Наистина ли имаме нужда от толкова много протеин?
|
|
09.05.2008, 07:23
Разглеждах теми по форума,уж да се образовам и те ме объркаха доста.Наведоха ме на някои мисли: Аз разбрах,че : Мускулите са изградени от протеин ?! Обаче излезе,че: Мускулите са 70% вода и 30% глюкоза и аминокиселини.Не би ли следвало да се нуждаем повече от глюкоза,отколкото от протеин.Аминокиселините изграждат протеина,нали?Но тялото използва само колкото са му нужни и складира излишъка за по-късно.Следователно не е нужно да приемаме протеин през целия ден и със всяко хранене! После,нали протеинът се разгражда най-трудно от макроелементите?Това значи ли,че подлагаме метаболизма на стрес?Когато се храним с месо дълго време се чувстваме сити.Все едно месото си стои в стомаха ми.Това няма да помогне много за изграждането на мускулна маса… И в крайна сметка реших,че калориите са това,което води до повече мускулна маса.Не е задължително те да идват от протеин...Мускулите не се изграждат от протеина,а от излишъка на калории??!!Верно съм чел,че трябва да си на положителен калориен баланс,но колкото повече тренирах,толкова повече обръщах внимание на протеина и пренебрегвах въглехидратите и мазнини,както и повечето хора. Значи ли това,че може...че би трябвало да изграждаме ММ с завишен прием на калории - не на протеин ??? Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
“To secure peace is to prepare for war” |
|
|
09.05.2008, 08:10
Горе долу е това! **ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР ПО СИСТЕМАТА**
http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки |
|
|
09.05.2008, 08:18
Сърдечно благодаря! И за да не пускам нова тема: Нуждая ли се от протеин в случай,че искам да си увелича силата,а не мускулната маса и колко?Силата е резултат на нервно-мускулна адаптация. Може би освен за възстановяване на мускула… Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
|
09.05.2008, 09:13
Силата основно идва от наличния гликоген в мускулите ти! т.е. от запаса енергия! Протеинът сам по себе си носи калории, точно толкова, колкото и въглехидратите (разликите в индексите са минимални и несъществени)! Ако искаш да наблегнеш на сила:
1) Типа тренировка (повторения в интервала 6-8 повторения, около 45 секунди почивки между сериите)
Мисля че повече би те объркало! **ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР ПО СИСТЕМАТА**
http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки |
|
|
09.05.2008, 10:05
Е то това е същото като за ММ!Напротив,за сила не трябва ли да почивм повече и да държа по-ниски повторения,като работя близо до макса си ?! Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
|
09.05.2008, 10:23
Е, силата и ММ не са ли свързани? Мускула “расте” в отговор на нуждата да вдигне повече, нали така? Аз
|
|
|
09.05.2008, 10:27
Там е работата,че мускулната хипертрофия няма почти нищо общо със силата.Силата е умението на мускула да се съкращава колкото се може по-силно,а това е работа на нервната система - тренировките предизвикват адаптация на нервно-мускулната връзка,в резултат мускулите се съкращават все по-силно образувайки по-голяма сила.Дори без да ги правим по-големи мускулите ни имат невероятен потенциал.
Това е причината 60 кг клечовци,които си спазват категорията,да изхвърлят 130 кг + ...
Силата,която мускула прилага зависи от времето на натоваването,тежеста и амплитудата на движение.Може да вдигна 100 кг от лег примерно,но ако го направя за 5 сек ще съм приложил по-малко сила,отколкото ако вдигна 80 кг за 8 бързи повторения! Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
|
09.05.2008, 10:34
Не точно. Повече кила можеш да вдигаш и без да предизвикваш хипертрофия на мускулите.
