За и против натуралните сокове
|
19.11.2007, 08:39
Здравейте, от доста време се замислям дали натуралните сокове не вредят, особено при такива като мен които спортуват редовно, но искат и да отслабнат. Все пак не говоря за фрешове, които са си чист плод. Така че, ако някой може да каже дали от тях се пълнее и дали трябва да се изключат от менюто въобще. Благодаря |
|
|
|
19.11.2007, 10:04
Съмнява ме да ти пречи на диетата чак, но няма да ти помогне с нищо. Доста консерванти и емулгатори имат тези сокчета. Practice makes perfect. |
|
|
19.11.2007, 11:11
Аз попринцип съм против такива . В повечето няма и обявения процент натурален сок а само Е-та и захар(повечето даже нямат и захар) . Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. Just keep walkin’ ! ‘n’ remember Metallica ruleS the world! |
|
19.11.2007, 12:10
Според мен зависи какви сокчета купуваш, ако купуваш от тея дето са за 2 лева 2 литра нормално е да са пълни с Е-та и много захар. За мен най-добрите сокове са на Phanner. |
|
|
|
19.11.2007, 14:07
хаха пълнее се и още как. Дори и да спортуваш....няма да отслабнеш с тия “сокчета“ .За какво са ти? по-добре вода.То няма мн разлика дали пиеш такъв сок или ядеш шоколад-така че извода е че са вредни. “Всеки ден човек трябва да прави поне две неща които мрази.Просто за упражнение... |
|
|
19.11.2007, 15:26
От край време няма натурални сокове, каквито очакваме да са - съдържанието на истински плод е “поне“ пренебрежителен процент, останалото е опит за докарване на вкус и цвят. А, да не забравя - парченца плодове тук таме. По-добре плодове и фрешове в подходящото време на деня, ако питате мен. |
|
|
19.11.2007, 17:38
абе не мога да откажа 1-2 чаши Cappy банан, каквото и да си говорим :D |
|
|
19.11.2007, 17:53
Не винаги по скъпото е по хубаво .
С най голямо удоволствие ще ги откажа , че и ще обясна на всички там присъстващи ( на мястото къде ще ги откажа) защо го правя Подкрепям мнението на Димитър Михайлов . Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. Just keep walkin’ ! ‘n’ remember Metallica ruleS the world! |
|
|
19.11.2007, 18:10
начи някой от потребителите във форума беше казал следното: “Всеки ден човек трябва да прави поне две неща които мрази.Просто за упражнение... |
|
|
19.11.2007, 21:18
Не съм съгласен, всичко опира до количеството. За шоколада още повече, аз дори го използвам при НВД, особено натуралния. Той е с къса хранителна верига, което означава, че моментално се разгражда в организма и не се “лепва“ никъде. Това пак условно, не говорим да изядеш 4-5 шоколада. СИЛНИТЕ хора се срещат, за да се разделят. Времето от срещата до раздялата е, за да се ОБОГАТЯТ взаимно. Силните хора са една порода - СРОДНИ ДУШИ. Енергията между тях е МНОГО силна. ЗАЕДНО СА МОЩНА МАШИНА! |
|
19.11.2007, 21:27
Ами аз не пия повече от една две чаши за целия ден...Но не смятам че марката променя кой знае какво, особено пък в България...Знам че няма да отслабна от нат сокове, въпроса е да не ми пречи по пътя към влизането във форма... |
|
|
|
20.11.2007, 00:09
Ами вървиш в правилна посока, браво! Аз Не Зобя |
|
|
20.11.2007, 12:36
Преди време четох едно сравнение кое е по добре за малките деца,наторален сок или мляко.там беше казано че като пият повече от една чаша натурален сок на ден вече не е хубаво за тяхното развитие,той неим дава почти ништо само наедрявне на килограми,а бялата крьв така наричаното мляко помага два пъти по-ефективно да се изгарят натрупваните в тялото мазнини, да се намалява теглото и да се запазва добрия тонус на тялото, твърдят американски учени.Специалистите са изследвали ефекта на физическите упражнения и употребата на натурално мляко сред няколко хиляди доброволци на възраст от 18 до 30 г. Тяхното заключение е, че хората, които употребяват по 2 и повече чаши прясно мляко дневно, свалят тегло и трупат мускулна маса 2 пъти по-бързо от останалите. Получените при наблюденията данни сочат, че млякото е увеличило мускулната сила с 63% и е довело до намаляване на теглото само за седмица с 2 кг. |
|
20.11.2007, 13:05
Pastora, благодаря ти за подробната инфо. Аз обожавам млечни продукти, но се ограничавам засега. Особено що се отнася до прясното мляко, колкото и да го обичам. |
