Аз бих я пропуснал въобще и в неделя да си правя каквото си е по-програма за НЕДЕЛЯ! Така е просто пропусната една тренировка. Случва се ... въпроса е да можеш да се върнеш бързо “в релсите” (т.е. по плана).
Джени, пропусни я! Мигрена и спорт, спорт в криза...забрави.
Следващия път, утре, си прави упражненията по програмата за утре. Както ти е писал Хриди.
Благодаря ви за съветите-така ще направя.но ме е яд,защото искам да да не нарушавам ритъма, но какво да се прави. мигрената ми е другата рличина да прибегна до фитнеса и НВД -искам да опитам да се излекувам. С лечебен глад не успях, с хапчета също. Ако някой знае за някого,че със фитнес е излекувал мигрена да ми каже! Приятна вечер ви желая!
Днес също ще пропусна тренировката! >:( Кризата ми отшумява, но още ми е много гадно.Лошото е,че си наруших не само физическия,но и хранителния режим! Вече втори ден не мога хапна нищо! Ще се отдам на пълна релаксация и ще дам възможност на организма ми да се възстанови :coolmad: До вторник ще бъда вече като репичка и с нови сили ще започна отначало :) тогава и ще споделя как е минала тренировката и хранителния ми режим
Не проследих много добре всичко написаното, но мултивитамини и миркоелементи взимаш ли? Недостига на някои такива поради било поради некадърна диета или нещо друго биха могли да придизвикат нещо подобно. Иначе склонна ли си да се иследваш? Применро човек от семейството ми точно такъв проблем и също така приема Аулин и при него има някакво специфично стеснение на кръвоносен съд и това продизвиква проблема понякога.
Здравейте! Вчера започнах с нови сили първата си тренировка за седмицата. Вчера цялата ми програма беше следната-започвам с хранителния режим
8ч. закуска-филия Бонус с L-carnetin,пуешка шунка, кашкавал(млечен) и малко масло-около 200Ккал.
11ч.- 3с.л. финни овесени ядки с 1/2 чаша кисело мляко 2%-незнам колко калории ка
13ч.-филе скумрия(вместо в собствен сос съм взела погрешка с растително масло) след като я отцедих добре, остана около 100гр.
микс от зеленчуци-замразени-около 150г.-общо около 190Ккал.
15.30-чаша кисело мляко-2%
17.30-пилешко месо вареносъс настъргано сирене Фета около 200Ккал+зеленчуци(отвратителни са без сол и сварени >:( )
19.30-фитнес
21.30-малко извара със зехтин и 2маслини+ 1/2чаша кисело мляко%-незнам това дали е много удачно за след тренировка.
Тренировка-(този път беше малко по-добре от предния)
10мин. кростренажор за загрявка
КРАКА
-бедрено разгъванена машинас 5кг.-1Х15,2Х9повторения(малко,но все пак е напредък) ;-)
-бедрено сгъванес 10кг.-1Х20,2Х15
глутеус машина-15кг.-3Х20-голям зор, но успях!
адуктор-25кг.-3Х30
абдуктор-20кг.-3х30
РАМО
-раменни преси на машина-с 2.5кг.-1х20,2х15
КОРЕМ
-повдигане на краката от лежанка1х20,1х15,1х12-коремните ибедрените мускули са ми най-слаби, но обемни :lol:
-коремни преси от обратен наклон-3х15
-коремни преси на машина-това все още ми е адски трудно-10кг.-1х10,1х6 :ohh:
-велоергометър-втора предавка-едва успях да издържа на 15мин-не чувствах толкова умора, колкото безсилие в краката.
Ами това е! надявам се следващия път да е по-добре. Много ми се иска след време четейки това, да се смея :)
Днес -почивка! Хранителния ми режим е следния-
8ч. неизменната закуска Бонус със шунка и сирене(този път)
11ч. киви-100г. Искаше ми се да изям и поне 1ч кисело мляко, но незнам дали е добра комбинация...
13ч. снощи си сготвих една манджа която видях в рецептите за НВД,но незнам дали става при смъкване на кг.и изгаряне на мазнини-намалих и грамажите и съответно калориите-пресни гъби-с печена пиперка, пуешка шунка,кашкавалмалко зехтин и магданоз-във фурната-получава се около 200г.-240Ккал. + салата от китайско зеле с малко краставичка и зехтинсъс соев сос(вместо сол)
15.30ч-не съм сигурна дали 50г.сурови слънчогледови семки-белени с 200г. кисело мляко е добра идея. около 300Кал.
17.30ч- вечеря- омлет от 2яйца с 2025г. пуешка шунка и лъжица сметана -в тефлон около 270Ккал.
по- късно вечерта мисля отново да взема малко извара-суроватъчна(така пише на етикета, незнам другата каква е)
овкусена с малко зехтин,шарена сол и1-2 маслинки.
Ами това е! Много се надявам да има озиви относно хранителния ми режим-отворена съм за съвети и забележки.
А, между другото да спомена-всеки ден с обяда взимам по 2дражета от 500мг. рибено масло Ескимо и пия поне 1.5 вода. Засега повече немога да поема. През ден вземам и гинко прим-макс-него го взимам за друго,но незнам дал има някаква връзка с горната информация :-)
Здравейте! Вчера получих много ценни съвети в темата която отворих и поисках помощ за да коригирам хранителния си режим.На вчерашната тренировка сама усетих,че злоупотребявам с организма си. Но първо за тренировката.
Тренирах за гръб, бицепс и корем. Започнах с 10мин. кростренажор за загряване
ГРЪБ-придърпване на вертикален скрипец-20кг.-3х20повтор.
