Подновяване на програма
|
10.05.2008, 21:45
В момента тренирам по следната програма: Понеделник
Гърди:
Трицепс:
Сряда
Гръб:
Бицепс:
Петък
Рамо:
Въпросът ми е: Къде да добавя упражнение за корем (в някой от тези дни или в друг ден, вие ще кажете)? И съответно, какви да са тези упражнения? Тренирам от около 1 месец. 187 см, 90 кг. съм в момента. Благодаря предварително! |
|
|
|
10.05.2008, 21:54
Къде ще добавиш корема няма абсолютно никакво значение, но виж, къде ще сложиш краката е важно
|
|
10.05.2008, 22:26
За упражнения за корем е писано доста, Петко К ти каза за краката, остана аз да добавя да намалиш повторенията и ще сме ти казали почти всичко. “Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
|
11.05.2008, 00:16
това 1х20 е излишно няма смисъл да загряваш всеки път преди серия най-много да се измориш |
|
26.05.2008, 14:07
Реших в събота да добавя крака и корем. Но сега изниква въпросът - а какви упражнения да правя? Някой може ли да състави програма за събота включваща крака и корем? 187 см., 92 кг., почти 2 месеца опит. |
|
|
22.06.2008, 21:39
Понеделник
Гърди:
Трицепс:
Сряда
Гръб:
Бицепс:
Петък
Рамо:
Събота
Крака:
Корем:
Това измислих като програма. Очаквам забележки, идеи, коментари и пр. |
|
|
22.06.2008, 21:55
Според мен програмата ти е добре , но ако можеш сложи още 1 упр. за гарди примерно кофи4ки и сложи тяга за гьрба |
|
|
|
22.06.2008, 23:02
Бе каква тяга от 1 месец стаж. |
|
|
22.06.2008, 23:19
Ами самото ходене на зала няма да му помогне да прави тяга...колкото по рано започне ,толкова по-добре.Естествено е като за начало да се придържа към 30-40 кг максимум. If you wanna be big,you got to be a pig. |
|
23.06.2008, 01:47
И аз съм на мнение, че за тягата му е твърде рано.
|
|
|
23.06.2008, 03:34
Ако сменя местата на бицепса и трицепса, да оставя ли същите упражнения като вид и бройка? |
|
|
|
23.06.2008, 11:09
Според мен няма нужда да тренираш ръцете както останалите групи мускули, просто те ти влизат в всяко едно упражнение и в началото няма нужда, можеш да сложиш по 1 упражнение примерно сгъване с E-Z щанга за бицепс и за трицепс разгъване на скрипец. Това е достатъчно по натам ще ги тренираш като останалите. (както е написал project-lyte) А относно тягата моето мнение е че като не си професионалист нямаш нужда да правиш тази тяга, познавам хора които имат страхотен гръб широк плътен направен от набирания, чукове, мечка. Така че е въпрос на личен избор, но ако ще правиш тяга трябва задължително да знаеш движението перфектно и да не я правиш с големи тежести, защото крие големи рискове. |
|
23.06.2008, 12:04
Ех, тая смъртоносня тяга, бе…
|
|
|
23.06.2008, 12:26
еее не се сдържах
1 месец тяга - незаменимо
|
|
|
23.06.2008, 12:43
Хайде, хайде. Заключваш краката, движиш лоста на метър от теб, кривиш гърба като за световно и после тягата виновна. Ама един не съм чула да каже “правя тяга с отвратителна техника”. На всички техниката им е “перфектна” и после дискови хернии...Всяко упражнение изпълнено неправилно носи неприятни последици. |
|
|
|
23.06.2008, 12:48
Така е phoebe е прав нещо в което не си сигурен не го прави, но хайде да не изместваме темата на колегата по горе |
|
|
23.06.2008, 12:54
Съгласен съм с Phoebe за тягата.Пука ти дали ще ти е широк и плътен гърба,тягата е единственото упражнение,което те кара да се чувстваш мъж в залата,а не бодибилдър. Перфектна техника и леки тежести?Големи рискове?Дискова херния?Ами клек,мечка,лег преса?И те ли крият големи рискове? А с тия чукове,мечка и набирания няма да изградиш стабилен кръст,нито корем. If you wanna be big,you got to be a pig. |
|
|
23.06.2008, 13:29
Ако не правиш тяга, вероятността да получиш дискова херния нараства многократно, защото кръста ти остава слабо място.
|
|
|
23.06.2008, 14:35
Е все пак има и други упражнения, които могат да компенсират липсата на тяга. |
|
|
23.06.2008, 15:42
Да, другите варианти на мъртвата тяга
|
|
|
23.06.2008, 17:56
Ами имах предвид нещо от сорта на добро утро, хиперекстензии, набиране (говоря за онова, при което се стремим корема да докосне лоста) та дори и гребането. Че имат нещо общо с тягата имат, но според мен не са й различни варианти.
едит: забравих и клека |
|
|
23.06.2008, 20:19
Ако говорим за ефективност на тягата като цяло, то нито едно от тези не може да се сравнява с нея.
|
|
|
23.06.2008, 21:30
Да, прав си че трябва да се съобразим с конкретния случай. Защото ако говорим (понеже от там тръгнахме), кръста да не е слабо място си мисля, че и др-те упражнения стават. Аз напрамер понеже ме беше страх да правя тяга, че не знаех техниката, съм правил яко хиперекстензии с тежест. Според мен е алтернатива. След известно време, в този форум четох за разновидността на набиранията, за която казах и удря на много яко. Клека и гребането също яко товарят. Ти какво имаш предвид, че не натоварват същите места като тягата ли? Иначе, че по ефективостта си не може да се замести, няма какво да кажа. Който я е правил знае за какво става въпрос. |