|
|
|
20.11.2007, 15:08
Специално Капи има освен неизвестните съставки и известните консерванти, още нещо, много характерно за основните продуктови линии на компанията Кока - Кола... Захар. Не съм бил свидетел на реално изследване, но според мен тея сокчета освен че са изкуствени, имат разни подозрителни сгстители и стабилизатори, които е твърде вероятно да наподобяват състава например на зърнените брашна От тях ти е по - добре: Лично аз като примирах за сладко по време на диетите ми, имах в хладилника грейпфурти. Сядам, еля и ям. Хем не е вредно, хем докато обеля два - три резена и ги изям и ми мине мерака... |
|
|
21.11.2007, 17:30
Твърдо против натуралните сокове съм, защото според мое лично мнение, те най-малкото задържат вода под кожата и изглеждам с тях подпухнал и дебел! ПОВЕЧЕ ЗА МЕН: http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки Персонален треньор и Диетолог и Консултант |
|
|
21.11.2007, 17:52
Най-добрият натурален сок е когато си го направиш сам в личната сокоизтисквачка Не казвайте ,че сте сериозно трениращ , докажете го ! |
|
23.11.2007, 09:11
Смени натуралните сокове с нещо друго,по малко вредно. |
|
|
|
13.12.2007, 21:00
Хах,вредно било,никой не е умрял от някоя и друга чаша сок. ПЛОВДИВ ПЕЕ САМО БОТЕВ ! |
|
|
13.12.2007, 21:36
Прекалявате понякога.. въобще не са парченца плодове тук-там ... Баща ми е бил в такава фирма и им карат плодове на пюре и те само доливат там вода и такива работи докато се получи тоя сок дето ние консумираме.. Ако живота беше лесен, то нямаше да започва с плач. |
|
13.12.2007, 21:50
1 чаша сок с креатина след тренировка [quote author=“так“] |
|
|
|
14.12.2007, 19:32
Твърдо против съм “натуралните“ сокове, достатъчно много причини се изказаха по-горе, така че не е нужно да ги повтарям. Но дори и да приемем, че няма нищо лошо в тези сокчета, за човек на диета са не само излишни, но и вредни. Даже да не добавят захар към тях, фруктозата е достатъчна, за да обърка и провали всяка диета. Още повече, ако се пият вечер. Според някои изследвания, плодовата захар се отлага директно като мазнини и дори след тренировка организмът не може да я използва за попълване на гликогена. Ползата от плодовете разбира се не трябва да са пренебрегва, но както беше казал някой, да не забравяме, че те са природни бонбони. А с бонбони никой не е станал релефен. Какво остава за сокове със съмнително съдържание. Невъзможно е силна дума, използвана от слаби хора. Невъзможно е само в ума ти! |
|
|
05.09.2008, 14:52
лично аз не пия натурални сокове, но понякога ползвам тези разтворимите, които уж са без захар. вярно, че рядко ги пия, но все пак се случва. |
|
07.10.2008, 12:13
Аз видях в Пикадили един портокалов сок на Pfanner, който твърдяха че е 100% и не си мислете, че говоря за онзи от 5 лв. Този опаковката му е по-различна и цената също, което не е гаранция, но съм склонен да вярвам, че до голяма степен това е най-доброто. А за подсладителите бях чел, че за хора, които нямат нужда от тях не се препоръчват. Пишеше, че разваляли зъбите много повече от захарта пък и в крайна сметка са си един вид химия а пък ако щете и лекарство, а за лекарствата всички знаем |
|
|
|
07.10.2008, 16:47
Соковете, се усвояват много бързо , а от там скача и къвната захар. Яжте цели плодове, тъй като целулозата в тях забавя абсорбирането и инсулина няма да хвърчи нагоре надолу. Някои да е знае някъде в природата да извира сок...? Дяволът е в детайлите! |
|
|
12.10.2008, 12:46
Аз пък 2 сезона бачках във фирма за мелене на плодовете. Значи самия производствен процес е такъв, че се мелят абсолютно всякакви плодове, неозрели, презрели, хубави, гадни, абсолютно всички. Имаше цели тирове с гръцки праскови, които бяха започнали да ферментират, но в крайна сметка се използват плодове “Man is a goal-seeking animal. His life only has meaning if he is reaching out and striving for his goals.“ -Aristotle |
|
|
13.10.2008, 10:33
Против. Освен за прием на креатин и някой друг добавки, са пълна пикня. Със захар при това. Моята фитнес галерия - http://www.bb-team.org/gallery/114484/ |
|
|
13.10.2008, 11:11
Междудругото темата е на 1 година.. (__/) E V I L |