мерси за мненията :) Иво,със сигурност отр.режим не е от най-полезните неща ,но пък до сега не съм се чувствала зле . Смисъл никога не се оставям гладна,ама никога,нито леко гладна ,нищо.Когато съм преуморена/претренирала/недоспала определено ям като животно и накратко казано-слушам тялото :) А и съм сигурна ,че отрицателния баланс е много по-”невреден” от добавките на тая възраст ,както страшно много (най-вече момчета )взимат.
:) както и да е де мерси все пак ,че има някакви критики към режима ми - полезни са всякакви мнения .
Такам за днес да кажа:
1.спорт-бяха планирани 5 часа и половина танци ,но вечерта ще излизам-т.е. остават 3 часа
2.храната:
-сутрин-40 гр пил.филе,40 гр кашкавал
-в училище-50 гр белени сурови семки ( все още не ми е минало отвращението към бадема :) )
-обяд-20 гр кашкавал,2 яйца,50 гр сушеница , 2 зелени чушки,подправки
-следобед ще хапна сушеница с чушки
-за вечеря най-вероятно 2 варени яйца + масло +чушки
течности-днес рекорд-само до обяд съм изпила 2 литра вода и както съм тръгнала до вечерта над 3 ще станат
плана за днес е следния
СПОРТ: 2 часа танци ,+фитнес тренировка
ето поправките според съветите на митака101 ,плс поправяйте ако пак нещо не е в ред -
цел:за горната част сила ,за долната релеф , за цялото тяло повече издържливост.Такова животно има ли ? хах :)
-5 минути кардио
-10 минути загрявка(стречнг,кръгови движения )
Кръг 1 =Кръг 2=Кръг 3
1.пек дек 1 загряваща + 3 серий по 8 с най-малката тежест ,защото дори и с нея ми е трудно ( представете си !!)
2.ротация на ръцете с дъмбели 3 Х 8 с 3 кг дъмбели ( не се смейте :) ей )
3.вертикален скрипец - 3 серий по 6-8 със 17.5 тежест
4.хиперекстензии 3 Х 10
5.повдигане на ръцете напред 3Х 6 с 5 кг дъмбели
6.разтваряне на ръце встрни с дъмбели за задно рамо - 3Х8 с 3 кг
7.бицепсово сгъване от седеж -3 Х 6 с 5 кг
8.разгъване на скрипец за трицепс-3Х8 с най-малката тежест (нз колко беше-май 7 кг )
9.клекове с дъмбели - 3Х15 (нз с каква тежест??може би с 5 кг )
10.коремни преси 3Х 20
11.повдигане от вис - 3Х 15
12.наклони с дъмбел встрани 3Х 15 със 6-7 кг дъмбел
след 3-те кръга интервално кардио 10-15 минути
ХРАНА: днес съм на парти пак и се очаква леко кривване :) но дотогава ще гледам да е чисто
1.хапнах 80 гр кашкавал+ към 150 гр пилешко филе с 2 чушки
2.запланувала съм си следната “манЖА” :) : тиквички и домати на кръгчета печени на оребрен тиган , след това се намазват със зехтин + към тях един жесток сос: цедено кисело мляко,заквасена сметана,много копър,малко чесън,!супер става
3.след това 2 сварени яйца + масло
4.и до края на деня - 100 гр леници ( за жалост печени)
водата- днеска даже се събудих жадна и викам “какво ми става” ХАха:) това е знак че ще е поне 2-3 литра
весел ден :П
днес:
без спорт ,само вкъщи се поразтягах 1 час сутринта
храна: не такава каквато исках ,но карай :П
-около 40-50 гр ръжен препечен хляб с 10 гр масло ,кашкавал
-3 ябълки
-след това ще дойде ред на риба + зелена салата с авокадо и сушени домати
-кашкавал +зеленчук
-пилешко месо +масло+салата
през целия ден ще седя—->учене за изпит , и когато почна да издивявам -скачане на въже и лицеви опори :)
днеска пак без тренировка-много учене за изпит.Сега той ми е приоритет.
