Тичането, тренировките и аз! 

2 от 2
2

Дата: 04.09.2007
03.03.2008, 23:23

maca_pisa, темите във форума нали са точно за коментиране? Без значение, дали другите споделят мнението ти. Аз ще качвам мм по желание, а не по погрешка. И, разбира се, не приемам всичко за 100% подходящо за мен, а ще използвам препоръките на по-опитните тук съобразно моите нужди и възможности. Успех и на теб!

А по въпроса с маратонките явно разногласие няма. Kalin1965, щом и при теб е било така, предполагам, че и на мен други маратонки ще ми решат проблема. Само да дойде 20-ти… grin

Само едно не ми стана ясно. Тичането с висока скорост, респ. висок пулс е именно кардио тренировка, нали така? А за сваляне на кг. пулсът трябва да е в зоната на изгаряне на мазнини, някъде 55-65% от максималния пулс. При положение, че искам да изгубя някой и друг кг., защо да тичам на max?

Поздрави

Ако не те разболее, спортът е здраве! smile

Дата: 16.07.2006
04.03.2008, 06:53
inis9 - 03.03.2008, 23:23

Само едно не ми стана ясно. Тичането с висока скорост, респ. висок пулс е именно кардио тренировка, нали така? А за сваляне на кг. пулсът трябва да е в зоната на изгаряне на мазнини, някъде 55-65% от максималния пулс. При положение, че искам да изгубя някой и друг кг., защо да тичам на max?

Поздрави

Защото спринтовете или високоинтензивното интервално кардио - визирам редуване на спринтове с нискоинтензивно бягане ще ускорят метаболизма ти повече за много по - дълъг период т.е. в период на почивка метаболизма ти ще е висок и така енергоразхода също ще е висок. При нискоинтензивното кардио метаболизма не се забързва толкова и времето за което се забързва е много по - малко при него опасноста да се използва мускулната маса за енергия е по - голям и още по - голям е ако се бяга на гладно. Гредай цялостната картина на нещата а не се задълбавай в подробностите, ползата от кардиото е в ускорения метаболизъм който остава висок и в състояние на покой а не че ще изгориш някакви калории по време на бягането, те са незначителни на общия фон на картината със същия успех ти можеш да си ги спестиш ядейки по 2 хапки по малко на хранене.

Дата: 04.09.2007
04.03.2008, 19:38

Ето това конкретно имах предвид:

mitaka101 - 01.03.2008, 13:23

30 минути с най-високото темпо на което си способна.

И не се споменава да е интервално.

Ако не те разболее, спортът е здраве! smile

Дата: 16.07.2006
05.03.2008, 02:06

Около 15мин интервално кардио - спринтове редуващи се с кросове е най - доброто което може да се направи като бягане.

2 от 2
2