Winnie’s

Дата: 17.12.2006
От: Варна
17.05.2008, 12:58
Владимир Недков - 17.05.2008, 11:05

Winnie, тези системи за хранене (Зоната, Диетата на Дюкан, Разделното хранене, Кръвните групи) са направени за не спортуващи хора. Всички калкулатори там са съобразени с пасивен до умерен начин на живот.

Владо, не е точно така... човекът е дал коефициенти, с които се определя нуждата от белтъка. И аз в случая взех най-високия коефициент, който отговаря на разхода на хора, занимаващи се с двуразови тренировки  ohh щях да падна, като се получи това 100гр. протеин. И на мен ми се струва супер нелогично, излиза, че масово хората прекаляват с тази група храни.
Белтъка го качвам много лесно с 1 доза изолат, който съдържа 24гр. - вдига се до 136гр. и готово. Не е проблем. Ами как да ям много и да горя много?! Яденето ми е трудно, многото ядене не ми понася особено и се получават гафове, които не искам да се получават. Иначе съм лакома, ама после е страшно...За мен и тези 1500кал. са чудесно балансирани и айретен ще туря и протеина, ще станат 1600. Пак не е като 1000, нали? tongue rolleye Не искам да се тъпча, а после да пия ранитидини...искам да си ям неща, които харесвам, макар и по малко. Днес си взех стафиди. Чудих се къде по точно да ги вместя, и тъй като ми се ще един гръб да направя, ги ометох преди тренировката, заедно с извара. Би трябвало да ги изгоря с тежестите.
Ами, калипер къде да търся? Питона ако има, ще ида да ме измери, че ми е наблизо...
Благодаря ти, за намесата smile

17.05.2008, 15:39

Здравей!
Ето днешния отчет за гърди и гръб:
Избутване на машина за гърди - 4х10 с 20кг.
Флайс с дъмбели 2х7,5кг.- 3х10;
Пул даун зад врат - 4х10 с 25кг.
Пул даун с прави ръце - 3х10 с 10кг.
Пуловър - 4х12 с 7,5кг.
Кардио - 30мин. Всичко - 60мин.

Храненето е почти в зоната. Само малко се различава от схемата в книгата, поради мои лични съображения покрай тренировката и разходките. И протеина е малко по-висок. Но все пак, ми се струва че е балансиран режимът.
Закуска - 100гр. извара, 60гр. овес, 10гр.сусамов тахан
По пътя - ябълка, 1/4 авокадо
Обяд - 100гр. извара, тахан, 50гр. стафиди
тренировка
След нея - изолат
После - 100гр. гърди, 50гр. макарони, 1/4 авокадо
Вечеря - свежа салата, 150гр. теле, зеФтин
Всичко - 1620кал.
ПП: Това хранене е много малко, не ми стига. Дописвам 100гр. извара за последно преди лягане, с което калориите стават 1700. Брей, тези книги с диетите, верно не стават за нищо.  cool cheese

18.05.2008, 20:40

Здравейте!
Днешният ми ден беше леко разтоварващ в първата си част откъм хранене, защото предстоеше голямо ядене на вечеря. Преди мятах шоколадите в неделя, но сега реших да си направя нещо по-полезно и вкусно, с което да задоволя сладките си мераци. Забърках в една купа следните продукти:
1 кисело мляко - 2%
250гр. извара
2с.л. ленено семе
30гр. сусамова каша
400гр. ягоди
50гр. сушени смокини
60гр. ечемичени ядки(сварени)
Калории - 1057,8кал. (77гр.б/32,7гр.м/113,7гр.в)
Получи се страхотен балансиран плодов йогурт, с който се черпих на няколко хранения до следобяд. Не успях да го изям...Много е засищащо, определено. И гликемичния му индекс изобщо не е висок.
Вечерята беше жертвено агне на пещ. Много изядох от агнето, обаче! Още пуфтя...

