казано от mitaka101 на 07.03.08, 21:55:
Полоувъра го прави от прав стоеж на Cable Crossover - пести време, не вдигаш кръвно, щади раменете и ако го правиш с въже влиза в перките повече заради увеличения ход.
В “топящата” тренировка бих ти препоръчал категорично по-голяма и твърда бройка повторения - 20 или 30 например. Все пак идеята е да правиш аеробика, а не срии до отказ, а 12-15 повторения понякога увличат в битка за тежест от което горенето страда.
Сложи си овесени и пшеничени трици с кисело мляко в някое от последните за деня хранения.
Амбициозна програма, като нищо ще вземеш да махнеш поне 3 кила мазнина с нея.
Успех!
Мерси, Митак. Послушах те за Пулоувър-а. Малко ми е странен засега, но става.
За топящата тренировка. Всъщност идеята е, че с лактата се отделя и голямо количество хормон на растежа, който спомага топенето на мазнините и забавя катаболните процеси или с други думи пази мускула. Според четивата, максимума на лактата и съответно растежния хормон идват при натоварване (сет) от 50-70 сек. Тъй, че тез повторения са с презумцуията, че едно движение трае около 4 сек. Ако видя, че движенията ми са по-бързи, ще увелича бройката. Идеята е първия кръг да е малко по-тежък със продължителност на сет-а около 50 сек (за 12-15 повторения), а втория малко по-лек със продължителност около 70 сек за сет (15-20 повторения. Ако ги правя по-бързо, ще кача до 30, но ще гледам времето за натоварване). Ако не даде резултат за първия месец, ще увелича повторенията през втория :-)
След всичко това, аеробиката трябва да изгори от лактата и да изгори още малко сланинка. Естествено диетата ще гледам да не я нарушавам.
Ще потърся трици. Мерси за идеята. Допада ми!
Днес : Тежко - горна част
5 х вертикален скрипец пред гърди (6 х 75 - 80 кг.) + Пулоувър прав (8 х 30-35 кила на Кросоувър машина)
6 х вдигане от полулег (6 х 70 - 80 кг.) + Флайс (8 х 13 кг.) // тука има какво да се желае и като тежест и като чистота на изпълнението при флайса
След това направих 10 мин степер и бягах. Нямах сила за ръцете. Надявам се скоро тялото ми да посвикне със шока и да имам повече сила.
Утре ... топене на сланинки ;-)
Храната:
7:00 - Зелен чай с мед, купичка кисело мляко, доза суроватъчен изолат, 5гр. креатин, 500мг таурин, витарал, вит. Е, рибено масло, 1000 мг трибулус
преди тренировка - доза аминокиселини
тренировка
след тренировка - доза аминокиселини
10:00 - Доза суроватъчен протеин концентрат (изостанал и го довършвам) + ФЛЕКСИ + Глукозамин/Хондроитин + МСМ (ставите ми се чувстват все по-добре)
11:30 - кисело мляко + доза изолат
Планирани:
1:30 - планиран обяд (месо, салата, малко въглехидрати ...)
4:30 - доза матрица (MATRIX 5.0) + 5гр. Креатин
тука ще съм с познати и ще видим как ще стане и какво ще мога да ям
9:30 - 10:00 - Вечеря (месо и салати без грамн въглехидрат)
Преди лягане: Капсулка Гинко Билоба (страхотно приспива туй чудо, освен, че подобрява кръвообращението и възстановяването) + 1000 мг трибулус
Идеята е първия кръг да е малко по-тежък със продължителност на сет-а около 50 сек (за 12-15 повторения), а втория малко по-лек със продължителност около 70 сек за сет (15-20 повторения. Ако ги правя по-бързо, ще кача до 30, но ще гледам времето за натоварване).
Защо трябва да правиш повторенията бавно вместо да направиш 2 пъти повторения за същото време? Все пак ще изгориш повече от 2 пъти повече мазнини, нали?
Ако искаш да е по-силова серията, направи разтоварване след първите 15 повторения и продължи до 30, но със значително по-малка тежест.
След всичко това, аеробиката трябва да изгори от лактата и да изгори още малко сланинка.
Тъй, тъй. А ако ти остава мускулна треска, значи трябва да увеличиш аеробиката.
Абе ще стане работата, усещам го ...
:)
Митак, не бях ти прочел поста, но така и направих. С лека тежест да задържиш повторението 4 сек е кошмар. След като открих, че при 2-3 сек е контролирано с малката тежест, направих повторенията 15-17 за първия кръг, който е малко по-тежък и 20-30 за втория по-лек. Крънчовете станаха по 30 повторения, но за долната част на корема е мъка!
