Наистина ли имаме нужда от толкова много протеин? 

2 от 2
2

Дата: 17.07.2007
От: Русе
15.05.2008, 13:33
Николай Маринов - 14.05.2008, 14:30

П.П 2 Пицурин или там както се казваше онзи изрод, кадето маже всичко наред по световните силови състезания, слага в диетата си поне по 5-10 сникърса от които 2-3 са през ноща..... сами си правете сметка smile .

..... и по една кофа стероиди. Прави си изводите. Това е сайт за наторален бодибилдинг!

RONNIE is number one.

Дата: 27.12.2007
От: Добрич,България
15.05.2008, 13:46
podlecii - 15.05.2008, 13:33

П.П 2 Пицурин или там както се казваше онзи изрод, кадето маже всичко наред по световните силови състезания, слага в диетата си поне по 5-10 сникърса от които 2-3 са през ноща..... сами си правете сметка smile .

..... и по една кофа стероиди. Прави си изводите. Това е сайт за наторален бодибилдинг!

Хаха и все пак истина е,че при тренировката за сила честотата на трениране е за сметка на обема...явно при стероидите не е така…

Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
Was just a freight train coming your way

Моят Дневник

Дата: 18.09.2007
От: Мездра
16.05.2008, 16:44
podlecii - 15.05.2008, 13:33

Братле не си ти човекът който ще ми прави забележка, друг въпрос е, че 99% от всички проф. спортисти взимат по една кофа медикаменти и третото е, че не съм посъветвал никой какво да взима, просто давам пример, такаче по-добре си малчи.

Дата: 04.05.2006
От: Прunяm
19.05.2008, 22:09

Е, то тия дози, които ги препоръчват 2.2+ на килограм са препоръчителни за атлети, един вид ..оптимални.
Интересно ми е, дали има и зависимост м-ду прието количество протеин и усвояването му. Като абсолютен лаик и оптимист, склонен съм да допусна, че при по-малък прием, усвояемостта е може би по-голяма, отколкото при по-голям прием при който имаме дори и излишък от протеин. Дали?

cool hmm  shut eye  blank stare  - тия тримката са страшни, нали?

Дневник.

20.05.2008, 10:42
С7АЛК3Р - 19.05.2008, 22:09

Е, то тия дози, които ги препоръчват 2.2+ на килограм са препоръчителни за атлети, един вид ..оптимални.
Интересно ми е, дали има и зависимост м-ду прието количество протеин и усвояването му. Като абсолютен лаик и оптимист, склонен съм да допусна, че при по-малък прием, усвояемостта е може би по-голяма, отколкото при по-голям прием при който имаме дори и излишък от протеин. Дали?

Аз съм на мнение,че се прекалява с този протеин.Не,ч ее вредно,но е излишно и затова пуснах темата...има недостиг на компетентна информация обаче. smile

Има глад за белтъчини,както има и пренасищане.След два,три дена на над 200 гр протеин,примерно,абсурд да се усвоява всичкия.
Но аз не визирам тези конски дози.Аз над 150 гр протеин рядко почнах да приемам.Не съзнателно,а просто защото рядко ми се отдава възможност.

Моят Дневник

Дата: 18.09.2007
От: Мездра
21.05.2008, 00:15

Насочи вниманието си, не към това колко грама взимаш, а по-колко пъти на ден си набавяш протеин, защото протеинат неможе да се складира и трябва да се приема на всеки 2-3ч. задължително.

21.05.2008, 00:22
Николай Маринов - 21.05.2008, 00:15

Насочи вниманието си, не към това колко грама взимаш, а по-колко пъти на ден си набавяш протеин, защото протеинат неможе да се складира и трябва да се приема на всеки 2-3ч. задължително.

Странно,аз пък знам точно обратното,че протеинът се складира.

Моят Дневник

Дата: 19.11.2004
От: Варна
21.05.2008, 00:44

Няма такова нещо като складиране на протеин.

Дата: 16.07.2006
21.05.2008, 00:44

На въпроса ти дали се прекалява с целия този протеин моето мнение е - не. Ако искаш темповете на прогресия да са максимално бързи ти трябва колкото се може повече протеин и калории под формата на храна от подходящи източници. Смятам че до 3гр на килограм телесно тегло (ако не си много мазен) се усвояват от натурален атлет безпроблемно, може да не ти харесва но от опит знам че колкото повече протеин се приема дневно резултатите идват по - бързо. Това не значи че не може да се прогресира с 2гр или с 1.8гр но няма да е със същото темпо с което би ставало при повече протеин.
Силата не мисля че е правилно да се причислява единствено към неврологичната адаптация, това е един от факторите но целия процес е по - сложен и комплексен - както и да се тренира организма се натоварва на всички нива - метаболитно, неврологично, хормонално и др. Разликата между тренировка с нисък брой повторения и сравнително по - големи тежести и този с по - голям брой повторения и относително по - лека тежест е в процентното съотношение на натоварване върху тези системи, но каквото и да е съотношението и тренировката те участват всички, това е комплексен процес.
Когато целта е увеличаване на силата (и масата) това е много натоварващо за организма и обилните ресурси от калории - енергия и протеин - строителни материали са необходими за трансформацията не само на мускули но на всички тъкани и системи участващи усилено по - време на наторарванията, това включва също усилване на ставните връзки, развиване на нервните окончания, усилване на костната система и др.

21.05.2008, 01:15

Благодарско на Алкорин.Доволен съм. : ))

Моят Дневник

2 от 2
2