“ЗА” и “ПРОТИВ” ядките
|
04.01.2008, 17:56
От една година близо съм на хранителен режим който предлага Майкъл Търмънд. В началото исках да сваля около 2 размера от тогавашното си тегло т.е. около 6-7 килограма. Свалих близо 10 кг. Сега съм 55 кг. при височина 173см. За съжаление в режима, който спазвам ядки изобщо не се споменават да се ядат. Чета много за тях и зная, че внасят в организма доста ценни елементи. Може ли някой да ми каже, дали ще имам проблем с килограмите / не искам нито да свалям повече нито да качвам/, ако си хапвам повече от определеното примерно повече от 100гр. различни ядки за седмица?Бих желала някой да ми препоръча гимнастига за стягане на мускулатурата на цялото тяло и предимно на седалището. И по -колко пъти на седмицата трябва да се прави тази гимнастика вкъщи по възможност, защото нямам особено време да посещавам фитнес залите?БЛАГОДАРЯ ВИ? |
|
|
|
04.01.2008, 21:24
Ядките са супер имат полезни мазнини които спомагат изгарянето на твоите мазнини когато си на диета !!Освен това укрепват сърцето протеина е трудно смилаем ама тва не е толко проблем за теб !! ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН |
|
|
05.01.2008, 09:16
Не съм запознат с режима на Майкъл Търмънд, но все си мисля, че дори 200 гр ядки на седмица не биха били проблем. Това са по-малко от 30 гр дневно. Разбира се, зависи от какъв характер са - сурови, печени, пържени. Аз бих предпочел орехи сутрин, може би лешници. Но това е вече въпрос на предпочитания. Гимнастика за общо тонизиране на тялото е разумно да се прави ежедневно, но ми позволете да имам резерви относно ефективността по отношение на “стягането” на тялото. |
|
|
05.01.2008, 15:12
Аз съм чувал за него, но не съм запознат. Той май отписа мазнините като цяло или се бъркам? |
|
|
05.01.2008, 17:21
Аз съм ЗА умереното приемане на ядки в суров или печен вид. Моята логика е че не трябва организма да се лишава напълно от дадено нещо, както казва една поговорка “ Прекаленият светец и Богу не е драг” (мисля че така беше)
П.С. Браво за постиженията Lift HEAVY. Life is too short to be small ! |
|
06.01.2008, 13:04
Ядки като бадеми, лешници, орехи, семки(сурови), кашу и други разнородни ядки като тези от кайсиевата черупка могат да присъстват преспокойно в дневния ти хранителен режим ;). От 30-60 грама дневно е нормално да си хапваш. Не забравяй омегите в тях - важни са, за където се сетиш ;). gorichka.bg |
|
|
07.01.2008, 15:47
Благодаря на всички за отговорите!Искам да попитам г-н Димитър Михайлов защо цитирам: “имам резерви относно ефективността по отношение на “стягането” на тялото”? Аз искам да като цяло да поддържам стегнато тяло, и за това попитах дали има начин вкъщи да бъде правено това нещо с определени упражнения.Не зная, може би ще трябва да ми бъде направена персонална програма от инструктор, но си мислех ако някой има ефикасни упражнения изпълняващи се в домашна обстановка, без да е необходимо посещение във фитнеса да предложи...!По отношение на режима на Майкъл Търмънд - той не се отказва от мазнините, неговата програма е предназначена за определени типове тяло, и според тях той препоръчва хранения за кратки периоди от примерно 6 дни!Майкъл Търмънд набляга основно на метаболизма и на това да не се гладува, а да се яде в малки количества през близо 2-3 часа, в никакъв случай да не се гладува. |
|
|
|
07.01.2008, 20:15
Направих лека справка с вижданията на Търмънд за храненето и се запознах с различните “видове” тяло. За жалост в интернет е предложено много малко относно видовете храни, които той препоръчва да се консумират. Фактът, че не отрича мазнините обаче е решаващ в случая. Едни от най-полезните мазнини, които е необходимо да си набавяме чрез храната са именно от ядките. От тази гледа точка, няма никакъв проблем да проджължите да следвате режима. Предполагам сте тип тяло C или D, което ме навежда на мисълта, че ако прекалявате с храните от време на време, няма да се отрази толкова на фигурата ви. За упражнения се сещам само за internet guide-a на bodybuilding.com, там има упражнения само със собствена тежест. Не всички ще бъдат подходящи, но ето линка http://www.bodybuilding.com/fun/exercises.php?MainMuscle=&Equip=BodyOnly&Isolation;= |
|
08.01.2008, 19:11
Здравейте Flask, по отношение на ядките имате право, това е напълно вярно, че имат мазнини, и аз за това се тревожех дали ще е полезно за мен да си ги хапвам защото съм на режим , а този режим не ги включва, от друга страна аз ги обожавам |
|
|
|
09.01.2008, 14:42
Като любител на книгите за отслабване си купих и тази. Ще мине малко време докато я прочета, защото съм доста натоварен напоследък. Видях, че изключва мазнините и даже пише нещо, което е просто абсурдно: “Изядените мазнини се връщат в тялото като мазнини...”. Относно определянето на типа тяло, най-добрият начин е тук: http://www.mybodymakeover.com/tools_for_success/body_blueprinting_quiz.aspx . Доста лесно става, само трябва да се замисли човек преди да отговаря. Мисля да я изпробвам върху майка ми |