храна:
-50 гр кашкавал,20 гр сирене,50 гр пилешко филе
-сандвич от черен хляб с парче бекон ,мн малко сирене и марулки ,без масло или др “мажещи се ” :П
-овчарска салата със малко зехтин и тиквички и домат на плоча със краве сирене и моцарела.Днеска съм изяла мнооого млечни.
общо взето се чувствам много гадно като седя по цял ден и не съм спортувала.Нямам и толкова апетит.И имам много излишна енергия , ужас направо.
вода за деня: 2 литра
ох супер ! днеска бях на тренировка най-сетне.Около 2 часа танци :) ... Супер !
храната нещо я изтървам напоследък и не ми харесва.Трябва да се стегна.
-сутринта ядох 400 гр круши,айрян
-обяд : 130 гр пилешко месо варено,1 ЯБЪЛКА , 50 гр кашкавал
-следобед 400 мл ( към 2 чаши) прясно мляко !!! ,едната от които с алко наурално какао
-3 яйца с 10 гр масло , 40 -50 гр сирене + домати от консерва ( домашни )
-после или риба със салата , или само салата—->зависи колко огладнея
вода: 1,5 л.
днес :
спорт: 2,5 часа танци вкъщи,ученето продълбжава да ме съсипва ...хахха :)
храна:за сметка на тва храната днес е много добра :
-сутрин 100-150 гр риба с домат
-200-250 гр риба с домати,зехтин и босилек
-15 гр синио сирене ,20-30 гр бри
-след това съм си планирала 3 яйца с масло и салата със зехтин
-след това или пак яйца с масло или месо :)
вода:много ! :П
днес: ипита ми мина , сега идва нов...оп...тоест 2!!!!!!!!!!!!просто....ужас!
но въпреки това :
спорт днес , 5 часа и половина танци , забързан ден ,пълен с емоции :) :P
храна:
сутрин: 500 гр ябълки ( мнооого ми се ядяха) :)
обед:към 300 гр шаран (може и повече да е ) + 40 гр синио сирене
следобеда нз какво ще хапна ,понеже ще съм на тренировка до късно ииии мисля 1 айрян да вмъкна
вечерта:синио сирене и салата със зехтин
малко несериозност от моя страна - и в писането и в яденето ,покрай рождения ден :)
но от скоро съм пак в праявия път :)
спорт-танци
храна:нещо ми писна от това нвд хаха :) мисля да поразнообразя -да вкарам повече плодове в менюто :)
-сутрин-плодове ,кисело мляко
-100 гр бадеми
-пилешко,домати ( на сос направени ) , гъби
-синио сирене,30 гр пил.филе
вода:малко ( около литър )
ето ме -пак нередовна :)
от днес съм само на масло ,месо , зехтин , заквасена сметаа,зеленчуци,яйца и риба . До драя на годината :) Не мога да се сдържа да не приложа малко повече тормоз за 31-ви :)
today:
бях 1 час на аеробика , + 2 часа танци
храна:
-сирене 100 гр ( а не трябваше да го ям нооо ) :) ,100 гр лютеница
-краставица,400 гр домашен доматен сок,пилешко филе малко
-след това ще има: 3 яйца с масло ,салата със зехтин
-после пак салата със зехтин
-за вечеря - риба със зехтин и зелена салата с рукола,сушени домати,авокадо и зехтин
край на НВД -засега.Не мога даже до нова година да изтрая хаха :)
1.Новото хранене-силно впечатлена съм от warrior diet.Ще пробвам.
2.Има и промяна в спорта :
-почти всеки ден по 2 ч.танци
пон.,сряда и петък - плуване ( най-сетне да се изправя срещу страховете си хахах :) )
събота ,неделя-всеки път ще гледам да разнообразявам-или аеробика,или фитнес,или сноуборд ....
това е плана и за началото на следващата година :)
3.Постигнато до сега - 57 кг ,172 см-вчера се мерих ,оказа се ,че съм пораснала от преди 2 години !Ура! :)
, мерки не съм мерила ,защото метъра разбира се беше брутално нарязан от 8 годишния ми брат-нинджа ( :D )
Влезнах в 1 размер дънки по-малко .
4. цели
-да поддържам това,което съм постигнала
-ииии да постигам още повече рабира се :) хехех :)
Мнението беше редактирано от тайна. на 23.12.07 16:55.
