Добре, ще ти дам да пробваш нещо ако искаш да видиш дали няма да прогресираш по бързо. Схемата е следната - правиш тежките серии с една тежест без да стигаш до отказ, до към 1-2 преди последното възможно повторение. В зависимост от повторенията при отделните тренировки се променят и броя серии, прави се при базовите упражнения за големите мускулни групи като вдигане от лег, клякания и т.н. Протоколите са следните 6 х 4 (6 серии по 4 повторения), 5х5, 4х6, 3х8 целта е всяка тренировка да пробваш да променяш протокола като се стремиш да повишиш повторенията и в зависимост от тях и сериите, при мен дава доста добър резултат.Като стигнеш 8 повторения на три серии качваш тежеста.
20.03.08
13:21
Да, ясно, ще го пробвам от следващата седмица, само дето не разбрах, примерно три дни в седмицата , и да правя това на няколко базови упражнения на цялото тяло, или да си действам, по старата програма, но на базовите упражнения да го прилагам това?
Мнението беше редактирано от Тютчев на 20.03.08 13:23.
20.03.08
13:33
Аха, а другите си ги правя както преди?
Отказ кое се разбира, до последното възможно повторение с правилна техника, дори да няма онази силна болка и напрежение в мускула, или когато вече до такава степен ти е изморен мускула, че не можеш да мръднеш?
Скоро мисля да се опитам да мина на високо мазнинна диета, но мисля, че ще ми бъде трудно, затова най вероятно ще измисля стриктен РБД режим.
Мнението беше редактирано от Тютчев на 20.03.08 13:39.
21.03.08
17:48
Днес само съм ял, не съм тренирал утре...
само да отбележа + 1 сантиметър в ръцете и вероятно още един в краката