Проблем ли са 7 жълтъка на закуска?
|
25.12.2007, 18:49
Значи в началото като тренирах закуската ми беше овесени ядки с кисело или прясно мляко и малко мед.С времето апетита ми се увеличаваше и грамажите растяха.Сега сутрин като стана овесени ядки 200грама с 1 кисело мляко и 2 лъжици мед,а някой път разнообразявам с прясно.Това докато го ям си приготвям 7 цели яйца.Преди ядях 8 белтъка и 3-4 жълтъка.Преди време попаднах на една тема в бб-тийм коментираше се за жълтъците и едно момче нещо се изказа,че повечето нищо не разбирали и трябвало да се ядат цели яйца.Помагало за по-добро усвояване на белтъка и даде един линк към руски сайт.Там се казваше за някакво изследване,в което се доказвало,че тези които страдали от висок холестерол не било нужно да ядат повече яйца.Може нещо да бъркам по памет казвам,но замисълът е,че можело да се ядат цели яйцата.Така започнах и аз да ги ям ;о от 2 месеца някъде по 7 цели яйца сутрин.Нека някой каже наистина ли може да стане нещо?Аз тренирам лека атлетика спринтиор съм и сериозно тренирам.Сутрин леката атлетика след обяд правя сила.Избрал съм си базови упражнения и наблягам на тях с малко повторения.Защото на мен ми трябва сила.Поне така си мисля. Затова си мисля,че 7 жълтъка нищо няма да ми стане.195см-84кг съм.Кажете и вашето мнение все пак;0?Между другото като ги смятам сега като грамаж белтък-200грама овесени ядки,1 мляко и 7 яйца това май не може да се усвои или?А пък не ми идва тежко да се тъпча да кажеш..Ако не могат да се усвоят ще отделям част от яйцата за следващото ядене ;0. |
|
|
|
25.12.2007, 20:10
Еми да доста са, ще ти се дигне много холестерола, и ще излезнат сумати неща още, един познат му беше излязла буца на врата от толко много яйца! Така че намали малко жълтъка. Ако живота беше лесен, то нямаше да започва с плач.
|
|
|
25.12.2007, 20:51
Спорен въпрос е това, аз съм за без жълтъци. What do sick Bodybuilder’s do on the loo? Drop Sets. |
|
25.12.2007, 22:51
Според мен са много 7 цели яйца, до 2-3 цели съм съгласен.Та даже и те сигурно са много, но 7 са сериозно бройка.Може на момента да не забелязваш странични ефекти, но има приказка “Капката не издълбава камъка със сила, а с постоянство.” Мисля , че разбирате какво искам да кажа Cause sometimes you just feel tired. You feel weak. And when you feel weak, you feel like you wanna just give up. But you gotta search within you, try ta find that inner strength and just pull that shit out of you, and get that motivation to not give up, and not be a quitter, no matter how bad you wanna just fall flat on your face and collapse. |
|
|
25.12.2007, 23:47
Купи си кон и му ги дай тия овесени ядки...а яйцата си ги яж спокойно. “Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
|
26.12.2007, 02:45
Днес съм изял 8 цели яйца, но мисля преди да си легна да отида и да изям още 2-3. Вчера само 5 (на закуска). Между другото почти не тренирам последните седмици.
|
|
|
26.12.2007, 10:17
яйцата са супер храна...евтина, бърза за готвене, полезна....холестерол?? майната му....пийте рибено масло....и ще го регулирате |
|
|
26.12.2007, 12:59
Петко К, кажи как си с холестерола (ако си го изследвал). Все пак споделяш, че редовно приемаш средно 5 цели яйца дневно. Ако “лошия” холестерол действително се влияе от приема на храна, то при 5 цели яйца все някак трябва организма да е реагирал. Ако ти е висок, взимаш ли нещо за регулиране на нивата му? What do sick Bodybuilder’s do on the loo? Drop Sets. |
|
|
26.12.2007, 16:09
Идея си нямам колко е, не съм го изследвал, не виждам причина. В отлично здраве съм. Не приемам никакви лекарства за нищо. Не ходя и на лекар, не ми се налага от години (е, освен на стоматолог
|
|
|
26.12.2007, 17:37
Ефектите може да не идват сега, но като остарееш може да съжаляваш, не че те плаша , но прекаляваш според мен. Ако живота беше лесен, то нямаше да започва с плач.
|
|
|
26.12.2007, 18:26
Че ефекта от яйцата щял да се прояви след 50 години, когато може вече да съм умрял от нещо друго - е мерси, ама смятам да рискувам. След като се храня така, явно съм се информирал достатъчно по въпроса и съм си преценил нещата.
|
|
|
26.12.2007, 19:58
Петко, покрай теб го изгледах тоз филм.. (http://youtube.com/watch?v=mjlDP0lazXw - > линк към него) и просто съм без коментар.
