|
Дата: 27.10.2007
От: София
|
Здравейте !
Реших и аз да си пусна темичка в този сайт ..Никога не е излишно да чуеш някоя и друга критика
Ето малко история:
1.Момиче съм , 15 години , ръст 1.70 , 60 кг (с колебания - я нагоре ,я надолу ) ,мерките ми са : 96 ,5/66/94,5 доколкото мерих последния път
2. цели- първата цифричка да намалява кооолкото може по-малко , талията да стане около 60-62 , дупето-90
срокове не съм си поставяла ,но пък ако се изпълнят желанията ми до 3-4 месеца...ще е доста оптимален вариант
а да да не забравя-плочки-ще е хубаво , ама не ми е много зор ,въпреки ,че зад мазнинките се крият доста развити мускули
3.опитвам се да се храня здравословно , да не ям боклуци и не се получава на 100 % , ама съм на принципа проба-гршка-проба-грешка и...все някога ще стане навик Тка де - спазвам НВД като не ограничавам мазнините ,само въглехидратите до около 10 % макс. ,протеините-ясно,те трябва да се ядат
4.спортувам всеки ден ( вече ) , като до това съм стигнала постепенно ,не съм се юркала
прогрмата ми е такава
понеделник-фитнес
вторник-3 часа танци
сряда-фитнес,танци 1,5 часа
четвъртък-3 4аса танци
петък-3 4са танци
събота-фитнес
неделя-около 2 часа танци
не са ми много тренировките
1.щото съм свикнала
2.защото през другото време или на училище заседнало състояние, или вкъщи учене , или като излизам с фр, то не става за навън щотовече е студено и пак СЯДАМЕ някъде
по-натам ще постна снимки за трансформацията
а да не забравя примерно меню ( като изключим ,че напоследък апетита ми е като на ВЪЛК ) ,се храня с около 1800 калорий дневно ,иначе просто умирам от глад :
сутрин-омлетче с масло , зеленчуци ,сирене понякога или плод
в у-ще си взимам или ядки ,или айрян ,може и паржола в зелеви листа
за обяд- пак месце, салатка със зехтин и вс екстри
следобед - кашкавал,зеленчуци или ядки
вечер-месо или омлет със зеленчуци ,млечно нещо
грешка ми е ,че вода не пия , просто ...не мога ( което си е извинение )
това също ми е цел-да увелича водата от 3 чаши дневно на 13 ...примерно
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.01.2004
|
Пържола в зелеви листа в училище? Уау, аз съм бил свидетел само на тестени вълшебства, като бях ученик. Сериозен енергоразход имаш, като гледам тренировъчния ти режим (макар да си нямам и понятие от танци).
Като цяло ще е интересно да следим дневника ти, отличава се доста от вече съществуващите. Успех!
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.04.2005
От: Пловдив
|
Винаги като има шише вода покрай тебе,на малки глътки по-често и така няма да усетиш как си върват литрите :Д Не позволявай на организма да си иска,демек да ожаднееш.
[quote author="так"]
Колкото до висенето на лост, клон или каквото и да било ще кажа, че и оная ми работа виси от години, но не се е издължила и с милиметър.
|
|
|
|
|
|
|
здравейте мерси за съветите,днеска съм си заредила стаята със 3 шишета ( големи ) вода и както викаш-когато се сетя -пия.До сега 1-то вече го няма хаха
днеска спорта :
фитнес -час и половина заради едни нахалници :D - наистина вече ще си взимам плейър ...
танци- 2 часа
храна: вчера си бях направила план за днешното меню ама като гледам..хич не го изпълнявам хаха по една или др причина…
сутринта: 3 сварени яйца , 5 гр масло , домат,краставица и 1 с.л. 100% чист домашен мед ( да си кусам само )
след 2 часа: 20 гр кашкавал,20 гр шунка на тандем ( е точно тва не ми беше в програмата хаха )
тренировка
обяд: 200 гр пилешко месо ,задушено в малко масло ,салатка от 3 печени чушки , домат ,чесън
слдобед около 100 гр зеле ,30 гр сирене
за вечеря: пак същата салатка като на обяд , моалко сирене (около 40 гр )
а за паржолката в зеле-щеше да е хубаво акопродваха такива “сандвичи “ в даскало ,ама УВИ хаха аз си нося от вкъщи
|
|
|
|
|
|
Дата: 08.02.2005
|
Ами добре,
Първо поздравления за сериозната физическа активност за момиче и то на тази възраст.
