Бърлогата на DeadManWalking

Темата е заключена.
Прескочи до:
BU

23.07.08
13:48

1.Набирания в 3-4 серии
2.Гребане с 80кг - 8,8,8
3.Лежанка с 80 кг - 10,6 ; 90кг - 3 ; 80кг - 6
(Преди правех 2-ки на 90 с зор.. )
4.Френско с 40кг - 8 ; с 35кг - 8,10..
5.Прав лост за бицепс с 40кг - 8,8 ;с 35 - 8

BU

25.07.08
16:12

1.Раменни преси с 60кг - 2 ; 50кг - 8,6 ; 40кг - 8 ; 45кг - 6
2.Клек със 100кг - 8 ; 110кг - 8,8
3.Тяга със 110 кг - 8,6,6,5 (надхват)

Мислех да направя този трен още вчера,но ме домързя.Сега ще си направя тренировката,планирана за днес - утре. : )) Колко съм организиран само.

BU

25.07.08
16:44

Въпрос - полу-клек ли правиш или клякаш напълно до долу?

BU

25.07.08
16:57

За в момента нито едното,нито другото - клякам до прав ъгъл.

ПС: Писал съм “раменни преси”,но ги изпълнявам прав и пред врат.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 25.07.08 18:16.

25.07.08
19:10

казано от DeadManWalking на 25.07.08, 16:57:

.

И как са коленете ти? ;) Клекът се прави до 1/5 от пълната му апмлитуда! Т.е. с една идея преди пълния клек вече издишваш и буташ нагоре! Освен ако ходилата не са ти разтворени широко ...

BU

25.07.08
19:23

казано от Питона на 25.07.08, 19:10:

казано от DeadManWalking на 25.07.08, 16:57:

.

И как са коленете ти? ;) Клекът се прави до 1/5 от пълната му апмлитуда! Т.е. с една идея преди пълния клек вече издишваш и буташ нагоре! Освен ако ходилата не са ти разтворени широко ...

Дай видео...

Обаче това “1/5” ми звучи като нещо,което няма да направя. :)

ПС: Колената ми са безупречни.И не изпитвам болка,когато клякам до земята...мисля да започна да минавам паралела,а ти ми казваш “една пета”...

Мнението беше редактирано от BusyMan на 25.07.08 19:31.

25.07.08
19:30

http://youtube.com/watch?v=iqmQe13j3F8 -> ето това ми изглежда като нещото, което трябва да правиш. Не разбирам докъде е тази 1/5 на която да спреш, но ето това винаги ми е било пример за екстра клек. Другия вариант е ass to grass, също добър, но сега ще ревнат за колената, така че него ще го пропусна :)

BU

25.07.08
19:34

Нека си реват,аз съм с много добри впечатления от “Гъз до земята” (Това звучи като индианско име). :)) Когато правих Мляко и Клек кляках по този начин.Мисля пак да пробвам.

ПС: Гледах клипа,клякам по абсолютно същият начин...не виждам защо да го променям.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 25.07.08 19:40.

25.07.08
21:51

Клякането под паралел включва допълнително мускулни влакна и развива цялото бедро равномерно, аз лично гледам да клякам колкото мога по надолу. Освен това клякането до паралел или под него усилва колената, а непълния клек може да доведе до свръх напрежение в тях. Когато при клякането се стигне паралела се усеща как напрежението от колената се измества в посока растягане на цялото бедро така че те не са непрекъснато под напрежение както става при непълния клек.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 25.07.08 21:56.

25.07.08
22:27

казано от G33K на 25.07.08, 19:30:

http://youtube.com/watch?v=iqmQe13j3F8 -> ето това ми изглежда като нещото, което трябва да правиш. Не разбирам докъде е тази 1/5 на която да спреш, но ето това винаги ми е било пример за екстра клек. Другия вариант е ass to grass, също добър, но сега ще ревнат за колената, така че него ще го пропусна :)

Изключително прецизно! ;)
И специално моят вариант - http://www.belchohristov.com/901.html - Видео 3

Мнението беше редактирано от Питона на 25.07.08 22:29.

