|
|
|
Дата: 03.02.2005
От: София
|
Това за проблема с калция и цинка не трябва да му обръщаш внимание. Колко витамини уж си пречат а винаги са в една комбинация...
ZMA също е добре, но калмацина е 6-7 лева в аптеката а ZMA e 40 
|
|
|
|
|
|
Дата: 21.09.2006
|
Здрасти човече!
Отдавна не съм те виждал!
Много хубав план си си сглобил!
Сложи ли си го като тапет на монитора? 
Всичко ти е О.К. само пази диетата и ще смъкнеш. Витамините които сега приемаш са слаби, можеш да вземеш Витарал - поносимо скъпи са. Около 11-12лв за 60 хапа.
С приема на вода как си? 3 литра поне пиеш ли на ден? И киселото мляко къде е?
В почивните дни си отдели време за мързел, сън и възстановяване - донякъде можеш да компенсираш недоспиването през седмицата.
Ако ползваш фитили ще ти е по-лесно в тренировката за гръб.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И да пазиш диетата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Успех!
|
|
|
|
|
|
Дата: 28.04.2005
От: София, България
|
Георги Гайдов - 12.02.2008, 18:46 Това за проблема с калция и цинка не трябва да му обръщаш внимание. Колко витамини уж си пречат а винаги са в една комбинация...
Така и направих ... взех си 100 таблети Калмацин 
mitaka101 - 12.02.2008, 23:27 Здрасти човече!
Отдавна не съм те виждал!
Много хубав план си си сглобил!
Сложи ли си го като тапет на монитора? 
Всичко ти е О.К. само пази диетата и ще смъкнеш. Витамините които сега приемаш са слаби, можеш да вземеш Витарал - поносимо скъпи са. Около 11-12лв за 60 хапа.
С приема на вода как си? 3 литра поне пиеш ли на ден? И киселото мляко къде е?
В почивните дни си отдели време за мързел, сън и възстановяване - донякъде можеш да компенсираш недоспиването през седмицата.
Ако ползваш фитили ще ти е по-лесно в тренировката за гръб.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И да пазиш диетата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Успех!
Здравей! Радвам се, че пишеш Някой ден ще мина да се видим ... но сутрин се оказва че ми е по-готино да тренирам. Купих си по съвета ти “Витарал“. Като гледах съдържанието му и това на другите витамини ... не знам защо са по-силни (даже ДопелХерц са с малко повече мг. на повечето вит. и минерали), но поне са доста по-евтини
Не ме питай за водата ... болна тема! Ако изпия 1,5 л. на ден е рекорд :-( Кисело мляко хапвам от дъжд на вятър - Верея 4,5%. От 2 дни държа въглехидратите под 100гр. /сурово зеле, постно зеле и плодове вчера + 2-3 л. мед с чая/ и засега се чувствам отлично ... не само че не съм отпаднал, но се чувствам и по-жизнен даже.
Я кажи за тез фитили с куките ... има ли ги, откъде мога да си ги купя ... определено ще ми трябват. Предмишницата боли иначе на всякакъв хват, а не мога да натоваря качествено гърба.
Мерси за вниманието 
Иначе днес ... крака и корем. Тренирах 15-20 повторения.
Корем:
- Коремни Преси - 5 х 20 (без тежест)
- Повдигане на краката на успоредка (мъка!) - 3 х 12
- Извивки с дъмбел встрани 5х20 (19, 19, 19, 21, 17 кг.)
Крака:
- Бедрено разгъване - 5 х (20х15кг., 20х15кг., 20х20кг., 15х25кг., 20х15кг.) /WOW след 14 повторение болииии /
- Опит за клек - 3 х 12 (40 кг.) //слагах щангата и отпред и отзад. (С подложка под петите го правих. Гадните колене болят, но по-малко. Раздвижват се май. Искам ги здрави до пролетта Искам да мога да бягам като се постопли.)
- Бедрено сгъване - 5 х 15 (15, 20, 25, 25, 30кг.)
Ами това е засега! Наздраве с един чай 
|
|
|
|
|
|
|
Днес: Гръб и Бицепс.
Тренирах пак с 15 повторения. Хареса ми. Бицепса го почнах, но ме заболя предмишницата и ... реших да сменя хвата. Т.е. вдигах в надхват и после чукчета. При сгъването, бицепса не се умори много, ама предмишницата ... направо се пръсваше. След чукчетата реших с един дъмбел да натоваря и другата страна на предмишницата. Доволен съм 
Взех си и рибено масло - “Ескимо-3”. Пише че трябвало след отваряне да седи в хладилник. Ще го пия сутрин и вечер.
Другото интересно днес ... две статии от Бил Пърл:
http://www.bodybuilding.com/fun/weis18.htm
http://www.musclenet.com/billpearl.htm
... изненадаха ме тренировките и диетата му.
