Нова секция - “Ревюта на хранителни добавки“

1 от 2
1

Дата: 21.03.2007
От: ВАРНА, България
29.01.2008, 15:06

От известно време ми се върти тази идея, та днес реших да я систематизирам и да я предложа на форумната администрация smile

Става дума за следното. В раздел ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ да се създаде нов подраздел “Ревюта на хранителни добавки“ (или както там прецените, че ще е най-добре), по подобие на американските форуми, където потребителите сами споделят впечатленията си от употребявани от тях продукти.
Мисля, че това ще е особено полезен източник на иформация, който много ще помага  на потребителите да се ориентират в необятната сфера на фитнес суплементите. Това, с което ще бъде особено ценен този раздел обаче е, че информацията вътре ще е безпристрастна, защото колкото и хубави думи да пишат производителите и вносителите на добавки, те не са безпристрастни, защото преследват комерсиални цели. Разбира се, всеки сам ще си преценява доколко да се доверява на информацията в този раздел. Разделът няма да има рекламен характер, а също така мненията и коментарите за продуктите, няма да бъдат официалната позиция на bb-team, а впечатления на потребителите.

Така или иначе, във форума вече има безброй теми, където хората споделят впечатленията си. Защо всичко това да не се събере в отделен подраздел!?

Ето как примерно си представям аз една такава  тема: “Ревю на Протеиновата пудра X

1. Първи впечатления от продукта
2. Коментар за вкусовите качества, плътността и т.н.
3. Разтворяемост (поне за мен много важен момент за протеиновите пудри)
4. Допълнителни коментари, като например  функционалността и удобството на опаковката и т.н.(това на някого може да се стори без значение , но аз примерно в момента ползвам глутамин, който се води един от най-добрите и е един от най-скъпите, но винтовата капачка не се затваря както трябва и всеки път като го пренасям до Варна треперя да не се разсипе из багажа ми).
5. Заключение относно съотношението цена/качество.

Има и други интересни неща, които правят впечатление и могат да се споделят.

По мое мнение, един такъв раздел е особено нужен. Едно, че ще се получава безпристрастна иформация от потребителите и второ, ще се чува мнението на клиента.

Cheat on your girlfriends, not on your workouts!

АЗ

Дата: 16.10.2007
От: NYC
29.01.2008, 16:08

Аз съм твърдо за! Браво за идеята

You must want it, some people don’t!

Дата: 11.07.2004
От: Стара Загора
29.01.2008, 16:22

Ще стане едно мазано .... не сме достигнали още това ниво.

vacation is over :D

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.

Дата: 21.04.2006
29.01.2008, 16:30

Аз гласувам с две ръце ЗА
Форумът има нужда от такъв под раздел в раздел хранителни добавки  , където да се представят и обсъждат нови и интересни суплементи  cool smile

Не казвайте ,че сте сериозно трениращ , докажете го !

Дата: 05.09.2007
29.01.2008, 17:07

И аз съм ‘’ЗА‘’

Дата: 28.02.2007
От: София
29.01.2008, 17:16

Не че съм против, но всеки превъзбуден от покупката си леко пристрастно ще я хвали без обективни, реални резултати. Ако всичко е на 100% обективно ОК и аз съм за и от сега мога да кажа, че за някой неща няма да спестя недоволството си smile

Дата: 30.01.2004
29.01.2008, 17:24

Чудесна идея, трудна реализация. За да има ревю, трябва да има критерии. Критерии не може да има за хранителните добавки като цяло, а най-малкото според групата / типа им.

Аз лично се запитах преди всичко кой ще направи ревюто. Без да се опитвам да принизявам познанията на когото и да било, малко хора имат наистина компетенцията да коментират из основи даден продукт - не е достатъчен само емпиричен опит.

Това са факторите, които усложняват малко създаването на раздела, но нека сме наясно, че има и положителни такива. За тях - скоро, хрумнало ни е нещо. За безпристрастност ще е много сложно да говорим, но че ще е полезно, полезно ще е.

Дата: 11.07.2004
От: Стара Загора
29.01.2008, 17:25
Стоянчо - 29.01.2008, 17:16

Не че съм против, но всеки превъзбуден от покупката си леко пристрастно ще я хвали без обективни, реални резултати. Ако всичко е на 100% обективно ОК и аз съм за и от сега мога да кажа, че за някой неща няма да спестя недоволството си smile

Именно, обекта Х ще си купи добавка за сума Y, за която е спестявал еди колко си време, остава обаче недоволен и естествено ще каже истината.Хмм малка част да, другите - едва ли.

vacation is over :D

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.

Дата: 17.04.2005
От: Пловдив
29.01.2008, 17:40

Стоянчо или пък обратния ефект...Някой начинаещ сефте стъпва в залата и си купува даден суплемент и остава недоволен,тъйкато незнае още как да яде и се почва-продукта бил боклук,нямал резултати и тн.

ЕДИТ:Сега виждам,че емзо това е имал предвид smile

[quote author=“так“]
Колкото до висенето на лост, клон или каквото и да било ще кажа, че и оная ми работа виси от години, но не се е издължила и с милиметър.