19.05.2008, 17:30

Здравейте!
Днес сложих големите дискове на щангата за първи път, страшно са големи -  по 10кг. И кляках. Не питайте как я метнах на раменете си, пънах се, мъчих се - не успях! Сетих се - качих я на облегалките на два стола и се наместих под нея. tongue rolleye
Ето отчета от днес:
3 суперсерии: клек - 30бр с 28кг./ бедрено сгъване - 2х20бр. с 10кг;
трицепсово разгъване на скрипец - 4х12 с 10кг;
френско права - 3х12 с 8кг.;
крънчове с пясъчни тежести на китките - 3х25бр;
наклони настрани - 2х50;
Кардио - 30мин. Всичко - 65мин.

Менюто:
Закуска - останалия от вчера йогурт, (пиша го 100кал);
Обяд - 60гр. макарони, 100гр. гърди, 50гр. стафиди, 1/4 авокадо;
тренировка
След нея - изолат
После - 60 гр. овесени ядки, 150гр. извара, авокадо;
Вечеря - салата, 150гр. теле, сусам, зехтин;
Преди лягане - 100гр. извара, сусамова паста;
Всичко - 1700кал.

Дата: 27.12.2007
От: Добрич,България
19.05.2008, 18:39
Winnie - 17.05.2008, 12:58

И на мен ми се струва супер нелогично, излиза, че масово хората прекаляват с тази група храни.

И е вярно. wink

Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
Was just a freight train coming your way

“To secure peace is to prepare for war”

Моят Дневник

26.05.2008, 11:47

Здравейте!
Не съм писала, защото бях заета с малко странични неща. Странични, но все пак неща, свързани с фитнеса и храненето ми. Последните години, покрай диетите и храните, забелязах, че правя някакви ненормални инсулинови шокове от храни с малко съдържание на глюкоза. Случвало ми се е да направя шок и от 60-те гр. овес ohh и по-интересното е, че този шок ми действа и психически. По тази причина, се заех със задачата да разбера, кое е първото действие - яйцето или кокошката, инсулина ли провокира психиката ми или психиката - инсулина? С няколко кръвни проби и глюкозно обременяване се получиха резултатите, които удивиха ендокринокриноложката ми. Оказа се, че няма първо и второ, двете реакции са взаимосвързани и зависещи една от друга. При приема на глюкозата, количеството на отделения инсулин скочи десетократно, това при глюкоза = 1,5*килограм тегло. Лекарката ми каза, че не познава по-емоционален човек от мен и че такава реакция е характерна за много бурен темперамент. Лошото в случая е, че този инсулин задейства армия от много други хормони и се сдухвам в един момент. Забраниха ми да се храня за известно време с неща, които ми влияят по този начин, за да проследя реакциите на тялото си.
И тук увисва другия проблем - тренирането. Как да тренирам, не приемайки достатъчно въглехидрати? Или по-точно достатъчно, но не влияещи на инсулина. Какви да бъдат тези храни? До тук само ръжените макарони и спагети се вписват в графата с позволените.

Дата: 11.07.2004
От: Стара Загора
26.05.2008, 13:22

Ам, че те са много вкусни.
Отваряй някоя страница с ГИ и си харесвай wink

vacation is over :D

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.

29.05.2008, 05:25

Здравейте!
Идвам само, за да ви споделя едно обещание от мен пред вас - от днес съм официален НЕпушач. Пак, за пореден път се започва мойта одисея с тютюня grin . Няма да мирясам този път, ще ги преборя тия смотани, миризливи отрови...
Няма да мога да ви пиша едно известно време сигурно, още от сега се усещам неадекватна, а и депресията няма да закъснее. Да се надявам, че този път ще устискам и на тъпи “комплименти“ по повод килограми и обиколки. Между другото, точно това беше причината да пропуша предния път - няколкото качени килограма и коментарите по техен адрес...
Дайте ми съвет как да го предотвратя този път. Предполагам това, че е лято също е благоприятно, но и някоя добавчица няма да е излишна smile

Дата: 31.01.2004
От: Бургас, Варна зависи кои/коя пита
29.05.2008, 05:49
Winnie - 29.05.2008, 05:25

Здравейте!
Идвам само, за да ви споделя едно обещание от мен пред вас - от днес съм официален НЕпушач.

