Hridi’s blog

3 от 3
3

Дата: 28.04.2005
От: София, България
10.03.2008, 12:41
mitaka101 - 07.03.2008, 23:55

Полоувъра го прави от прав стоеж на Cable Crossover - пести време, не вдигаш кръвно, щади раменете и ако го правиш с въже влиза в перките повече заради увеличения ход.
В “топящата“ тренировка бих ти препоръчал категорично по-голяма и твърда бройка повторения - 20 или 30 например. Все пак идеята е да правиш аеробика, а не срии до отказ, а 12-15 повторения понякога увличат в битка за тежест от което горенето страда.
Сложи си овесени и пшеничени трици с кисело мляко в някое от последните за деня хранения.
Амбициозна програма, като нищо ще вземеш да махнеш поне 3 кила мазнина с нея.
Успех!

Мерси, Митак. Послушах те за Пулоувър-а. Малко ми е странен засега, но става.
За топящата тренировка. Всъщност идеята е, че с лактата се отделя и голямо количество хормон на растежа, който спомага топенето на мазнините и забавя катаболните процеси или с други думи пази мускула. Според четивата, максимума на лактата и съответно растежния хормон идват при натоварване (сет) от 50-70 сек. Тъй, че тез повторения са с презумцуията, че едно движение трае около 4 сек. Ако видя, че движенията ми са по-бързи, ще увелича бройката. Идеята е първия кръг да е малко по-тежък със продължителност на сет-а около 50 сек (за 12-15 повторения), а втория малко по-лек със продължителност около 70 сек за сет (15-20 повторения. Ако ги правя по-бързо, ще кача до 30, но ще гледам времето за натоварване). Ако не даде резултат за първия месец, ще увелича повторенията през втория grin
След всичко това, аеробиката трябва да изгори от лактата и да изгори още малко сланинка. Естествено диетата ще гледам да не я нарушавам.
Ще потърся трици. Мерси за идеята. Допада ми!

Важните неща в живота не се виждат с очите, а със сърцето.“ - Антоан Дьо Сент Екзюпери
>> Тренировъчен Блог <<

10.03.2008, 12:57

Днес : Тежко - горна част
5 х вертикален скрипец пред гърди (6 х 75 - 80 кг.) + Пулоувър прав (8 х 30-35 кила на Кросоувър машина)
6 х вдигане от полулег (6 х 70 - 80 кг.) + Флайс (8 х  13 кг.)  // тука има какво да се желае и като тежест и като чистота на изпълнението при флайса
След това направих 10 мин степер и бягах. Нямах сила за ръцете. Надявам се скоро тялото ми да посвикне със шока и да имам повече сила.
Утре ... топене на сланинки wink
Храната:
7:00 - Зелен чай с мед, купичка кисело мляко, доза суроватъчен изолат, 5гр. креатин, 500мг таурин,  витарал, вит. Е, рибено масло, 1000 мг трибулус
  преди тренировка - доза аминокиселини
    тренировка
  след тренировка - доза аминокиселини
10:00 - Доза суроватъчен протеин концентрат (изостанал и го  довършвам) + ФЛЕКСИ + Глукозамин/Хондроитин + МСМ (ставите ми се чувстват все по-добре)
11:30 - кисело мляко + доза изолат

Планирани:
1:30 - планиран обяд (месо, салата, малко въглехидрати ...)
4:30 - доза матрица (MATRIX 5.0) + 5гр. Креатин
  тука ще съм с познати и ще видим как ще стане и какво ще мога да ям
9:30 - 10:00 - Вечеря (месо и салати без грамн въглехидрат)
Преди лягане: Капсулка Гинко Билоба (страхотно приспива туй чудо, освен, че подобрява кръвообращението и възстановяването) + 1000 мг трибулус

Важните неща в живота не се виждат с очите, а със сърцето.“ - Антоан Дьо Сент Екзюпери
>> Тренировъчен Блог <<

Дата: 21.09.2006
От: София
11.03.2008, 09:35

Идеята е първия кръг да е малко по-тежък със продължителност на сет-а около 50 сек (за 12-15 повторения), а втория малко по-лек със продължителност около 70 сек за сет (15-20 повторения. Ако ги правя по-бързо, ще кача до 30, но ще гледам времето за натоварване).

Защо трябва да правиш повторенията бавно  вместо да направиш 2 пъти  повторения за същото време? Все пак ще изгориш повече от 2 пъти повече мазнини, нали?
Ако искаш да е по-силова серията, направи разтоварване след първите 15 повторения и продължи до 30, но със значително по-малка тежест.

След всичко това, аеробиката трябва да изгори от лактата и да изгори още малко сланинка.