как мина 1-вия ден на уориър диетата .
1.станах в 12 часа и затова ми беше сравнително лесно...
2.какво ядох :
-кафе със сметана
-банан
-после чак вечерта :
слата от зеле,моркови и зехтин
100 гр кашкавал с малко сушеница
баница :( (домашна)
3.спорт-аеробика
4.странно,но не бях гладна през деня,а мислех ,че ще почна да припадам без сутрешната пържола хахах
п.с. очаквам критики /поправки по отношение на храненето /спорта
Мнението беше редактирано от тайна. на 23.12.07 17:04.
23.12.07
19:27
Диетата до колкото знам не е подходяща за спортуващи а за хора които имат относително застоял начин на живот !! Колко време си била на НВД ??? За 2 месеца на НВД стигат за да се изчистиш !! А 3 месеца е максималното време!! Ако не е станало за това време начи грешиш някаде !!
казано от ivo_the_monster на 23.12.07, 19:27:
Диетата до колкото знам не е подходяща за спортуващи а за хора които имат относително застоял начин на живот !! Колко време си била на НВД ??? За 2 месеца на НВД стигат за да се изчистиш !! А 3 месеца е максималното време!! Ако не е станало за това време начи грешиш някаде !!
ехехе аз съм на нвд от края на август,т.е.....4 месеца горе-долу.Изчистена съм достатъчно,просто търся разнообразие.
И тук идва големия проблем с многото различни мнения-нали уж беше за спортуващи хора диетата ,а се оказа ,че не е !
В такива моменти на раздвоение май е по-добре да се допитам до организЪма - ще докладвам след 1 седмица ,ако се чувствам зле-спирам.Много обаче ме заинтригува твърдението ,че човек се чувства дори по-енергичен. Искам да го “преслушам” .
Мерси все пак за мнението ,ще го имам в предвид! :)
24.12.07
06:46
Самата идея за основно ядене преди лягане не ми харесва !!Не знам какво общо с думата “warrior” има ???Цял ден само си залагваш глада и накрая ядеш като распран !!
Според мен идва от това че войните обикновенно са били на път и не са могли да се хранят добре :)
казано от Alkorin на 24.12.07, 08:29:
Според мен идва от това че войните обикновенно са били на път и не са могли да се хранят добре :)
;)
днеска:
преди малко станах и закусвах зеленчукова супа
после ме почерпи съседа с бонбон ,че има рожден ден :)
довечера няма да е точно както по план- нали днесмесо не се яде....но няма да се тъпча :)
и ...без спорт днес :)
Искам да изкажа мнение,че според мен яденето ти за 23 декември е малко.Разбирам момиче си,но все пак 100гр какавал някак не ми се вярва да ти доставя нужните белтъчини.При уориър диетата не мисля,че трябва да те е страх от качване,зсатова според мен когато ядеш трябва да ядеш както трябва-демек доста белтъчини и чак след тях ако имаш мерак въглехидрати,но и малко въглехидрат не бих казал,че е зле.Един приятел я практикува тази диета,невероятно доволен е. ;)
Хм...по празниците малко имаше отклонения ,но като цяло принципа спзвах горе -долу :)
Не знам още колко дълго ще карам така ,но се чувствам добре определено:) може би като почнеме училище ще е малко по-тегаво ,защото стреса определено ще е повече .... :) Но ще му мисля тогава
С завръщането в даскало пак си почнах по нвд :)
С известни отклонения тази седмица ( прекалено много черен шоколад и кафе и по 4 часа сън на нощ ииии без тренировки——>всичко това заради контролни ) ,вече съм в правия път
1. Какво постигнах ,откакто се занимавам по-качествено с начина си на живот? - Свалих си всички нужни % мазнини , стегнах си тялото , изкарах 1 ред плочки :) иииии се чувствам супер
2.Какво искам да постигам ? - Да напредвам в избраните спортове , да се храня добре , да не си развалям навиците ,които толкова време градих
днес тренировка: плуване
храна:
-3 яйца,малко зехтин, 400 мл доматен сок , 2 чушки
-200 гр свинска пържола,задушени броколи със синио сирене
-2 филийки бонус с малко кашкавал
- 150 гр пъстърва със сушени домати и 5-6 бадема
малко вода -около 1,5 л
много сън!
