|
Дата: 17.12.2006
От: Варна
|
Здравейте!
Започвам новата година с нов дневник. Днес се снимах, ужас, потресена бях от гледката. Това не бях аз Снимките няма да ви ги покажа сега, а живот и здраве успоредно с тези, които ще направя напролет, обута в шортите . Не съм слагала къси гащи, откакто бях на 16 години и тренирах при Валя Жекова. Между другото, от нея също знам, че “ мускОла гори мазнината около себе си“.
В момента теглото ми е 57 килограма. Мерките:
ханш - 92 см
талия - 68 см
гръдна - 92 см
бедро - 56 см
над коляното - 38 см
бицепс отпуснат - 28 см
Погледнато реално, не съм кой знае колко уголемена, но АЗ не се харесвам и е време да поработя върху и за себе си.
Целта е постигането на релефни крака и ръце, доколкото е възможно. Искам и да избегна прекалено отслабване в гръдната и ханшовата обиколка. Затова ще експериментирам с начин на трениране, обсъждан във форума, а именно high volume training. Все още обмислям тренировъчната програма. Кардиото ще правя в отделни дни. Ясно, че с краката ще тренирам единични серии с безброй повторения, с ръцете - също. Добър вариант ми се струва “силова“ тренировка 2 пъти + 2 пъти кардио седмично. Но как да си запазя задника...с извинение. Винаги си заминава, а аз си го искам.
Храненето ще бъде РБР - 40/40/20 - с не повече от 1600-1700 кал. Засега - без добавки!
Ами, пожелавам си успех, пожелайте ми и вие 
|
|
|
|
|
|
Дата: 04.07.2005
|
Първо да ти пожелая успеха, който си изпроси Не мисля, че ще ти е трудно да влезеш във форма, преломния момент ще е стоплянето на времето. За съжаление дупето няма как да го спасиш от повсеместното клане И моята приятелка го гледа жално, но... това е положението. Проблемът е, че тия 56см от бедрото, докато се оформят, това значи ханшът и гръдната обиколка да паднат също с толкова, ако не и повече (зависи от гена, къде трупаш повече мазнини). Ако не тренираш дупето ще избегнеш допълнителното му отслабване от силовите тренировки, но мисля, че ефектът ще е минимален. Още веднъж - успех и не се притеснявай, важното е шортите, Санчо, шортите :D
|
|
|
|
|
|
Дата: 18.04.2007
От: България, Плевен
|
Успех и ще чакам на пролет да видя шортите 
Every hard workout is one step closer to your goal!
|
|
|
|
|
|
|
®ion - 03.01.2008, 16:02 . Ако не тренираш дупето ще избегнеш допълнителното му отслабване от силовите тренировки, но мисля, че ефектът ще е минимален. Още веднъж - успех и не се притеснявай, важното е шортите, Санчо, шортите :D
Мерси, първо, за окураженията!
Орион, аз пък мисля друга тактика да прилагам за задните си части. Ще взема да ги тренирам както гърдите и гърба - по-тежко и с по-малко повторения, специално с упражнения за глутеуса. Дали пък няма да понтрупам повечко мускулчета там? По пътя на логиката би трябвало...дано. Така, като ме видят хората в гръб, няма да ме мислят за мъж под прикритие, обут в шорти на всичкото отгоре 
|
|
|
|
|
|
Дата: 04.07.2005
|
Е, с мускули визията може и да се запази, ама имах предвид на пипане да си съхрани консистенцията :D Ако за мъжете важи онова “...да ти говорят зад гърба... като се обърнеш, да мълчат“, то при жените спокойно може да се преправи на “в гръб да ме мислят за квото искат, важното е като се обърна да им изтекат очите“ :D
|
|
|
|
|
|
Дата: 21.09.2006
От: София
|
Все още обмислям тренировъчната програма. Кардиото ще правя в отделни дни. Ясно, че с краката ще тренирам единични серии с безброй повторения, с ръцете - също. Добър вариант ми се струва “силова” тренировка 2 пъти + 2 пъти кардио седмично. Но как да си запазя задника...с извинение. Винаги си заминава, а аз си го искам.
Имам някои препоръки към бъдещата ти програма:
1)не ми харесва идеята за кардио в отделни дни - първите 20 минути на кардиото няма да гориш мазнини;
2)има си граници дори на “безбройните“ повторения. Започни с 50 да речем;
3)уточни къде точно най-много трябва да сваляш - например сега подозирам, че става въпрос за бедрата в горната част, но къде по-точно (отвътре или отзад или на “бричовете“);
4)уточни кои са следващите по важност цели и ги степенувай и напиши;
5)дай една снимка да преценим за себе си кое според нас е най-важно;
6)някакви здравословни ограничения има ли? В смисъл кръвно, сърцето, травми ?
