Winnie’s

Дата: 17.12.2006
От: Варна
22.04.2008, 18:33

Здравей, tpd!
Благодаря ти за похвалите! Ами дай ме за пример, не е чак толкова висока летвата, въпрос на гледна точка wink
Търся маса за пресата, за да ми държи гръбнака в правилна позиция. Трябва да развия корема си малко повече отколкото кръста. Нещо не мога да си представя, обаче, как точно ще трябва да се напъна с качени под 90 гр. ъгъл колене, и да се сгъна в тазобедрената става. Опасявам се, че проблема в пояса ще се обади. Аз гледам да щадя най-долните прешлени и затова не правя нищо, което ги товари. Нормални коремни преси ме контузват, това което си ми описал при всички случаи ще бъде пак контузващо за мен. Благодаря ти, все пак!
Поздрави и от мен

Аз
Форум за взаимопомощ и борба с хранителните разстройства
“В България хората познават две психични болести - шизофрения и лиготия.”

Дата: 08.02.2005
22.04.2008, 19:58

Сори сигурно кофти съм съм се изразил. Ето схема:
Движението се генерира от съкращението ма коремната мускулатура в зелено, който създават момент спряло тазобедрената става в синъо. Прешлените в светло синъо не мърдат, въпреки, че ти се иска, тъй като по този начин ще намалиш момента и ще стане по лесно.

В началото може да да ти е доста трудно на мускулите на корема, но започни с малки и чисти повторения. Кръста изобщо не битрябвало да се товари. Опитай съвсем малко, знам за кръста ти, но ако дори и от такова упражнение се товари, според мен може да помислиш за електро стимулация на мускулите на корема.

Кафявото е тежест в/у краката ти, да не литнеш.

Поздрави.

Прикрепени изображения
presa.bmp

- “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
- “Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.”
- Ако се питаш, защо България е на това дередже - просто се вгледай по-внимателно в себе си.
- За да съществува, човек има нужда от баланс.
- За мен

Дата: 26.08.2006
22.04.2008, 20:02

ХАХа много яка картинка raspberry

Дата: 08.02.2005
22.04.2008, 20:10
asdfg - 22.04.2008, 20:02

ХАХа много яка картинка raspberry

Драснах за точно 5 минути, чак и аз се изумиш от себе си.  LOL

- “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
- “Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.”
- Ако се питаш, защо България е на това дередже - просто се вгледай по-внимателно в себе си.
- За да съществува, човек има нужда от баланс.
- За мен

23.04.2008, 08:09
tpd - 22.04.2008, 18:16

Леле мале, хората се опитват да постигнат тези неща цял живот и накрая повечето не успяват, а ти за три месеца си ги осъзнала…

Не, малко уточнение ще направя. Тези три, вече четири месеца, аз ги броя не като справяне с проблема, защото борбата с моя проблем е започнала преди доста време - преди около четири години. Тогава се заех уж да се образовам в храненето и да умувам и изпробвам разни диети. А тренирането ми беше ад, тренировки на гладно, обезводнена, обезсолена...не ми се разправя, че ще се хванете за главите.
Тези изминалите месеци са успешни за мен, защото са най-дългия период в съзнателния ми живот, в който не съм имала емоционално хранене/гладуване...представяте ли си? Какви периоди броя? И ще броя още смело, защото нямам никакво намерение да се връщам и крачка назад.
....Но аз се убеждавам за пореден път, че единствено спортът помага в такива ситуации, само че той трябва да е адекватен. Храненето се води от това как ще тренираш, при което респективно важи и обратното. За себе си разбрах, че без въглехидрати не мога. И не е въпрос на воля, просто е въпрос на организъм явно. И така, според яденето на въглехидратите нагаждам и тренирането си.
Не съм вярвала, че някаква си храна, без абсолютно никакъв атрактивен вид и вкус, може да върне нормалните ми човешки усещания. И не бързам много да се радвам, макар, че вътрешно съм в еуфория. 
Благодаря ти за рисунката, много яко си го измайсторил. Ще го изпробвам, пък ако стане гаф, ще спра, какво толкоз smile

Аз

24.04.2008, 08:31

Здравейте!
Вчера беше някакъв вид НВД, което в моята диета изглежда ето тъй:
Закуска - 60гр. овес, 100гр. извара;
После - изолат;
Обяд - 200гр. извара с ягоди по рецепта на Питона. Белчо, страхотно е, благодаря ти! Това вече е любимият ми десерт.  wink
Днес ще го пробвам и с кисело мляко.
Следобяд - зелена салата и 150гр. теле;
Вечеря - зелена салата, 1"Тон", маслини, 3 парчета салам;
Всичко - 1650кал.