Днеска : плуване
само месо и зеленчуци ядох
Утре :
фитнес тренировка ( план ) :
-загрявка 10 мин ( колело , разтягане)
-ротация на ръцете с дъмбели 3Х 10 с 3 кг
-упр. за рамо 3Х 8 с 4 -5 кг
-упр. за задно рамо 3Х 10 с 3 кг
-хиперекстензии 3Х колкото мога
-вертикален скрипец 3Х 10 с около 20 кг ( нз дали е добре,но не мога повече :( )
- бецепсово сгъване с дъмбел 3 Х 8 с 5 кг
-разгъване на скрипец ( трицепс) 3 Х 8 с 7,5 кг
-клекове 50-60 без тежест
-аддуктори 20-30
-има един уред за дупе нз каксе казва - 30 маха на крак
-коремни преси 3Х 20
-наклони с дъмбел встрани 3Х20
-повдигане на краката от вис 3Х 15 - 20
Правя 2 кръга от това .
След това 15- 20 минути интервално на колелото или ски тренажора
+ добър стречинг ,защото послеее лошо :)
Утре храната ще е :
-плодове
-яйца,салата ,зехтин
- кисело мляко
-месо,салата,зехтин
мерих се : 60 кг съм . Странно ,защото по едно време бях57-58 . Явно празниците са си казали думата ... След един месец и половина обаче има важно събитие така да го кажем и ще съм с много къса и тясна рокля. Искам да изглеждам максимално добре и сега ме е хванала “манията” хахах :)
Мнението беше редактирано от тайна. на 20.01.08 18:13.
20.01.08
19:55
Нз как оцеляваш с таз Уориар Диета !! Много са ти дълги тренировките гледам !! 60 кила не са много а са малко дори като започнах да тренирам бях 60 кила и бях доста мършав !!
пич,аз както споменах пак съм на нвд ,не по уориър щото училище и неядене малко тегаво ми идва :)
а иначе съм 60 кг ,на 172 височина някъде ... и съм момиче иии не съм мършава хаха :)
Мнението беше редактирано от тайна. на 20.01.08 20:49.
казано от Wrestling_pro на 20.01.08, 19:55:
60 кила не са много а са малко дори като започнах да тренирам бях 60 кила и бях доста мършав !!
Само дето ти не си жена, нали? ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 20.01.08 20:51.
21.01.08
07:01
Сори не видях и все пак прави си ВВ дни като си на НВД
За днеска плана беше успешно изпълнен !
За утре :
храна :
-плодове ,
-месо,салата,зехтин
-кисело мляко
-месо/яйца,салата ,зехтин
общо взето нищо ново
2.тренировка:
(като да добавя ,че танците са всеки ден и за тва не ги пиша)
-фитнес:
-10 мин колело , стреч
-ротация на ръцете с дъмбели
-хиперекстензии колкото мога
-хоризонтален скрипец , 20 - 22 кг
-вертикален скрипец
-упр за рамо
-за задно рамо
-бицепсово сгъване
-трицепс(скрипец)
-бедрено сгъване,разгъване
-аддуктори
-клекове 2Х 50-60
-машина за дупе-нз как се казва
-повдигане на краката от вис
-пак хиперекстензии и странични
-наклони с дъмбел встрани
-коремни преси
това 2 пъти се повтаря
после около 15-20 минути колело или ски тренажор
много добър стречинг накрая ,въпреки ,че след такава тренировка ,в която има тежести , съм като кашкавал...нз защо ;]
но просто след фитнес мога да се разчекна до “незнайни висоти” хаха
Мнението беше редактирано от тайна. на 21.01.08 19:22.