Диетата си върви ОК за сега. Чувствам се много добре 
|
|
|
|
|
|
|
Днес гърди, рамо трицепс. Гърдите и рамото минаха ОК. Давах им 5х15. За трицепса обаче почти не остана време и реших да направя само едно упражнение - на скрипеца. Сложих един почти прав лост (е имаше лек наклон на двете страни) и почнах 20 за загрявка, 15, 12 с увеличаващи се тежести и сложих 35 кила за 10. Успях да направя 8 чисти и 9-тото спря на половината. Намалих на 30 кила и направих още 3 повторения, като 4-то пак не можех да направя. След 30 сек. пауза направих една 15-ка с 25 кила и ариведерчи 
Сега си чакам 3 книжки от Amazon. До 2 месеца трябва да дойдат. Ей ги и тях:
http://www.amazon.com/gp/product/0962991007
http://www.amazon.com/gp/product/1931046654
http://www.amazon.com/gp/product/1931046352
... дочело ми се е нещо “от едно време“ 
Със здраве!
|
|
|
|
|
|
|
Днес крака и корем ... утре почивка 
Краката бяха супер. Клекнах си с 80 кила за 15 повторения, без да ми тежат много. Ставите болят по-малко. Естествено 10 мин. само загрявах. Корема също беше добре - 15-20 повторения, с изключение на долната част, където пробвах едно ново упражнение 3х12 ... много ми хареса:
... ВИЖ ...
Доволен съм. 
|
|
|
|
|
|
|
Днес гръб и бицепс! Горе-долу добре. От гърба съм доволен, бицепса ме е страх да го товаря заради болките в пред-мишницата, но болките са все по-леки, надявам се скоро да мога да го натоваря по-добре. Храната е добре 
В края на седмицата ще се измеря, да видим какво ще покажат метъра и кантара 
|
|
|
|
|
|
|
Дойде едната книжка:
http://www.amazon.com/gp/product/0962991007
... страхотна енциклопедия на упражненията. 95% от 637 страници са само упражнения за различните мускулни групи със картинки. Точно на туй се надявах. Доволен съм.
Вчера трябваше да правя крака и корем. Краката минаха супер ... щангите ми се струваха леки. За 10-12 повторения в серия стигнах на клек 100 кила (мислех да сложа 120 за 8 повторения, обаче нещо ми се зави свят и се отказах). Сгъването за задно бедро със 40. Разгъването за бедра с 50 ... и определено можех още, но бях ял някакви фъстъци и бадеми и си бях направил един голям черен чай с мед и ... нещо ми стана лошо. Та по случая пропуснах (пак) корема. Що толкова мразя да го тренирам тоз корем? Все си търся оправдание да го пропусна 
Правих малко прасци със сто и няколко кила. Давах го лекичко, щото за първи път от няколко години ги тренирам.
Скоро ще напиша новата си програма, а на 10 март ще се претегля и измеря за да отчетем дали плана се изпълнява. 
|
|
|
|
|
|
|
Днес направих последната си тренировка за този цикъл. Гръб и бицепс. Размазах се. Следват 4 дни почивка. Реших да опитам трисет за гърба: Теглене на вертикален скрипец пред гърди (широк хват) + хоризонтален скрипец (успореден хват) + хиперекстензии. На последната серия на вертикалния скрипец направих drop set (3x80 kg. + 2x70 kg. + 4x60 kg. + 4-5x50 kg.) После бицепс със скотово на машина с една ръка и чукчета. Петък-събота ще се премеря и ще пиша как затварям тоз период и как започвам следващия. Та дойде дума за следващия ... Брутално сваляне на сланини 
Принципите в него ще са:
- НВД - въглехидрати ~ 100 gr. на ден, протеина ще го налучквам. Ще почна с 1,8 - 2 гр на килограм желано тегло, и ще увеличавам ако губя мускул.
- 2 тежки тренировки - горна/долна част. Ще пробвам с 2 упражнения: първото възможно най-базово: 4-6 повторения, и още едно 6-8 повторения. // цел - да дам сериозен стимул на организма да пази мускулна маса.
- 2 кръгови тренировки (лактатни) за топене - предтои да се доуточнят, но вероятно ще почна с 2 кръга. Първият 12-15 повторения, втория 15-20 повторения и след това аеробика (вероятно велоергометър). //Плана е втория месец да добавя и в почивните дни аеробика сутрин на гладно, а в третия месец да добавя и спринтове, следобяда в деня на първата тежка тренировка.