Поздравления, че започваш от януари - повечето жени идват през май и искат до юни да са готови за снимка 
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.05.2007
|
“1)не ми харесва идеята за кардио в отделни дни - първите 20 минути на кардиото няма да гориш мазнини; “
Ами ако е сутрин на гладно до горене на мазнините доста преди 20тата минута 
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
|
|
|
|
|
|
|
mitaka101 - 03.01.2008, 22:07
Имам някои препоръки към бъдещата ти програма:
1)не ми харесва идеята за кардио в отделни дни - първите 20 минути на кардиото няма да гориш мазнини;
2)има си граници дори на “безбройните“ повторения. Започни с 50 да речем;
3)уточни къде точно най-много трябва да сваляш - например сега подозирам, че става въпрос за бедрата в горната част, но къде по-точно (отвътре или отзад или на “бричовете“);
4)уточни кои са следващите по важност цели и ги степенувай и напиши;
5)дай една снимка да преценим за себе си кое според нас е най-важно;
6)някакви здравословни ограничения има ли? В смисъл кръвно, сърцето, травми ?
Поздравления, че започваш от януари - повечето жени идват през май и искат до юни да са готови за снимка 
Митак, здрасти! Вземам под внимание всичко, което пишеш и ще ти отговоря на въпросите и препоръките.
1) Честно казано и на мен не ми допада кардиото да е в отделни дни, но не мога да формулирам докрай нещата и затова така реших. По принцип се водя от дневника на Козуначето и там тренировките и са 2 пъти в седмицата. Затуй реших, че и аз така ще ги правя + още 2 кардио. Но пък от друга страна, имам време да тренирам дори всеки ден, защо да не го направим по-различно. Към ИВО - Иво, не ми се иска да правя кардио на гладно по две причини: трябва да стана най-късно в 6.00, за го свърша като хората; много огладнявам след това и цял ден ям ужасно много. По-добре е тренировката да е следобеда. За мен де. Пък и тогава детенцето спи и не ми пречи.
2) За повторенията ОК. Аз вчера си направих една малка загрявка с нещо като кръгова тренировка, с редуващи се горни и долни мускулни групи. Клекнах си 50 пъти, после - бицепсово, плиета 50 - трицепси, напади 2х30 - рамене...т.н. накрая корем и чесно казано доста се изморих. Клековете, плиетата и нападите ги правих без тежести. Но това беше само като предястие, истинските тренировки започват от понеделник
3) и 4) Бедрата в горната част са най-зле, не е трудно да сетиш по огромните обиколки. Ами по цялата им обиколка, нямам бричове. Значи - отпред, отзад, отвътре и ...навсякъде. Ще видиш После са ръцете около трицепса. Паласките встрани и отзад на кръста. Тези паласки ми увеличават и талията. Оставям ги на последно място, защото ще отслабнат на ход, както и корема. Но няма да е зле и да ги затегнем. Тези бебета ме деформираха тотално в поясната област.
5) Ще ти пратя снимки на лични Не искам на този етап да се показвам на цялата аудитория. По-нататък ще ги покажем заедно с “хубавите“.
6) Нямам никакви здравословни проблеми -кръвно 90/50, пулс 50-60 в покой. Нямам травми, освен гадния кръст, дето ме наболява. Но не ме притеснява особено. Дори, имам чувството, че от раздвижването от тренировката се повлиява добре, с малко повече стречинг пък съвсем ми минава.
Ами, това е засега. Хубав ден.
|
|
|
|
|
|
Дата: 21.09.2006
|
Може би да, а може би не. Зависи от вечерята и други фактори. По принцип си прав, но има и по-добро време за кардио:когато кардиото е след упражнения изчерпали гликогена в мускулите под мастните депа гарантирано ще гори мазнини веднага. И то от желаните места най-вече.
|
|
|
|
|
|
Дата: 07.06.2007
|
Мила Уини - моето кардио е след всяка тренировка. А и се старая да съм в залата 4 пъти в седмица, в краен случай - 3 пъти. Колко беше висока? Мога само да кажа - блазе ти за дупето. Де да имах проблемите ти с ханша.... Успех с новия дневник! Това с шортите е много хубава идея ))) Не мислиш ли че малко преувеличаваш “трагичността“ на фигурата си - съдейки по предходни снимки и изписаните мерки, ми се струва, че си в доста добра форма. Уви в тез студове тялото яко се съпротивлява - мен и много на сън ме тегли. Много ми е любопитно какво ще се случи при активно трениране както досега и когато се стопли времето - да кажем април, май месец? Дали ще губим повече килограми, дали ще имаме сила и енергия?
|
|
|
|
|
|
|
Козуначе, ниско същество съм, 1,64 само...и всичко ми се лепи!
