За и против натуралните сокове

Дата: 16.11.2007
19.11.2007, 08:39

Здравейте, от доста време се замислям дали натуралните сокове не вредят, особено при такива като мен които спортуват редовно, но искат и да отслабнат. Все пак не говоря за фрешове, които са си чист плод. Така че, ако някой може да каже дали от тях се пълнее и дали трябва да се изключат от менюто въобще. Благодаря smile

Дата: 03.02.2005
От: София
19.11.2007, 10:04

Съмнява ме да ти пречи на диетата чак, но няма да ти помогне с нищо. Доста консерванти и емулгатори имат тези сокчета.

Practice makes perfect.
На хората не достига не сила, а воля.
http://www.bb-team.org/articles/2799/

Дата: 11.07.2005
От: Перник
19.11.2007, 11:11

Аз попринцип съм против такива . В повечето няма и обявения процент натурален сок а само Е-та и захар(повечето даже нямат и захар) .

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.
SQUAT - Because somewhere out there a GIRL is warming up with your MAX !!!

Just keep walkin’ ! ‘n’ remember Metallica ruleS the world!

Дата: 09.11.2006
19.11.2007, 12:10

Според мен зависи какви сокчета купуваш, ако купуваш от тея дето са за 2 лева 2 литра нормално е да са пълни с Е-та и много захар. За мен най-добрите сокове са на Phanner.

Дата: 27.10.2007
19.11.2007, 14:07

хаха пълнее се и още как. Дори и да спортуваш....няма да отслабнеш с тия “сокчета“ .За какво са ти? по-добре вода.То няма мн разлика дали пиеш такъв сок или ядеш шоколад-така че извода е че са вредни.

“По пътя на успеха...“

“Всеки ден човек трябва да прави поне две неща които мрази.Просто за упражнение... wink

Дата: 30.01.2004
19.11.2007, 15:26

От край време няма натурални сокове, каквито очакваме да са - съдържанието на истински плод е “поне“ пренебрежителен процент, останалото е опит за докарване на вкус и цвят. А, да не забравя - парченца плодове тук таме. По-добре плодове и фрешове в подходящото време на деня, ако питате мен.

Дата: 04.05.2007
От: Плевен/ София
19.11.2007, 17:38

абе не мога да откажа 1-2 чаши Cappy банан, каквото и да си говорим :D

Дата: 11.07.2005
От: Перник
19.11.2007, 17:53
Hvanatema - 19.11.2007, 12:10

Според мен зависи какви сокчета купуваш, ако купуваш от тея дето са за 2 лева 2 литра нормално е да са пълни с Е-та и много захар. За мен най-добрите сокове са на Phanner.

Не винаги по скъпото е по хубаво .

Elitsa - 19.11.2007, 17:38

С най голямо удоволствие ще ги откажа , че и ще обясна на всички там присъстващи ( на мястото къде ще ги откажа) защо го правя smile .

Подкрепям мнението на Димитър Михайлов .

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.
SQUAT - Because somewhere out there a GIRL is warming up with your MAX !!!

Just keep walkin’ ! ‘n’ remember Metallica ruleS the world!

Дата: 27.10.2007
19.11.2007, 18:10
Elitsa - 19.11.2007, 17:38

начи някой от потребителите във форума беше казал следното:
Докато продължаваш да правиш това,което винаги си правил,ще продължаваш да получаваш това,което винаги си получавал.....
Ти си решаваш дали можеш да се откажеш... wink

“По пътя на успеха...“

“Всеки ден човек трябва да прави поне две неща които мрази.Просто за упражнение... wink

Дата: 02.03.2007
19.11.2007, 21:18
тайна. - 19.11.2007, 14:07

хаха пълнее се и още как. Дори и да спортуваш....няма да отслабнеш с тия “сокчета“ .За какво са ти? по-добре вода.То няма мн разлика дали пиеш такъв сок или ядеш шоколад-така че извода е че са вредни.

Не съм съгласен, всичко опира до количеството. За шоколада още повече, аз дори го използвам при НВД, особено натуралния. Той е с къса хранителна верига, което означава, че моментално се разгражда в организма и не се “лепва“ никъде. Това пак условно, не говорим да изядеш 4-5 шоколада.

СИЛНИТЕ хора се срещат, за да се разделят. Времето от срещата до раздялата е, за да се ОБОГАТЯТ взаимно. Силните хора са една порода - СРОДНИ ДУШИ. Енергията между тях е МНОГО силна. ЗАЕДНО СА МОЩНА МАШИНА!

19.11.2007, 21:27

Ами аз не пия повече от една две чаши за целия ден...Но не смятам че марката променя кой знае какво, особено пък в България...Знам че няма да отслабна от нат сокове, въпроса е да не ми пречи по пътя към влизането във форма...
П.С. това за натуралния шоколад ме обнадежди red face но да се похваля, че от три дни не съм яла лакомства от рода на вафличка или от сорта cool smirk само плодове и то в първата половина от деня...

