кардио+аеробика+ ел-карнитин-диета=?
|
15.12.2007, 13:11
Здравейте на всички форумци!Аз съм начинаеща и искам да ви попитам относно моята нова програма, дали ще има ефект?Почнах да ходиа на аеробика 3 пъти седмично вечер от 6 часа.В дните в които не съм на аеробика въртя велоергометър по 60 минути, и всяка сутрин също по 60 минути.Пия ел-карнитин 1000мг 1 час преди тренировка сутрин и вечер.Но относно яденето имам голам проблем. Днес например изядох 6 филии бял хляб и то с майонеза.Въпреки че през останалите дни не ям хляб откакто тренирам ми се хапва по-мазни4но, пък искам и да ослабна.Интересува ме дали няма да напалнея като ям по-мазно,и дали не баркам като тренирам всеки ден. Искам да ослабна с 3-4 килограма до нова година, но май ще напалнея още пове4е.Ина4е сам 180 см. ,60кг.Много ви благодаря предварително и моля ви критикувайте ме където бъркам.Ще чакам отговор и компетентно мнение. |
|
|
|
15.12.2007, 14:22
3-4 килограма до Нова Година можеш да забравиш! Но да вкараш в норма храната можеш! Задължително от 7 дена седмица, 2 са почивните. Ще претренираш и резултат нилев! Наблегни на салати и месо, не на майонези и хляб! Колкото до мазното - ами пробвай авокадо, не майонеза! Или пък мазнината на бадема, лешника! И няма резулта без лишения! **ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР ПО СИСТЕМАТА** http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки |
|
|
15.12.2007, 16:03
Свалянето на 3-4 килограма до Нова Година е напълно възможно! |
|
|
15.12.2007, 21:17
Висока си 1м80, тежиш 60 и искаш да свалиш 4 кг до нова година... В грешка си, ако мислиш, че това ще има добър ефект върху теб. Гледай повече в перспектива, а не от днес за утре. Примерно постави си цел за лятото, прочети информация по въпроса и си тренирай с добра диета. А тренировки всеки ден също не са добра идея. Метаболизма ти няма да бъде стабилен така. - “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“ |
|
02.01.2008, 18:24
За много години на всички тук!Хора помагайте, че ще полудея.От 25.12.2007 до днес сам яла само салата от зеле с много малко зехтин, кисело мляко и няколко мандарини.Супер еднообразно нискокалорично и какъв е резултата.+1кг.Това на какво прилича.Карам велоергометър по 1 час сутрин 3 дни в седмицата и 3 дни ходия на аеробика.Пия и ел-карнитин.Това са 9 дни на зеле и резултата +1кг.Само на нова година сам яла задушени зеленчуци броколи ,карфиол, моркови и гъби.Моля Ви кажете ми какво да правя за да продължа с тази ми диета. |
|
|
|
04.01.2008, 21:02
Съветвам, те да седнеш и да четеш специялизирана литература, каквато има в интернет. Тезултати не се постигат с хаотичност и набързо. Невъзможно е някой да седне и да ти опасява надълго и нашироко тук. Успех. - “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“ |
|
|
05.01.2008, 15:39
Ще опростя нещата за да кажа най важното и къде правиш грешка - когато тялото получава всички необходими хранителни вещества то е по склонно към промени тъй като има изобилие и то не се чуства застрашено т.е ако ти оптимизираш храненето си ядеш достатъчно качествени храни като месо, риба, яйца, мляко и млечни продукти, пълнозърнести продукти, зеленчуци и плодове на по - малки порции по - често през деня ти с малки усилия ще можеш да изгаряш мазнини, обратното ако ти както правиш го държиш на твърде малко недостатъчна по количество и разнообразие храна то тялото “мисли“ че си в бедствени условия които не ти позволяват да се храниш добре и то задейства програма за максимално дълго оцеляване докато пак започнеш да се храниш добре т.е то не позволява никакви промени - т.е колкото и да караш колело и да се мъчиш с малко храна тялото ти противодейства и резултатите в най - добрия случай са минимални в най - лошия обратни на това което искаш. |
|
05.01.2008, 19:25
Много мерси за компетентното мнение Alkorin.Мисля ,че си много прав , но аз точно тъй качих 10 килограма.Просто цял живот съм на диети и какво ли не и реших ,че е крайно време да ям и аз нормално от всичко по- често и по малко.За два месеца ги качих тези килограми и сега се мъча да ги сваля.От 55 кг. станах 65 кг. затова реших ,че пак трябва да се лишавам от доста храни. |
|
|
|
05.01.2008, 21:01
Зависи от храните не всички са добри за тялото, храни които са приготвени с бяло брашно и/или бяла захар, тежки манджи, всякакви бързи закуски, банички, сладки тестени храни, газирани напитки и т.н ще те спъват на всяка крачка дори да правиш всичко друго както трябва. Ако искаш постоянни и стабилни резултати а не йо-йо всичко трябва да ти е ок, определените храни и почти само те трябва да се ядат и то по часове през 2.30ч-3.00ч, не е лесно но само така може да се постигне нещо или трябва да се захванеш сериозно или да се примириш че тялото ти ще върви на зле с течение на времето. |
|
07.01.2008, 08:38
От 10 години никога не съм посягала към тези храни които ти изброяваш.Само някъде 1 седмица бях изпаднала в депресия и ядях хляб и майонеза,а и шоколад.Иначе винаги храната ми е основно салати, но не руска и т.н., а зелева,зелена и т.н. ,мляко 2% и плодове.Точно това ме притеснява ,че ям правилните храни , а кантара отива нагоре.Възможно ли е това да се далжи на силния стрес, който все още не сам преодоляла( смених града и работата си).Повечето хора в моя случай биха ослабнали ,а аз точно обратното. |
|
|
|
07.01.2008, 12:55
Правиш сериозни грешки и добре ще е да прочетеш много внимателно тази статия - http://spidersport.com/weight-control.php |
|
|
07.01.2008, 13:33
В храненето ти трябва да присъства достатъчно протеин поради многобройни причини, тези храни които мислеш че са правилни и те са в известен смисъл но не са балансирани като завършен хранителен режим, едно ядене трябва да включва качествен протеинов източник - яйца, мляко и млечни продукти, месо, риба, комплексни въглехидрати - пълнозърнест хляб, кафяв ориз, овесени ядки и качествени мазнини - от ядки, студуно пресовано олио и др. |
|
09.01.2008, 19:36
Мерси Alkorin за съвета.От три дни съм на сирене,извара и мляко(тъй като не обичам месо,хляб,ориз,картофи) и кантара показва -2 кг.Направо съм супер щастлива.Надявам се тъй да продължавам да свалям,но като начало това ми беше стимулиращо начало.Само не мога да си обясня как от зелева салата качвам ,а от сирене ослабвам. |
|