Според мен в случая само ти трябва да си оформиш храненето и ще можеш да постигнеш резултатите.
Важно е да усетиш сама как вървят нещата с храненето ти. Защото с подобна заетост, според мен, не трябва да си под 2000 ккал.
Не уточняваш за какви точно танци става дума, но ако са спортни, краката най-добре да не ги тренираш във фитнеса. Освен, че може да ги претовариш и да се контузиш. Може и да загубиш пластичност, а оттам и бързина. Също така, ако имаш тренировка от бързи танци, най-добре е да правиш пауза и да хапваш нещо/не слядко/, примерно един сандвич с диет. хляб и месо.
Също така с цел да не гибиш пластичност в гърба и рамената, може да правиш само изолиращи упражнения. Тоест не такива които товарят стабилно 2 или 3 мускулни групи на веднъж.
И още нещо, не може 3 часа аеробна дейност и да пиеш под 2 литра вода на ден. Може да си в частично обезводняване, което ще ти забави метаболизма, да не говорим, че може да даде и други проблеми.
Относно тренировки и упражнения, най-добре чети и се самообразовай, ще си спестиш грешки.
Успехи
- “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
- “Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.”
- Ако се питаш, защо България е на това дередже - просто се вгледай по-внимателно в себе си.
- За да съществува, човек има нужда от баланс.
- За мен
|
|
|
|
|
|
Дата: 29.03.2007
От: Troyan,BG
|
Браво на теб
Може би ти си една от малкото(за жалост) момичета, която наистина е тръгнала в правилната посока по отношение на храненето. Писна ми да гледам и слушам за момичета, подлагащи се на някакви нечовешки гладувания или диети само на един вид храна.
Мисля че и на мен ще ми е много интересно да следя дневника ти
Имам само една молба- пиши каква ти е тренировката. Може и да не е всеки път, но поне най-главно, какво ти представлява програмата.
Успех в начинанието!
Lift HEAVY. Life is too short to be small !
|
|
|
|
|
|
|
ей мерси много за подкрепата мом4ета
във фитнеса съм начинаеща и чесно казано - нямам особени познания.. но това ,което казахте за пластичността-до сега не го бях чувала ! За което благодаря ! Значи тренирам хип хоп танци - определено съм доста пластична ,шпагат правя след като много добре съм си разгряла тялото , щото иначе… ще има “ХРУС” и ще си разтегна/скъсам нещо ..а и по природа съм с много добра пластичност,другата част е придобита хехе
във фитнеса правя “кръгови” тренировки - най-вече наблягам на корема ,защото мисля , че той има най-голяма нужда от “доизпипване” хах
По отношение на фитнеса съм много зле и за това се доверявам на 100% на информацията от сйта :
ето каква кръгова трен си избрах - http://www.bb-team.org/workout/1359 - но не правя винаги това- понякога сменям/добавям с някое ново упражнение . Целта ми е да се “запозная” с уредите във фитнеса , защото колкото и странно да звучи съм доста неориентирана в залата
А колкото до храненето -да , наистина имам проблем най-вече с него - знам перфектно какво трябва да ям ,правя го ,смятам калорий,всичко точно , но има и дни в които така добре се “черпя “ че… Добрата новина е ,че тези дни стават все по-малко и по-малко ( вече са 2 пъти месечно някъде )
Мерси за отделеното внимание
|
|
|
|
|
|
Дата: 30.11.2006
|
Здравей и от мен;о.По-горе казваш,че си изяла една лъжица мед към закуската си.СПОКОЙНО нищо не е станало,напротив всеки ден яж по 1 лъжица мед щом е и домашен.Нищо страшно няма в меда.Ако толкова ти е проблем някои неща,които ти се прияждат гледай да ги изядеш до обяд,а не вечер да кажем.Друга грешка,която забелязах е това,че “наблягаш на корема”.Представям си как на всяка тренировка правиш корем.ИЗЛИШНО Е ПОВЯРВАЙ МИ прави си го 1 път седмично,а като си оправиш режима на хранене от там ще ти се покажат и плочките.И в моята зала едно лице прави всеки път корем,един път му казах,че няма смисъл толкова често,но той въпреки това всеки път е длъжен да си направи поне 1-2 серийки;0,иначе се чуди как аз съм направил преса.Успех,бате.