-придърпване на хориз.скрипец.-10кг.-3х20 -хиперекстензии-3х20
БИЦЕПС-сгъване на скрипец-10кг.-3х15
АДУКТОР-20кг-3х30 АБДУКТОР-25кг.-3х30
КОРЕМ-повдигане на краката от лег-2х15,1х10
-коремни преси с обратен наклон-2х15,1х10
ТАЛИЯ-страничноизтегляне на гира с 15кг. 3х20 за всяка страна
И тук дойде проблема. Трябваше да направя 20мин. на кростренажора. Досега издържах, но имах проблем с дишането, или пулса-незнам дали е едно и също. сега нямах вече такъв проблем с с дишането, но чувствах тялото си много отпаднало, нямах никаква енергия и за това спрях на 10мин. Осъзнах, че трябва да приема повече калории и повече храни които да ми дават енергия, както ме посъветва Tralfamadorian- за което много й благодаря Преизчислих нановоБРД-то си, защото сега съм 55кг. и освен това умножих по 1,3 защото смятам вече,че се причислявам като средно активна . Индексът който получих е 1745ккал.на ден. Това ми се вижда страшно много,защото това означава много голямо количество храна или включване на много други храни. Все пак ще опитам да поддържам 1500Ккал прием на ден,защото мисля,че не е добре да увелича калориите рязко. От сутринта до сега четох , изчислявах, драсках и пак пишех и ето какво получих накрая. Знам,че съвсем не е перфектен, но наистина немога нищо повече да измисля. За моите финансови възможности и познания-това успях да съставя. Ето и менюто. За сега тренирам във вторник, четвъртък и събота
ВТОРНИК срядя четвъртък
8ч. ф.бонус,шунка, сирене ф,бонус,шунка сирене 8ч.фБонус,шунка кашкавал
11ч-орехи 50г 11ч. овесени ядки с мляко 11ч.-овесени ядки с мляко
13ч.-пил.бутче със зехтин +зад.зел. 13ч-пурички от шунка с извара+салата. 13ч-запечени гъби скашкавал+салата
15.30-салата-яйца,сирене , зехтин 15.30ядки-50гр. 15.30-белени семкисурови+кис.мляко
17.30-филе скумрия-консерва+салата 17.30-омлет-2яйца,шунка и сметана 17.30-2вар.яйца+салата
19.30 тренировка 20ч.-салата снежанка или извара със зехтин 19.30-тренировка
21.30-омлет яйца с извара и сметана 21ч.- пил.месо с настърг.кашкавал-заради М
ОБЩО-Б-94.3 В-31 М-108 ккал.1345 Б-84.2 В-50 М-79 Ккал.1332 Б-87 В-64.5 М-100 Ккал. 1588
Има някои въпроси които не мога да разреша
1. Незнам каква калорична храна мога да включа в менюто си, за да запълня калориите. Не мога да ям само зехтин Ако увелича количеството, ще претоваря стомаха си. И така количеството което изяждам ми тежи дълго след това,но точно след 2.5 часа огладнявам пак.
2. Кои са точно храните които дават енергия на организма? Мога ли да си позволявам малък натурален шоколад, за да не се чувствам отпаднала и за да не ми се “врътва” главата изведнъж, както се случва понякога. И преди имах малък проблем с вестибуларния апарат, но сега немисля че е от това.
3. Това,че немога да си позволявам хранителни добавки и качествено месо и изобщо ако не мога да поддържам качествен хранителен режим-трябва ли да се откажа изобщо-при условие,че не искам да спра да тренирам-не и докато не изгоря мазнините и не стегна мускулите. Бих искала мускулите ми да имат плътност, както се изразяват другите, да изглеждам добре-стегнато тяло и изобщо душевен комфорт. Айде стига толкова за днес,че има опастност да стане цял роман. Ще се надявам на отзиви, критики, помощ, а и подкрепа не отказвам ;-)
пп. имам и други неразрешени въпросчета, ама друг път
Не прегледах темата и за това неможах да я коригирам Исках да направя нещо като таблица и да разгранича
ПОНЕДЕЛНИК ВТОРНИК СРЯДА
но нещо много нескопосано я направих и няма интервал между дните. Надявам се ,че ще се ориентирате,ако си направите труда да я прочетете.
22.02.08
21:31
Така менюто е по-добре. Поне нямаш толкова чисто белтъчни хранения. Пробвай и виж как ще се чувстваш. По въпросите:
1. Можеш да увеличиш семките, орехите, сметаната или да добавиш към още някое хранене тях или маслини примерно. Ако можеш вместо скумрията си вземай по-мазна риба, по възможност не от консерва.
2. Организмът може от буквално всичко да прави енергия, така че не може да се даде еднозначен отговор. Тъй като си свалила рязко въглехидратите (изхождам от презумпцията, че преди да седнеш да четеш и съставяш диети си се хранила предимно въглехидратно) и освен това ограничаваш рязко калориите и подлагаш тялото си на стрес (спорт) се чувстваш отпаднала и те “врътва” главата. Шоколадът не е решение. Да, натуралният с над 70% какао е ок в определени количества, но не бих прибгягвала до него като основен източник на енергия. Трябва да вкараш определено количество мазнини в менюто си, за да имаш енергоизточник, само имай предвид, че огранизмът има нужда от известно време да се пригоди да използва тях, вместо досегашните въглехидрати. Това всичко важи при уговорката, че говорим само и единствено за НВД, другият вариант РБР е съвсем различен филм.
3. Месото е важно, добавките недотам. Гледай, доколкото имаш възможност, да вкарваш месо в режима, като задължително е да знаеш, че е месо е не нещо с неопределен произход. Субпродуктите стават, каймата също, при положение, че знаеш какво има вътре. Грубо казано по-добре яйца, отколкото кренвирши.
Прегледах предните постове и ти видях изходната позиция. Пишеш, че нямаш нужда от сваляне на много и че ти е стегнато тялото, което ме води на мисълта, че изобщо няма смисъл да го мъчиш с огромни калорийни ограничения. Повишената физическа активност и качествените тренировки би трябвало да стигнат за целта, поставена на този етап. За качествени тренировки, обаче ти трябва енергия. Яж! :)
Последната описана от теб тренировка също ме стъписа. Какво правят тия абдуктори и адуктори в ден за гръб и бицепс? Като цяло тренировката ми се вижда огромна като обем, че и с кардио накрая. Колко време киснеш в залата? Час и половина-два? Нормално е да те изоставят силите по някое време.
Оплакваш се по-напред, че не можеш да изпълняваш упражненията правилно. Седни, прочети няколко описания на техниката, прегледай няколко филмчета из нета, хвани някой в залата да те наблюдава и коригира. При изпълнение на дадено движение се концентрирай на 100% върху него и мускула,който товариш. Стреми се да го усещаш как работи. И знай, че това не става за седмица-две, техника се учи и изчиства дълго време, така че се концентрирай върху отчитането на прогрес, бил и той бавен.
Айде стига толкоз философствах :)
казано от Tralfamadorian на 22.02.08, 21:31:
Така менюто е по-добре. Поне нямаш толкова чисто белтъчни хранения. Пробвай и виж как ще се чувстваш. По въпросите:
1. Можеш да увеличиш семките, орехите, сметаната или да добавиш към още някое хранене тях или маслини примерно. Ако можеш вместо скумрията си вземай по-мазна риба, по възможност не от консерва.
2. Организмът може от буквално всичко да прави енергия, така че не може да се даде еднозначен отговор. Тъй като си свалила рязко въглехидратите (изхождам от презумпцията, че преди да седнеш да четеш и съставяш диети си се хранила предимно въглехидратно) и освен това ограничаваш рязко калориите и подлагаш тялото си на стрес (спорт) се чувстваш отпаднала и те “врътва” главата. Шоколадът не е решение. Да, натуралният с над 70% какао е ок в определени количества, но не бих прибгягвала до него като основен източник на енергия..........