Ех, не съм зле, хич дори не съм, но не ставам за шорти. Тресат ми се краката. Още по-зле става, когато взема, че отслабна прекалено. Свиват се и се тресат още повече, а задника ми увисва трагично. Точно по тази причина искам така да ги вталя, че да махна сланините от крачкатата, а да напълня глутеусите. С диета не става, пробвала съм неведнъж. Много трудна задачка. На всичкото отгоре искам и тонус на бедрата. Знаеш ли колко ми е трудно да си намеря примерно дамски панталон или дънки с тези мерки. Всички са ми тесни в краката и широки нагоре. Приличам на запасан китаец Аз затова и не не нося много, много...
Ами заедно със стоплянето на времето, при мен специално става много по-лесно вталяването. Едно, че нямам такъв апетит, второ и самата топлина влияе благотворно. Но за сметка на това, лятото пък не е подходящо време за кардио, не е хубаво за сърцето.Тогава ще се фръцкаме, сега ще тренираме Както всяко животно, през зимата се топлим с мас и е трудно сега да слабеем, но не е невъзможно.
И на мен ми е много сънливо. Мноооого.
|
|
|
|
|
|
Дата: 26.12.2007
|
за краката и задника защо не се насочите кам тичане ( на патеката в залата де не навунка ) с по- голяма скорост ( вместо да вартите по 30-40 минути с бавно темпо) мога да кажа много предимства на високо интензивното кардио пред нискоинтензивното!! След кратко и интензивно кардио обаче израсходва предимно ваглехидрати затова го правете когато в мусколна няма гликоген !!
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.05.2006
От: СофиЯдка
|
Wrestling_pro - 04.01.2008, 12:15 за краката и задника защо не се насочите кам тичане ( на патеката в залата де не навунка ) с по- голяма скорост ( вместо да вартите по 30-40 минути с бавно темпо)
Защото жената няма възможност да ходи в зала - гледа си детето (т.е. чети преди да пишеш ).
пЪтеката е добър вариант (дори и с “вЪртенето“ - тук сигурно искаш да кажеш ходене), но в случая няма възможност.
|
|
|
|
|
|
Дата: 26.12.2007
|
Grah4e - 04.01.2008, 12:31 Wrestling_pro - 04.01.2008, 12:15 за краката и задника защо не се насочите кам тичане ( на патеката в залата де не навунка ) с по- голяма скорост ( вместо да вартите по 30-40 минути с бавно темпо)
Защото жената няма възможност да ходи в зала - гледа си детето (т.е. чети преди да пишеш ).
пЪтеката е добър вариант (дори и с “вЪртенето“ - тук сигурно искаш да кажеш ходене), но в случая няма възможност.
Тука цялата тема говорим за колко повторения да прави и дали да тренира тежко ?? Прочетох темата и не видях никаде да пише че не ходи на зала !!Много ми се иска и друго да ти кажа ама ще си го запаза за мене !!Напротив краткото и интензивно кардио спестява време !!тва че пиша патека вместо пътека е щото така ми е удобно както виждам си разбрала !!
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.05.2006
От: СофиЯдка
|
Това е втора тема-дневник на Уини.
Тук е първата: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/27836/
Както казах: чети преди да говориш. Аз спирам, защото Уини точно не заслужава да й се разводнява темата.
|
|
|
|
|
|
|
Грахче, няма нищо, мила. Никой не е длъжен да чете...
Ето и програмата. Тя ще е малко по-различна, не е седмична, нито двуседмична, а месечна. Разделих в три тренировки отделните групи, според целите на всяка.
1) корем - крака - ръце - паласки - топяща, с много повторения
2) гръб - гърди - силова, 3-5 повторения
3) задно бедро - глутеус - рамене - оформяща, 6 - 10 повторения
В рамките на 1 месец ще се тренира 8 пъти стъпка 1), 4 пъти стъпка 2) и 4 пъти стъпка 3), като тренировките са през ден. Стъпка 1) е през 3 дни, стъпка 2) - през 7 дни, стъпка 3) - през 7 дни също. Ако се наложат върху календар се получават диагонали, аз се опитах да направя нещо подобно, но не успях. След всяка тренировка ще трябва да карам кроса по 20-30 минути.
Тъй, от понеделник започвам със 1). Загрявка с корем, клек, плие, разгъване, абдуктор, аддуктор, “добро утро“, бицепси, трицепси, и още едни интересни упражненийца за талията. Всичко на мах, по 50 повторения, накрая - кардио. Добре ли е?
|
|
|