|
|
|
|
|
|
|
ок за корема . а кръговите трен добре ли са ?
днеска :
спорт-2 часа танци в залата,и вкъщи сутринта като станах се разтягах около половин час и танцувах около 40 мин.
храна
зак 1 : пак 1 с.л. мед ,30 гр сирене
зак.2 :3 яйца с около 7 гр масло , 30-40 гр сирене , чубрица
обяда : ( планирам да е ) : пилешко месо около 150 гр задушено с около 10 -20 гр масло , салата от домати ,краставици , печени чушки и моркови,босилек ,40 гр настърган кашкавал
следобед: свинско филенце около 30 -40 гр . , домат
вечеря:пак салата като тази на обяд със 1 варено яйце , свинско филе пак около 40 гр
калорийте ги сметнах-1752 излизат ( може да са я повече ,я малко по-малко защото нямам кантар и на око меря )
ако има промяна ще пиша
водата днеска пак ще е поне 2 литра ,защото от сутринта до сега съм изпила около 6 големи чаши - което е литър и нещо
|
|
|
|
|
|
Дата: 24.09.2007
От: Живея в Планината
|
Евала ти правя ,че имаш желание,така трябва Колкото до корема,то вече ти е отговорено,но и аз като човек който изкара 4рите плочки,с уникален релеф за 4ри месеца и бях набеден,цитирам “спри белите хапчета” ще ти кажа,че корем не се тренира всеки ден
Това е мускула в човешкото тяло дето се развива сравнително лесно и най - трудно губи формата си аз го тренирах 3пъти в седмицата по 100 коремни и 100 повдигане на краката от шведска стена,сега просто го поддържам с наклони с дъмбел и коремни и повдигания,разбира се Няма смисъл да го претоварваш,по 2-3пъти са ти перфе
ПП найстина ще ми е интересно и на мен да следя програмата Имаш желание което е най - важното,продължавай само така и гледай да не го губиш,резултатите сами ще дойдат
|
|
|
|
|
|
|
хех бесния,браво за твойте резултати ще се радвам и аз да имам такъв бърз прогрес и мерси за съветите !!
значи днеска голямо четене му ударих на форума и сайта и реших сама да си съставя кръгова тренировка като всеки път сменям упражненията :
според съветите успях да намеря някакви общи твърдения във постовете ( което си е трудна работа ) и искам да ми дадете мнение за това ,което “сътворих” :(не очаквам да е нещо мн добро ,но точноза това го поствам-за корекция ,защото утре съмна фитнес) :
5 мин кардио
10мин стреч ( за загрявка)
на принципа първо бутащо после дърпащо ( прочетох го от някой ) и според тва че уж трябвало да се почва от главата надолу :
1.избутване на машина за гърди
2.кросоувър
3.вертикален скрипец
4.раменни преси с дъмбели
5.разгъване на трицепс на скрипец
6.лег преса
7.напади
8.калф машина
9.повдигане на краката от вис
достатъчно ли са упражненията ? мисля да направя 3 или4 кръга колкото издържа
а добре ли са подредени? нещо да е излишно/да липсва?
ще ги сменямвсяка седмица защото гледам ,че за всяка мускулна група има суупер многоварианти-да използвам тва предимство.Грешка ли е ?
п.с. днеска изпих 3 литра вода
|
|
|
|
|
|
|
днеска беше пълен провал с яденето , ужасно съжалявам ,че не намерих време да синаправя паржола сутринта за училище .
