Конкретен състав на добавките - защо тъй го крием?
|
|
03.04.2008, 21:54
Забелязвам неприятната тенденция в комерсиалните сайтове за добавки в бг интернет пространството никога да не се представят конкретните съставки, съдържащи се в доза. Нямам нищо против епитети от рода на “мощен“, “концентриран“, “силен“ и прочие, но когато са наистина подходящи да се прикрепят към описанието на дадена добавка. Само в българските сайтове липсват ей такива прилични таблички: https://www.peak.ag/catalog/vitaminbcomplex-p-185.html ; http://www.bodybuilding.com/store/cs/whey.html (ляво долу). Въпросните линкове са напълно произволни и не правя никакви реклами - просто в момента ми бяха под ръка и доста добре илюстрират примера ми. Та.. да земем първия линк за витамин б на пийк нутришън с предусловието, че нямам абсолютно нищо против фирмата - самият аз я ползвам и съм доволен. Така. Описанието в peak.bg
С целия ми респект, но 18 МГ. B5 дневен прием е висока концентрация? Или са ни различи понятията за висока концентрация, или аз не разбирам..според мен висока концентрация за Б5 ще рече поне 50 мг. на доза, иначе казано на въпросните 6 дози - 300 мг. (3 гр.) За да не кажете, че говоря простотии погледнете някои други Б комплекси или добавка само на б5 витамин и ще установите за какво говоря. Отново подчертавам, че нямам нищо против Peak (просто те ми бяха в целта този път). И това не се случва само с тази фирма, ами въобще. Основно апелирам към българсктие доставчици/дистритрибутори и прочие, ако не са възпрепядствани по някакъв начин да направят този кеф на българските потребители и да предоставят прецизни таблички, които се превеждат за секунда от официалните сайтове или дори могат да бъдат директно приложени на латиница.. абе, какво съм тръгнал и аз да обеснявам - вие сте професионалистите и знаете как да си вършите работата. Ще се радвам, ако това наистина стане. П.с: Извинявам се, объркал съм раздела вчера докато ми се е спяло много. How many times have I heard “to get bigger, simply increase the amount of weight you can lift during your sets,” I’ll tell you, plenty of times! Ironically most of the time it comes out of the mouth of a fat slob who will not get laid in the next century. The guy dresses like a bodybuilder but actually looks like a tubbybuilder! His training style is characterized by using way too much weight on his sets, using sloppy form. Oh, he can lift a lot of weight (if you can call it that) but he has a physique reminiscent of Homer Simpson, our favorite cartoon character |
|
|
04.04.2008, 11:12
Напълно подкрапям предложението.Случвало ми се е за даден продукт да ровя като из нета за да открия състава му което е малко изнервящо. |
|
|
08.04.2008, 13:15
Окей.. и мълчанието го приемам. : ) Ще продължаваме да гледаме по западните сайтове за съставките. How many times have I heard “to get bigger, simply increase the amount of weight you can lift during your sets,” I’ll tell you, plenty of times! Ironically most of the time it comes out of the mouth of a fat slob who will not get laid in the next century. The guy dresses like a bodybuilder but actually looks like a tubbybuilder! His training style is characterized by using way too much weight on his sets, using sloppy form. Oh, he can lift a lot of weight (if you can call it that) but he has a physique reminiscent of Homer Simpson, our favorite cartoon character |
|
|
08.04.2008, 13:32
Ние си взехме бележка, а предполагам че и другите вносители също. Започнали сме работа по нашия сайт, но става бавно. Причината е, че не всички производители имат Nutritional Facts качени на техния сайт и не винаги има под ръка pdf, или jpg, а не става и със фотоапарат. bodyart-bg.com |
|
|
08.04.2008, 13:59
Много пъти съм си задавал същия въпрос, въпреки че добавки от България не пазарувам. Cheat on your girlfriends, not on your workouts!“ |
|
10.04.2008, 23:23
Забелязвам неприятната тенденция в комерсиалните сайтове за добавки в бг интернет пространството никога да не се представят конкретните съставки, съдържащи се в доза.... С целия ми респект, но 18 МГ. B5 дневен прием е висока концентрация? Или са ни различи понятията за висока концентрация, или аз не разбирам..според мен висока концентрация за Б5 ще рече поне 50 мг. на доза... Не зная дали 50 мг е критерий за висока концентрация на въпросния Витамин В5… Според мен висока концентрация е всичко над препоръчителната дневна норма според Европейските директиви (RDA%), което в случая е 6 мг. В нашия продукт има 18 мг или 300% RDA. |
|
|
|
11.04.2008, 11:59
И аз трябва да се извиня, наскоро прегледах каталога подробно и видях, че продуктите без таблици наистина са малко. Иначе за заблуждаването - никога не съм твърдял това
Ето точно за това говоря - всеки има различни разбирания за висока концентрация, затова е необходима информация от таблиците. Иначе още тогава се сетих, че описанието е спрямо нормите, които наистина са 6 мг. Благодаря на отзовалите се фирми и се радвам, че все пак темата постигна целите си How many times have I heard “to get bigger, simply increase the amount of weight you can lift during your sets,” I’ll tell you, plenty of times! Ironically most of the time it comes out of the mouth of a fat slob who will not get laid in the next century. The guy dresses like a bodybuilder but actually looks like a tubbybuilder! His training style is characterized by using way too much weight on his sets, using sloppy form. Oh, he can lift a lot of weight (if you can call it that) but he has a physique reminiscent of Homer Simpson, our favorite cartoon character |