Дата: 21.09.2006
20.11.2007, 00:09

Ами вървиш в правилна посока, браво!
Имаше едно изследване от СЗО преди няколко години и установили, че “натуралния“ портокалов сок е 3 пъти повече от брутната рекота портокали. А все пак портокалите не отиват само за “натурален“ сок ... А за нашите условия да не говорим - край Ловеч например (явно) е пълно с бананови и портокалови гори, ама май никой не ги е виждал ...
Ако имаш възможност си прави фреш вместо сиропче с “натуралоподобни“ есенции и аромати.

Аз Не Зобя
http://vitosha100km.hit.bg/results.html
http://www.mensa-bg.org/
http://www.bb-team.org/articles/2341/
моята галерия http://www.bb-team.org/gallery/106615/
изготвям индивидуални тренировъчни програми, препоръчвам хранителен режим и възстановителни средства

Дата: 09.11.2007
От: район ботевград
20.11.2007, 12:36

Преди време четох едно сравнение кое е по добре за малките деца,наторален сок или мляко.там беше казано че като пият повече от една чаша натурален сок на ден вече не е хубаво за тяхното развитие,той неим дава почти ништо само наедрявне на килограми,а бялата крьв така наричаното  мляко помага два пъти по-ефективно да се изгарят натрупваните в тялото мазнини, да се намалява теглото и да се запазва добрия тонус на тялото, твърдят американски учени.Специалистите са изследвали ефекта на физическите упражнения и употребата на натурално мляко сред няколко хиляди доброволци на възраст от 18 до 30 г. Тяхното заключение е, че хората, които употребяват по 2 и повече чаши прясно мляко дневно, свалят тегло и трупат мускулна маса 2 пъти по-бързо от останалите. Получените при наблюденията данни сочат, че млякото е увеличило мускулната сила с 63% и е довело до намаляване на теглото само за седмица с 2 кг.
Според учените съставът на млякото, в който влиза значително количество калций и още 9 други основни хранителни вещества, е идеалната напитка за ефективно регулиране на теглото и съотношението между мускулната и мастната тъкан в тялото, предава АМИ-ТАСС.

20.11.2007, 13:05

Pastora, благодаря ти за подробната инфо. Аз обожавам млечни продукти, но се ограничавам засега. Особено що се отнася до прясното мляко, колкото и да го обичам.

Дата: 05.07.2004
От: Бургас
20.11.2007, 15:08

Специално Капи има освен неизвестните съставки и известните консерванти, още нещо, много характерно за основните продуктови линии на компанията Кока - Кола... Захар.
Там, където Колите нямат захар, имат нещо по - добро. Аспартам. И производни. Всъщност те измислиха Нутрасуит...
Някои от другите “натуралисти“ са по - чисти в това отношение. Пфанер мисля нашример.

Не съм бил свидетел на реално изследване, но според мен тея сокчета освен че са изкуствени, имат разни подозрителни сгстители и стабилизатори, които е твърде вероятно да наподобяват състава например на зърнените брашна smile Колко витамини и минерали имат, аз не се наемам да броя.

От тях ти е по - добре:
- малко кисело мляко
- чистият плод
Или, ако не можеш да се въздържиш, по малко.

Лично аз като примирах за сладко по време на диетите ми, имах в хладилника грейпфурти. Сядам, еля и ям. Хем не е вредно, хем докато обеля два - три резена и ги изям и ми мине мерака...

Дата: 08.11.2004
От: Варна
21.11.2007, 17:30

Твърдо против натуралните сокове съм, защото според мое лично мнение, те най-малкото задържат вода под кожата и изглеждам с тях подпухнал и дебел!
П.С. Дължа го на многото излишна ниско, но все пак вредна калорична химична каша в тях. Минах отдавна на минерална вода с лимов вътре! Пресен лимон!

Дата: 21.04.2006
21.11.2007, 17:52
дани81 - 19.11.2007, 08:39

Здравейте, от доста време се замислям дали натуралните сокове не вредят, особено при такива като мен които спортуват редовно, но искат и да отслабнат. Все пак не говоря за фрешове, които са си чист плод. Така че, ако някой може да каже дали от тях се пълнее и дали трябва да се изключат от менюто въобще. Благодаря smile

Най-добрият натурален сок е когато си го направиш сам в личната сокоизтисквачка

Не казвайте ,че сте сериозно трениращ , докажете го !

Дата: 01.06.2007
От: Горна Оряховица
23.11.2007, 09:11

Смени натуралните сокове с нещо друго,по малко вредно. wink

Дата: 04.04.2007
13.12.2007, 21:00

Хах,вредно било,никой не е умрял от някоя и друга чаша сок.
Посочете ми храна,която да не е тъпкана с консерванти в днешно време?(освен ако някой не развива стопанска дейност на село)  cool hmm

ПЛОВДИВ ПЕЕ САМО БОТЕВ !