Честито !!!.Ами чувал съм за най различни хабчета  билки и отвари които помагат да се откажат цигарите.Защо не опиташ да ги заместиш с нещо например ...с повече спорт smile.Нещо което да те разтоварва както са го правили въпросните отрови.Гледай да не се поддаваш на разни безпочвени тъпи комплименти.А вчера като видях какъв спеч беше времето, вече нямам съмнения, че лятото ще е благоприятно както за спортуване така и за демонстриране на постигнатото по морето smile.

Дата: 29.01.2008
29.05.2008, 08:13
Winnie - 29.05.2008, 05:25

Здравейте!
Идвам само, за да ви споделя едно обещание от мен пред вас - от днес съм официален НЕпушач. Пак, за пореден път се започва мойта одисея с тютюня grin . Няма да мирясам този път, ще ги преборя тия смотани, миризливи отрови...

Уини,честито за решението wink  Ако устискаш един месец, мога да ти честитя мястото в редиците на непушачите. Ще ти споделя моя опит. Когато отказах цигарите преди години, първо трябваше да се преборя с рефлекса да изваждам цигарата и да паля несъзнателно-по навик. Отказвайки ги винаги си носих цигари в чантата. Всички пушачи знаят,че когато човек знае ,че няма цигари в себе си-най-много му се пуши. Так,че винаги имах в себе си и знаех, че ако реша винаги мога да си извадя една-но все пак исках и да ги спра. често си вадех цигара когато много ми се пропуши и си я държах в ръката и симулирах “дръпване“ без да я паля. Може да ти звучи смешно, но много помага-повярвай ми. това е за борбата с вредния навик да държиш цигара в ръцете си. А за нуждата от никотин- намери начин да компенсираш с нещо друго. Аз лично си купувах ....близалки с дъвка  LOL Е,знам че това няма да ти хареса, но ти ще си намериш твоя начин. не съм сигурна,че спорта ще ти помогне. Мисля,че след това ще ти се пуши още повече.УСПЕХ В НАЧИНАНИЕТО!!!!

29.05.2008, 08:29

Дам, имам заместители - никотинови лепенки и дъвки. Джени, това с цигарите в чантата, при мен няма да има положителен ефект, имам ли цигари - пуша непрекъснато. Аве, какъв 1 месец, аз съм изкарвала много повече и пак пропушвам, само някой да ми каже, че съм надебеляла и започвам. Тоя път ще го набия, обещавам. И без друго ще бъда по-яка и с по-тежки ръце... wink Няма стартегии, въпроса е да си го поставиш като цел. А тренировката помага, Джени. Как ще изгоря толкова калории, имай предвид, че нон стоп ям, остава и да не тренирам... то единствено ще п...правя това, което е най-лесно. Не само ще тренирам, ами няма да спирам. Ето моята стратегия:
- всяка сутрин кардио за засилване на метаболизма, 30 мин. на гладно.
- всеки следобед силова тренировка, 5 пъти седмично по-точно.
- добавки: аминокиселини, л-карнитин, витамини, протеин, някакъв бърнър( не знам още какъв..)
- без строга диета засега, като се старая да ям въглехидратите в първата част на деня, а после - зарзавати и меса. Колкото поема - толкова. не искам да се травмирам и от калории допълнително. Аз мога да си представя колко ли ще изям, ама хайде...А, направих си една интересна ярма вчера - равни части овес, ръж и ечемик. ГИ-то е сравнително ниско, а вкуса не е толкоз отвратителен като на чиста ръж или ечемик.
- чайове и води по много. Набърках си една кана със зелен чай и Жен-шен. Е туй ще сърбам по цял ден вместо тютюнец.
Учудващо за мен, не съм толкова отнесена. Даже съм си много добре smile

29.05.2008, 11:58

Правя официално изявление към заинтересованите:
По моя молба, Димитър Михайлов върна темата ми за шортите, която беше доста актуална доскоро( до преди да помоля модератор да я изтрие). Поисках я обратно, защото ми е нужна и защото няма смисъл да седи архивирана реално. Големите тайни, няма що...Опасявам се, че информацията в нея ще ми помогне много в следващите месеци, докато се налага да се боря и с килограмите. А онази тренировъчна стратегия е просто най-добрата за целта. Линк към темата се намира в подписа ми.
Благодаря на Димитър Михайлов!

