Програма (за вкъщи) съвети
|
11.05.2008, 21:43
Направих си една програма за вкъщи ,защото нямам възможност да ходя на фитнес.
та ето я и програмата ПЪРВИ И ПЕТИ ДЕН
ГЪРДИ
БИЦЕПС
ТРИЦЕПС
КОРЕМ
ТРЕТИ И СЕДМИ ДЕН
РАМО
ПРЕДМИШНИЦИ
Гръб и трапец
КРАКА
КОРЕМ
Е това е моля за савети какво да променя в програмата и какво да сложа разполагам с един гладиатор и 2 дъмбела по 10 кг
Много ще се радвам за ваще съвети |
|
|
|
11.05.2008, 23:47
Да ти кажа чесно по този начин най-много да се оформиш, но разтеж е възможен закратко но след това като свикнеш с тежеста няма да можеш да се натоварваш + това ,за едни мускули примерно рамото натоварването е горе долу нормално но за крака,гърди е нищожно така че трябва да ходиш на фитнес.Ако все пак решиш да продължаваш така прави лицеви опори и опори с различна позиция на ръцете-може да натоварваш и трицепсите с лицеви опори с по тесен хват |
|
|
12.05.2008, 12:23
Ами ,понеже и аз тренирам в къщи мога да ти дам само няколко практически съвета..купи си 2 дъмбела-много тежки и с възможност за слагане и махане на тежести ,защото трябва да сменяш тежеста като ти стане лесно.И за гърдите адски много ми помагат лицеви опори с широк хват ,ако ти е лесно,взимаш 2 стола, раздалечаваш ги, качваш си краката на леглото ръцете на столовете и си слагаш диск от дъмбел на гърба.
Моят Дневник
|
|
|
12.05.2008, 14:46
НЕ,не гледай броя на постовете,доста глупава логика-който с поече постове, него слушай.Има доста хора с мноооого глупави постове(няма да цитирам ),най-добре слушай модераторите и един двама по опитни,вярно 4е и те имат много постове но за тях гарантирам че ще ти дадът свесен съвет.Айде успех! |
|
|
12.05.2008, 19:43
Както отбеляза valerious,ако видиш мен,например,как се храня лошо ще ти стане. Супер упражнение е лицевата упора на една ръка.Ако можеш да направиш 30 лицеви вероятно ще успееш и на една ръка.Важното е да пазиш баланс с корема.Ако ти е трудно изкарай единия крак по-навън.Абстрахирай се от голямото натоварване,което ще усетиш в рамената и трицепса и натисни,колкото можеш по-силно. За мен нормалните лицеви упори са безполезни.Ако можеш да направиш над 20 ти трябва нещо по-предизвикателно.Може да правиш лицеви упори с пляскане. Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
|
12.05.2008, 22:53
Така за по горния пост мойте дъмбели можеш да си слагаш колктоо искаш тежести :d стига да ги имаш аз имам 2х10 кг е естествено че на някой опражнения като гребане с дъмбел слагам всички тежести на едната гира
само да се оформя ? като гледах в сайта на bb-team и като четох съм избирал упражнения само за маса но както и да е
Е за яденето съм избройл някой от работите естествено хапвам си и месце и мюсли и т.н Малко е ?? Имаш в предвид малко като тежест или опражнения ,защото тренировката ми е около 2 часа 2 часа и 30 минути .Като сметнем че почивам нормално 2 минути макс между упражненията и 3 минути между сериите За лицевите опори не съм много съгласен въпреки че не разбирам все още (но нали за това сте вие да помагате ::) ) но съмчел че са повече за издражливост мен не ми трябвеа издръжливост и правих 1 година лицеви опори но ефекта беше ....айде да не казвам почти никакъв..амааа .Еми може да ги добавя докато си купя тежести или си направя но иначе твърде много ще ми дойде Така за по горният пост вярно че за карака е нущожно.за клякането с дъмбели не съм много съгласен защото аз съм малко кг. и още не съм ЗАКОРАВЯЛ в краката и ми е супер трудно дори и с тази тежест.Естествено като вляза в ритъм ще овелича.
Ако можете да ми дадете и някое опражнение за крака с собствено тегло или нещо защото нямам как да ги трнирам или поне не се сещам опражнение :::(
Е вие сте по опитни и се надявам не да ми се присмеете на мнението въпреки че е доста глупаво но не съм се родил научен ::(
|
|
|
|
13.05.2008, 11:56
E, ти си изпраскал по над 15 упражнения в х3 серии на тренировка, можеш и 3-4 часа да си тренираш.
За крака - можеш да клякаш на един крак, но трябва да усвоиш техниката.
|
|
|
13.05.2008, 14:53
и кво като си избирал за маса като ще праиш с такива килограми ? Тва че тренираш 2 часа и нещо не е +.Вместо да харчиш пар иза тежести оди на фитнес ,друг вариант няма.А що се отнася до лицевите-дали ще праиш с десетки или ще праиш лицеви пак си е за издръжливост,даже лицевите поече натоварват.Пробваите да застанете в позиция за лицеви и да си сложите ръцете на кантар-на мен ми показва 55 килограма,неказвам че се равнява на толкова на лежанка ,но все пак поради факта че използваме тялото си-без щанги и лостове,може би прави движението по лесно,така че ако ще праиш лицеви прави 5 серии по 8-10 с тежест,много ясно че ако праиш по 30-40 няма да качваш.И както каза Дедменуолкинг опитаи на 1 ръка. |
|
13.05.2008, 15:07
Така като прочетох постовете не намерих някакъв отговор ако можете дам и кажете кое опражнение не е на мястото си ,какво да сложа какво да махна
Нямам пари за фитнес както казах по горе ,фитнеса ми е далече + това и ще загубя целият ден .
|
|
|
|
13.05.2008, 15:11
Според мен вместо да тренираш по 1 мускулна група по два пъти в седмицата доста по-добре ще бъде да си направиш един 3 или 4 дневен сплит , защото със комбинацията която си направил от мускулните групи единственото нещо което ще постигнеш е да се претовариш.Ако не вярваш опитай да изкараш 2 седмици по тази програма.
|
|
13.05.2008, 15:34
Ще си купя още уреди ,но по малко по малко ::)
Хрумна ми идея общо ги сметнах 8-9 мускулни групи аз ги тренирах 2 дни така 2 дни така ,и ми се сабираха по 4-5 групи на тренировка ще е по добре ли око ги направя 3 дни по 3 мускулни групи ? |
|
|
|
13.05.2008, 15:57
Има доста варианти.
|
|
13.05.2008, 16:33
За сега имам 1 гладиатор който го ползвам за доста работи и 2 гири по 10 кг
Лежанка няма да си купя а ще си заваря , лоста ще си го купя ,а тежести от олово мога да си отлея и да си иг направя на струга |
|