edit:днеска към обяда и 2 филийки бял хляб! Месото беше плашещо малко ,а друго нямаше какво да се добави ,за да не съм като звяр :) хаха :)
приятна мускулна треска от тренировките .утре почивам и съм само на месо и зеленчуци
22.01.08
17:49
Не прави толко растоварващи дни направи един НВ ден ама пък на месо и зеленчуци не е хубаво
е ,то не е баш изцяло месо и зеленчуци - сутрин има или малко сирене ,или айрян ;)
ето по-подробно за утре:
1.спорта:реших все пак сутринта да включа 5-10 мин въже + добър стречинг заради мускулната треска,която доста силно ме налазва
2.храната от близо :) :
-кафе
-2 айряна
-риба + зелена салата
-3 яйца + салата домати,краставици,чушки,лук,зехтин
-после ако съм гладна по-късно-салата със зехтин и/или някое др парче сирене
ох днеска се чувствах като смазана , нз защо ,т.е. знам де - недостатъчно сън и мускулна треска иииии ужасен апетит! Не знам какво ми става !
То още не е свършил днешния ден де ,но аз да си напиша за утре,че после няма да мога:
1.Храна - по-пълноценно меню :
1.плодове след ставане
2.в у-ще: предложения сандвич в изданието ( бонус,яйце,пилешко,зеленчук) + айрян
3.обяда: омлет от 2 яйца , салата +зехтин
4.следобед:айрян и/или плод
5.вечеря: риба със салата +зехтин
6.по-късно : салата със зехтин (зеле най-вероятно)
Утре пак фитнес тренировка като предните дни !!!!
ще се постарая да изпия 3 литра вода,ужасно ми е трудно и гадно ,но...
Днес изпих 1,5 л.
Мнението беше редактирано от тайна. на 23.01.08 15:42.
за днеска плана е изпълнен!
От утре започвам много по-строга подготовка за “събитието”.
Знам ,че хич няма да е здравословно ,ама роклята както казах е супер и искам на мен да седи още по-супер.Суета-кво да се прави.
Като начало:
5-дневна протеинова диета (която бухтата беше пуснала в една тема) .—>яйца,месо,зеленчуци-в големи количества,за да не умра хахах
за тези 5 дена :
1.петък-фитнес:(кардио)—> 10 мин колело, хиперекстензии,15 мин комплекс за корем,2Х60 клекове , 30 мин. ски-тренажор,10 мин стречинг
2.събота-плуване 1 час+много танци
3.неделя-пак плуване,пак мн танци
4.понеделник-фитнес-като днешната тренировка(кръгова)
5.вторник-почивка
водата ще я вдигна над 3 л.Няма да падам под 1500 калорий.
Аз си пожелавам късмет (колко яко звучи хахах ) ,пожелайте ми и вие . След 5 дена ще пиша как ми се е отразило ,какво точно съм яла и какъв е резултата иии как продължавам с изтезанията. :) (те сършват чак края на февруарии :( )
Поздрави.
Мнението беше редактирано от тайна. на 24.01.08 18:24.
Е тази тема как си я изровила просто незнам :) Това е първото нещо, което написах преди няколко години в този форума. От тогава доста съм развила познанията си и с днешна дата не бих предложила този режим. Не само, че съм против кето режимите, ами и класическите схеми на НВД считани за “светило” в последните години не одобравям напълно. Аз съм за режими с контрол над въглехидратите, а не за тяхното тотално премахване.
25.01.08
19:44
Нвдто си е наи доброто ама ако има ВВ дни !!Благодарение на тях организма си мисли че не е на диета и яко гори !!
Доста си категоричен в коментара си! Надявам се, че той не се базира на няколко прочетени статии по темата, а на богат опит в спортното хранене!
Колкото до цитирания по горе режим става въпрос за няколко дневен режим, който се практикува като финална фаза на НВД и включва приема само на протеин на прах и зеленчуци.
Тайна не съм ти чела подробно дневника, но съдейки по това, че се малка май на години и имаш многочасови спортни натоварваня мисля, че такъв режим е меко казано НЕподходящ за теб!
Мнението беше редактирано от buhtata на 25.01.08 21:01.
хаха ,оф ми явно не съм разбрала - аз протеин на прах дори не съм помирисвала,имах предвид протеини като: месо,яйца, сушеница,луканка....
с протеин на прах не бих се изтезавала чесно казано! А и това е само няколко дни де - после пак си включвам въглехидрати.