Тъй, тъй. А ако ти остава мускулна треска, значи трябва да увеличиш аеробиката.
Абе ще стане работата, усещам го ...
smile

Аз Не Зобя
http://vitosha100km.hit.bg/results.html
http://www.mensa-bg.org/
http://www.bb-team.org/articles/2341/
моята галерия http://www.bb-team.org/gallery/106615/
изготвям индивидуални тренировъчни програми, препоръчвам хранителен режим и възстановителни средства

11.03.2008, 12:06

Митак, не бях ти прочел поста, но така и направих. С лека тежест да задържиш повторението 4 сек е кошмар. След като открих, че при 2-3 сек е контролирано с малката тежест, направих повторенията 15-17 за първия кръг, който е малко по-тежък и 20-30 за втория по-лек. Крънчовете станаха по 30 повторения, но за долната част на корема е мъка!
Иначе ... радостното е че утре е ден за почивка. Ако мога да перефразирам един стар виц за програмисти, би звучал така:
  - Вчера правих тежки серии - едва не умрях!
  - Днес - лактатна тренировка - да бях умрял вчера ...
Разби ме тотално! После обаче на степера не беше трудно. Явно креатина и таурина сутрин си казват думата. Много енергия дава тоз таурин, а имам чувството че креатина намалява времето за възстановяване! След 2-3 седмици ще пиша как върви. Яденето за сега е по плана. Въглехидрати давам само на обяд (една питка хляб) и вечерите в срада и неделя (понеделник и четвъртък сутринта е тежката тренировка и се надявам, че при НВД, въглехидратите ще отидат за зареждане на мускулите, а не за сланини).
Аааа ... и да се похваля ... имам напредък с пиенето на вода. Успявам по 2-3 литра на ден течности да приемам (донякъде заради страха, да не приемам креатина с малко течности)

Това е засега! Ще пиша при промени и резултати или впечатления, за да не правя копи/пейст и само да разводнявам форума grin

>> Тренировъчен Блог <<

13.03.2008, 10:47

Дали от креатина, дали от трибестана не знам, но ... почвам да се кефя на тежките тренировки. Днес след добро разгряване изпрасках клекове със 100 кила в супер-серия -  разгъване за бедра с 40, после тяга - 100, 120, 110, 110, 110 в супер-серия сгъване за задни бедра (схвана ми се прасеца!!!) и после рамо с дъмбели - 25, 23, 21, 19 кг за по 8 повторения. Не са особени тежести, но преди 120 ми беше близо до максимум-а за тяга, а сега, ако имаше колан, дето да ми стане и да ми стегне кръста и корема, щях да опитам на 140-150. Клека ми беше също далеч от максимума, но нямаше кой да пази и нямах колан. За раменете  ми беше леко ... но не можех сам да вдигна по-тежки дъмбели над главата си, и нямаше кой да ги подаде.
С други думи - доволен съм. Иначе започвам да приличам на типичен пауър-лифтер. Вдигам все по-тежко. В огледалото се открояват рамене, гърди и краката стават големи и релефни, ръцете малко изостават на фона на другите мускули ... а корема и дупето не са за гледане. grin grin grin grin grin

>> Тренировъчен Блог <<

24.03.2008, 15:03

Да напиша някой ред, да се знае, че съм жив и си спазвам програмата. Добавих само 2 допълнителни упражнения за корем в топящата част и стана:

Пон: Тежко горна част
  5-6 х    Вертикален скрипец пред гърди (цел да го заменя с набиране когато мога) - 4-6 повторения + Пулоувър на скрипец 6-8 повторения
  5-6 х    Вдигане от полулег - 4-6 повторения + Флайс от лег 6-8 повторения
  4-5 х  Сгъване за бицепс /щанга или дъмбели от седеж/ 6-8 + Скрипец за трицепс 6-8

Чет: Тежко долна част (и малко рамо)
  5-6 х  Клек - 4-6 повторения + Разгъване за бедра 6-8 повторения
  5-6 х  Тяга - 4-6 повторения + Сгъване за задно бедро 6-8 повторения
  4-5 х  Раменна Преса с дъмбели 6-8 + Разтваряне за задно рамо 6-8
Вто и Съб: Топене!!!
  Кръг А: (3 х 20)
  А1. Вдигане от лег с дъмбели
    А2. Напади (със щанга или дъмбели)
  А3. Наклони за корем с дъмбел за страничната част
  А4. Хоризонтален скрипец
    А5. Сгъване за задно бедро
  А6. Сгъване за долна част на корема на машината за крака

Кръг Б: (3 х 25 - 30)
  Б1 Рамо на машина
  Б2 Разгъване за бедра
  Б3 Повдигане на краката от лег / вис
  Б4 Вертикален скрипец зад врат
  Б5 Глутеус машина
  Б6 Крънчове / Римско столче

Аеробика: степер

Още 2 седмици и половина /да станат 6/ и ще правим разбор и малки промени. Принципите ще останат същите, ще спра Креатина (някой знае ли на колко време се прави пауза и за колко) и ще взема Fat-Burner, Acetil-L-Carnitine и ALA. Между другото, някой да знае хубав матричен протеин (WHEY + Казеин) на прилична цена? Syntha6 и MATRIX5.0 са супер, но са солени :-(

>> Тренировъчен Блог <<

Дата: 18.11.2004
От: Варна
24.03.2008, 15:18

Matrix 5.0 в Германия е 40 евро.Предполагам това изказване няма да ти помогне много,но ако имаш някой приятел или познат тук е супер оферта. smile

Пърдя във фитнеса!

