|
|
|
Дата: 31.05.2006
От: СофиЯдка
|
Здравейте.
Не съм писала наскоро, защото все още не съм се излекувала и съм прекратила поне временно спортните мероприятия.
По различни (независещи от мен) причини спирам ходенето във фитнеса поне до началото на февруари - и мисля да променя програмката според наличните уреди в домашни условия, като наблегна на свободните тежести. Най-много ще ми липсва кардиото, но .. поне няма да губя съвсем форма. :-)
|
|
|
|
|
|
|
Добро утро!
Най-накрая да ми просветне пред очичките, този грип ме изтормози страшно много време.. От 25.12 не мога да оздравея като хората.
Съответно реших сутрешно поне малко да се раздвижа - с гимнастика :)
Упражненията са същите като писаните по-горе:
- Гимнастика за крака.
1. Коленна опора - ръцете подпряни на лакти. Гърба трябва да е успореден на земята (по-добре е да намерите някакво дюшече или одеалце за опората, че иначе много ръмби на колената и лактите ). Опъвате левия крак максимално до горе и правите махове нагоре/надолу. Глезените са в контра-шпиц. Може кракът да се прибира и под тялото, като се сгъва в коленете. Аз лично правя 3х20 повторения за крак, но за начало е хубаво да са 3х10 (доколкото си спомням в материала, който бях чела преди години). Изпълнява се и за двата крака;
2. Същото положение на тялото. Вдига се единия крак нагоре, сгънат в коляното, като бедрото е успоредно на земята, а другата част на крака е перпендикулярна на земята. Правят се движения нагоре/надолу. Пак за всеки крак - преценете си оптимума;
3. Същото положение на тялото. Кръстосване на краката - като сгънатият крак в коляното минава зад другия. Упражнението е лесно ама супер досадно;
4. Странична опора - сяда се на дупето, единия крак е опънат, другия е сгънат - и прехвърлен над опънатия. Ръцете са подпряни на земята. Изправеният крак се движи нагоре/надолу. И за двата крака. Добре е 3х20 повторения.
5. Същото положение на тялото - само че сгънатият крак се прехвърля над изправения - и също се изправя. Движението е на прехвърления крак - нагоре надолу. Пак същите повторения за двата крака.
6. Лег. Краката сгънати в колената. Движение нагоре/надолу на дупето, като се опирате на краката и гърба. 3х20 повторения.
7. Лег. Краката се вдигат перпендикулярно. Разтварят се встрани. Първо иправени, после сгънати в коленете. Същите повторения.
8. Стоеж. Едната ръка се подпира на стол (това съм си го заела от една видео-касета с упражнения). Повдигане на левия крак до 45 градуса напред. Връщане в изходно положение. 3х10 повторения. И с другия крак.
9 и 10 са същото - но встрани и назад.
Разликата е, че ги правих с 50 повторения всички упражнения и добавих 50 клека от различни позиции :)
Храненето не съм го разваляла, откакто не тренирам, нямам промени по размерите, даже по едно време бях намалила нещо килограмите (май от боледуването), но целта си остава. :)
Днес мисля да е основно протеинен ден, за да раздвижа малко приема на въглехидрати. Ще реша в движение какво точно ще ям. :)
|
|
|
|
|
|
|
Здравейте на всички! 
След едно много стабилно боледуване - отново съм на крака. Ей, внимавайте с грипа - ужасен е. Никога не ми се беше случвало да ме поваля толкова време. Маса боклуци изпих, за да се оправя - и пак нищо. Накрая само със спане го преборих.
Та по тази причина бях прекратила всякакви тренировки и танци, нямах нито сили, нито въздух (кашлицата ме отрови), за да правя, каквото и да е.
От събота поднових народните танци. Така че те са в програмата вече 2 пъти седмично по 1час.
От днес подновявам и тренировките - с идеята да пробвам с доста повече повторения, като всичко това в домашни условия.
Храната в общи линии ми е оК. Въпреки многото лежане и мързел на сантиметри не съм качила, което е добре, но мускулите по ръцете ми започнаха да се отпускат, което е зле Но не се учудвам де - мина почти месец от последната нормална тренировка.
Иначе по-конкретно:
закуската ми е кафе+мляко, от време на време и трици, но като цяло стомахът ми се е пооправил и ги понамалих (вече ми се гади от тях). Сутринта нещо бях озверяла и изядох няколко пилешки хапки.
Калории от много отдавна не смятам, в общи линии хапвам по нещо месно(пилешко, телешко, кюфтенца - всичко според наличността)+зеленчук, извара, кисело мляко - в различни комбинации на обяд и вечеря. В междинката включвам и ядки. В общи линии си правя по 3-4 хранения на ден, като гледам да не прекалявам с количествата.