Аз

Дата: 09.11.2004
24.04.2008, 08:37
Winnie - 24.04.2008, 08:31

Обяд - 200гр. извара с ягоди по рецепта на Питона. Белчо, страхотно е, благодаря ти! Това вече е любимият ми десерт.  wink

После ще почерпиш wink

**ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР ПО СИСТЕМАТА**
**************** C.O.R.F.I.T. ****************

http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки

Персонален треньор и Диетолог и Консултант

24.04.2008, 17:18

Здравей!
Ще почерпя, разбира се!
Днес играх тае-бо с ластици. Все още имам ужасна мускулна треска от онзиденшната аеробика. Забравила съм какво е да подскачаш покрай щангите.

Яденето е следното:
Закуска - 60 гр.овес, 100гр. извара;
Обекуска - ягоди с 1 Герма 0,1%, също много добра комбинация grin
Разходка с 3 житенки по път;
Обяд - 60 гр. макарони, 200гр. броколи;
полузаспало тае-бо
После - зелена салата и 150гр. телешко;
Вечеря - салата краставици и домати, 150гр. извара, 1/2 авокадо;
Всичко - 1750кал.

Тези празници ще ми объркат схемата тотално. Утре ще трябва да чистя като обезумяла, и както изглежда няма да мога да тренирам по плана. И с всичкото ядене на Великден не знам как ще удържам положението. Да взема ли да изкарам утре и в другиден на НВД и лека рестрикция, а в неделя да се наплюскам с каквото си искам? Така или иначе няма да се спра пред вида на козунака и шоколадовите зайци, ами поне да ги обезпеча предварително с малко лишение. Не виждам друг вариант.

Аз

28.04.2008, 17:57

Здравейте!
Великдена донесе за мен нови стари проблеми. 
След завършването на топящия си цикъл имах намерение малко да посмекча темпото на трениране, да включа аеробни дейности хем за разнообразие, хем да не се натоварвам вече прекалено...но, май няма да стане. Аеробиката вече не може да ме задоволи така, както тежестите. Споменавала съм, че тренирането за мен е не само начин за разкрасяване, а и една превъзходна терапия за лудия ми мозък. Е, това което ми дава тежестта, не може да бъде заменено с никакво кардио. Имах някои амбиции относно аеробиките, но и те остават химера. Затова, драги ми читателю, Дидка грабва пак щангата и зарязва кардио-глупостите. Аеробиката не е за мен, явно прекалено съм се пристрастила към тежестите. Някой по-начетен, ако може да ми обясни, какво всъщност става в главата ми тренирайки, ще му бъда благодарна. А може би не трябва да я търся тази причина, важното е, че тренировката действа безотказно и ме успокоява. Връщам се към старата схема на трениране и няма да си правя излишни експерименти повече.
Това, дето си го бях наумила с яденето преди и по време на празника, не се получи. Толкова неща изядох, при това не само вчера, ами през всичките дни, като се започна още от петък. Не трябваше да променям тренировката си, кардиото ми докара нервни кризи, що така и аз не знам, но отприщи голямо ядене. Само ще ви кажа, че за три дни качих 2 кила. Пределно ясно ми е, че доста голяма част от тях е вода, заради всичките боклуци, които намлях, обаче не мога да се побера в кожата си, какво остава да я чакам да излезе сама. Затова днес топих малко и увеличих времето на кроса, та да се оттече тази пуста вода.

Крънчове с диск - 3х30;
Широки клекове/ римска тяга - по 50бр. в суперсерии с 13 кг., 2 серии;
Полуклекове - 40бр.с 23кг/ сгъване с един крак с 10кг. - 2х20, 2 суперсерии;
Кик-бек с 2х5кг./бицепсово сгъване с лост - по 30бр, 2 суперсерии;
Разгъване зад глава с дъмбел/ бицепсово с чуков хват - по 30бр, 2 суперсерии;
Крънчове с диск - 3х30бр;
Кардио - 40мин. Всичко - 80мин.

Храната не е за писане изобщо, затова по-добре да не я пиша. От утре ще съм сериозна, обещавам! smile

Аз

29.04.2008, 17:56

Здравейте!
Днес нямах тренировка, обаче пък имах страшно натоварен ден - ходене по Социални институции, където така и нищо не свърших. raspberry Явно всички са като мен - чакат последния момент, последните работни дни на месеца. Утре пак ще трябва да вися по опашки.
Водата ми се оттече веднага и си върнах нормалния облик, но ще държа ниски въглехидратите още няколко дни, докато се стабилизират нещата. А и съм се презаредила предварително.
Храната е НВД. Ето менюто:
1. - 100гр. извара, 1/2 авокадо
2. - 1 кисело мляко
2. - 60гр. от моите макарони, 100гр. извара
3. - 150 телешко, салата
4. - 150гр. извара, салата, 1/2 авокадо
между другото - репички
Всичко - 1500кал.

Аз

30.04.2008, 17:00

Здравейте!

