подутия корем и адски газове.Към колежката преди мен,ям качествено,но може би количествата...Какви трябва да са според теб?Сега съм в период за маса и трябват калории,които чисто математически не виждам как мога да набавя,ако тръгна да намалям количествата на ядене.Ям през 2 часа. [quote author="так"]
|
|
|
|
08.11.2007, 23:40
Финдо, аз по-скоро визирах недояждането, към което са склонни повечето жени. Затова и питах като количество и качество как яде.
My hands may be rough, but I look better than you do naked!
|
|
09.11.2007, 00:08
Да,това за млякото го знам и ми става така от него,но дори и да не съм пил пак ми е надут корема.Интересното е,че не е всеки ден,ако да кажем неска ми е надут,2 няма да бъде и така.Ядки не ям особено много.Почти съм сигурен,че е от смесването на протеин и въглехидрати.Ако взема да прая по твоя начин,ще оставя организма на белтъчен глад така да се каже.Щот ако ям 1во хранене,докат са освои пък 2ро е само въглехидрати и то 2-3 часа и чак 3то протеин,става голям интервал.Промяната,която ще предприема е,да увелича интервалите между храненията. [quote author="так"]
|
|
|
|
15.01.2008, 01:37
Аз съм за “изчистването”, но ако е на 3 месеца....а не всеки… Лег - тяга - клек
|
|
15.06.2008, 13:08
Има добавки за изчистване и не трябва да се гладува, само трябва да се пие много вода-2-3 литра |
|
|
|
15.06.2008, 22:19
Приоритети при пречистващия хранителен режим са пречистване на бъбреците и черните дробове. Две много комплексни теми. Съветите на Tralfamadorian за изключване на всички преработени храни и захар са добро начало. Следващото, което можеш да направиш, е правилно стартиране на храносмилателната система след събуждане и правилното й изгасяване така да се каже : ). Хранене няколко часа преди спане е противно на пречистващия режим. След ставане започваш с напитка (хладка вода, чай, лимонена вода (но без мед)), след което ябълка или друг добър антиоксидант - това с цел да ускориш спящата храносмилателна система. Най-малко 15-30 минути след ябълката поставяй основната закуска.
Ако искаш баш пречистване на организма, ще трябва да се ориентираш към диета от зеленчуци и плодове за няколко дни + специални програми за почистване на бъбреците и дробовете.
Това всъщност са пречиставнията, за които питаш - изчистване за няколко дни от токсини. Само с изключване на храни и чайове няма да стане. |
|
|
15.06.2008, 23:01
ДЕТОКСИКАЦИЯ СЪС СОКОВЕ
|
|
|
16.06.2008, 00:02
Ябълковия сок не е добър вариант, защото съдържа много захар и се унищожават иначе полезните фибри на целия плод. С цитрусовите плодове трябва да се внимава, защото алергии и непоносимости към тях не са нещо неизвестно. |