Имаше и дни по време на боледуването, които изкарах само на плодове - понеже ми беше тотално невъзможно да хапна нещо друго.
И така - това е засега.
Ще се включа с инфо за тренировките - и резултата.
|
|
|
|
|
|
|
Добро утро на всички 
Най-накрая и аз да се завърна в челните редици.. Нооо както казах - засега няма все още фитнес. Може би в началото на февруари.
Иначе вчера тренировката беше основно за ‘припомняне‘ на мускулите ми какво ги чака. Не съм тренирала силово от над месец и определено усещам, че съм по-кекава от преди.
Тренировката ми беше за гърди, рамо и трицепс. Като разгрявка си направих комплекса от упражнения, които съм писала по-горе.
Иначе в домашни условия направих следното:
Избутване на щанга от полулег. Предполагам, че самата щанга еоколо 10 кг.
1 загряваща х 15 повторения само с щангата;
3 х 8 повторения с 15, 12.5, 12.5 кг.
Избутване на щанга от лег:
3 х 8 повторения с 10, 10, 10 кг.
Флайс:
3 х 8 с гирички от 3.5 кг.
Раменни преси с щанга пред гърди :
3 х 8 с 10 кг.
Разтваряне на ръцете в страни:
1 х 8 с 2кг.
2 х 8 с 3.5 кг.
Разтваряне на ръцете в страни от наклонен стоеж - за задно рамо:
1 х 8 с 2кг.
2 х 8 с 3.5 кг.
Избутване на щанга от лег с тесен хват за трицепс
3 х 8 с 10кг.
Разгъване на дъмбел зад глава:
1 х 8 с 2кг.
2 х 8 с 3.5кг.
Кик-бек:
2 х 8 с 2кг.
А, забравих храната. Като цяло е еднообразна, затова и не я пиша много-много. Сладко не консумирам почти, оснвно хапвам (пак) комбинация месно+салатка. Вчера:
закуска: трици, кафе, мляко;
обяд: три пилешки кюфтета + кисели краставици;
междинка към 16ч.: 100тина грама извара+2 кисели краставици;
вечеря: печено пиле и ловджийска салата.
Това е в общи линии.
ПП. Не мога да се въздържа да не кажа: Ей, много е хубаво да тренираш с домашен треньор СпИциални благодарности.
|
|
|
|
|
|
|
Тъй, най-накрая да си подновя дневника.
Оздравях, взех си карта и мисля да си подновя тренировките, имах и парични забавяния - та причини доста за отлагането. Но тренировките си ми липсваха, а и започнах да усещам, че губя сила.
Храната вчера:
Закуската съм я оставила само на бълвоч, кафе+мляко.
Обяд: овчарска салата, айран+2 пилешки кюфтета.
Вечеря: запечена наденица с кисели краставици и айран.
Мисля да взема и истинско пилешко днес 
Та самата тренировка:
Вчера, 13.01.2008г.
Тренировка за гърди, предна и странична част на рамената, трицепс, корем
Избутване на Chest Press:
1 загряваща с минимална тежест 5 х 12
10 х 7.5 10 12.5
Изтласкване на дъмбели от полулег:
1 загряваща с 2кг.
10 х 3, 4, 4 кг.
Флай на пек-дек
1 загряваща с минимална тежест 12 х 5
10 х 7.5 10 12.5
Раменни преси на машина:
1 загряваща с минимална тежест 12 х 2.5кг.
10 х 5, 5;
5 х 10кг. - пробвах се да видя дали изобщо мога да направя някакви повторения с над 5кг.
Разтваряне на дъмбел в страни:
10 х 2, 3, 3кг.
Разгъване на скрипец за трицепс - права ръкохватка и въже:
права: 10 х 3.75, 5кг.
въже: 10 х 5, 6.25кг.
Кик-бек с дъмбел:
10 х 2, 3, 3кг.
Коремни преси: 2 х 15
Кардио: 15 минути кростренажор, 15 минути крос.
Намалих съвсем умишлено тежестите на почти всички упражнения, защото и така си ги усещах доста тегави. Кардиото ми се отрази страшно добре. Да не говоря, че само от 30 коремни преси имам мускулна треска - ужас, тва принудителните почивки не са хубаво нещо Особено ако в голяма част от времето си боледувал.
От 3 седмици съм подновила танците - но те са само събота и неделя - затова фитнеса мисля да го оставя за през седмицата, плюс някое кардио събота-неделя ивентуалнУ. Със сигурност ще пробвам и многото повторения за крака Наистина съм любопитна какъв би бил ефекта.
Не съм се мерила на килограми, но по дрехите съдя, че за тая почивка нямам някаква особена промяна - освен, че ми се е поотпуснала мускулатурата по ръцете. 