Тази ми тренировъчна седмица малко се пообърка заради висене по опашки и подаване на глупости. Е, уж намалих тренировките на 3 и за днес реших да тренирам всичко почти. За петък остава пак топенето. Или пък да тренирам и утре и петък?! Ще видя с какво настроение ще се събудя утре сутринта grin
Тренировката ми днес беше следната:
Наклони с дъмбел - 2х50бр.; 2 кръга
Добро утро - 12бр.с 18кг и 3x12 с 20,5кг;
Раменни преси - 8,8,8 с 18кг;
Изтласкване от лег - 10,8,8 с 23кг;
Пул даун зад врат - 10,9,7 с 30кг;
Глутеус ритник - 3х12бр. - 15кг;
Абдуктори - 3х15 с 5кг;
“Молитва” на скрипец - 4Х25бр с 20 и 15кг;
Повдигане на таза с тежести - 4х25бр;
Кардио - 20мин. Всичко - 80мин.

Храната:
1. - 100гр. извара, 20гр. орехи;
2. - 1 кисело мляко;
3. - 60 гр. макарони, 6 белтъка;
тренировка
4. - 150 гр. теле, 150 гр. броколи, салата краставици;
5. - салата домати, краставици, 150гр. извара, маслини;
Всичко - 1610кал.

Аз

01.05.2008, 17:56

Здравей!
Ето това, което направих вчера, беше много груба грешка - тежка тренировка и никакво свястно ядене. Ама така се получава, като изпусна края и се втурна като лудите...без да се съобразя с какво искам и какво трябва. Без да съобразя яденето и тренирането влязох пак в някакви обороти откачени. Менюто, описано в горния пост е непълно, защото вечерта го допълних с още неща. Толкова бях скапана, ама буквално парцал, че за малко не награбих шоколадите след вечеря. Добре, че имаше от макароните на дечко - макарони с извара, които много обича( ето плюсове за децата - от малки свивкват на полезните храни). Та, хапнах останалото от неговата вечеря + 2 Данонинчета и ми мина гладът за висококалорична храна. Ако се бях светнала по-рано, хем знам, че така става, щях да си взема нещо въглехидратно след тренировката, обаче нали съм дисциплинирана, не го направих. Е, поне се спрях на макарони, вместо на шоколада, за което съм много доволна от себе си.
Днешната ми тренировка се изключва от план, защото имах страшно много задачи, които трябваше да свърша, заради заминаването ми утре за София. И както изглежда и утре няма как да тренирам, лашкайки се половин ден в автобус. А пък не ми дават да тръгна с колата си, що така?! Нямат ми доверие. Щях да пристигна по-бързо…
Изключвам вариант за трениране вечер, затуй и утре съм пас. Ако много ме хване нервата, обаче, в събота може да си потърся някоя зала за разпускане. Мисля, че ще бъде идеален завършек на ребъртинга с Lumina. Но, не се знае и кой ще работи в тези много почивни дни. А само с две тренировки тази седмица, охлабвам положението. Оф, не знам… ще видя, няма да правя планове отсега, каквото стане. Може и да почина малко, няма да изгубя кой знае какво, нали?

Храненето днес по-бива, като за нетренировъчен ден е супер:
1.- 100гр. извара, 1/2 авокадо, 1 домат;
2.- 1 кисело мляко;
3.- 60гр. макарони, 100гр. гърди;
4.- зелена салата, 8 белтъка;
5.- салата домати, 150гр. дробчета, 1/2 авокадо;
6.- изолат;
Всичко - 1620кал.

Аз

08.05.2008, 14:16

Здравейте!
Отбивам се, само да кажа, че съм жива. Последно време ми е много спънато smirk с тренирането, защо ли?
В понеделник, взех че си смазах десния палец с вратата на колата. Ясно, че съм руса, ма не съм пък чак толкова сякаш, че да си сложа пръста и да затръшна вратата върху него...Е, това е най-ненормалната травма, която съм си причинявала. И заради тази глупава дейност, не мога да тренирам. Нищо не мога да хвана само с четири пръста. Най-нелепото е, че е именно десния пръст. Чувствам се полуосакатяла в момента, с много подут пръст, с посинял нокът. Че и боли ужасно.

Аз

Дата: 11.07.2004
От: Стара Загора
08.05.2008, 14:51

Само кардио за тебе :Р

On a vacation smile

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.

09.05.2008, 07:12
emzo - 08.05.2008, 14:51

Само кардио за тебе :Р

Ааа, Емзо, само на кардио няма да мина. Едно, че ме изнервя страшно, второ - губя килограми предимно от мускули. На края на деня огладнявам зверски и се тъпча. Кардиото отпада като самостоятелна тренировка smile
Аз си мисля, да се оставя малко да се поомазня, докато ми мине проклетия палец (пък той още повече се надува, вместо да се оправя...). След което да опитам друг вариант на трениране и друга ротация на храната. Примерно за един тридневен сплит - каква схема ще трябва да се измисли и какво хранене ще е оптимално за нея. Ще си направя експеримент, какво пък!

Аз