BU

26.07.08
13:43

Ама...аз нали така си клякам?Защо ми направи забележка за колената?  :roll: В интерес на истината техниката си на клек никога не съм променял.Откакто съм си родил си клякам по този начин...не съм и следил за техника...единственият проблем е,че понякога изкарвам колената настрани или ги събирам навътре.

Както и да е. :) Снощи минавам аз през железата и едни момчета тренират.Като гледам щангата на лежанката и заредена ме засърбя да си пробвам макса.Бях тренирал вече и бях малко уморен,но все пак реших да пробвам.Казах им да заредят 100кг.Без загрявка лягам аз...вдигам ги.Викам “сложете още 5”...вдигам ги.

1х105кг лег за 6-7 месеца стаж.

Данчо,искаш ли да пробвам 110?  :kiss: После само ще отслабна с 20 кг и съм те стигнал...  :-)

ПС:Това за техниката на клек 100 пъти сме го обсъждали...не усещате ли,че започваме да се повтаряме... : ))

Мнението беше редактирано от BusyMan на 26.07.08 13:47.

26.07.08
14:43

Браво за 105-тицата ;)) Само 1 месец тука да върна кг-тата и ще пробвам и аз 1 макс да видим дали ще ударя 100така :) Айде и до месец искам да видя 2-ка на 110 ;))

BU

26.07.08
19:53

1.Лежанка с 70кг - 8 ; 80кг - 8 ; 90кг - 4 ; 80кг - 8 ; 80кг - 8
2.Набирания от всякакъв сорт..

4-ка с 90кг. :) До края на лятото 5-ца,6-ца...

BU

28.07.08
11:31

Само да ви опиша храненето си. :)

Сутрин - студена/топла биричка 330мл / прясно мляко
На обед,каквото има на бюфета - пържени/варени картофи,колкото мога да изям и месо колкото изям...
Следобед до вечерта - чат-пат някоя студена биричка
Вечер - като на обед
Късно вечер - студена бира и М и М бонбонки с фъстъци. : ))

Интересното е,че въпреки якото изчистване,когато пристигнах,заради горещините,тялото ми привикна на жегите,не се потя толкова,дори започнах да се омазнявам...

BU

29.07.08
18:43

1.Лег 80кг - 8,8,8
2.Лег с тесен хват 60кг - 8,8,8 (готов съм за 65-70)
3.Сгъване за бицепс с прав лост (то друго няма :) ) 40кг - 8 ; 35 -8,8
4.Набирания - слабо,но изключително напомпващо и бавно..

Тесният хват винаги го изпълнявам с лактите прибрани до тялото.Тесен хват с лакти настрани го смятам за пълна простотия.

BU

31.07.08
16:12

Нека встъпителната ми реч бъде псувня по ваш избор : **** ** **** ** ***!!!

Ох...напоследък имам проблеми със съня.По цели нощи се въртя,уморен съм,а и не се храня добре.Последните 4 дена това.

Пропуснах да тренирам вчера базовите упражнения,заради недоспиване.Днес..пак не се получи,но от жега и липса на храна.

Тренировка по план:

1.Набирания
2.Раменни преси
3.Клек
4.Тяга
5.Гребане

В действителност:

1.Военна преса с 50 кг - 8,8 ;45 кг - 8
2.Тяга със 100кг - 8 ; 110кг - 8,8

И край...неможех да си поема дъх..бях разбит от всякъде.Едва-едва се добрах до прясното мляко и сега съм малко по-добре. :)

За утре:

1.Набирания
2.Лег
3.Гребане

Ако МНОГО ми се тренира,може и ръце...

ПС: По-мокър съм от вас,когато се къпете...то не беше пот,то не беше горещ въздух...

ПС:ДЗВЕР...не я пуснах темата да кажа,че съм в Кипър.Нямам тен,защото мразя да излизам тука навън.АД Е!!И искам по-бързо да се върна в Добрич. ;)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 31.07.08 16:22.

01.08.08
00:54

Ако си хранично уморен и не можеш да тренираш с достатъчно обем добра идея е да си вземеш две седмици без тренировки. Така тялото се възстановява от продължителния стрес, килограмите на базовите упражнения ще паднат като се върнеш в залата но се наваксват бързо и как да го кажа - увеличават се възможностите за прогрес защото тялото се е деадаптирало.