|
|
|
09.05.2008, 10:36
Мускулната маса изключена ли е при такива почивки и повторения,както и обем ИЛИ се явява страничен ефект. Но въпросът беше дали бих имал нужда от същите количества протеин ако тренирам силово!!! Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
09.05.2008, 12:06
Ако тренираш само и единствено силово и не те е грижа за външен вид и гониш яки постижения, просто трябва да изяждаш каквото докопаш - не ядеш протеин,мазнини и въглехидрати, а просто гнетеш всичко. “Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
|
09.05.2008, 12:07
И тук идва моят въпрос. Като се смятат протеините трябва ли да се брои процента телесна мазнина. Примерно ако си 90 кг - 190 гр. протеин ли ти трябват или 90 кг - 15 кг(примерно телесни мазнини) = 75 кг * 2.2 гр = 160 гр. протеин? Искам да знам защото това ме обърква и сякаш не успявам да усвоя всичко и само го трупам като мазнини. No profit grows where’s no pleasure taken!!! |
|
|
09.05.2008, 12:12
Обективно погледнато,това е повече от излишно!Мен ако не ми пукаше как изглеждам нямаше да се занимавам с неща по-тежки от дистанционното на телевизора,мишката на компютъра и онази ми работа като ми се приходи по нужда...Въпросът е да не дебелея,да не се променям,да си се храня нормално и просто с тежки тренировки мога ли да вдигна килата на щангата.Аз ако тъпча всичко - ясно,ясно ми е и,че колкото повече ям-толкова по-добре. Много ядене = гарантирани разултати, НО какво става при липса на храна.Не точно липса,но един абсолютен минимум като обед и вечер само примерно.Това ще попречи ли на силата или пак ще може да се вдига.За мускулната хипертрофия е излишно да се говори… Сега се сещам,че преди родителите ни са тренирали точно така - през деня тренират,колкото тренират и се хранят само сутрин,обед и вечер,а може и по-малко.Това не им е пречело да подобряват резултатите си със собствено тегло! Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
09.05.2008, 12:13
Тук накрая ще стане форум за висша математика. Много сметки, много нещо, повечето от които ненужни. Дали усвояваш храната или не е нещо, което е много малко вероятно да можеш да усетиш. Ако трупаш мазнини, надали те идват от 30 грама протеин в повече, по-скоро огледай другите неща които ядеш. Освен това, защо точно 2,2 гр/кг, кой го казва това? Някой може да не може да усвои и толкова, за друг може да е малко. Колкото повече задълбаваш в математика и измислени цифри, толкова повече ще се объркваш, а и резултатите ще се влошават. “Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
|
09.05.2008, 12:14
Казват ти 2.2 на килограм телесно тегло по простата причина,че дори да приемаш повече,отколкото ти трябват,няма да приемаш по-малко! Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
|
09.05.2008, 12:17
Благодаря ви за бързият отговор. Просто ме интересуваше дали важи това за протеина ей така. Мисля, че и при въглехидратите и мазнините е така нали? Смисал и там се вади телесната мазнина. Искам да бъда стриктен защото след 6 седмична НВД свалих много мускул и въпреки това мазнината е все още завишена. No profit grows where’s no pleasure taken!!! |
|
09.05.2008, 12:17
При тежки тренировки силата ще се вдига. Познавам момчета, които разтоварват ТИР-ове по цял ден, закусват каквото намерят, на обяд оправят един бял хляб със сурова наденица, вечер пак каквото намерят и са по-силни от 3/4 от хората, които блъскат по залите, спазват хранителни режими и взимат какъв ли не зоб. Здравето и външния вид зависят от храната, силата по-скоро не. Е, разбира се ако системно не си дояждаш тежките тренировки ще те смажат, но все пак май не говорим за това. “Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
|
09.05.2008, 12:27
Дам и аз съм забелязъл същото - силата няма нищо общо с храната освен до момента,в който огладнеем истински. С две думи ,ако още не сте разбрали си търся оправдание да не ям много и пак да имам причина и резултати от тежките тренировки. : )))
Не,сериозно поставих темата. Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
|
09.05.2008, 19:23
6 часа без отговор?Така де,не мислех,че с тези бегли предположения темата е изчерпана… Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
09.05.2008, 20:46
Еми то това е пиниза,да запазиш мускула и да отсееш мазното.Не да сваляш общо кг и накрая на нищо да приличаш.Ето защо диетата е високо бълтъчна,висоско мазнинна.Затова хората приемат белтък от рода на 2.7-3 гр/кг.
