Ориз + яйца /бавни въглехидрати + протеин/

Дата: 08.02.2005
30.04.2008, 22:24

Рецептата е нищо и половина, но реших да я напиша, понякога и най-простите неща се оказват супер идеи. На мен това ми е една от най-полезните и вкусни рецепти. Просто е икономична, бърза и полезна.

Ще я обясня като за слаби кулинари като мен smile

Сварявам ориза с вода и го изцеждам.
Слагам тигана, загрявам. Супвам олио и слагам яйца като като за 20-30 грама протеин. Като се опекат на очи ги слагам в чиния, като оставям само 1 яйце в тигана. Непосредствено след това сипвам в тигана порцията ориз, която ще ям според нужните бавни въглехидрати. Накълцвам половин лук, слагам малко болъон/нещо като галина бланка/, разбърквам цялата бъркоч, свалям от огъня и изсипвам в чинията за ядене. Изцеждам половин един лимон в ориза и ям. Слагам и сол, ако трябва.

Незнам как ви се струва, но аз много си падам защото е бърза/останалия ориз го слагам в хладилника/, сравнително нискоикономичка и с добър вкус.

След това най обичам грейпфрут да се яде или прие…

П.п. И на приятелката ми съм я готвим и на нея и допада, сега остава да я накарам тя да ми я готви, като я помоля… smile

“Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”

“Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.”

Дата: 21.02.2005
От: Varna
30.04.2008, 23:55

Рецептата е супер,приготвял съм яицата по този начин но съм и добавял и кашкавал към ориза и яицата и става една вкусутия ммм ама не е за всеки биотип.Другата версия е да се добавят зеленчуци и готово smile

ВОЛЯ УМЕНИЕ И ТЪРПЕНИЕ

Los dioses crearon los hombres
Los hombres crearon los esteroides
Los esteroides crearon los dioses

Митко Димитров “Трябва де се яде и избира храната не по вкус а по съдържание”

Дата: 08.02.2005
01.05.2008, 15:26

Да, прав си и аз мисля, че не на всеки би допаднала. И разбирасе всякакви вариации могат да се правят както му е удобно на човек.

В момента съм във валутен борд и ям само риба с ориз и лук… ама се радвам и на това което има. smile

“Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”

“Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.”

Дата: 30.05.2007
От: София
10.05.2008, 11:43

Аз правех нещо подобно с ориза - докато се вари преди да изври всичката вода сипвам една зеленчукова подправка и става супер вкусно! Все едно ядеш ориза когато е с месо такъв вкус има.Предполагам че с маги става същото.

Ако живота беше лесен, то нямаше да започва с плач.
Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте.

Дата: 06.11.2007
От: София
12.05.2008, 00:18

Това изглежда добре, но ако ориза е кафяв(не си писал какъв ползваш) и се махне олиото мисля че стане по-подходящо.

“Тренировката без приема на ПРАВИЛНА храна е като орането на поле без в него да се сее - от това няма да израсне нищо” - Арнолд Шварценегер
Дневника ми.