- Добавки: Понеже ще ми трябва сила за тежките тренировки ще опитам Креатин + Трибулус. Може да добавя и аминокиселини преди и след тренировка за да пазя максимално мускулчетата 
Можете ли да препоръчате добри аминокиселини на поносима цена? (Не съм пил от години такова нещо)
Та тренировъчната програма ще е за начало:
Пон - Тежка тренировка горна част
Вто - Кръгова (Лактатна) тренировка + аеробика
Сря - Почивка
Чет - Тежка тренировка долна част
Пет - Почивка
Съб - Кръгова (Лактатна) тренировка + аеробика
Нед - Почивка
По-ЗДРАВИ 
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.04.2005
От: Пловдив
|
Съня ти е малко .С 5 часа няма да можеш да възстановиш,е освен ако нямаш голяма гама от продукти и препарати 
[quote author=“так“]
Колкото до висенето на лост, клон или каквото и да било ще кажа, че и оная ми работа виси от години, но не се е издължила и с милиметър.
|
|
|
|
|
|
|
Добре звучи идеята с тежка/топяща тренировки. Би трябвало да даде ефект. Удари един мазномер в началото и след месец за да имаш достоверни данни за анализ.
Креатина дава някои странични ефекти, които може да не ти харесат - качва кръвното при някои хора, а също има гадното свойство да трупа на талията при някои хора. Вярно, че с НВД би трябвало да компенсираш (при мен става), ама да знаеш че при други не става. Тежките тренировки също спомагат за качване на кръвното - да го имаш впредвид. Най-важното е да контролираш дишането и чисто изпълнение на упражненията. И хубава загрявка, че тази “хеви-дюти“ яко удря в ставите.
И сложи степер за аеробика - топи в пъти повече от колелото.
Май ще вземеш да я изкараш тая преса най-накрая.
|
|
|
|
|
|
|
Mitak, мерси!
Така де ... тъкмо бях решил какво да правя и май ще се разубедя. Моето кръвно “нормално“ е 160/90 /това е и една от причините да искам да сваля, защото при по-малко кила и кръвното ми пада значително/, значи не знам какъв е риска. Освен да го следя и ако имам проблем да спра креатина ... ?!
Или въобще да не го купувам (още не съм си взел добавките) ?!
Вдругиден ще пусна цялата програма. Глюкозамина не съм го написал, но ще го взема, заедно с FLEXY и много добра загрявка. Ще пазя ставите 
|
|
|
|
|
|
|
Ами вземи си го - той си има срок на годност и можеш по-натам да го включиш.
По мое мнение започни с трибестана и другите неща без креатин и го включи ако започнеш да губиш сила (енергия).
Хубавото е, че ако вдигнеш кръвното 2-3 дни след спирането на креатина ще го свалиш.
|
|
|
|
|
|
|
Ето я новата програма:
Пон: Тежко горна част
5-6 х
Вертикален скрипец пред гърди (цел да го заменя с набиране когато мога) - 4-6 повторения + Пулоувър 6-8 повторения
1-2 мин почивка
Вдигане от полулег - 4-6 повторения + Флайс от лег 6-8 повторения
4-5 х
Сгъване за бицепс 6-8 + Скрипец за трицепс 6-8
Чет: Тежко долна част (и малко рамо)
5-6 х
Клек / Лег Преса - 4-6 повторения + Разгъване за бедра 6-8 повторения
1-2 мин почивка
Тяга - 4-6 повторения + Сгъване за задно бедро 6-8 повторения
4-5 х
Раменна Преса с дъмбели 6-8 + Разтваряне за задно рамо 6-8
Вто и Съб: Топене!!!
Кръг А: (3 х 12-15)
А1. Вдигане от лег с дъмбели
А2. Напади (със щанга или дъмбели)
А3. Хоризонтален скрипец
А4. Сгъване за задно бедро
А5. Сгъване за долна част на корема на машината за крака
Кръг Б: (3 х 15 - 20)
Б1 Рамо на машина
Б2 Разгъване за бедра
Б3 Вертикален скрипец зад врат
Б4 Глутеус машина
Б5 Крънчове
Аеробика: степер
Малко данни (срам ме е да ги напиша някои) за да може после да сравнявам:
Талия - 113 (цел - колкото по-малко, толкова по-добре)
Ханш - 116 (цел - същото като за талията)
Ръце - лява 42, дясна 43 (цел - по възможност 40 - 41 да останат след всичко това)
Предмишница - 34 (... и искам даже по-голяма да стане)
Бедро - 68 (ако може 62-65 релефно ...)
Гърди - 120 (Ако не се увеличат, поне да останат същите)
Понеделник почва битката 
|
|
|
|
|
|
|
Полоувъра го прави от прав стоеж на Cable Crossover - пести време, не вдигаш кръвно, щади раменете и ако го правиш с въже влиза в перките повече заради увеличения ход.
В “топящата“ тренировка бих ти препоръчал категорично по-голяма и твърда бройка повторения - 20 или 30 например. Все пак идеята е да правиш аеробика, а не срии до отказ, а 12-15 повторения понякога увличат в битка за тежест от което горенето страда.
Сложи си овесени и пшеничени трици с кисело мляко в някое от последните за деня хранения.
Амбициозна програма, като нищо ще вземеш да махнеш поне 3 кила мазнина с нея.
Успех!
|
|
|