Ето какво ядох днеска примерно :
-50 гр луканка
-на два пъти:400 гр пилешко със зехтин , домати,краставици
-150 гр сушеница
-краставици
пак се извинявам за неточността.Явно не съм прочела правилно,че е с протеин на прах диетата .Имах предвид месо . ;)
поздрави
Мнението беше редактирано от тайна. на 25.01.08 21:11.
Ето ме пак :)
За “гладните дни” само на месо и зеленчуци - първия ден ядох и сушеница - тя ме крепеше ,после останалите 4 дни реших да я махна и останах само на месо ,зеленчук и яйца и ужасен спорт ииииии в момента ям бисквити хаха :) А пък на обяд ядох мюсли с прясно мляко ! но Както и да е да -мерих се и не съм отслабнала на кг !! Тва е най-големия парадокс - как може да ям толкова чисто и да не отслабна . В огледалото онзи слой ,който така и не мога да мохна , пак си седи ( не че съм очаквала чудо за 4 дена де , ама предвид ,че се храня гадно напоследък ,един такъв режим трябваше да ми повлияе НЯКАК ) .
Все едно . Продължавам . Но първо ще си довърша пакетчето бисквити (мМмМММмМм :) )
Все пак от 5 дена 1 не беше читав .Пак е добре .
За периода 30.01-05.02 съм си изготвила следния режим :
1.спорт : фитнес,танци,кардио на гладно -нищо ново
2.храна:
6 дена в седмицата ям само : айрянища,месо,яйца,оот вр на вр сирене , зеленчуци , от вр на вр грейпфрут сутрин , зехтин
на 7-мия (т.е. на 05.02) -зареждащ ден—>каквото поискам въглехидратно ,до обяд (знам ,че ще поискам шоколад , значи нека бъде 85% ) + бонус или ориз :)
за калорийте-1500 се оказват мн малко - вдигам ги на 1800 .Поддържащи са ми към 2400,така че и 2000 да станат не е толкова фатално,ноо 1500 имат само един изход-пакетчето бисквити хахах :)
поздрави ;)
Мнението беше редактирано от тайна. на 29.01.08 18:08.
Ами ти ще кажеш как се чувстваш. Каквото и да правиш преди да минат 2 седмици промени не чакай - организма се съпротивлява, най-често задържа вода за да запази кг-те, на които е свикнал.
Ако нямаш негативни усещания като световъртеж и отпадналост, значи ти понася. Ако почувстваш нещо от тези симптоми хапни бърз въглехидрат, ама малко - един бонбон например.
Имай впредвид, че може да ти се отрази на ученето. Мозъка иска глюкоза, а ти НЕ МУ Я ДАВАШ. 120гр/ден без да се напъваш да запомняш нещо. Ако усетиш, че трудно запомняш и се разсейваш (губиш концентрация), значи трябва да вкараш комплексен въглехидрат в диетата - на закуска е най-удачно.
А ако (най-вероятно) нямаш никакви проблеми - дръж си стриктно диетата и като минат 2-те седмици изведнъж ще имаш качествен скок.
Успех!
МЕрси ,Митак :)
Днес: без тренировка,само танци и разтягане - много ми е гадна мускулната треска!
храна
закуска:2 яйца,60 гр извара,150 гр ябълка
обяд: пил филе 200 - 250 гр + моркови +зехтин
вечеря: риба ( около 250 гр изпечена) , правена с олио ,+зелена салата със сушени домати и авокадо
преди лягане:извара с босилек
както и да ги смятам повече от 1500 не идват калорийте .... но повече няма как да ям нещо не-въглехидратно,така че за сега 1500 остават хахх :)
вода много пия напоследък ! (т.е. днес :) )
раздвижен ден
едит : сега се връщам от тренировка :) Казах ,че няма да има ,ама всъщност нещо ме обзе лудостта предвид хубавото слънчице ,което грееше,”заредих се ” и направих една супер кръгова тренировка 2 крръга ( като по-назад описаните ) ,пък и някои упражнения правих с по-голяма тежест (скрипец -25 кг :) хех ) и по повече повторения ! След тия големи 2 кръга имах сили за 20 минути супер интензивно кардио .
Прибрах се , изкъпах се с възможно най-горещата вода ,която мога да понеса и сега си ям рибката :) В рая съм :) Хахахах
Поздрави