Ядките-съдържане и качества.

Прескочи до:

22.11.08
16:48

Някой случайно да знае съдържанието на 100 грама орехи?

казано от Красимир! на 22.11.08, 16:48:

http://www.bb-team.org/articles/2658/

Пия бяло вино най вече. Протеин също може. Ама поне кило. ;)

22.11.08
20:29

Аз много обичам орехи,сурови преди лягане са перфе-около 50 грама може.Спомагат за забавянето на белтъчините и по този начин има белтъчини за цялото денонощие.Обожавам ги...И през деня също са добър избор за ядки...

22.11.08
21:57

До колкото съм чувал и до колкото сочи логиката ядките е силно препоръчително да се консумират сурови. Като за предпочитане са бадемите даже мисля, че има и тема някъде за тях в BB-TEAM.

Бадеми: 100 грама сурови бадеми съдържат около 550 ккал, богати са на витамин Б особенно богати на витамин Е и със голямо съдържание на фибри( напоследък е модерно да се консумират фибри ). Ако предпочетете 100 грама  сурови бадеми пред 100 грама печени бадеми ще си спестите 30-35 ккал и доста сол.

Орехи: съдържат желязо, мед, кобалт, цинк и витамин В6, около 60% в орехите са мазнини, но по-голямата част от тях са ненаситени.
100 грама сурови орехи съдържат около 650ккал.

Аз бих предпочел бадемите!!!

23.11.08
07:14

казано от Георги Гайдов на 22.11.08, 18:13:

казано от Красимир! на 22.11.08, 16:48:

http://www.bb-team.org/articles/2658/

Пия бяло вино най вече. Протеин също може. Ама поне кило. ;)

Благодаря. Питам понеже една колежка ще им носи една касетка със сурови орехи и се чудя къде да ги вместя в режима.

23.11.08
07:49

Аз отдавна консумирам само и единствено сурови ядки - признавам, че съм фенка на кашуто, зарибих и всички около себе си към суровото кашу, за което в началото твърдяха, че им е безвкусно...сега не виждам кога изчезва.Също - сурови лешници, бадеми и орехи, слънчогледови и тиквени семки.

ЗААААЩО никога предии тренировка пък да не се консумират орехи и лешници!?!? :ohh:
Миналия път по стечение на обстоятелствата бях изяла сигурно над 300г орехи и после нямах спиране, супер добра тренировка си направих..
друг е въпросът с подуването: то по тази логика никакви зеленчуци преди тренировка не трябва...

И все пак, някой конкретно да каже нещо за кайсиевите?
И един съвет: никога не прекалявайте с тиквеното семе, много е тежко :shut:
И още едно предложение :) : много успешни и вкусни сосове стават със смляно ленено семе залято с топла вода, забъркано със зехтин и някави подправки примерно..Много е подходящо за салати, особено сега през постите  %-P

Мнението беше редактирано от Голямата Русалка на 24.11.08 11:39.

24.11.08
11:40

Откакто прекалих веднъж с тиквеното, вече не  го и поглеждам..:)

казано от Ива Павлина на 24.11.08, 11:40:

Откакто прекалих веднъж с тиквеното, вече не  го и поглеждам..:)

мисля,че и аз няма да си купя повече белено...

24.11.08
13:23

А пробвали ли сте бразилски орех или макадамови ядки? Много са хубави....

24.11.08
19:24

мисля, че орехи с малко мед и лимон е перфектно около 40мин. преди тренировка - НО все пак зависи от тренорвката де...кардио, тежка тренировка или “отбиване на номера”....:)

25.11.08
07:14

Да, бразилски орех, но ми е много тежък и мазен.

25.11.12
03:04

Включвам се в тази тема, защото тук има едно много вредно и глупаво мнение, че ЯДКИТЕ преди тренировка не трябвало да се консумират НИКОГА :D Aми не слушайте философи, а си ги яжте смело и преди тренировка, стига да е поне час, час и нещо преди това. С останалото в общи линии съм съгласен :P

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1