29.01.2008, 17:49

За да не става мазано , предлагам в този под раздел да се прави само ревю на даден продукт .Като се казва какво съдържа , как действа , колко струва ,как се пие и т.н БЕЗ ДРУГИ КОМЕНТАРИ , кой доволен кой не долен и др.

29.01.2008, 22:59
BIG PICHAGA - 29.01.2008, 17:49

За да не става мазано , предлагам в този под раздел да се прави само ревю на даден продукт .Като се казва БЕЗ ДРУГИ КОМЕНТАРИ , кой доволен кой не долен и др.

Не се опитвам да звуча критично, но за това ревю - всеки човек който има достатъчно познания за да влезе в форума би могъл да намери всичката тази информация (какво съдържа , как действа , колко струва ,как се пие и т.н ) в нета... За мен смисъла на този раздел е точно обратния, всеки да даде мнение за продукта Х. Нормално е даден продукт да има различно действие при различните хора.
Мненията макар и да не са обективни поне ще са искрени.  Така или иначе това се прави и сега в форума, поне ще си има място.

Дата: 28.02.2007
29.01.2008, 23:19
dimitator - 29.01.2008, 22:59

За да не става мазано , предлагам в този под раздел да се прави само ревю на даден продукт .Като се казва БЕЗ ДРУГИ КОМЕНТАРИ , кой доволен кой не долен и др.

Не се опитвам да звуча критично, но за това ревю - всеки човек който има достатъчно познания за да влезе в форума би могъл да намери всичката тази информация (какво съдържа , как действа , колко струва ,как се пие и т.н ) в нета... За мен смисъла на този раздел е точно обратния, всеки да даде мнение за продукта Х. Нормално е даден продукт да има различно действие при различните хора.
Мненията макар и да не са обективни поне ще са искрени.  Така или иначе това се прави и сега в форума, поне ще си има място.

В предпоследното ти изречение - какво означава необективно искрени? smile

29.01.2008, 23:53
Стоянчо - 29.01.2008, 23:19
dimitator - 29.01.2008, 22:59

В предпоследното ти изречение - какво означава необективно искрени? smile

... не обективни, но искрени - ако така е по лесно за разбиране
идва от по-горе споменатото мнение че не всеки има знанията и стажа да даде компетентно мнение, въпреки доброто си желание.
Извинявам се за неправилно структурираното изречение!

Дата: 12.09.2004
29.01.2008, 23:56

EMZO: “Ще стане едно мазано .... не сме достигнали още това ниво. “

Определено... ще стане само една каша и ще се спекулира. 70% от потребителите тук нямат база за сравнение и ще пишат глупости.

1. Купува си той продукта Х - не знае да тренира и не може да се храни правилно—> продукта е гола вода.
2. Купува си някой продукта У - качва 2 кила и казва че това е номер едно за мускулна маса без да знае че има продукт с който да качи 5 кила.
3. Като гледам каква е културата на половината от форума—> изказват се някои как продукт бил много добър... страшен бил... “А ти пил ли си го?“ Еми не съм го пил ама съм чел постовете на един дето го е пил и е много доволен. Трагедия... просто няма да се реализира добре идеята и няма е чак толкова полезна. Просто повечето потребители имат грешна представа за това кое е добро и кое не. Трябва този раздел да пишем определни хора като Емзо... и ще има караници...
4. Ако мненията не са обективни няма смисъл да се прави раздела... не може момче на 16 дето е пило креатин на атлетик и на биогейм щото нямал пари за оптимум да се изказва кое е добро и кое не...

Дано не съм засегнал някого с този пост... не ми е било това целта...

Продуктов Мениджър - НАУ България
One life - live it!!
Hit the books as hard as you hit the weights!!

Дата: 04.05.2006
От: Прunяm
30.01.2008, 14:26

Всъщност, всички сте прави.
Идеята е добра, но наистина..качеството на този раздел би било под въпрос.
От друга страна, всеки е на акъла си да прецени, кой доколко е обективен, доколко компетентността му е на ниво и т.н.
Като подраздел, може би би било интересно. Така или иначе, тази функционалност донякъде е развита в “Хранителни добавки“ - някой пита, а други отговрят.
Отделянето на впечатленията от употребата на ХД, може би спестило някоя и друга тема “Някой пробвал ли е ХХ глутамин“, в която ще се появят 3 мнения “ЗА“, две мнения “Против“ и няколко с “Използвай търсачката“. smile

cool hmm  shut eye  blank stare  - тия тримката са страшни, нали?
Сезонът на дините свърши, започваме прасетата!  shut eye
Дневник.

30.01.2008, 14:39

След като прочетох обстойно написаните по-горе мнения , моето заключение , че тази идея за под форум или раздел за превюта и ревюта на нови суплементи няма начин да бъде реализирана качествено поради некомпетентността на пишещите в този раздел така , че няма смисъл да продължава тази дискусия  cool smile

Моето скромно мнение е ,че тази тема има нужда от заключване  excaim

1 от 2
1