Иначе ... радостното е че утре е ден за почивка. Ако мога да перефразирам един стар виц за програмисти, би звучал така:
- Вчера правих тежки серии - едва не умрях!
- Днес - лактатна тренировка - да бях умрял вчера ...
Разби ме тотално! После обаче на степера не беше трудно. Явно креатина и таурина сутрин си казват думата. Много енергия дава тоз таурин, а имам чувството че креатина намалява времето за възстановяване! След 2-3 седмици ще пиша как върви. Яденето за сега е по плана. Въглехидрати давам само на обяд (една питка хляб) и вечерите в срада и неделя (понеделник и четвъртък сутринта е тежката тренировка и се надявам, че при НВД, въглехидратите ще отидат за зареждане на мускулите, а не за сланини).
Аааа ... и да се похваля ... имам напредък с пиенето на вода. Успявам по 2-3 литра на ден течности да приемам (донякъде заради страха, да не приемам креатина с малко течности)
Това е засега! Ще пиша при промени и резултати или впечатления, за да не правя копи/пейст и само да разводнявам форума :-)
Мнението беше редактирано от hridi на 11.03.08 10:13.
Дали от креатина, дали от трибестана не знам, но ... почвам да се кефя на тежките тренировки. Днес след добро разгряване изпрасках клекове със 100 кила в супер-серия - разгъване за бедра с 40, после тяга - 100, 120, 110, 110, 110 в супер-серия сгъване за задни бедра (схвана ми се прасеца!!!) и после рамо с дъмбели - 25, 23, 21, 19 кг за по 8 повторения. Не са особени тежести, но преди 120 ми беше близо до максимум-а за тяга, а сега, ако имаше колан, дето да ми стане и да ми стегне кръста и корема, щях да опитам на 140-150. Клека ми беше също далеч от максимума, но нямаше кой да пази и нямах колан. За раменете ми беше леко ... но не можех сам да вдигна по-тежки дъмбели над главата си, и нямаше кой да ги подаде.
С други думи - доволен съм. Иначе започвам да приличам на типичен пауър-лифтер. Вдигам все по-тежко. В огледалото се открояват рамене, гърди и краката стават големи и релефни, ръцете малко изостават на фона на другите мускули ... а корема и дупето не са за гледане. :-) :-) :-) :-) :-)
Мнението беше редактирано от hridi на 13.03.08 08:47.
Да напиша някой ред, да се знае, че съм жив и си спазвам програмата. Добавих само 2 допълнителни упражнения за корем в топящата част и стана:
Пон: Тежко горна част
5-6 х Вертикален скрипец пред гърди (цел да го заменя с набиране когато мога) - 4-6 повторения + Пулоувър на скрипец 6-8 повторения
5-6 х Вдигане от полулег - 4-6 повторения + Флайс от лег 6-8 повторения
4-5 х Сгъване за бицепс /щанга или дъмбели от седеж/ 6-8 + Скрипец за трицепс 6-8
Чет: Тежко долна част (и малко рамо)
5-6 х Клек - 4-6 повторения + Разгъване за бедра 6-8 повторения
5-6 х Тяга - 4-6 повторения + Сгъване за задно бедро 6-8 повторения
4-5 х Раменна Преса с дъмбели 6-8 + Разтваряне за задно рамо 6-8
Вто и Съб: Топене!!!
Кръг А: (3 х 20)
А1. Вдигане от лег с дъмбели
А2. Напади (със щанга или дъмбели)
А3. Наклони за корем с дъмбел за страничната част
А4. Хоризонтален скрипец
А5. Сгъване за задно бедро
А6. Сгъване за долна част на корема на машината за крака
Кръг Б: (3 х 25 - 30)
Б1 Рамо на машина
Б2 Разгъване за бедра
Б3 Повдигане на краката от лег / вис
Б4 Вертикален скрипец зад врат
Б5 Глутеус машина
Б6 Крънчове / Римско столче
Аеробика: степер
Още 2 седмици и половина /да станат 6/ и ще правим разбор и малки промени. Принципите ще останат същите, ще спра Креатина (някой знае ли на колко време се прави пауза и за колко) и ще взема Fat-Burner, Acetil-L-Carnitine и ALA. Между другото, някой да знае хубав матричен протеин (WHEY + Казеин) на прилична цена? Syntha6 и MATRIX5.0 са супер, но са солени :-(
Matrix 5.0 в Германия е 40 евро.Предполагам това изказване няма да ти помогне много,но ако имаш някой приятел или познат тук е супер оферта. :)
24.03.08
16:19
То ако започнем така... :)
То и средната заплата в Германия не е 250 евро сигурно :)
казано от Георги Гайдов на 24.03.08, 16:19:
То ако започнем така... :)
То и средната заплата в Германия не е 250 евро сигурно :)
Най-странното е, че като гледах цените в Германия, всички продукти на SYNTRAX са на цените, на които са и в България, и дори по-скъпи ... освен MATRIX 5.0, който е 2 пъти по-евтин. Не мога да си го обясня :-)
24.03.08
19:12
По - тежък е като тегло. 2,3 - 2,5 кг. Това оскъпява транспорта. Просто предполагам, не знам точната причина.