Дата: 30.05.2007
13.12.2007, 21:36

Прекалявате понякога.. въобще не са парченца плодове тук-там ...  Баща ми е бил в такава фирма и им карат плодове на пюре и те само доливат там вода и такива работи докато се получи тоя сок дето ние консумираме..

Ако живота беше лесен, то нямаше да започва с плач.
Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте.

Дата: 17.04.2005
От: Пловдив
13.12.2007, 21:50

1 чаша сок с креатина след тренировка

[quote author=“так“]
Колкото до висенето на лост, клон или каквото и да било ще кажа, че и оная ми работа виси от години, но не се е издължила и с милиметър.

Дата: 01.02.2004
14.12.2007, 19:32

Твърдо против съм “натуралните“ сокове, достатъчно много причини се изказаха по-горе, така че не е нужно да ги повтарям. Но дори и да приемем, че няма нищо лошо в тези сокчета, за човек на диета са не само излишни, но и вредни. Даже да не добавят захар към тях, фруктозата е достатъчна, за да обърка и провали всяка диета. Още повече, ако се пият вечер. Според някои изследвания, плодовата захар се отлага директно като мазнини и дори след тренировка организмът не може да я използва за попълване на гликогена. Ползата от плодовете разбира се не трябва да са пренебрегва, но както беше казал някой, да не забравяме, че те са природни бонбони. А с бонбони никой не е станал релефен. Какво остава за сокове със съмнително съдържание.

Невъзможно е силна дума, използвана от слаби хора. Невъзможно е само в ума ти!
Раят е в сянката на сабите!

Дата: 05.09.2008
05.09.2008, 14:52

лично аз не пия натурални сокове, но понякога ползвам тези разтворимите, които уж са без захар. вярно, че рядко ги пия, но все пак се случва.

Дата: 25.02.2004
От: гр.Варна
07.10.2008, 12:13

Аз видях в Пикадили един портокалов сок на Pfanner, който твърдяха че е 100% и не си мислете, че говоря за онзи от 5 лв. Този опаковката му е по-различна и цената също, което не е гаранция, но съм склонен да вярвам, че до голяма степен това е най-доброто. А за подсладителите бях чел, че за хора, които нямат нужда от тях не се препоръчват. Пишеше, че разваляли зъбите много повече от захарта пък и в крайна сметка са си един вид химия а пък ако щете и лекарство, а за лекарствата всички знаем

Дата: 22.03.2007
07.10.2008, 16:47

Соковете, се усвояват много бързо , а от там скача и къвната захар. Яжте цели плодове, тъй като целулозата в тях забавя абсорбирането и инсулина  няма да хвърчи нагоре надолу. Някои да е знае някъде в природата да извира сок...?

Дяволът е в детайлите!

Дата: 29.03.2007
От: Troyan,BG
12.10.2008, 12:46
Mothefucker - 13.12.2007, 21:36

Прекалявате понякога.. въобще не са парченца плодове тук-там ...  Баща ми е бил в такава фирма и им карат плодове на пюре и те само доливат там вода и такива работи докато се получи тоя сок дето ние консумираме..

Аз пък 2 сезона бачках във фирма за мелене на плодовете. Значи самия производствен процес е такъв, че се мелят абсолютно всякакви плодове, неозрели, презрели, хубави, гадни, абсолютно всички. Имаше цели тирове с гръцки праскови, които бяха започнали да ферментират, но в крайна сметка се използват плодове smile
Производственият етап е такъв: след като се стоварят палетите с плодове, мелят се през т.нар. термобрек(машина, с корито с вода, през която се мият, до колкото може, след това минават през 200градусова пара, отделя се кашата от костилките и стигат до големи танкове.), в танковете се добавят витамин Ц(видях торбите с очите си), захарен сироп(смес от преварена вода със захар) и други консерванти, защото след това като се затворят в специални чували, във варели, стоят по 1-2 години, някои варели докато се вземат.
Еми това са ми наблюденията, подробности не знам, все пак бях общ работник...
За справка ще ви кажа, че един 200кг варел с концентрат от плодове струваше горе-долу 1000+лв.
От тези 200кг, много гъста каша, сигурно правят поне 1000+кг чист сок, но за това вече не съм сигурен.

“Man is a goal-seeking animal. His life only has meaning if he is reaching out and striving for his goals.“ -Aristotle

Дата: 28.10.2007
13.10.2008, 10:33
дани81 - 19.11.2007, 08:39

Против. Освен за прием на креатин и някой друг добавки, са пълна пикня. Със захар при това.

Моята фитнес галерия - http://www.bb-team.org/gallery/114484/

Дата: 02.09.2004
13.10.2008, 11:11

Междудругото темата е на 1 година..
П.С. пия си сокове с кеф

(__/)    E V I L
(=‘.‘=)    B U N N Y
(“)_(“)    R A B B I T