|
|
26.12.2007, 21:20
И аз може да ги понамаля на 5 жълтъците.Просто не вярвам тялото да му идва в повече на тези тренировки и отделно не ям никакви боклуци.Според вас 200 грама овесени ядки с 1 кисело мляко и 7 яйца не идва ли в повече белтъка,отколкото може да усвои тялото?Не трябва ли да се оставя половината яйца за следващото ядене,за да не прахосвам,че парите не са ми в излишък.. |
|
|
|
26.12.2007, 21:35
Наистина, не би било зле това количество да го приемаш на две хранения.
|
|
|
27.12.2007, 00:54
Петко при тея мизерни условия не знаем дали след 50 години няма да сме некви клошари Ако живота беше лесен, то нямаше да започва с плач.
|
|
|
27.12.2007, 04:19
Да наистина goosebumps би било добре да приемаш по малко храна но по често, колкото до яйцата няма какво да се плашите няма никакъв вреден ефект от тях а аминокиселинния профил на цялото яйце е уникален. |
|
28.12.2007, 11:56
Мерси много!Значи продължавам да си ям 7-те цели яйца;о.Вече си оставям половината яйца за следващото хранене и доста по-добре се получава така. |
|
|
|
31.12.2007, 16:39
Тва са глупости !! Холестерола в яица маи е добър !!Пак и холестерола ти е необходим за тестостерона !!Никои не е доказал че холестерола дето ядеш влияе на твоя пряко !! ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН |
|
18.02.2008, 02:41
Филмчето Супрер Сайз Ми е монтиран от леля ми. |
|
|
|
18.02.2008, 13:36
200 гр овесени ядки не са ли много, мисля, че 100 гр са ок. Колкото до яйцата, аз лично избягвам да ги ям цели - макс 1-2 жълтъка, иначе белтъци си яж колкото искаш |
|
18.02.2008, 15:06
е как може да кажете, че яйцата са вредни цели?!? Ами въздуха, който дишаме - 5 пъти над приетата норма на замърсяване, не 5 пъти над нормата за чист въздух. А точно въздухът влиза в кръвта най-бързо от всичко. |
|
|
|
25.06.2008, 02:00
аз ям по 5-6 яйца на ден, в продължение на 4-5 дни (основно тренировъчни) и 2 прпоускам, и после пак повтарям схемата и така от 5 месеца, изследвал съм се и уж няма пробелми Ако искаш нещо винаги намираш начин,
|
|
|
25.06.2008, 18:56
5,6 яйца на ден не са проблем. Милко при спайдърите казва, че и 100 не са проблем. Има един човек тук, който може да докаже, че това не е така и холестерола от яйцата попада в кръвта, макар и в по-малко количество. Дано се включи в дискусията. Понасяй с достойнство онова, което не можеш да промениш
|
|
|
25.06.2008, 23:55
Проблем ли са 7 жълтъка на закуска?
“Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
“Tвойте мускули,
|
|
|
26.06.2008, 00:03
Проблем е, да. Я, сега да се изкажа
|
|
26.06.2008, 00:36
Какви отражения в какви срокове? Казваш и ще се опитам да навия 5-6 човека с разнообразно тегло да се изследваме групово за такива. Хубаво е да не се говори наизуст. Още по-хубаво е да се говорят конкретни работи - “ще стане това и това, заради тези и тези неща, това е доказано на тези и тези места от тези и тези (забележителни) учени”.. или нещо от сорта. Неведнъж съм приканвал към подобни неща, но смятам да продължавам, защото иначе нищо не се постига.
“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
|
26.06.2008, 08:57
май в жълтъка се съдържа повече белтък отколкото в белтъка. Обаче холестерола не е добре и там е в промишлени количества, от което следва, че ще спечелеиш много нови приятели сред уличните котки и кучета, ако разбира се ти нямаш такива. 5 белтъка на ядене вършат достатъно работа и малко или много с това ядене може да минеш без чаша протеин. Колкото до усвояването, овесените ядки спомагат доста за по - добро такова.
http://www.myspace.com/esoundc
|
|
|
26.06.2008, 09:35
Какви 4 яица бе,алооо...вие съвсем изтрещяхте!Ял съм си по 6 на хранене,20 на ден...единственият ефект е,че ме засищат прекалено бързо и са ми сухички. Яйцата.няма.да.ви.навредят. За съжаление незнам нито иследвания,нито учени...разполагам само със здрав разум.И това не е малко,май.
ПС:Питах баба...и тя е на моето мнение. Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
|
26.06.2008, 09:54
Дояждам си закуската от 6 яйца (напоследък свикнах яйцата за деня да ги деля на 2 порции по 6-7, една сутрин и една следобед) и в главата ми напират въпроси. Ще ги формулирам съвсем ясно:
“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
|
26.06.2008, 10:27
има статия в сайта Я, сега да се изкажа
|
|
26.06.2008, 11:04
Статията в сайта е комбинация от по принцип правилни общи приказки и няколко немотивирани с нищо такива.
2)
3)Saturated fat prevents coronary artery disease? An American paradox - http://www.ajcn.org/cgi/content/full/80/5/1102
|