Коледа - Весел празник или поредната простотия?
|
|
09.12.2007, 13:33
Интересно ми е какво мислите за Коледа Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
09.12.2007, 14:12
Не поже просто така да отхвърлим празникът с лека ръка. Той се празнува много отдавна, както е известно. Може би това е един от малкото дни в годината, когато хората са сплотени или поне тези, които го “празнуват“. Коледното празненство не се явява като някакви парти, а именно както казах по-горе Аз също не си давам почивка на Коледа, тренирам повече на този ден отколкото през всеки друг по време на годината. gorichka.bg |
|
|
|
09.12.2007, 14:17
И аз тренирам по време на коледа,но на този празник настроението ми е някак си преповдигнато,весело. Коледата е доста хубав празник като се замислиш. |
|
|
09.12.2007, 14:26
RedWalker,постът ти е “поредната простотия“!!! I do it because I can, |
|
|
09.12.2007, 14:41
Оспамихте форума с теми за Коледата. Е каква е тази православна Коледа на 25. декември? Православните я празнуват на 6. януари! Дядо Коледа първоначално не е носил подаръци. Носил ги е Свети Николай (Николаус). Дядо Коледа даже не е бил облечен в червено преди една много популярна напитка да проведя няколко поредни години много агресивни рекламни кампании. Коледата придобива друг смисъл. П.П. А някой да е спазил коледните пости? Те са част от празника. BLOOD ON THE BARBELL |
|
|
09.12.2007, 14:52
Немците все още подараци им носи Николаус.А иначе Дядо Коледа има от доста време. От баба си знам,че в нашата страна преди доста време(соц. времената) имало Баба Коледа. А Коледа не става въпрос за подаръци.,а за раждането на Исус Христос. |
|
|
09.12.2007, 14:55
@Jay Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
09.12.2007, 14:58
Да, междудругото червения дедо Коледа е дело на кока-кола. gorichka.bg |
|
|
|
09.12.2007, 18:09
Като цялостно настроение ми харесват празниците. Иначе не ми е много приятно защото нашите са разведени и а напред с единия а назад с другия и е лудница. Practice makes perfect. |
|
|
09.12.2007, 19:27
Коледа си е прекрасен семеен празник и това, че някой не го признават не го прави по-малко празник. Друг е въпроса, че по това време лека полека ми наближава сесията и се позасядам на задника си да чета повече, което малко ми осакатява коледното настроение. |
|
|
09.12.2007, 23:04
Ахххх как може да говорите така за Рождество Христово!Роди се Божия син и ни опрости греховете!Празнувайте Коледа,а не еврейската ханука.....Те се опитаха да обезличат Христос,но въпреки всички хитрини “богоизсраните“ не можаха да омаскарят Коледа!Радвайте се на най-големия семеен празник! |
|
|
09.12.2007, 23:14
абе не знам ама за мен коледа си е най-хубавият празник.може би защото всички празнуват и навсякъде е весело и т.н. и аз не знам но лично аз се радвам повече на коледата отколкото на рожденния ми ден |
|
|
11.12.2007, 20:04
RedWalker, докато не прочетох какво си написал най-горе имах добро мнение за теб... Аз лично съм вярващ и почитам всички Християнски празници - така съм възпитаван, така мисля, че е правилно и така се чувствам най-добре! А Рождество ми е най-любимия празник от всички. Cheat on your girlfriends, not on your workouts!“ |
|
|
11.12.2007, 20:31
Виж сега аз не съм от така да се каже вярващите.Ходил съм на църква веднъж в живота си и не бих отишъл пак, защото през всичките години не съм ходил и не върви изведнъж да отида и да започна да се кръстя.Просто Коледата и другите празници не ми допадат, малко ми се губи празничния дух покрай някои проблеми и други такива Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
11.12.2007, 21:08
За мен това е най - хубавия празник , последван от нова година. Просто настроението по - целия свят (ехх почти целия) е яко , празнично.Не виждам сходство с друг празник. THE BIG MEN 130 Oki |
|
11.12.2007, 22:53
РедЛоукер щом не ти харесва един от най-големите празници не го празнуваи ма нещо немога да разбера как не харесваш коледа може и рождения си ден да го празнуваш в залата |
|
|
|
12.12.2007, 13:55
Празнувах го два пъти - в залата и после на масата (LOL) (LOL) Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
12.12.2007, 14:23
Не съм вярващ - атеист съм. Дали на самата дата ще е весел празник с повод и религиозна символика или без, както и дали ще е пълна простотия си зависи от нас. За мен лично е обикновен ден, в който мога да си направя купона или не.