ЗДРАВЕЙ! нямаш представа колко се радвам,че се отзова на молбата ми за помощ,защото бях на път да се откажа от всякакви здравословни режими, защото мисляче по-добре без режим и диета, отколкото калпава такава, която да скапва организма. Много съм ти благодарна за ценните съвети които ми даде и за куража който ми вдъхна-така,че продължавам. Относно хранителния режим-щте поработя върху подобряването му, въз основа на съветите които ми даде. Относно тренировките-и аз съм малко изненадана от това което ми казваш, защото аз тренирам по специално създадена за мен програма от инструкторката във фитнеса който посещавам и понеже съм пълен профан във фитнеса, реших да й се доверя 100%, но сега като се замисля, аз не я познавам, незнам нищо за нейните методи и компетентност и не знам дали трябва да изпълнявам стриктно всичко което ми е дала в програмата. Днес ще споделя с нея как се чувствам в края ня тренировките и ще видая какво можем да променим Относно времетраенето на тренировките ми-продължителност 1.5ч, но понякога и повече,защото според инструктажа за правилно изпълнение, изпълнявам всяко повторение бавно, със задържане в крайната точка за 1сек. за да не използвам инерцията. Освен това почивката между отделните серии е не повече от 30-40сек., между отделните групи мускули-също. Ето и цялата програма за седмицата-тренирам три пъти в седмицата-вторн. четвърт. събота.
ПЪРВИ ДЕН
10мин. кростренажор
КРАКА-бедрено разгъване,бедрено сгъване,глутеусмашина, адуктор,абдуктор
РАМО-раменни преси на машина
КОРЕМ-повдигане на краката от вис(лег), коремни преси от обратен наклон,коремни преси на машина
20-30мин. кростренажор
ВТОРИ ДЕН
10мин. кростретажор
ГРЪБ-предърпване на вертикален скрипец, придърпване на хоризонтален скрипец
ХИПЕРЕКСТЕНЗИИ
БИЦЕПС-сгъване на скрипец,
адуктор,абдуктор
КОРЕМ-ПОВДИГАНЕ на краката от вис, коремни преси-обр. наклон
ЗА ТАЛИЯ-странично изтегляне на гира
20-30мин. кростретажор
ТРЕТИ ДЕН-днес
10мин. кростренажор
ГЪРДИ-избутване на машина,пек-дек,
ТРИЦЕПС-РАЗГЪВАНЕ НА СКРИПЕЦ
КРАКА-глутеус машина, адуктор,абдуктор
КОРЕМ- повдигане на краката от вис,коремни преси от обр. наклон,коремни преси на машина
20-30мин.
В началото преди да ми съставят програмата, обясних какво искам-да смъкна няколко кг.(което вече е изпълнено-не се въздържах и се изтеглих-54кг-това беше крайната ми цел)изгаряне на излишните мазнини и стягане на тяло ккато цяло, но най-вече на бедрените коремните мускули и ръце, рамене и т.н. Може би от тази гледна точка инструктуркатами ми е дала кростренажора и стягане на крака на всяка тренировка. Както писах по-горе, ще се посъветвам с нея за състоянието ми, но ще се надявам междувременно и на вашите компетентни мнения относно тренировъчния ми план. В мен възникват обаче и няколко въпроса
1. Трябва ли всяка тренировка да завършва с кростренажор(това ли означава кардио-понеже го срещам често)
2. Ако се чувствам отпаднала, изморена и чувствам слабост и отпадналост в мускулите -означава ли това,че съм претеренирала и трябва ли да намаля тежестите,въпреки,че не са чак толкова много. Тъй като правя само по три серии по 15-20повторения за всяка група мускули, не мисля,че може да е от това. Само за адуктор и абдуктор правя по 30 повторениа.
3. Какво мислите за комбинирането на силовите тренировки в отделните тренировъчни дни-т.е. правилно ли е комбинирано натоварването на отделните мускулни групи.? Незнам дали успях да формулирам правилно въпроса си,но се надявам да сте ме разбрали правилно.
4. Прави ми впечатление,че мъжете във фитнеса който посещавам рледи началото на тренировката си ,ли по време, приемат еднократна разтворима даза добавка за нещо си,която действа бързо. Кажете ми-мога ли да приемам 5-10мин. преди началото някаква добавка която ще ми помогне да се почувствам по енергична и и издръжлива по време и в края на тренировката си и каква? Стига само да няма в нея химия. Понеже нямам възможност да си купувам добавки, мисля,че ще мога да си вземам еднократно нещо преди всяка тренировка.
Незнам какво друго може да питам, но ако има нещо друго важно което мислите,че трябва да знам, моля ви-кажете ми. разчитам на вашето компетентно мнение-не искам да си правя експерименти с тялото си. Тъй като нямам домашен комп. и пиша от служебния, ако решите да ми отговорите след 13.30ч ще мога да го почета чак в понеделник.
Приятен уикенд на всички!
Мнението беше редактирано от jeny на 23.02.08 10:22.
Пропуснах да питам-мога ли да давам отвреме на време “поивка” на организма си и да включвам от време на време някоя и друга забранена храна-примерно печени картофи, леща или боб или някоя друга манджичка, и разбира се черен шоколад(малък) Всичко това разбира се не на веднъж ;-P Просто усещам,че организма ми жадува за топла течна манджа и сладко. Или това е кризисно изпитание на което трябва да устоя? Благодаря. предварително !
Здравейте! Тъй като не получих съвети и мнения от никого относно уморат и слабостта която изпитвам, реших да опитам следното. След консултация с инструкторката ми си взех мулти-витамини витамини с цинк,магнезий калций и витамин С разтворими във вода. Също си взех и Мулти-табс-това незнам как ще го пия защото много ми се гади от него и получих главоболие-не съм сигурна главоболието дали е от него. Инструктурката ме посъветва да спра с кростренажора в края на тренировката за седмица-две, докато се възстанови организма ми. Изобщо получих много ценни съвети от нея и мисля да й се доверя . но ако има нещо което може да прибавите, нещо което мислите,че е важно да знам, моля ви кажете! Имам някакви съмнения относно отпадналостта която усещам, но не съм сигурна. Мисля,че смъкването на 3кг. от теглото ми всъщност е било най-вече вода, въпреки,че видимо тялото е намалило и визуално ообема си. Въпреки,че пия по 1,5-2л. вода,може би в организма ми е настъпил недостиг на вода-незнам вие какво мислите-дали е така и какво да направя ако е така? Немога да пия повече от 2л. вода на ден, защото усещам,че бъбреците ми се натоварват, и немогат да се справят с такова голямо количество вода. Все пак отскоро пия толкова много вода.
