мюсли и разделно хранене
|
|
08.01.2008, 22:43
Здравейте. Аз съм на 27 г., имам едно дете на 1г.2м. и съм 48 кг. Искам да запазя теглото си, но тъй като не съм много по диетите и стриктното спазване на режими, реших да започна с разделно хранене. Но, след като поизчетох доста за него нещо се обърках - не мога да разбера разделното хранене за отслабване ли е, за поддържане ли е или за пълнеене. Ще съм изключително благодарна на всеки отговор |
|
|
09.01.2008, 01:36
Здравей vembi, за разделното хранене не бих могъл да ти кажа много, но вероятно си прочела статията за разделно хранене в изданието. Далече съм от тази стратегия, защото съм на мнение, че не е подходяща за спортисти, а аз се опитвам да бъда такъв. :) Що се отнася до мюслито, н може да се определи, дали от него се пълнее или не. Зависи какво количество приемаш, защото има съществена разлика, дали са 30, 70 или 100 гр. Комбинацията му с плодово кисело мляко едва ли е оптималната, тъй като в последното има значително количество въглехидрати (а и доста ме съмнява наличието на плодове въобще). Аз не си позволявам да го ям повече от веднъж дневно (сутрин). В много редки случаи хапвам отново преди тежки тренировки. В този ред на мисли не прочетох, дали спортуваш, защото не е маловажно. |
|
|
09.01.2008, 09:35
здравей. благодаря за бързият отговор. |
|
|
09.01.2008, 10:01
Ако почти всеки ден тренираш 30 минути на кростренажора, това си е спортуване и то сериозно. |
|
|
09.01.2008, 10:03
а по-добре ли е да е обикновено кисело мляко с мед и мюсли вместо плодовото? |
|
|
09.01.2008, 12:41
Не е много лесно да ти отговоря, защото не знам как да определя “по-добре“ и “по-зле“. Човек може да прецени, само ако експериментира. Просто не ти препоръчвам плодовото мляко, тъй като имам известни съмнения от какво естество е. Още повече, че имаме изобилие от плодове на пазара и винаги може да си направиш по-добра алтернатива. |
|
|
10.01.2008, 22:50
благодаря ти много за инфото |
|
|
11.01.2008, 18:10
аз мисля че е по добре с прясно въпреки че с кисело е по-вкусно защото и в тея таблици за разделно хранене съм чел да НЕ се смесват кисело мляко с мюсли Ако живота беше лесен, то нямаше да започва с плач. |
|
|
12.04.2008, 20:36
Плодовото кисело мляко има много малко истински плодове, повечето е подсладители, оцветители, консерванти и аромати за това съм 100% сигурен! По-добре истинско кисело мляко. Аз си карам с прясно мляко |
|
|
13.04.2008, 13:20
Съветвам те, да се ориентираш към четива, които ще ти разяснят какъв би трябвало да бъде енергийния и изобщо хранителен баланс при човека. Тъй като това ще ти даде обща идея и вече сама ще знаеш какво трябва да правиш. А не тясно специализирани неща за хранения и диети, тъй като лесно човек губи база за ставнение и накрая нищо не разбира... Разделното хранене според мен е практически неудачен вариант за един активно работеш или още повече за спортуващ човек. - “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“ |
|
14.04.2008, 16:38
Трябва ли ра3делното хранене да е 3а качване, сваляне или друго, просто някои учени имат теории, как храната се усвоява по_добре. А (вида и) количеството храна са ти ориентир дали качваш, сваляш и тнт. В адаптационния период евтл. има промени в тялото. |
|
|
|
15.04.2008, 08:05
Учен надали ще подкрепи Разделното хранене, тъй като то почива на псевдонаучна теория. Аз Не Зобя |