Дата: 03.02.2005
24.03.2008, 18:19

То ако започнем така... smile
То и средната заплата в Германия не е 250 евро сигурно smile

Practice makes perfect.
На хората не достига не сила, а воля.
http://www.bb-team.org/articles/2799/

24.03.2008, 19:02
Георги Гайдов - 24.03.2008, 18:19

То ако започнем така... smile
То и средната заплата в Германия не е 250 евро сигурно smile

Най-странното е, че като гледах цените в Германия, всички продукти на SYNTRAX са на цените, на които са и в България, и дори по-скъпи ... освен MATRIX 5.0, който е 2 пъти по-евтин. Не мога да си го обясня grin

>> Тренировъчен Блог <<

Дата: 03.02.2005
24.03.2008, 21:12

По - тежък е като тегло. 2,3 - 2,5 кг. Това оскъпява транспорта. Просто предполагам, не знам точната причина.

Practice makes perfect.
На хората не достига не сила, а воля.
http://www.bb-team.org/articles/2799/

27.03.2008, 14:58

Хайде да напишем нещо, да не хваща прах wink
Днес долна част - тежко:

Клек  8х100 кг., 6х110 кг., 6х120 кг., 7х110 кг.,  8х100 кг       
        в суперсерии със
  Разгъване за бедра 5х8х35 кг.
Тяга 6х100 кг., 6х120 кг., 6х130 кг., 6х120 кг.,  6х100 кг.,  6х100 кг
Сгъване за бедра: 3х8х35 кг.
Рамо прав с дъмбели: 8х17кг., 8х21кг., 6х25кг., 8х19кг., 8х19кг.
60 мин.

>> Тренировъчен Блог <<

Дата: 21.09.2006
27.03.2008, 22:27

Още 2 седмици и половина /да станат 6/ и ще правим разбор и малки промени. Принципите ще останат същите, ще спра Креатина (някой знае ли на колко време се прави пауза и за колко) и ще взема Fat-Burner, Acetil-L-Carnitine и ALA.

Креатина го спри за около месец (или два). И двайсет дни стигат, ако е за въпрос. И все пак при твоите цели не му намирам място въобще в този тренировъчен цикъл.
Ацетил Л-Карнитин не е с нищо по-добър от чистия Л-Карнитин, даже напротив. Карнитина, като вкара СМКиселина в митохондрията за да излезе се превръща в ацетил-л-карнитин, а като излезе пак се връща на л-карнитин. Това е “карнитиновата совалка“. Теоретично не би трябвало да е по-зле от чистия карнитин, ама (по наблюдения на клиенти) е по-зле.
Започваш ли да се замисляш за тичане ???????

Аз Не Зобя
http://vitosha100km.hit.bg/results.html
http://www.mensa-bg.org/
http://www.bb-team.org/articles/2341/
моята галерия http://www.bb-team.org/gallery/106615/
изготвям индивидуални тренировъчни програми, препоръчвам хранителен режим и възстановителни средства

09.05.2008, 10:03

Още 2 седмици и половина /да станат 6/ и ще правим разбор и малки промени. Принципите ще останат същите, ще спра Креатина (някой знае ли на колко време се прави пауза и за колко) и ще взема Fat-Burner, Acetil-L-Carnitine и ALA.

Мдаааа ... разбора го няма, този дневник прашаса, ... и нещата не вървят както ги искам. И все пак ...

Април мина прилично. Имах леки финансови трудности и много заетости, но все пак за две тежки тренировки (поне) намирах време и се хранех горе-долу прилично. По празниците около Възкресение и 1-ви май ... се падна бая работа по селата, малко възстановяване и естествено никакви сили за фитнес ... яденето пак беше прилично. Въглехидратите под 200 гр. на ден. След празниците затегнах диетата още повече и почнах да вземам FYRE на SYNTRAX (имам една останала заблудена опаковка). Сега без проблем (странични ефекти) приемам по 2 капсули сутрин и една по-късно. Имам и малко суроватка, малко “Lean Dessert” /BSN/ и едно “чувалче“ MATRIX 5.0 ... та с тез запаси успявам да се придържам към диетата, като няма пари. Проблема е, че и за карта няма ... а ми се ще да планувам поне 2 тежки тренировки в залата, и 2-те топящи мога да измисля нещо в къщи със една дъска за коремни преси и 2 дъмпела х 10 кг.

Иначе последно като се мерих в края на април бях 106 кг. / -7 /.
Другите обиколки не съм мерил, но сега съм 36 номер дънки, а бях с 42 smile
По дупките на колана, на око, съм свалил около 10 см от талията (трудно поддава гадината).

Иначе дори да не е както искам, се стремя към първоначалния план, и този месец и началото на юни, ще продължа свалянето.

Проблем е и да отделя повече от 45-50 мин за тренировка на ден (много ангажименти) и след този месец ще мисля за 5-дневен сплит с приоритет на ръце и рамо, като целта ще ми е тренировките да са ми по 45 мин.

Надявам се по-нататък да намеря време и да кача и снимки (трябва да се снимам за целта).

Е това е за сега. Жив съм още!

>> Тренировъчен Блог <<

3 от 3
3