|
Дата: 03.04.2008
|
Здравейте!От един месец забелязвам че ми излизат странни белези по гърба - по точно долната част над кръста , и понякога по раменете но те изчезват бързо.Изглеждат като одрано или удряно с камшик.Определено не са стрии , и забелязвам че по гърба обикновено ми излизат след тренировка за гръб но неса стрии а по скоро като белези от порязано.Несъм от хората които се лекуват по форумите (в сряда отивам на кожен) , но исках да се допитам до вас за да разбера някой имал ли е подобен проблем и възможно ли е това да са спукани капиляри ?
Благодаря Ви предварително и се извинявям за правописните грешки , но направо заспивам.
|
|
|
|
|
|
Дата: 06.01.2008
|
Аз имам подобни белези по гърба. Точно като удряно с камшик, както казваш и ти. Не са кой знае колко видими леко избледнели стоят , но се виждат. Доста отдавна ми излязоха, някаде на 17 год, сега съм на 21 и още не са се махнали. Казаха ми, че е от бързия разстеж, и заради това кожата се нацепва.
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.01.2004
От: София
|
Ако тези белези са зачервяване или леко подуване, възможно е кожата ти да е по-чувствителна при “контакт” с уредите или тежестите. Аз имам редовно следи по задната част на раменете след клякане с щанга.
|
|
|
|
|
|
|
Определено не са протъркано от лост или нещо такова.От както ги забелязах тренирам с доста плътен суитчар.
Stretford_End не разбрах само от бързия растеж на височина или от бързо покачване на мускулна маса ?
пс:утре като се върна от кожния ще кажа на мен какво са ми казали.
|
|
|
|
|
|
Дата: 07.09.2007
От: BG
|
Според мен лично, по-скоро са спукани капиляри.Тренировката е съпроводена с “напън”,така да се каже, на целия организъм,съответно и на стените на всички кръвоносни съдове, като най-малките от тях, именно капилярите, могат да реагират със “спукване”. Понякога селд тренировка (за гърди специално) на моя приятел му се получават нещо като миниатюрни капилярни спуквания по лицето - като черврни точици,които изчезват след ден-два.Като намали тежестите,май положението се подобрява.При него реакцията е такава,предполагам и при вас е нещо подобно.При всички положения,дерматологът ще се изкаже най-компетентно.Успех!
Я, сега да се изкажа
|
|
|
|
|
|
|
Оказа се че са стрии.Останах доста изненадан понеже теглото ми не се е променяло с по-повече от 200 грама в последните 2 месеца.
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.01.2004
От: Бургас, Варна зависи кои/коя пита
|
powergenerator теглото може да не се е променило, но разпределението му може доста да се промени
|
|
|
|
|
|
Дата: 10.02.2007
От: София | Ст. Загора
|
Понякога веднага след тренировка става някоя друга..
|
|
|
|
|
|
Дата: 14.09.2006
|
powergenerator - 06.05.2008, 01:07 Здравейте!От един месец забелязвам че ми излизат странни белези по гърба - по точно долната част над кръста , и понякога по раменете но те изчезват бързо.Изглеждат като одрано или удряно с камшик.Определено не са стрии , и забелязвам че по гърба обикновено ми излизат след тренировка за гръб но неса стрии а по скоро като белези от порязано.Несъм от хората които се лекуват по форумите (в сряда отивам на кожен) , но исках да се допитам до вас за да разбера някой имал ли е подобен проблем и възможно ли е това да са спукани капиляри ?
Благодаря Ви предварително и се извинявям за правописните грешки , но направо заспивам.
Един приятел има такива белези по гърба и наистина те са от разтежа. На пича обаче като чели проблема му е друг. Според мен най добре тичай на кожен той ще ти каже действително какво имаш на гърба
В НАЧАЛОТО Е ТРУДНО, НО УСПЕХА Е НЕИЗБЕЖЕН...
ТЕЖЕСТА ПРОМЕНЯ ЧОВЕКА КЪМ ДОБРО...
|
|
|
|
|
|
|
Наистина благодаря на всички за вниманието.Както написах малко по-нагоре дерматоложката ми каза че са стрии.
|
|
|
|
|
|
Дата: 08.02.2005
|
Знам, че е до голяма степен генетично, но все пак ми се струва, че от недостиг на витамини, човек може доста да си увеличи шанса за получаване на стрии…
Може да опиташ поне с бирена мая, помага за елстичността на кожата. /Това е общопризнато мнение за бирената мая, пишего и на някои опаковки/
“Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
“Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.”
|
|
|
|
|
|
|
tpd благодаря , но аз вече си пия бирена мая от 3-4 месеца.
|
|
|
|
|
|
Дата: 07.09.2007
От: BG
|
Най-полезно в случая е ударна доза витамин С - субстрат е на ензима дихидроаскорбатсинтетаза, който омрежва колагеновите влакна на кожата и я прави здрава
Я, сега да се изкажа
|
|
|