BU

01.08.08
14:39

Правилно се изрази за възможнострите за прогрес. :) Проблемът ми не е само в съня,храната и жегата.Тук нямам възможност да разнообразявам,както на зала.Тренирам по-често идентични движения.

Почивка ще си дам,щом казваш. :)

Днес:

1.Лежанка с 75кг - 8 ; 85кг - 8 ; 80кг - 8
2.Набирания (надхват) -10,5,6 (май съм наддал на килограми... )
3.Гребане с щанга - 75,80,85,90

Днес спах повечко. :)

Утре:

1.Пълен клек
2.Френско
3.Бицепсово

Мисля си дали да туря едни по-леки раменни преси.

ПС:Обаче какъв голям набор от възможности,а? : ))

Мнението беше редактирано от BusyMan на 01.08.08 14:41.

01.08.08
16:05

По-скоро хаотичността на тренировките те скапва.
Днес правиш главно гръб, а утре - бицепс и трицепс..на каква логика? :)

BU

01.08.08
16:48

Логика?Загубих логиката преди 2 седмици. :)

Хаус...хаусътр се получи заради неспособността ми да изпълня миналите две тренировки,когато трябва и както трябва.ПО ПЛАН тренирам всеки втори/трети ден,но все по-често ми се налага да наваксвам.

Друг възможен отговор на въпроса ти е,че нямах желание да правя ръце днес,защото ги тренирах ония ден. :) През ден ръце не ми се получава,последната тренировка силата ми беше паднала мъничко.Реших да оставя два дни поне между ръцете.

Мускулните групи една от друга логика нямат,недей търси.  :roll:

BU

02.08.08
17:58

1.Набирания зад врат - 8,6..и не помня..не ги броя
2.Клек - 110,110,100

На клека се получи некв’о никв’о...Едната серия правих пълен клек,едната до паралела,едната май смесено. : ))) Никаква връзка с главния мозък.

А паузите между повторенията..да не говорим.3 бързи,2 бавни,2 бързи... и т.н. : ))

Ръцете ми отново не ги почувствах в кондиция...нищо,време имам много.

02.08.08
18:34

Според мен  нещо си претренирал  безсънието и отслабването  в  залата  показват това

02.08.08
21:41

казано от DeadManWalking на 02.08.08, 17:58:

1.Набирания зад врат - 8,6..и не помня..не ги броя
2.Клек - 110,110,100

Е на това викам аз тренировка - 2 упражнения. Евала :)

BU

02.08.08
23:46

Кевин,това нито ми е първата тренировка с две упражнения,нито последната.

Wrestling_Pro,знам!Но при тези условия и работата трябва да почивам не 48,а 72 часа между тренировките.Обмислям си почивка,но тъй като на 14 септември ми се очертават 6 дни без зала,мисля да си почина тогава за 2 седмици.А сега правя това - дробя си тренировките,Кевин се подиграва,керванът си върви... : )))

03.08.08
06:39

Уважаеми DeadManWalking,моля не ме разбирайте погрешно и не приемайте погрешната теза че аз искам да спирам Вашият керван или да го накарам да не върви. Ще се осмеля да Ви напомня,че понякога едно малко камъче обръща каруцата :) Но мисля,че все още не съм заслужил честта и не съм достоен да се бъркам във Вашия дневник и затова не мисля да го правя повече. Най-много някой път да си позволя да взаимствам малко опит и да се поуча от Свещения Учител. Дотогава Ви пожелавам успех в тренировките с по 2 упражнения и октомври да ни се похвалите (ако прецените че сме заслужили) с видим прогрес и очеваден напредък в своето развитие. Успехи :)

03.08.08
07:06

Като цяло дед мен не  тренира  с  2 упражнения  ,тва  тука  беше частен случаи .Предлагама да си починеш 1 седмица  няма да ти стане нищо,

BU

03.08.08
13:55

казано от Kevin_Kostner на 03.08.08, 06:39:

Уважаеми DeadManWalking,моля не ме разбирайте погрешно и не приемайте погрешната теза че аз искам да спирам Вашият керван или да го накарам да не върви. Ще се осмеля да Ви напомня,че понякога едно малко камъче обръща каруцата :) Но мисля,че все още не съм заслужил честта и не съм достоен да се бъркам във Вашия дневник и затова не мисля да го правя повече. Най-много някой път да си позволя да взаимствам малко опит и да се поуча от Свещения Учител. Дотогава Ви пожелавам успех в тренировките с по 2 упражнения и октомври да ни се похвалите (ако прецените че сме заслужили) с видим прогрес и очеваден напредък в своето развитие. Успехи :)