Хайде да напишем нещо, да не хваща прах ;-)
Днес долна част - тежко:
Клек 8х100 кг., 6х110 кг., 6х120 кг., 7х110 кг., 8х100 кг
в суперсерии със
Разгъване за бедра 5х8х35 кг.
Тяга 6х100 кг., 6х120 кг., 6х130 кг., 6х120 кг., 6х100 кг., 6х100 кг
Сгъване за бедра: 3х8х35 кг.
Рамо прав с дъмбели: 8х17кг., 8х21кг., 6х25кг., 8х19кг., 8х19кг.
60 мин.
Още 2 седмици и половина /да станат 6/ и ще правим разбор и малки промени. Принципите ще останат същите, ще спра Креатина (някой знае ли на колко време се прави пауза и за колко) и ще взема Fat-Burner, Acetil-L-Carnitine и ALA.
Креатина го спри за около месец (или два). И двайсет дни стигат, ако е за въпрос. И все пак при твоите цели не му намирам място въобще в този тренировъчен цикъл.
Ацетил Л-Карнитин не е с нищо по-добър от чистия Л-Карнитин, даже напротив. Карнитина, като вкара СМКиселина в митохондрията за да излезе се превръща в ацетил-л-карнитин, а като излезе пак се връща на л-карнитин. Това е “карнитиновата совалка”. Теоретично не би трябвало да е по-зле от чистия карнитин, ама (по наблюдения на клиенти) е по-зле.
Започваш ли да се замисляш за тичане ???????
Още 2 седмици и половина /да станат 6/ и ще правим разбор и малки промени. Принципите ще останат същите, ще спра Креатина (някой знае ли на колко време се прави пауза и за колко) и ще взема Fat-Burner, Acetil-L-Carnitine и ALA.
Мдаааа ... разбора го няма, този дневник прашаса, ... и нещата не вървят както ги искам. И все пак ...
Април мина прилично. Имах леки финансови трудности и много заетости, но все пак за две тежки тренировки (поне) намирах време и се хранех горе-долу прилично. По празниците около Възкресение и 1-ви май ... се падна бая работа по селата, малко възстановяване и естествено никакви сили за фитнес ... яденето пак беше прилично. Въглехидратите под 200 гр. на ден. След празниците затегнах диетата още повече и почнах да вземам FYRE на SYNTRAX (имам една останала заблудена опаковка). Сега без проблем (странични ефекти) приемам по 2 капсули сутрин и една по-късно. Имам и малко суроватка, малко “Lean Dessert” /BSN/ и едно “чувалче” MATRIX 5.0 ... та с тез запаси успявам да се придържам към диетата, като няма пари. Проблема е, че и за карта няма ... а ми се ще да планувам поне 2 тежки тренировки в залата, и 2-те топящи мога да измисля нещо в къщи със една дъска за коремни преси и 2 дъмпела х 10 кг.
Иначе последно като се мерих в края на април бях 106 кг. / -7 /.
Другите обиколки не съм мерил, но сега съм 36 номер дънки, а бях с 42 :)
По дупките на колана, на око, съм свалил около 10 см от талията (трудно поддава гадината).
Иначе дори да не е както искам, се стремя към първоначалния план, и този месец и началото на юни, ще продължа свалянето.
Проблем е и да отделя повече от 45-50 мин за тренировка на ден (много ангажименти) и след този месец ще мисля за 5-дневен сплит с приоритет на ръце и рамо, като целта ще ми е тренировките да са ми по 45 мин.
Надявам се по-нататък да намеря време и да кача и снимки (трябва да се снимам за целта).
Е това е за сега. Жив съм още!