Това е. Утре сутринта ако успея да се олюпя рано ще е следващата тренировка - гърди, задно рамо, бицепс, корем+кардио.
ПП. Много съм разсеяна значи, вместо да си цитирам старото мнение, направо го редактирах - оф...
|
|
|
|
|
|
|
Добро утро 
Вчера беше ден почивка.
Днес: малко тегаво събуждане в 6.30ч.
кафе+мляко
Фитнес:
Тренировка за гръб, задно рамо, бицепс, корем + кардио.
Загрявка: 3 минути кростренажор.
Придърпване на скрипец пред гърди със среден хват:
1 загряваща с минимална тежест 12х10
10 х 15, 20, 25 кг.
Гребане на машина:
1 загряваща с минимална тежест: 12 х 11кг
хоризонтален хват:
10х18, 25кг
вертикален хват:
10х25, 32 кг.
Хиперекстензии:
2х15
Разтваряне на дъмбели от полулег:
1 загряваща 12х2кг.
10х3, 3,3кг.
Сгъване на дъмбели от стоеж:
1 загряваща с минимална тежест 12х2кг.
10х3, 3, 4кг.
Сгъване на скрипец с права ръкохватка:
1 загряваща с минимална тежест 12х1.25кг.
10х2.5, 3.75, 5кг.
Кардио: 15 минути крос, 10 минути кростренажор - толкова време. То май кардиото основно ми се влияе от това колко време имам 
Закуска: 9.30ч. - портокал и кисело мляко.
|
|
|
|
|
|
|
Вчера, 18.02.2008г.
Тренировка за крака:
Експериментирах малко с тренировката - и да си призная много ми хареса, само дето не съм сигурна дали изобщо се вмествам в някаква общоустановена програма. Иска ми се да си запазя по-силовите тренировки за горната част от тялото, а за долната да са с повече повторения, тъй като ефектът от малкото повторения не ми харесва. Съответно извъртях упражненията за крака по 3 пъти, първия път с 30 повторения, втория и третия с 40, с почти минимални тежести. Определено повече ги ‘усетих‘, като после почти нямах сили за кардиото
Ходене за загряване - 5 минути.
Коремни преси:
30, 40, 40
Избутване на лег-преса:
30 х 5кг.
40, 40 х 10кг.
Разгъване на машина за квадрицепс - лег екстензии:
30 х 10 кг.
40, 40 х 7,5кг.
Сгъване за задната част на бедрото на машина:
30 х 10 кг.
40, 40 х 7,5кг.
Сгъване на аддуктор:
30, 40, 40 х 15 кг.
Разгъване на абдуктор:
Повдигане на пръсти на Калф машина за прасец:
30, 40, 40 х 10 кг.
Изнасяне на крака назад с ремък на скрипец:
30, 40, 40 х 2,5 кг.
Кардио:
крос 10 минути, ходене - 10 минути. Нямах никакви сили за повече.
Храненето:
Ставане (с мъка) в 7.00ч.
Кафе и мляко;
Обяд (към 12.30ч.): овчарска салата+2бр. пилешки кюфтета и айран.
Междинка: малко пилешко (към 17ч.)
Фитнеса беше след работа.
Вечеря: лионска запечена наденица, краставици и айран.
Водата: около 3 литра.
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.12.2006
От: Варна
|
Грахчо, здравей!
Поздравявам те, за начинанието да тренираш на високи обороти. Ефект има, при това поразителен. Трябва ти обаче, доста повече енергия и за по-дълго време да ти стигне. Ако я караш на НВД, няма да стане! Пробвай да сложиш някой сложен въглехидрат в първата част на деня, особено важно е преди тренировката. Виж аз ям пълнозърнени, овесени и други ярми , но определено се чувствам заредена отвсякъде. И не дебелея, напротив - топя още повече. А и гледам, че още не закусваш. Трябва, наложи си го. Може и плодове да закусваш.
Поздрави от мен!
|
|
|
|
|
|
|
Уини, мерси 
Аз по принцип закусвам мляко и пшеничени трици+плодове (мой си микс), последните дни не съм го забърквала заради разни стомашни неприятности 
Иначе това си ми е част от режима 
Нооо много се чудя - в серии ли да ги правя упражненията или да ги редувам кръгово..
|
|
|
|
|
|
|
Вчера, 20.02.2008г.
Тренировка за гърди, предна и странична част на рамената, трицепс, корем
Избутване на Chest Press:
1 загряваща с минимална тежест 5кг х 12
10 х 10, 12.5, 15кг.
Изтласкване на дъмбели от полулег:
1 загряваща с 2кг.
10 х 3, 4, 4 кг.
Флай с дъмбели
1 загряваща с минимална тежест 12 х 2
10 х 3, 4, 4кг
Раменни преси на машина:
1 загряваща с минимална тежест 12 х 2.5кг.