Вчера тренировката ми беше следната
10мин загряване
КРАКА-бедрено разгъване-с 5кг 3х15 ,бедрено сгъване с 10кг. 3х20, глутеус машина с 15кг.3х20 за всеки крак, абдуктор с 20кг.-2х30 и с 15кг.1х30, адуктор с 25кг. 3х30
РАМО-раменни преси на машина-с 2,5кг.-3х20
КОРЕМ-повдигане на краката от лежанка-1х20, 1х15, 1х12 , коремни преси с обратен наклон-3х15, хиперекстензии-3х20
кростренажора го пропуснах
Храната вчера-закуска 1ф. бонус с Л-карнетин, шунка, кашкавал
втора закуска-50г. орехи с 100г. кисело мляко
обяд печено пил. бутче-150г. със задушени зеленчуци
следобедната закуска в 15.30 я пропуснах, защото имах работа, пък и обяда по тази причина се проточи от 13 зо 14 ч на интервали по тази причина.
закуската я оставих за вечеря в 17.30- саата -2яйца, извара,зехтин, кашкавал и малко домати
19ч. тренировка
21,15-свински ребърца с обезсолено кисело зеле -това незнам дали става за НВД ;-P
Общо за деня около 1345 Ккал Б-94.3 В-31 М-108
За днес менюто е същата закуска като вчера, 11ч киви с 1яйце, 13ч св. ребърца със зеле, следобед слънчогледови семки с малко мляко, в 17,30-омлет от 2яйца, малко извара,зехтин и пуешка шунка
По-късната вечеря предполагам че ще бъде яйчена салата със зехтин, извара и 1пиперка. Не съм смятала калориите, но мисля че са добре, въглехидрати няма много, но има достатъчно белтъчини и мазнини.
Ще очаквам и ще се надявам за мнения и препоръки
Джени, здравей!
Първо да ти кажа за манджите. Аз манджа и супа не съм яла....не помня от кога, но нищо ми няма, свиква се :lol: Даже ги и мразя! Иначе, ако много ти се хапва, остави си един ден, в който да хапнеш каквото искаш. Дори това да е и сладко нещо. Диетата натоварва и психиката, не всеки би издържал бекрайно дълго. И аз имам лакоми дни, но се спотайвам.
Инструкторката ти с право е махнала кардиото от тренировката ти. НВД диетите са подходящи повече за тренировки в анаеробен стил, не кардиотренировки, защото много бързо ти пада захарта. Да, обезводнила си се за няколко дни и това е свалило кантара. Мазнините не се топят толкоз бързо, колкото ни се иска. А и Питона има една много хубава фраза ” Мазнините изгарят в пламъка на въглехидратите”. Моето мнение е, че диетата не ти понася, затова си скапана. Ако искаш мини на друг тип хранене, хем ще ти излеле и по-евтино. Ако вкараш малко повече полезни въглехидрати в менюто, ще имаш повече сили за кроса, оттам ще гориш повече мазнини.
Успех.
Здравей,Уини! Радвам се да те “видя” ;-) От опита с диетите които имам-преди съм била на разделно хранене за 1 месец-знам,че по принцип дългото хранене със “сухи” храни ми създава дискомфорт. Друго си е топлата манджа със сосче-може с лъжица да я ям, но да е течна :lol: В интерес на истината не се чувствам гладна с храните които консумирам, но прекаленото еднообразие и ограничаване на възможните допустими храни наистина ми създава не само психологически дискомфорт. Да не говорим, че ми отнема голяма част от малкото свободно време вечер за да я измисл, изчисля,че и приготвя >:( Замислих се върху това което ми каза за кардиото и сега се сетих. Най-вероятно ми пада нивото на захарта ,още повече,че на моменти целият ми организъм жадува за шоколад. Знаеш ли какво значи да ти се привижда и да те боли цялото тяло чак. Винаги съм обичала шоколад, ама ,чак пък такива индикации... Явно това е сигнал на организма,че нещо не е наред. съветваш ме да вдигна въглехидратите, а това означава да премина на БВР Добре, ака това ще помогне на тялото ми да се чувства по-добре, но мога ли изведнъж да увелича въглехидратите без да започна да качвам килограми? мОЖЕ ЛИ ДА СЕ ОТСЛАБВА И ДА СЕ ИЗГАРЯТ МАЗНИНИ С БВД? И кои са полезни въглехидрати? Тези които са със среде ГИ ? това означава боб,леща,бананШОКОЛАД,ориз-предполагам кафяв-за други не се сещам. Предполагам, че трябва да ги включвам постепенн? Какво ще ми препоръчаш да включа най-напред -нещо което ще може максимално най-бързо да зареди организма ми и да се чувствам по-енергична? Май много въпроси станаха ;-P
Ако искаш вземи и омахай един шоколад, няма да ти се налепи. Само може да се замаеш в първия момент. :-) Знам какво е да искаш шоколад, повчрвай ми, толкова НВДта минах, че завинаги ги намразих.
Може да започнеш веднага да се храниш или с ВВД или с РБД. Аз РБД то, по схемата в изданието не правя защото пак ми идват много мазнините. По-добре е следния вид - 40б/40в/20м. И да, въглехидратите трябва да са с нисък или среден ГИ. Това са овесени ядки, пълнозърнени неща, кафяв ориз, боб и леща - да, но тях не ги яж често , зеленчуци, ябълки, кисело мляко...има и още разнообразие.
Може да се изгарят мазнии с високовъглехидратна диета, щом си на отрицателни калории. Аз така горя!
казано от Winnie на 27.02.08, 13:48:
Ако искаш вземи и омахай един шоколад, няма да ти се налепи. Само може да се замаеш в първия момент. :-) Знам какво е да искаш шоколад, повчрвай ми, толкова НВДта минах, че завинаги ги намразих.
Може да започнеш веднага да се храниш или с ВВД или с РБД. Аз РБД то, по схемата в изданието не правя защото пак ми идват много мазнините. По-добре е следния вид - 40б/40в/20м. И да, въглехидратите трябва да са с нисък или среден ГИ. Това са овесени ядки, пълнозърнени неща, кафяв ориз, боб и леща - да, но тях не ги яж често , зеленчуци, ябълки, кисело мляко...има и още разнообразие.
Може да се изгарят мазнии с високовъглехидратна диета, щом си на отрицателни калории. Аз така горя!
Благодаря ти Уини за съветите. Снощи се почувствах отпаднала. Виеше ми се свят и усетих,че имам нужда от сън-в 19 часа!!!! явно ми беше паднало кръвното и захарта. Познай какво направих ;-) Купих си натурален шоколад -аеро-Перфект-100г Не можах да го изям целия-направо немога да се позная. Преди диетите изяждах една кутия бонбони за отрицателно врем е:lol: Стана ми тежко и всъщност това ми остана като вечеря. Но се почувствах много,много по-добре. само дето не е полезно да се яде вечер. Така! Реших да премина на БВД-за сега Това означава-ново четене и записване на рецепти, ново създаване на дневно меню :-/
Но, няма друг начин! Ще опитам и след седмица ще пиша как ми се е отразила Благодаря ти още веднъж за помощта и ти пожелавам успех в твоите начинания!