Дата: 06.02.2004
29.05.2008, 14:26

Winnie
аз не пуша доста време.Отказах ги от раз! Думичката цигари  буквално я изтрих от главата си.Игнорирах ги в съзнанието си ,престанах да ги виждам,престанах да усещам цигареният дим .Опитай така!По-смело!Лепенки,залъгалки али-бали ..излишно е.Всичко е в главата.
Това с игнора работи и за подмятания от всякакъв тип;-) Бъди малко темерут де! tongue laugh
Аз зная,че ти ще се справиш!;-)
п.п.
Тц-тц-тц я виж кооолко писаници за едни цигари,те дори  не заслужавта да им се обръща внимание wink

Дата: 06.11.2005
От: София
29.05.2008, 14:45

Браво, Дидке, действай!
Имам приятелка, която ти е фенка и сега покрай новата ти цел току виж се е отказала и тя. Давам те за пример непрекъснато, така че няма да се отказваш tongue wink grin

Аз и фитнеса- в действие http://www.bb-team.org/forums/viewthread/27858/
Аз и фитнеса- размисли и страсти http://www.bb-team.org/articles/2664/

29.05.2008, 15:32

Благодаря ви!
Тигра, няма да се дам, но ще пиша и ще се поздравявам и сама ако е нужно. Като ми се допуши много, ще влизам тук и ще си гледам аватара, представяйки си, че аз пуша тази пура. Не, тия цигари са голяма краста, определено не е лесно да се отучиш. По въпроса с темерутлука, ако беше някой олигофрен насреща ми с комплиментите, нямаше да му цепя басма. Обаче, тук става дума за баща ми, който все ме гледа къде съм качила и къде съм свалила, пък той самият не спира да плющи. Но, както казах, ще се сбия и с него, ако е нужно.  cool grin

Няма да се спра, обещавам и няма да разочаровам приятелката. Их Ели, че ме е яд, зарад онези издънки, можеше да станат много хубави неща...

Тренировката беше малко хибридна днес, но нали не бях тренирала повече от седмица. Да ви разкажа ли какъв куриоз ми се случи последните дни и защо ме нямаше? Елена знае, между другото... Тръгнах да уча за персонален инструктор по системата на Корфит. Обадих се в София, записах се и доволна  и наперена заминах. Обаче, се оказа, че курс няма да има и само съм се поразходила един път от Варна до София, втори път - в най-големия трафик от Света Троица до Бокар. Ей, призля ми... Но пък положителното в цялата разходка беше чудесното изкарване в компанията на Кинча Пеева (Lumina), на която често гостувам. Тя ми е повече от терапевт. Покарахме рикша в южния парк и по живо по здраво се прибрах безславно на другия ден. Но няма нищо, пак ще извадя някакъв кетап по-нататък. Тук по хотелите, има достатъчно полета за да се изявя като инструктор.

Та, днес тренирах колкото да се раздвижа. Пак не е малко, сякаш...
Сутринта - 30мин. крос на гладно;
Следобяд:
“Добро утро“ 12пв с 13кг./ Раменни преси 12 пв с 13кг., 4 суперсерии
Широк клек 50пв с 13 кг./ Римска тяга - 50пв с 13кг, 2 суперсерии
Клек 30пв с 28кг./ Бедрено сгъване с 1 крак 20пв с 10кг.
Глутеус ритник с каиша 2х15 с всеки с 10кг.
Крънчове с диск зад врата - 4х25пв.
Наклони настрани с дъмбел х50бр.
Кардио накрая - 30мин. Всичко - 70мин.

Храната е ужас - до обяд имах само едно свястно ядене от смески и извара, всичко останало беше сладости, не много, но слладко. Да се надявам, че с тренировката съм изгорила 1 кроасан, 100гр. сушени кайсии и 100гр. медени рингчета. Пък и да не съм, сега няма да го мисля. Диетата започва от понеделник, дотогава няма да се ограничавам. След тренировката следва зелена салата с 1 “тон“, а за вечеря - салата, извара, маслини и зехтини...предполагам red face