Хихи,сладур.  %-P Как няма да се похваля,септември месец,специално за вас.Всички заслужихте. ;)  И размери ще премеря и сила ще сравня... и познай какво?Днес пак мисля да тренирам с две упражнения.Мхм..и то правя само ръце с по едно упражнение за бицепс и едно за трицепс.

May the force be with you!

Wrestling_Pro,да пусна щангата за 1 седмица е все едно да не поглеждам мацка една седмица...Може ли да не тренирам,ами само да я държа. Сериозно,тук няма какво друго да се прави,ще откача.Благодаря,че ти пука за мене. :) Но ще рискувам така на собствена глава.

03.08.08
15:21

Според мен Дъд(или Дед,не съм учил английски) най-добре е да измериш всички обиколки.Записваш ги и след това спираш тренировките до 15 септември.Така ще си починеш и  възстановиш.Ще събереш сили и енергия и ще излекуваш всички малки травми,които досега си получил.След това през септември правиш отново основно измерване и отбелязваш всичко в дневника.Вие тук опитвате разни диети,протеини,други препарати и въздействието им за добрата ви форма и бърз растеж.С тая почивка ти също можеш да направиш един опит какво ще стане и какъв ще е резултата от по-продължителен режим на релаксация.Ще споделиш всичко с нас в дневника си.Ние ще следим с интерес как  ти въздейства един такъв по-продължителен “отпуск”.Дали ще задържиш постигнатите резултати,ще ги намалиш или увеличиш след една такава пауза.След която ще си свеж като репичка.Какво ще кажеш?Не е ли интересно предложението?

BU

03.08.08
19:08

1.Лег с 80кг - 8 ;85кг - 6 ; 80кг - 9 (жалко,че нямах спотър този път)
2.Бутане с тесен хват - 60,60,60
3.Сгъване с прав лост - 40,35х10,35
4.Набирания

Застрашително приближава денят за тяга...май тогава ще спра.Аз се задъхвам само докато слагам тежестите на щангата... : )))

BU

06.08.08
19:04

1.Набирания
2.Тяга със 110 кг - 8,6,6,4,4
3.Гребане със 80 кг - 8,8,8
4.Френско с 35кг - 8 ; 40кг - 10,8

Тягата просо беше някакво мъчение.Едвам държах щангата с лявата си ръка и на 4-5-6 повторение изпусках,а можех да направя поне 10-ка на всяка от сериите.За пръв път ми се случва да е толкова зле,мисля че съм изкривил лоста,защото като го вдигна от земята и започва да ми се извърта в ръцете,да ми протрива кожата и да ми се изплъзва по пръстите.

06.08.08
19:21

Пробвай hook grip на тягата ако проблемът е в хвата. Ако не е там - направо взимай 10 дена почивка :)

07.08.08
00:13

Време ти е за почивка, ако упорстваш положението може още да се влоши.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 07.08.08 00:15.

BU

07.08.08
00:34

Пристрастен съм. :)

07.08.08
04:50

И ще  си  в  застои  докато не си починеш

BU

07.08.08
04:56

Мисля,че за половин година +/- научихте,че аз говоря глупости,не ги върша. ;)

BU

09.08.08
03:41

СТАЛКЕР беше прав,хаотичността в тренировките ми ме събори.Но по-скоро писхически.Вместо 1 тежка осмица правих по 3…Бях толкова заслепен от прогресът в ръцете ми,че не обърнах внимание как забравям да следя и да прогресирам на многоставните упражнения.