Здравейте! Това,че не съм писала в дневника си от няколко дни,не означава,че съм спряла тренировките-напротив! Откакто започнах да пия витамините и увеличих калориите,се чувствам много по-добре и по-издръжлива. Започнах по-леко да понасям натоварването на мускулите, вече почти на всички група мускули изпълнявам пълните 3серии с по 20 повторения. И на кростренажора в края на тренировката си се чувствам много по-добре. Не се задъхвам и не ми се натоварва сърцето толкова. Дори на последната си тренировка-в неделя издържах 30мин!!! Ура! чувствах,че имам въздух и сили за още,но не исках да се изхвърлям, пък и честно казано доста се отегчавам от дълго повтарящи се движения :roll Вече 1месец тренирам по програма-месеца преди това не го смятам ;-) Иска ми се да променя нещо, но незнам точно как . В храненето както вече писах в предния си пост правя промяна-в процес на разработване е-минавам на РБД-аз вече съм от няколко дни, но не съм изчисляваба още калории и е малко безразборно. А за тренировките обмислям дали да не премина на 4тренировки седмично, за да ускоря процеса на разграждане на мазнините, че нещо като че ли виждам застой. Другия път ще напиша и мерките ми. Измерих ги преди 2 седмици, но ме е срам да ги напиша. Другия път като ги замеря наново-ще се престраша. Имам видима промяна-талията и корема ми са стопени и съм доволна как изглеждам, но има още какво да се желае. Проблема ми са бедрата и седалищните мускули. Смъкнала съм малко в бедрата и повече в седалищните мускули, въпреки,че точно него исках да запазя,само да стопя мастните депа които се виждат, но няма начин. Приятелят ми най-много съжалява,че съм стопила “бразилското дупе” :lol: Но там имам и най-много мазнини да стопявам. Като стегна мускулите на дупето-се виждат малки мастни участъци кат релефна карта съм ;-P Само незнам, ако трябва да увелича тренировъчните дни, дали да включа и други упражнения и какви, или просто да разпределя по-равномерно досегашното си натоварване и да увелича кростренажора. Моля ви дайте ми съвет и ако е възможно по-конкретен пример. Кажете ми как да направя тренировката си по-пълноценна, и дали трябва да я променям или да остана още 1месец на този режим? Целия тренировъчен режим съм описала подролно в предните си постове! Благодаря за търпението да ме изчетете!
п.п От сутринта чета програмите на другите жени...Но всичко е строго индивидуално и не мога да преценя. Целта ми е да стомя пазнините и да стегна мускулите-да придобият плътност-без да увеличавам обема им-поне за сега. Поздрави на всички и ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Така! позанемарих малко дневника си,но пък и няма нищо ново което да отчета! Бяха ми необходими няколко дни за да проуча възможвостта да променя програмата си и храненето. Порових се в много програми за стопяване и много хранителни режими,изчетох много мнения в тази насока и в крайна сметка реших да си остана поне още един месец със същия тренировъчен план. Прекалено начинаеща съм все още и не съм усвоила достатъчно сегашната си програма,така,че нищо ново. В хранителния ми режим реших да продължа за сега на БВД, тъй като НВД-то не ми се отразява добре-пада ми кръвното,захарта, имам виене на свят,отпадналост и ми пречи за кардиото. Така -започвам със тренировката, въпреки,че нямам промяна.
Вчера-вторник
12мин. кростренажорза загряване
крака-бедрено разгъване-тука все още се пъна на 5кг. и все още не мога да правя по 15 повторения-бавничко напредвам-незнам защо-просто нямам сили за повече от 8-10повторения
бедрено сгъване-досега се пънех на 10кг.с изтормозени 15повторения. сега реших да експириментирам с 5кг и направих -х30, 1х25,1х20повторения. Доколкото разбрах,за изгаряне е по-важно с по-малки тежести-повече повторения
адуктур-беше развален и не правих,абдуктур с 20кг-3х30повторения
глутеусмашина-с15кг3х25повторения за всеки крак
раменни пресина машина-5кг-2х20,1х15
корем-повдигане на краката от лег-1х20,2х15-малко напредък, коремни на римско столче-2х20,1х15-малко напредък!,коремни на машина-2х15 с 15кг-и тук малко напредък! ;-)
отново мъка с крос тренажора-издържах едва 10мин. на 1предавка. Пробвах 30сек.бързо темпо, но усетих,че натоварих сърцето, нямах въздух и намалих темпото. Ще пробвам всеки път с по 30сек. -може пък и да свикна и да започна да увеличавам времето
Храната вчера -закуска-хляб бонус с карнетин, шунка и сирене и едно яйце+кафе
втора закуска овесени ядки със трици и кис.мляко +1л.мед
обяд-пил.месо със салата зеле с моркови
следобед семки-суровис кис.мляко
преди тренировка яйчена салата с извара и майонеза
след тренировка същата салата в по-малко количество не съм смятала калории,но мисля,че храната е добре
Храната днес: Закуска като вчера без яйце,
11ч. 3житенки с 1/2 кисело мляко-2%
обяд-3оризовки +2 яйца+салата домат с краставица и обезсолено сиренесъс зехтин
следобед-слънч. семки с 1/2 кис.мляко
17.30 пилешко месо със салата зеле с моркови и зехтин
към 20ч. яйчена салата със обезсолено сирене и 1л.майонеза с 1л.кис.мляко
общо за дена-Б-97 В-89 М-63 Ккал.1500 май калориите ми дойдоха в повече, но ще трябва да обработя менюто
Вчерашната тренировка не беше май много пълноценна-така мисля. Чувствах се уморена,но беше малко разхвърляна. Залата беше препълнена и трябваше да се съобразявам със свободните уреди.Първо правих загряване на кростренажора 10мин. тия десет мин. най-ги мразя, но пък са неизбежни, защото не може да тренирам без да съм загряла. после-
адуктор-2х35 повторения на 20кг и 2х30 на 25кг. Абдуктор3х30на 20кг. Това за краката реших да продължавам да го правя на всяка тренировка,защото искам да изгоря мазнини и да стегна краката по-бързо
после-повдигане на краката от лег-3х20-Ура! тук трябваше да направя коремни преси от обратен наклон, но ги направих след гърбанаправих 2х20 и 1х15 повторения,коремни на машина-2х20на 15кг ,1х20на 10кг.
