Тренировка за отслабване - сравнение на "power training" с "high volume training"

Темата е заключена.

04.01.08
08:05

казано от jalokin на 03.01.08, 21:27:

ей Митака101, пак блесна с професионализма си. Всичко ок ама за да са слаби, означава че постоянно трябва да се гладува така ли?

Не.
Митака визира примера, даден от locvs. :)

Конкретно по темата: като се оправя и се върна в залата ще пробвам с повече повторения за краката. Хииич не са ми притрябвали големи мускули по тях ;)

Мнението беше редактирано от Грахче на 04.01.08 08:06.

04.01.08
12:12

и в крайна сметка как да избегнем yo-yo ефекта? ако няма начин не се ли обезсмисля всичко?

ВН

04.01.08
13:20

Не че искам да развалям хубавата дискусия, ала тя малко се отдалечи от първоначалния замисъл. Сега говорим и за “йо-йо ефект”. Петко, не влезе в дискусия, аз нямам намерение да споря понеже не използвам нито една от двете методики при жените, спайдър треньорите не участват в темата, чудя се дали дискусията има бъдеще? Митко ти какво мислиш?

04.01.08
14:12

оки, извинявам се за офф-топика в такъв случай. Владимир Недков след като си безпристрастна страна защо не дадеш плюсове и минуси за 2та метода. А твоите клиентки с такъв проблем по каква методика тренираш?

п.п. жалко, че олицетворявате хората във форума само с изброените. принципно си мислех, че би могло и други да се включат и да има бъдеще, но явно съм единствен или греша...

Мнението беше редактирано от king_size на 04.01.08 14:20.

ВН

04.01.08
16:22

И двата метода работят при определени условия.
Обемният работи при балансирана диета с контрол над бързите въглехидрати и контрол над калориите. При тази система трениращият се опитва да направи голям енергоразход с голям общ обем извършена работа при ниски интензивности и дори и да похапва повечко, печели от разликата в калориите.
Ако контролът върху въглехидратите е слаб, горенето на мазнини става неефективно, тъй като след всяка следваща обемна тренировка, трениращия синтезира повече мускулен гликоген, а високите нива на инсулин връщат мазнините на същото място от където те са били “локално изгорени”. Все повече гликоген се конкурира с все по-малко мазнини. Тренировките са лесни и приятни за изпълнение, а диетата не е. Да се контролираш, като ядеш вкусотии е по-сложно от колкото да не ги ядеш изобщо. Млечната киселина (сиреч мускулната треска е на няколко повторения разстояние) иска се голяма цака, така да сметнеш тежестта, че да спреш преди анаеробното окисление (а то настъпва даже и по 70 повторения). Тук се разчита на кардио. Мускулатурата постепенно става все по-добре кръвоснабдена, това увеличава масата и обема на мускулната тъкан.

Силовият подход работи при с ниско въглехидратна диета, където инсулинът е в сравнително постоянни ниски граници. Силовият метод разчита на  голям енергоразход в кратки серии с голяма интензивност. Броят на сериите често надминава този на същите при обемния принцип. Тренировките понякога са с по-голяма честота. Цел тук не е само да се направи голям обем извършена работа, т.е. активен енергоразход. Цели се и пасивен енергоразход, тъй като в кетоза основното гориво за тялото за кетоните. Идеята е, че трениращият ще наваксва енергийните загуби от подкожните си мазнини, нещо което е доста по-трудно да се извърши в равномерно балансиран хранителен режим при пъти по-висок инсулин. При тази система не е нужно да сте в калориен преразход, за да губите мазнини. Локален дефицит на енергия (в определена часова зона) също ще свърши работа. Това подпомага спазващите въпросната система, да свалят мазнини без непременно да се броят калориите. При тази схема, не се ползват кардио упражнения. Мускулатурата хипертрофира бавно и преди всичко, чрез увеличен клетъчен обем в следствие нараснал обем на съкратителните белтъци. В крайна сметка, мускулната тъкан пак се увеличава по маса и обем.

Както виждате и двете методики носят ползи и минуси. Честно казано, за мен е въпрос на вкус.

Аз използвам междинни подходи. Моите клиенти не броят калории - аз съм им ги преброил, те само консумират варианти за различните часови зони.
Почитател съм на въглехидратната ротация и двойните кръгови схеми на тренировка. Използвам кардио в програмите си, преди всичко ниско интензивно със следене на пулсовата честота. Повторенията за прословутите бедра при мен се движат между 15 до 35 според движението и целта на кръга. Обичам комбинирани (сложни движения), заради по-големия им активен енергоразход. Смятам, че подхода ми оползотворява максимално феномена на преформирането, т.е. хем свалящ, хем качваш. Пък кантара играе слабичко. Не съм фен на кантара, а на огледалото и съотношенията между дължини, форми и  обиколки. Харесвам мадами с по-масивни и добре оформени бедра (тип Мадона, Шерън Стоун, Шер, съвременните “ар ънд би” певици и прочие), което се харесва доста от дами с криви крачета. Обикновено избирателното покачване на мускулна маса, може да смекчи визуалната линия. Айде стига автореклама :)

Няма най-добри методи. Има си хора за всичко.

04.01.08
16:26

Тоя метод high volume training не ми харесва тъй като с него не се развива добре силата, що се отнася до горенето на мазнини със силова тренировка единствения начин за който съм чувал че е успешен е с много повторения на упражнения за цялото тяло като тяга и клякания и става въпрос за горене по цялото тяло и в никакъв случай на определени места.
На мен ми се струва лоша идея да се търси отслабване чрез силовата тренировка - тя е за развиване на мускулите, много по - добър ефект има кардиото в тази насока.

04.01.08
22:41

Да, май темата се изчерпи и е време да и се удари кантара.
Надявам се да е била поне малко полезна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1