10 х 5, 5;
5 х 7.5кг.
Разтваряне на дъмбел в страни:
10 х 2, 3, 3кг.
Разгъване на скрипец за трицепс - права ръкохватка и въже:
права: 10 х 3.75, 5кг.
въже: 10 х 5, 6.25кг.
Кик-бек с дъмбел:
10 х 2, 3, 3кг.
Коремни преси: 2 х 15
Кардио: 10 минути крос, 20 минути кростренажор.
Храната вчера:
Ставане 7.15ч.
Кафе+мляко
Закуска: 9.30ч.
2 мандарини и кисело мляко
Обяд 13.00ч.: запечена лионска наденица, краставици, айран и извара.
Междинка: 16.00ч.: малко извара+кисели краставички;
Вечеря: пилешко месо с кисели краставици и айран.
Реших да ги изредувам тренировките така:
1/ оформяща;
2/ топяща (заимствах от на Уини понятията), само че да ги редувам така: един ден /1/, един ден /2/, един ден /почивка/. После 1/, 2/ почивка, почивка. Така ще са в общи линии 4 тренировки на седмица и оформящо ще натоварвам горната част на тялото по 1 ден за отделните мускулни групи.
|
|
|
|
|
|
|
Вчера, 18.02.2008г.
Тренировка за крака:
Експериментът продължи Еййййй много ми харесва този тип тренировка - направо експлозивно ми действа. 
Загрявка: 5 минути кростренажор.
Коремни преси:
40, 40, 40
Избутване на лег-преса:
40, 40, 40 х 5кг.
Разгъване на машина за квадрицепс - лег екстензии:
40, 40, 40 х 10 кг.
Сгъване за задната част на бедрото на машина:
40, 40, 40 х 15кг.
Сгъване на аддуктор:
40, 40, 40 х 15 кг.
Разгъване на абдуктор:
40, 40, 40 х 15 кг.
Повдигане на пръсти на Калф машина за прасец:
40, 40, 40 х 5 кг.
Изнасяне на крака назад с ремък на скрипец:
40, 40, 40 х 2,5 кг.
Кардио:
кростренажор: 20минути;
Увеличих повторенията на всикчи упражнения до 40, като на някои намалих тежестите, за да не се изсилвам прекалено. Въпреки това определено си я почувствах тренировката. Извъртях ги на 3 кръга упражненията, почти без почивка между отделните упражнения.
Храненето:
Ставане: в 7.00ч.
Банан+кисело мляко, кафе с прясно мляко;
Обяд (към 12.30ч.): запечена македонска наденица, 1 кюфте и краставици
Междинка: малко извара+кисели краставички 2-3 броя
Фитнеса пак беше след работа.
Вечеря: лионска запечена наденица, краставици и айран.
Водата: около 3 литра.
Тъпото е, че от изварата се издувам и не ми е особено комфортно, та май това ще е, което ще махна от менюто. А иначе съм много гладна от тия тренировки, та гледам да не прекалявам 
|
|
|
|
|
|
Дата: 07.02.2005
|
Въйй, 40 повторения ли са това при краката? Доста са... Според мен цяли максимум 30, но не по малко от 15. Споед мен ако ще е с такива сериозни повторения, най-добре опитай скачане на въже или бягания. Не разбрах за краката дали имаш преса на 45 градуса? Според мен 3-4 по 20 повторения на тази преса би трябвало да са централни за тренировката.
За рамо в никакъв случай не привилигировай тежестта пред броя повторения, без чийтинг. Тоест 5 повторения няма да дават добър ефект. Ако имаш нужда от сила, може да опиташ някакъв конкретен цикъл, но не така хем едното хем другото. 
Поздрави
- “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“
- “Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.“
- За да съществува, човек има нужда от баланс.
- За мен
|
|
|
|
|
|
|
Да отбележа само, че съм жива 
Спряла съм фитнеса, защото ми идва нанагорно. В събота е фестивалът за народни танци “Хоро се вие, извива“, та репетициите ни са малко по-дълги, малко по-начесто и само с танците ми идва достатъчно натоварването.
Това е индиректна покана към любителите на подобни мероприятия - входът е свободен, клубовете са любителски Място - зала “Триадица“, 11:00ч. (за които проявяват интерес).
И да стискате палци 
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.12.2006
От: Варна
|
Здрастииии!
Честно, чудих се къде за затри
Жалко, че съм толкова далече...стискам палци!
|
|
|
|
|
|
Дата: 21.09.2006
От: София
|
Само да отбележа, че на фестивала имаше 37 клуба с над 900 танцьори и спечелихме ние от Фолклорика!
http://www.folklorika.com/news.html#winners
|
|
|