Как да няма връзка храната със силата?!
[quote author="так"]
|
|
|
|
09.05.2008, 23:35
Аз лично ще загрея за следващата серия със 120
|
|
10.05.2008, 09:43
На НВД по начина по който го разбирате билдърите предполагам ще ти се отрази зле (освен ако макса ти не е много по-висок). На НВД по начина, по който го разбирам аз проблеми няма да имаш (в смисъл, че ако можеш да го направиш на ВВД ще можеш и на НВД, а не че ако досега не си можел изведнъж ще стане “Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
|
10.05.2008, 10:08
Ако процента подкожна мазнина ти е 20%, ги вадиш от телесната маса, измерена с кантар. Ако си 100 кг, и имаш 20 кг (% съответно) мазно, то протеинът ти е за тези 80 кг останала маса! Според целта изчисляваш индексите - за поддържане, за покачван на маса, за релеф **ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР ПО СИСТЕМАТА**
|
|
10.05.2008, 10:10
Искам само да споделя нещо лично изпитано: при високомазнинно нисковъглехидратно хранене, експлозивната сила наистина се увеличава. Не знам дали е само заради увеличения калориен прием, обаче Аз
|
|
|
10.05.2008, 10:52
Черпиш от гликогена Вини! Това е! Но и до едно време! Когато се изчерпи, рухваш! Затова НВД и други абривиатурни щуротии са ми далеч вече в мирогледа, съдя по себе си в експериментите и съдя по не малко познати и хора, които сериозно тренират и се хранят! Извода ми е: фитнеса и културизма са за мен вече 80 % хранене, 20 % тренировки! **ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР ПО СИСТЕМАТА**
|
|
10.05.2008, 11:01
За мен също! Аз
|
|
|
10.05.2008, 11:01
Ако не бях на хранителен режим (чат-пат) и не търсех мускулна маса,а само сила щях да бухам кебапчета,да пия бира и да дигам тежко и силата ми щеше да расте. Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
|
12.05.2008, 16:43
Питон, прав си! Разрових се из мемоарите си и се оказа, че по същото време съм се черпила с креатин и мед Аз
|
|
|
12.05.2008, 19:30
Оох,не съм чувал по-красиви думи. : )) Да се чувствам свободен да ям кебапчета. Но как да съм сигурен,че са от кайма ? :( Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
|
12.05.2008, 19:57
ПО един единствен начин - като си я мелиш сам! No profit grows where’s no pleasure taken!!! |
|
|
12.05.2008, 21:16
Аз едни яйца ме мързи да си сваря… Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
|
14.05.2008, 14:30
По въпроса за силата, най-великия ум в света, по силовите вдигания - Иван Абаджиев си го е казал: “Тренировка по два, дори три пъти на ден и много голямо въстановяване”, казал е също: “Докато другите трениори от други държави, караха състезателите си да тренират само по веднъж на ден със збор от вдигнати килограми около 6-7 тона, Аз карах мойте да вдигат по 2-3 пати на ден по 16-17 тона” (Цитатите не са съвсем точни, защото точното интервю не е пред мен, но е горе/доло това). П.П Ясно е, че неможем да сръвняваме хормоналните морета на състезателите с наще езерца, но съветът ми е - всеки който се занимава с какъвто и да е вид вдигане, да изчете теориите на Иван Абаджиев!
П.П 2 Пицурин или там както се казваше онзи изрод, кадето маже всичко наред по световните силови състезания, слага в диетата си поне по 5-10 сникърса от които 2-3 са през ноща..... сами си правете сметка |