стрии
|
25.02.2008, 21:08
здравеите:)начи както се досещате имам проблем със стриите.......на 16 съм,тренирам от около година,доста пораснах но ми се появиха тия гадориии.......а според мене не е нормално да ги имам на моита възраст......моля ако някои знае некав лек против стрии да ме светне:) to be a machine |
|
|
25.02.2008, 21:37
Нема лек [quote author=“так“] |
|
|
|
25.02.2008, 21:41
М да не отварям нова тема да питам може ли стриите да значат застой ... т.е кожата да не е еластична и да възпрепятства качественето напомпване ... и ако е така кремовете ли са решението ? П.С: Извинявам се на автора за офф-а Иван Абаджиев цитира Хипократ “Всичко е отрова,зависи от дозата” |
|
|
25.02.2008, 21:58
Стриите означават растеж или рязко намаляване на теглото, но застой - не. |
|
26.02.2008, 10:49
Стриите се получават и по-време на тренировка.Когато кожата не може да се разшири в следствие от напомването се цепи, а също и при упражнения с разтягане /флайс,пуловър,кофички и др./Добре е ако има такива проблеми преди тренировка да се използват овлажняващи кремове. |
|
|
|
26.02.2008, 13:16
Стриите са резултат от действя, не от възраст. Пази се от нови. Както се каза... стрии не се лекуват. Тези ще си ги носиш вечно! Тренирай мускулите си с помощта на мисълта. Една красива и балансирана физика е тясно свързана с психика в равновесие и мисъл, която е в състояние да създава победители. Позитивнот мислене създава герои, а негативното - победени. Сам реши от кои искаш да си! |
|
26.02.2008, 16:34
дааа скапания флайс ме е прецакал.......май ше го спирам:(ок казахте че тва не се лекува...но аз чух че има некви кремове дето поне ще ги накарат да избледнеят и ще предотвратят излизането на нови.....ако някой знае такива кремове да каже:) to be a machine |
|
|
|
26.02.2008, 18:24
Ми те си избледняват с времето и може би с слънцето, но нищо повече, ама какво ти пука, не се забелязват много |
|
|
26.02.2008, 19:10
Глупаво изказване, флайса е основно упражнение за гърдите! Почти всеки, който се занимава с фитнес има стрии. Ако се нацепиш по бицепса и бицепс ли ще спреш да правиш? Тренирай и не им обръщай внимание. |
|
27.02.2008, 14:36
Аз също съм на 16 и ми се появиха. Няма начин. Скоро си купих един крем на Дева “strechmark” се казва. Използва се 2 пъти дневно. Избледняват и не се появяват нови. За стриите съм чел, че е полезно да се мажеш с такива кремове още преди да са се появили. |
|
|
|
27.02.2008, 17:17
Стриите по същество са белези, образувани от рязка промяна в теглото или поне обема на човека. Това означава ,че в борбата със стриите трябва да се търси омекотяване на цвета им, или ако има такава възможност - промяна на цялостния телесен тен, действия, които ги правят “по - невидими“. Даже и да не ги виждате, те не изчезват, но при по - малки стрии ефектът на “загуба“ е допустим. Както каза Kal4у отгоре, единственото им лечение е превантивното. Аз не вярвам много в кремовете, по - скоро в правилното хранене и контролирания растеж, но всеки може да пробва каквото си иска. Всъщност в изданието имате статия за стриите, 10х на Иван Шишманов. Местя тая тема в дискутираните, щото си е често задаван въпрос. |
|
|
09.03.2008, 02:25
Аз също съм на 16г и наскоро забелязах че на десният бицепс са ми се появили няколко стрии по около 2см Интересното е че от 2 месеца не съм ходил на фитнес и единственото което правя са набирания. Висок съм 172 и тежа 68/9 КГ и ми е чудно как на бицепса са се появили като раката ми е 32см :D :D :D Казаха ми да се мажа с зехтин - дали това е вярно? |
|
09.03.2008, 14:11
При мен проблема е, че през последните две години качих около 40 излишни килограма в следствие на което стриите се появиха доста исезаемо.Сега съм се метнал да се възстановявам на тегло и мисля да ги сваля тези килограми което пак е натоварващо за кожата.В крайна сметка стрийте ми никога няма да изчезнат, най много да се избелят лятото от плажчетата. |
|
|
|
09.03.2008, 14:58
Иван Шишманов, по дяволите, кой си ти? Иван Шишманов е мъртъв от 1928ма година насам. |
|
12.03.2008, 20:33
без спам моля:) to be a machine |
|
|
|
05.04.2008, 11:26
Брат,спокойно не си сам |