ПРЕМИНАВАНЕ ОТ НВД КЪМ БВД

Дата: 29.01.2008
От: Варна
27.02.2008, 17:31

Имам проблем с поносимостта на НВД -недостатъчно енергия и отпадналост, виене на свят(което май е едно и също) Затова бих искала да увелича въглехидратите и да премина на БВД. Кажете ми как да го направя-ясно е,че немога да включа изведнъж всички въглехидрати които съм избягвала до сега. Освен това бих искала да продължа с изгарянето на мазнини,без да губя мускулна маса. Възможно ли е това? И трябва ли да изчислявам наново калорийния си баланс,или просто трябва да променя съотношението на грамажи те на храните в дневното си меню?  Кои храни е най безопасно да включа в менюто си най-напред? Моля ви нека компетентните в тва отношение да ми дадат съвет-за което предварително благодаря!

Дата: 26.12.2007
27.02.2008, 18:55

НЗ дали знаеш ама адаптациония период към нвд няколко месеци ... а ти очакваш да не си отпаднала като си била на нвд от 3-4 седмици !!С нвдто се сваля много по лесно и много по лесно се подържа релеф освен това при нвд се сваля наи много мазнина и се гори наи малко мусколи !!.. ама ако си решила теглото* 2.5 = протеините калориите за да сваляш - протеините = 50 процента мазнини : 50 процента въглехидрати!!

ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!!

Дата: 08.02.2005
27.02.2008, 22:39
jeny - 27.02.2008, 17:31

Имам проблем с поносимостта на НВД -недостатъчно енергия и отпадналост, виене на свят(което май е едно и също) Затова бих искала да увелича въглехидратите и да премина на БВД. Кажете ми как да го направя-ясно е,че немога да включа изведнъж всички въглехидрати които съм избягвала до сега. Освен това бих искала да продължа с изгарянето на мазнини,без да губя мускулна маса. Възможно ли е това? И трябва ли да изчислявам наново калорийния си баланс,или просто трябва да променя съотношението на грамажи те на храните в дневното си меню?  Кои храни е най безопасно да включа в менюто си най-напред? Моля ви нека компетентните в тва отношение да ми дадат съвет-за което предварително благодаря!

Разбира се, че трябва да минеш към балансиран, не трябва да търпиш подобни симптоми опасно е.

Примерно ако до сега си била на 1500ккал. И искаш да минеш на 2200 вкарваш +70 овес на закуска, 250 ккал под формата на ориз/около 70 г / на обяд и няколко картофа на вечеря и готово.

Ако ти е тежко 1-вата седмица може да намалиш допълнителните количества малко.

“Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”

“Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.”

28.02.2008, 13:03
Wrestling_pro - 27.02.2008, 18:55

НЗ дали знаеш ама адаптациония период към нвд няколко месеци ... а ти очакваш да не си отпаднала като си била на нвд от 3-4 седмици !!С нвдто се сваля много по лесно и много по лесно се подържа релеф освен това при нвд се сваля наи много мазнина и се гори наи малко мусколи !!.. ама ако си решила теглото* 2.5 = протеините калориите за да сваляш - протеините = 50 процента мазнини : 50 процента въглехидрати!!

Наистина съм решила,защото това кардио ме скапва с този режим на хранене В момента съм 55кг По твоя съвет-ако съм те разбрала правилно, дневното ми меню трябва да се състои от 137,5 протеин = 550 Ккал. Ако дневния ми прием е около 1400Ккал То от тях 850Ккал трябва да бъдат разделени между мазнините и въглехидратите т. е 106г. Въглехидрати и 47г. мазнини. Правилно ли разсъждавам? Ако греша-поправете ме! Струва ми се обаче,че мазнините са малко-дали този прием в моя случай ще ми помогне да изгарям мазнини, защото доколкото знам, приема на мазнини спомага за разграждането на мазнини в организма?

28.02.2008, 13:18

[quote author="tpd" Разбира се, че трябва да минеш към балансиран, не трябва да търпиш подобни симптоми опасно е.

Примерно ако до сега си била на 1500ккал. И искаш да минеш на 2200 вкарваш +70 овес на закуска, 250 ккал под формата на ориз/около 70 г / на обяд и няколко картофа на вечеря и готово.

Ако ти е тежко 1-вата седмица може да намалиш допълнителните количества малко.

Благодаря ти много за съвета! радвам се,че ще мога да разнообразя и менюто си и организма няма да има усещането толкова осезаемо,че съм на ограничен режим

Дата: 26.12.2007
28.02.2008, 15:21

Да би трябвало да е така ...

ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!!