гръб-придърпване на вертикален-2х20на 20кг и 2х20 на 25кг. Ще опитам да правя по 4серии вече,за да изгарям по-бързо мазнини
придърпване на хоризонтален-3х20на 10кг,сгъване на скрипец за бицепс1х20на 10кг. 2х15на 5кг-в началото много се изсилих,но не съм готова да вдигам още на 10кг. За бицепса се пробвах да правя концентрирано с 5кг гирички, но не бях сигурна че ги изпълнявам правилно и спрях. Едно е да гледаш, друго е да го правиш.Всички бяха заети със себе си и нямаше кого да помоля да ме наблюдава и да ме коригира. Незнам дали само на скрипец е достатъчно за да започна да стягам бицепса. До лятото ми се иска да имам стегнати ръце.накрая 10мин кростренажор. Отчаяна съм-немога да издържа повече, а искам да изгарям мазнини и да стопявам дупе,талия,ханш,паласки, да стягам корем.....незнам как да стане. Просто нямам сила и въздух за повече
Храната закуска-както всяка сутрин-ф.Бонус с L-carnetin-шунка и обезсолено сирене, в 11ч. финни овесени ядки с кис.мляко и 1ч.л. мед , за обяд пил.дробчета с губи задушени с моркови и дом.сос, преди тренировка-салата от яйца с извара и 1л майонеза и 1л. мляко След тренировка към 21ч Трябваше да ям същата салата, но усещах,че имам нужда от нещо по-стабилно и си изядох-почти обяда за другия ден :lol: пил.гърди с кафяв ориз. Това с ориза беше грешка,защото знам,че въглихидратите се ядат до обяд, но бях много гладна.
Днес почивка, а храната е следната-закуската като вчера, втората -също. Обяда ще е 3 оризовки + 2яйца и шопска салата.
В 17ч яйчена салата с извара и малко майонеза и мляко. А после......Срам ме е да кажа, но днес имам повод и ще ходя на пицария. не съм яла тесто от близо три месеца. незнам една малка пица дали няма да ме върне мнтого назад. Толкова труд полагам за да успея да променя фигурата си :smirk: Но няма как! Ако някой знае пицария където предлагат диетични пици, да ми каже :lol:
За малкото въглехидрати след тренировка не се притиснвай, нищо че са вечер. След тренировка е много малка вероятността да се качат като сланинка. Що до пицата ... ако имаш възможност хапни преди да ядеш пицата (5-30 мин преди) една хубава голяма зелена или зелева салата (с много фибри) и така пицата няма да е толкова вредна, колкото ако да кажем е със стандартната една бира ;-)
УСПЕХИ!
Снощи изядох една малка пица-беше разкошна и не ми е съвестно. На всичкото отгоре и едно парче торта. За мое учудване обаче се теглих вечерта и сутринта-просто от любопитство. Чудно-изобщо не ми се е отразило! Снощи бях 55кг. а сутринта 54.5. Май на 2-3месеца мога да си позволявам една малка пица ;-P Така -днес тренировката ми ще е от 16ч и ще тренирамгърди,трицепс, крака и корем Подробно ще я опиша в понеделник. А храната ми днес,ще е основно айца и извара, довечера скумрия на скара.
казано от Петко К на 15.03.08, 16:52:
Как очакваш да ти се отрази едно-единствено ядене?!
Това разбира се не беше единственото ми ядене за деня!
Съботната ми тренировка беше супер! Много съм доволна, за първи път усетих яко натоварване. Правих всички упражнения по-интензивно и с мн.малко почивка-около30сек.Започнах с 10мин.кростренажор.
После-гърди-избутване на машина с 2кг-3х20 и 1х15. Пек-дек-с 10кг-4х20
Трицепс-на скрипец-с15кг-3х20 1х12 Следващия път ще вмъкна още едно за трицепс,защото искам да стегна по-бързо.
Крака-адуктор-с 25-кг.4х30 абдуктор-с20кг-4х30 Глутеусмашина с 20кг-2х20 и с 25кг2х20
Корем-повдигане на краката от лег-3х20 и опит за 4серия-5повторения римско столче-1х20 3х15 с малко по-голяма почивка в последната серия. Коремни на машина-с15кг-2х 15 накрая 15мин кростренажор. Пробвах се за това време 3пъти по 30сек.в много бързо темпо, но после трудно ми се възстановява дишането. За пулса незнам,защото е развалено устройството. Незнам дали тези 30сек изобщо имат някакъв ефект, но немога повече да издържа.
Реших да сменя дните на тренировките-смятам да са в Понеделник,сряда и петък-ще видим-дано да няма много хора в залата.
17.03.08
20:50
Петко, според мен имаше предвид, че от едно ядене на пица нищо няма да ти стане. Няма да ти се залепи веднага, там където не трябва, няма да се свърши светът. Напъно ОК е от време на време да си позволяваш нещо за душата. Стига само да не прекаляваш. Важното е контролираш общото положение на диетата. Все пак и социален живот си трябва. Не сме профита. :)
Така-вчерашната тренировка беше за крака,рамо и корем.Започнах както винаги с 10мин кростренажор
бедрено разгъване с5кг-2х15,1х10-все още се пъна с това
бедрено сгъванес10кг-3х20,1х10
адукторс25кг-4х30,абдукторс20кг-4х30
глутеус машинас20кг2х20,с25кг-2х25 за всеки кракк
пробвах напади -незнам дали така се казва,с гирички 2х4кг-не съм сигурна в правилното изпълнение и губя равновесие
раменни преси на машинас2х2,5кг 3х201х12
повдигане на краката от вис-3х15
коремнина обратен наклон-3х151х10
коремни на машина 3х15с 15кг
отказах се от кростренажора след 2-та минута,защото нямах сила.Измерих се в къщи, и се оказа,че съм увеличила с по един см. бедра,ханш-ужас! незнам къде бъркам.Искам да топя, а се наливам! Храната ми е изчислена по 1300Ккал. на ден-месо,яйца,кафяв ориз от време на време,пил.дробчета с гъби... чудя се дали да заложа повече на кростренажора,отколкото на силовите,за да имам сили, но как ще стегна тялото тогава? незнам дали има смисъл от всичкото това бъхтене в залата
18.03.08
09:03
Ако си се измерила след тренировка, напълно нормално е да са били увеличени обиколките. Това е “напомпването”, дължащо се на увеличения приток на кръв към мускула, в следствие на тренировката.
От бъхтенето в залата има смисъл винаги. Малко движение е по-добро от никакво движение.
Продължавам да твърдя, че не харесвам тренировката ти. 5 упражнения за крака, 3 за корем, раменни преси, които изобщо никаква работа нямат там? И аз да съм, също няма да имам сили за кростренажор след час и нещо в залата. Пък и желание също.