Адолф - забавен си
|
|
|
12.12.2007, 15:44
С7АЛК3Р като те слушам ти си от онова племе дето празнува ханука aaxaxaxaxax :0 |
|
|
12.12.2007, 16:12
Адолф, или Ади, Мен друго ми е интересно. Ок, ами какво е нова година? Е не би ли трябвало и двата празника да са един? |
|
|
12.12.2007, 16:32
?ащото не се знае кога е роден точно Иисус!За това по стар езически обичай Рождество Христово съвпада със смяната на летното слунцестоене със зимното,въведена е от Св. Василий Велики през 4 век,сещаш ли се |
|
|
12.12.2007, 16:44
Така си е. |
|
|
12.12.2007, 16:48
Който се интересува, може да прочете: http://donkov.hit.bg/Calendar.htm Cheat on your girlfriends, not on your workouts!“ |
|
|
13.12.2007, 11:22
Адолф, то... уикипедия и аз съм чел, само че там е пропуснато нещо. Всъщност на мен отговорът ми е ясен. Поздрави! |
|
|
13.12.2007, 14:18
Евреичетата няма смисъл да правят алтернатива на Н. Г..Те си имат Ханука!Според любимата ти Уикипедия:“Римският християнски монах Дионисий Млади определя, че годината на Христовото рождение съвпада със 754 г. от основаването на Рим. С това се слага началото на християнската ера от рождението на Иисус Христос“ |
|
|
13.12.2007, 15:31
Според мен традициите са нещо много важно. От части това е нещо което липсва на българското общество. Те спомагат хората да не откриват всеки по отделно топлата вода, а да използват вече направенето. Честването на Коледа също има подобен характер, зачитането на различни ценности и т.н. Ако някой си задава въпроса какво толкова имат по-различно страните с по-развитите икономики, е това е - респект и зачитане на направеното от хората преди тях. Това което още Омуртаг ни го е казал, ама кои да се сеща... Жалък е даже самия факт, че такава тема съществува. Явно просто автора няма достатъчно житейски опит за да му минават подобни мисли през главата. Мисля също така, че Коледа е важен от семейна гледна точка. Тя допринася за семейните ценности, а оттам и за самото семейството. Човек трябва да има повечко опит в отношенията си с другите за да го оцени.
- “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“ |
|
|
13.12.2007, 18:45
Абе,приятел на теб само фитнесът ли ти е в главата?Доста си се ограничил. ПЛОВДИВ ПЕЕ САМО БОТЕВ ! |
|
|
13.12.2007, 18:58
Доста мнения се изразиха в тази тема.Не съм очаквал просто, че има все още толкова хора които държат на Коледа.Е май може би малко от малко и аз ще трябва да се просветя в Коледния дух Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
13.12.2007, 20:53
Току виж ти е харесало,не е нужно да си вярващ,за да се радваш на празника,на първо място той е за семейството,приятелите,а след това идва библейския мотив. ПЛОВДИВ ПЕЕ САМО БОТЕВ ! |
|
13.12.2007, 23:57
Христос е проповядвал хуманност и човеколюбие.Казвал е: ако имаш две ризи,дай едната на ближния си.Днес 2008 години след неговото раждане и 1975 години след неговата смърт,много хора злоупотребяват с името Христово.Мъчат се и с него търговия да правят и за съвсем користни свои лични интереси да го използват.Казал е дай едната риза на ближния си.А нашите търговци вече 10-15 години редовно надуват цените точно на Коледа.Е няма да празнувам.Просто няма как.Не е до парите.Обаче едно се говори,друго се върши.Проповядва се нещо,а тия търгаши се смятат за най-набожните едва ли не.Обаче на практика бъркат в джоба на хората точно на светия празник.Нямат от това ни грях,ни срам.В Западна Европа всяка година по празниците правят остъпки.И нищо не губят.Защото това е най-големият им оборот през годината.Мерси,не ми се празнува Коледата.Предпочитам Новата година.Тогава сменяме календара с нов.Остаряваме с една година,но пак има нещо реално което да се празнува.А не изчислен и измислен празник 3-4 века след Христа.С когото(с Христос)днес никой не се съобразява и никой го няма за нищо.Нито неговите 10 заповеди.Голяма е разликата между страхопочитанието на мюсюлманите към техния аллах и нашата лицемерна вяра в Христос.Ей тъй за пред хората.Да си доказваме кой е по-по-най вярващ или религиозен и т.н. |
|
|
|
14.12.2007, 00:24
Миро, празникът може да се празнува и без подаръците, скъпите джундурии и прочие, които всеки търговец ни пробутва по празниците ежедневно. “Man is a goal-seeking animal. His life only has meaning if he is reaching out and striving for his goals.“ -Aristotle |