Как да готвя пилешки гърди

28.09.08
19:26

На скаричката..

Наскоро ме светнаха,че когато пилешкото се кисне 30мин във водка става по-крехко.И наистина е така и като се сложат подправки става добре.А ако някой знае как ги правят по ресторантите да пише!

02.11.08
22:14

На тефлонов тиган. Поръсваш с малко сол и черен пипер и ги мяташ директно на тигана. За нула време си готов с количества и става страшно вкусно.
За киснене в марината - трябва да има някаква киселина за да разгради частично протеина. Винена или оцетена. Най-ми харесва да наредя месцето в кутия, да го залея с вода до пълно покриване, да сложа във водата малко оцет, соев сос, подправки на вкус и малко винце за разкош. Вечерта зареждам кутията в хладилника, сутринта ми го готвят.
За пилешкото трябва малко оцет, но за свинско и особено телешко слагам повече и за по-дълго време.
Има екзотични маринати с мляко и мед, цитруси и т.н. На мен оцетената марината ми прави най-крехко месцето и нея си я ползвам.
Добър апетит!

Измаисторих една рецептичка :)
Сварявате пилешкото и го оставяте настрана.нарязвате на ситно лук,чесан,зелена чушка.Количества на вкус или според колко месо ще готвите.Накъсвате месото на малки хапки.Загрявате 10гр зехтин и слагате лука,чесана и чушката да се запържат малко.Слагате и малко соев сос.Слагате месото и бъркате хубаво.Добавяте малко вода и оставяте месото да си поеме като от време на време се разбъркава.След като изври водата е готово.Може и да се прибави сварен ориз когато се добавя водата,но тогава трябва да има малко повече вода.

30.11. Пробвах и без да варя пилето и пак става хубаво.Има малко вкус като китайското.

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 30.11.08 17:49.

30.11.08
08:13

Слагаш ги в чинийка , поръсваш с сол , черен , червен пипер , естрагон , отупваш ги добре и ги мяташ на предварително загрят грил тиган . Докато се пекат в тигана , добавяш малко лимон , за да има хубав лимонов дъх . Уверяваш се , че не са сурови и ги вадиш. Гарнитурата е по избор , но препоръчвам зелената салата :) Приличат на тези готовите от магазина , НО само приличат ... :) Бон апети.

30.11.08
13:57

казано от mitaka101 на 02.11.08, 22:14:

На тефлонов тиган. Поръсваш с малко сол и черен пипер и ги мяташ директно на тигана. За нула време си готов с количества и става страшно вкусно.
За киснене в марината - трябва да има някаква киселина за да разгради частично протеина. Винена или оцетена. Най-ми харесва да наредя месцето в кутия, да го залея с вода до пълно покриване, да сложа във водата малко оцет, соев сос, подправки на вкус и малко винце за разкош. Вечерта зареждам кутията в хладилника, сутринта ми го готвят.
За пилешкото трябва малко оцет, но за свинско и особено телешко слагам повече и за по-дълго време.
Има екзотични маринати с мляко и мед, цитруси и т.н. На мен оцетената марината ми прави най-крехко месцето и нея си я ползвам.
Добър апетит!

И аз така ги приготвям-стават страхотни на тефлоновия тиган.Без грам мазнина.
А горе чета за някакви кашкавали,топени сирена.......-и друг пьт сьм го казвал-целта на бодобилдинга не е обиколката на гьрдите ти да се изравни с тази на талията.

21.08.13
09:09

Aз като съм на НВД слагам пилешките гърди на скарата , печа ги едно хубаво , права 1 салата  и готово :D

24.09.13
21:32

Пилешкото филе се нарязва на тънки пържолки
Осолява се и се слага черен пипер и кимион.

В отделна паничка се разбиват 1-2 яйца с магданоз, сол, черен пипер и чубрица.
Добавя се една лъжица зехтин.

В тази паничка топваме пиленцето и го поставяме на тигана.
Получват се обвити в магданоз и яйце хрупкави филенца, въпреки че не са дълбоко изпържени, а само “погалени” в мазнина.

Аз половин килограм така си го правая и си го слагам по кутиите за няколко хранения.

Бон апети

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1