DAY 1

Набирания (подхват) - 4 серии до отказ,кратки почивки (което ще рече 8,4,4,2 набирания  :cheese: )
Лицеви упори с пляскане и избутване с краката ИЛИ лицеви упори на една ръка.Отдавна се каня да ги включа в тренировките си.
Мъртва тяга - 8,6,6,5

DAY 2 (48 hours later)

Преден клек (при наличие на партньор и липса на мързел) - 8,6,6,5 ИЛИ Заден клек,същата схема.
Лежанка - 3 осмици на 80%,една четворка на 90%. (и аз имам нужда от самочувствие)
Френско - 8,6,6,5
Иейтс Гребане с щанга - 8,8,8 на 80%
Бицепсово сгъване с щанга - 8,6,6,5 с 40 кг (в най-добрия случай)

DAY 3 (48 hours later)

Набирания с надхват - 4 серии до отказ
Заден клек - 8,6,6,5
Лежанка - 8,6,6,5
Лицеви на една ръка
Бицепсово с щанга - 8,8,8

Искам,все пак да спазвам дадена програма. : )) Затова ще направя малко модификации и ще бъда по-конкретен и дисциплиниран.Модификациите се налагат заради невъзможността да изпълнявам някой упражнения в тези ми условия.
Програмата е по-утежнена от оригинала,но по-лека от това,което правих досега.

ПС:Къде да сложа раменните преси без да откача..или в ден 1 или на мястото на трицепс и бицепс в ден 3…

Мнението беше редактирано от BusyMan на 09.08.08 05:12.

09.08.08
05:21

Тури  бицепс  трицепса и рамото в  1 ден  ...

09.08.08
06:56

За раменните преси е малко проблемно, поне при мен. И все се чудя, къде да ги набутам :lol:
В крайна сметка, засега в Ден 1…най ми се връзват, въпреки че комбинацията на р. преси и тяга, не ми допада много, особено ако има обръщания и т.н. с тях, както е при мен.
Предполагам, че няма къде да правиш кофички и затова си се насочил към лицевите. И все пак, не е лошо едното упражнение за гърди да е от полулег. За Йейтс гребането(това е в подхват, нали?), не знам дали е много добра идея, след като ще го последва бицепсово сгъване, което ме подсеща, че сгъването в надхват е доста приятно упражнение :cheese:
Също така, виждам че си предвидил тренировки до отказ на някои упражнения(напр. набиранията в ден 1) - не виждам причина да го правиш, спретни ги 5х5 и продължавай нататък. Всъщност, при положение че се чувстваш ‘назад’, не е зле да се придържаш към 5х5(например) или друг фиксиран протокол. С низходящ брой повторения, по-лесно се стига до отказ, поне при мен е така.
Успех! :)

BU

09.08.08
10:55

Не ща’ бицепс и трицепс при тягата.С нея сме в много обтегнати взаимоотношения,сложен характер е...иска си концентрация...
Под Иейтс гребане имам в предвид,че го играя мачо и не се навеждам както трябва да се гребе,а правя полу-навеждане за да използвам повече килограми,но подхват не ползвам.Аз ако отида до паралела какви 90 кила гребане?! : ))
О,ценя лицевите упори повече от кофичките.Но си прав,има успоредка,но аз едвам си навирам рамената да взема щангата,тясна е.

А сега ме извинете,имам дневник да попълвам  :roll: :

Скъпо Дневниче,от 3-4 дена не тренирам и все се още се чувствам като лайно.Може би не е от тренировките и напразно съм се превърнал в отпуснат зеленчук.Спа по 5-6 часа без значение кога си легна,колко ми се спи и т.н... (Дежа Вю,това съм го казвал и преди). Отделно обмислям силови тренировки,но нека се върна вкъщи (не ДЗВЕР,това не е намек...) .

Междувременно нямам апетит.Само мляко ми се пие,тоест ям неща,които минават през сламка.50/50,че е от отвратителната храна,която сервират.Ш***и готвачки,до една с 20 кила наднормено тегло и 20 години над средната възраст...КРАСОТА!

Мнението беше редактирано от BusyMan на 09.08.08 10:56.

09.08.08
12:52

казано от С7АЛК3Р на 09.08.08, 06:56:

За раменните преси е малко проблемно, поне при мен. И все се чудя, къде да ги набутам :lol:

Ами ако искаш да увеличиш силата на раменните преси както и аз искам в момента можеш да направиш както и аз :) . Раменни преси като първо упражнение при всяка тренировка без тренировката за гърди и после си продължаваш с другите упражнения без повече да занимаваш раменете.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 09.08.08 12:53.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1