Здравей! вярно е ,че се измерих след тренировката.Благодаря за пояснението-не бях се замислила за напомпването.Относно тренировката-и предния път разбрах,че си права, но понеже неможах сама да прегрупирам натоварването, а инструкторката ми каза,че е още рано да променям тренировката. за това реших да остана още 1вмесец на този план. Но сега вече ще те послушам,защото не искам да си губя времето. не знам как да си направя плана. Ако оставя само крака и корем в един ден,няма да ми стане кой-знае колко по-лесно.Ако оставя за крака само бедрено сгъване и разгъване+ адуктор и абдуктор, после за корем 3упражнения без кардио-добре! но къде да включа тренировката на глутеусите-правя само1упражнение-на машина. Остават гръб-2упр.гърди-2упр рамо-1бицепс-1трицепс -за сега едно, но ще включа още две и ще ги редувам. Как да ги разпределя,като тренирам три пъти в седмицата,че да имам и време и сили за поне 20мин. крос тренажор? не мога да преценя и ще имам нужда от помощ.
току що разгледах готовите програми и се спрях на тази: http://www.bb-team.org/workout/1323/ какво ще кажете за нея? някой тренирал ли е по нея? Обещава повече ефект и спестяване на сили за кардиото-ще взема да я пробвам. само ще заменя щангата за гърди с машината-както досега. И без това не мога да се добера до щанги или дъмбели. някой може ли да ми даде съвет-дали избутване на машина е по-малко ефикасно от дъмбели и щанга, при условия и на трите уреда е полу лег? Смятам и упр. за прасец да не правя,защото това ми е проблемно място В смисъл прасеца ми е доста широк и равен с глезена. Ако някой знае как мога “визуално” да го смаля-моля кажете! Моля ви,дайте вашите мнения за тази програма!
Здравейте! От вчера започнах да тренирам по нова програма http://www.bb-team.org/workout/1323/ През последните 4 дни си дадох почвка . Незнам защо и как, но само за 4дни смъкнах още 1кг. и сега съм 53, но и съм смъкнала и мускулна маса, така,че имах чувството,че тренирам за първи път. така тренировката вчера-гърди,рамо,бицепс, корем
8мин. вело-кростренажорите бяха заети. Велото ми е много неприятен и неудобен уред, затова и неможах да загрея добре
гърди-избутване на машина3х15с 2х2,5кг
пек-дек-3х15с 10кг
рамо-раменнипреси на машина-3х15 с 2,5кг.
разтваряне с гирички -2х20
бицепс-сгъване на скрипец-1х15с 5кг 2х12с10кг
корем-коремни преси -3х25
повдигане на краката от лег-20,15,10
хиперекстензии-2х20
13мин. кростренажор
храната-сутринта ф.Бонус с пуешка шунка и кашкавал, после овесени ядки с к.мляко
за обяд пиле с 50гр. кафяв ориз и шопска салата
преди тренировка яйце с извара и майонеза +няколко маслини
Късно след тренировка-остатък от ориза и 1яйце, после не се ударжах и изядох и 2житенки
Днес-почивка. Храната-закуска-като вчера. после 1/2мляко +1КИВИ
За обяд пил.месо с 1варено яйце и шопска салата
по-късно не съм решила или 1яйце, или слънчогледово семе
за вечеря ще хапна 2кюфтета-купешки със салата
Относно упражненията за гърди при полулег...а и какъвто и да е вариант бих предпочел дъмбелите. Според мен това е най-изпитаният ефикасен вариант а и не знам как си с раменете. Има хора които изпитват болежки в рамото от машини и лостове...не знам дали си от тях. Аз лично не бях но..лоста и тежките килограми си казаха думата затова тези машини.....някак не ги обичам и не ги препоръчвам. “Вдигам две ръце” за свободните тежести.
казано от Random на 25.03.08, 21:29:
Относно упражненията за гърди при полулег...а и какъвто и да е вариант бих предпочел дъмбелите. Според мен това е най-изпитаният ефикасен вариант а и не знам как си с раменете. Има хора които изпитват болежки в рамото от машини и лостове...не знам дали си от тях. Аз лично не бях но..лоста и тежките килограми си казаха думата затова тези машини.....някак не ги обичам и не ги препоръчвам. “Вдигам две ръце” за свободните тежести.
за сего нямам проблем с раменете, може би защото вдигам леки тежести-2х2,5кг. Разбиреа се за начинаеща и съобразно год. за мен си е сериозна тежест :) Опасявам се,че от свободните тежести,ще направя маса, а аз не искам-просто искам само да стегна и оформя,без да увеличавам обема, защото имам широк гръден кош и прави рамене.незнам дали съм права и притесненията ми са основателни, но се надявам и на други мнения и ще помесля върху съвета ти.
Днес храната-закуска ф.Бонус с шунка и кашкавал, после овесени ядки с кис.мляко. За обед ще вкарам повече въглехидрати-мусака със салата. Преди тренировка-малко мусака и яйце.След тренировка 2кюфтета със салата
Тренировката-ГРЪБ-вертикален скрипец,хоризонтален скрепец,гребане с дъмбел
ЗАДНО РАМО-пек-дек за задно рамо
ТРИЦЕПС-разгъване на скрипец,едно упражнение което незнам как се казва-с гира,или дъмбелот стоеж-за бицепс
КОРЕМ-повдигане на краката от лег,наклони в страни с гира-за талия. Това последното дали помага за намаляването обема на талията? Накрая кростренажор.цел-поне 20мин.
26.03.08
09:56
Нека да си изясним нещо. :) Ти няма да качиш маса.Не защото не искаш,не защото тренираш по еди-какъв си начин,а защото тялото ти не е способно.
Сега,да,в продължение на години и на целенасочени тренировки може да се види някаква промяна в обемите,но тя си е доста незначителна ако питаш мен.Изключваме възаможноста да използваш химия.
Тренирането с тежко ще те направи по-стегната (което си е увеличаване на мускулната маса,но не и така,както ти си го представяш),ще те направи по-слаба,ще топиш повече мазнини,ще бъдеш по-силна и издръжлива.И най-важното - по-здрава. :)
ПС:Защо мислиш,че от машините е невъзможно да се качи мускулна маса?
Мнението беше редактирано от BusyMan на 26.03.08 09:57.
Повторения в диапазон 4-6 и 6-8 ще те стегнат по - бързо и ще развиеш силата си, така както тренираш не е ефективно.
казано от Alkorin на 26.03.08, 10:27:
Повторения в диапазон 4-6 и 6-8 ще те стегнат по - бързо и ще развиеш силата си, така както тренираш не е ефективно.
Извинявай,понякога съм много подробна, ама какво точно означава 4-6 и 6-8 До осем повторения? с по-големи тежести? А сериите -повече от три ли трябва да бъдат за по-бързо стягане? Ще бъда много признателна, ако ми обясниш, за да коригирам днешната си тренировка.
Джени, здравей!
Зависи какво ще тренираш днес. По принцип 4-6 повторения искат по 4-5 серии, а тези с по 8 повторения - 3 серии.