1.да почнем от добрата новина-спорт - направих от гореописаната тренировка 3 кръга , като завърших с 20 минути кростренажор.И пак си остава въпроса ми за това дали е добра програмата?
2.идва лошата
за закуска не стига ,че нямах време да ям вкъщи ,ами в у-ще нямах др избор : печени бадеми ,гадното е ,че на 100 гр има около 16 гр въглехидрати.До обяд в междучасията си ги разделих и си ги изядох
на обед: нямах приготвена от вкъщи храна.,а не можех да се прибера- САНДВИЧ ( пълнозърнест хляб,малко мяйонеза май имааше,домат,парче бекон и парче кашкавал) ... а и с това 1 айрян данон
сега като се прибрах прималяла от глад си направих салата от краставици,кашкавал(50 гр ), свинско филе(50 гр ) ,малко зехтин
довечера по-късно ако огладнея нз дали ще имам място за още калорий , че с тия печени бадеми сутринта и тоя хлаб си прецаках всичко ...
както и да е де ще мушна омлетче със зеленчук най-вероятно
а към спорта да не забравя-разтягане 45 мин
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.04.2005
От: Пловдив
|
тайна. - 11.11.2007, 23:28 хех бесния,браво за твойте резултати ще се радвам и аз да имам такъв бърз прогрес и мерси за съветите !!
значи днеска голямо четене му ударих на форума и сайта и реших сама да си съставя кръгова тренировка като всеки път сменям упражненията :
според съветите успях да намеря някакви общи твърдения във постовете ( което си е трудна работа ) и искам да ми дадете мнение за това ,което “сътворих” :(не очаквам да е нещо мн добро ,но точноза това го поствам-за корекция ,защото утре съмна фитнес) :
5 мин кардио
на принципа първо бутащо после дърпащо ( прочетох го от някой ) и според тва че уж трябвало да се почва от главата надолу :
2.кросоувър
3.вертикален скрипец
6.лег преса
7.напади
8.калф машина
ще ги сменямвсяка седмица защото гледам ,че за всяка мускулна група има суупер многоварианти-да използвам тва предимство.Грешка ли е ?
Не,не е грешка.Тва избутване можеш да го махнеш и да остане кросоувъра.
[quote author="так"]
Колкото до висенето на лост, клон или каквото и да било ще кажа, че и оная ми работа виси от години, но не се е издължила и с милиметър.
|
|
|
|
|
|
|
Финдо - 12.11.2007, 20:09 тайна. - 11.11.2007, 23:28 хех бесния,браво за твойте резултати ще се радвам и аз да имам такъв бърз прогрес и мерси за съветите !!
5 мин кардио
2.кросоувър
3.вертикален скрипец
6.лег преса
7.напади
8.калф машина
Не,не е грешка.Тва избутване можеш да го махнеш и да остане кросоувъра.
мерси много !
|
|
|
|
|
|
|
днеска- яко спорт,малко храна порадималко време,но се чувствам супер
спорт-2,5 ч танци ,но супер интензивно,през целия ден ДВИЖЕНИЕ ,несъм се спирала освен сега и в училище
храна:
за целия ден общо:
-40 гр масло ( като сладолед си го близах по едно време )
-100 гр сурови бадеми
-150гр пилешко бяло месо
-400 гр домати
-100 гр свинско месо
2,5 литра вода
1-вия ред плочи се подава
|
|
|
|
|
|
|
днес-фитнеса се отлага,нямам време - ще го преместя в неделята ,само много движение и разтягане 2 пъти по 45 минути
храна-малко с въглехидратите злоупотребявам
1. 80 гр пилешка паржола
2.в училище-ябълка около 100 гр и айрян
3.-лъжица и половина мед ,салата домати,краставици с настъргани 40 гр сирене и 50 гр кашкавал
4.150 грпилешко месо
5.планирам да е кисело мляко пълномаслено около 200-300 гр
6.за вечеря салата , 30 гр “сладолед” ( тва значи масло на клечка хаха , ям си маслото така ,защото ми запълва калорийте , дава сила , и има вкус на сметанов сладолед -кво по-хубаво)
|
|
|