Обаче, и аз да се намеся малко, ще ти препоръчам да ги правиш с по 8 повторения засега. И увеличавай тежестите с малко, на всяка следваща серия. Така се получава пирамида. НО, ако имаш крака, глутеуси, корем днес, то тренировката не би трябвало да е такъв характер. Затова те питах, какво ще правиш?!
казано от jeny на 26.03.08, 10:48:
казано от Alkorin на 26.03.08, 10:27:
Извинявай,понякога съм много подробна, ама какво точно означава 4-6 и 6-8 До осем повторения? с по-големи тежести? А сериите -повече от три ли трябва да бъдат за по-бързо стягане? Ще бъда много признателна, ако ми обясниш, за да коригирам днешната си тренировка.
Тежестите трябва да са такива че да се вместваш в дадения протокол - примерно при 4-6 да можеш да направиш 4 повторения но не повече от 6, както каза Winnie сериите са различни в зависимост от повторенията 6 серии за 4 повторения, 5х5, 4х6, 4х7, 3х8 има и други протоколи.
Уини,Алкорн, Сърдечно ви благодаря за съветите. Ето как протече вчерашната ми тренировка(много съм доволна от натоварването-усетих го мн.добре)
След 10мин.кростренажор започнах с гърба
вертикален скрипец-повторения-10,8,8х15,20,25кг
хоризонтален-10,8,8х10,15,20кг
гребане с дъмбел-10,8,8х3,4,4кг
задно рамо-от “летеж” с гирички-това го научих от Уини ;-) -8,8,8 с 2х3кг,2х4кг, 2х4кг
Трицепс- разгъване на скрипец-10,8,8с10,15,15кг.После- пробвах с гиричка от стоеж ,ръката зад главата-незнам как се нарича за по-кратко, но не съм и сигурна дали го изпълнявам правилно,защото ръката ми се люлееше на ляво или дясно и чувствах голямо напрежение в лакътната става
След това пробвах и гребане, с единия крак на пейка-тук като,че ли по-добре почувствах натоварването. Ще трябва да проуча и да поработя върху техниката.
Корем-римско столче-3х15 повдигане на краката-15,10,8
За талия-наклон в страни с 5кг. гиричка. Незнам за намаляване обема на талията -може би трябва с по-леки тежести, повече повторения...3серии по 30повторения за всяка страна
Накрая-15мин кростренажор. Усещах голямо напрежение в колената и изобщо в краката. Ще трябва да обърна по-голямо внимание на предтренировъчното хранене. Но следтренировъчното ми е ..... Направо съм като ламята Спаска :lol:
Здравей!
казано от jeny на 27.03.08, 08:45:
много съм доволна от натоварването-усетих го мн.добре
Ето, чудесно!
Гърба си го тренирала много добре.
задно рамо-от “летеж” с гирички-това го научих от Уини ;-) -8,8,8 с 2х3кг,2х4кг, 2х4кг
Тук, нали се навеждаш напред, щото ако не, правиш страничната част на рамото.
Трицепс- разгъване на скрипец-10,8,8с10,15,15кг.После- пробвах с гиричка от стоеж ,ръката зад главата-незнам как се нарича за по-кратко, но не съм и сигурна дали го изпълнявам правилно,защото ръката ми се люлееше на ляво или дясно и чувствах голямо напрежение в лакътната става
Като разгъваш зад главата, хващай дъмбела с двете ръце. Обаче, тези 8 повторения водят до растеж. Защо се спря на такива повторения?
Корем-римско столче-3х15 повдигане на краката-15,10,8
За талия-наклон в страни с 5кг. гиричка. Незнам за намаляване обема на талията -може би трябва с по-леки тежести, повече повторения...3серии по 30повторения за всяка страна
Добре си се справила и с корема, колкото можеш - толкова. Ами за талията можеш да използваш уреда за гръбни преси, или ако има специален такъв, за наклони настрани.
Усещах голямо напрежение в колената и изобщо в краката. Ще трябва да обърна по-голямо внимание на предтренировъчното хранене. Но следтренировъчното ми е ..... Направо съм като ламята Спаска :lol:
Хахаха, нормално е да си гладна :lol: . Но явно имаш някакви ставни проблеми. Загрявай ги преди тренировка и вземи нещо “Глюкозамин” или хрущяли някакви...
Здравей,Уини! Благодаря за направения разбор! Незнам защо реших за задно рамо да тренирам по този начин. Гледам,че хората така правят -и аз така :lol: Шегувам се! НЕ ИСКАМ МАСА! Незнам по принцип дали се налага да тренирам специално задно рамо-има го в програмата ми. А иначе го правя наведена напред и вдигам ръцете с гирите в страни. Предполагам,че ще ми препоръчаш повече повторения,с по-малки тежести? За трицепса, грешката ми е ,че правис с гиричка първо за едната ръка, после за другата. ОК. Разбрах-другия път ще пробвам с дъмбел, макар,че мисля,че може и да са малко тежички за мен.
Днес почивам,но не спирам да се образовам ;-)
Храната ми днес-закуска-Бонус,шунка и кашкавал,после 1/2 к.мляко роса с 1киви,за обяд-пил.месо с моркови и дом.сос,следобед 1яйце или слънч. семе, а за вечеря, омлет от 2яйца с пуешка шунка и зехтин
Здравейте! Днес ми предстои тренировка за крака,глутеуси и корем
след 10мин.кростренажор-крака-напади с крачка,адуктури,бедрено сгъване и разгъване
глутеуси-на машина. Незнам друго упражнении за глутеуси подходящо в зала,а там имам най-голяма нужда да изгарям и стягам.
корем-римско столче(май крънчове му казваха),повдигане на краката от лег,коремни на машина и накрая хиперекстензии. Незнам след тренировка за крака ще имам сили за кростренажор.
Храната днес-закуска-вече всички които четат, знаят :-) ф.Бонус спуеш.шунка и кашкавал, кафе
втора закуска-овесени ядки с кис.мляко
обяд-1пил.копанче с 2яйце и шопска салата
преди тренировка-1пил. копанче +извара с майонеза+салата
След тренировка-2пил. копанчета(незнам с какво-дали ще ми се отрази зле ако си изпека 1ф.Бонус?)
Между другото искам да споделя-открих една нова зала. Само от няколко месеца е. Картата е значително по-скъпичка, но пък залата е супер! Страшно много машини има и това което ми направи впечатление има и кростренажори,и пътеки,и вело-колкото и да е пълна залата,все ще успееш да се вредиш. А в залата която посещавам сега-малко е катото тотото. Освен това много чиста и голяма. За сега се двоумя-дали да жртвам още финанси в името на по-спокойни тренировки,без да се налагам да прекъсвам ритъма,за да изчаквам някой уред да се освободи....