Нвд и панирано

Дата: 26.12.2007
16.05.2008, 15:56

През нвд мое ли да се консумира панирано месо например

ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!!

Дата: 16.05.2006
От: Пловдив
16.05.2008, 17:57

Направо МcDonald’s? По някой път нещата не се свеждат само до ккал и въглехидрати…

Дата: 28.10.2007
16.05.2008, 18:05
Flask - 16.05.2008, 17:57

Направо МcDonald’s? По някой път нещата не се свеждат само до ккал и въглехидрати…

Напълно съгласен! Панираните и супер мазни храни трябва да се избягват максимално!

Но за Макдоналдс ще спорим! Със сигурност не е най-диетичната храна на пазара, но ако тренираш за маса или за поддържане тяхните бургери ако разгледаш съдържанието съвсем не са чак толкова неподходящи. Нещо повече - през последтните 4 дена съм свалил 1 кило, на строга диета съм, а съм ял два пъти в Макдоналдс! И то не съм пристъпил диетата си - като си сметна съставкитена бъргерите, ми идваха тъкмо на място, кантара и огледалото са съгласиха с мен.

Моята фитнес галерия - http://www.bb-team.org/gallery/114484/

Дата: 16.05.2006
От: Пловдив
16.05.2008, 18:31

Както вече казах, някой път не става дума само за ккал и въглехидрати. От генетична гледа точка е почти невъзможно да свалиш 1кг мазнина за 4 дена, но това е друга тема.

Дата: 31.01.2004
От: Бургас, Варна зависи кои/коя пита
16.05.2008, 19:15

Георги Николаев препоръчвам ти да гледаш филма “Супер сайз ми” там подобробно се описват хранителните качества на въпросното заведение за бързо хранене.А по темата мазнините би следвало да са в определено количество и ненаситени есенциални.

Дата: 17.07.2006
16.05.2008, 20:41

Ми то основния проблем на панирането е именно това - панира се с олио, най-често. Доколкото знам, с масло не може. А за яка термична обработка трябват животински мазнини, ненаситените просто съкс. Подлагането на растителна мазнина на високотермична обработка е едно от най-лошите неща, които може да си причини човек.  А макдоналдс в “период за маса” (леле колко тъпо звучи това, не е истина) може и да става (зависи пак каква “маса” се цели, но ако не си особено претенциозен..), но в “период за здраве” определено няма място.

“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline

Дата: 27.03.2008
От: STARA ZAGORA
16.05.2008, 21:13

паниран кашкавал за НВД ставали на обяд??

Дата: 11.07.2004
От: Стара Загора
16.05.2008, 21:19

Че къв е проблема ако е пържено със зехтин ? Само че става мазнинна бомба от която едва ли имаме нужда.

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.

Дата: 17.07.2006
16.05.2008, 21:24

Пържено със зехтин бива, значително по-добре от пържено с олио, но пък и по-зле от пържено с масло. И то не заради прословутата ми любов към наситените мазнини, а просто защото маслото е по-стабилно при висока температура. Но и със зехтин бива, няма да споря.

“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline

Дата: 26.12.2007
16.05.2008, 22:42

Еми на мене самите калории не са ми проблем ..само калориите ли са проблема или се прецаква горенето на мазнините

ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!!

Дата: 31.01.2004
От: София
16.05.2008, 23:30

Може да се панира. Панирай със фини овесени ядки/овесено брашно + трици, яйца и кокосово масло. smile Успех в намирането на продуктите!

Дата: 28.10.2007
17.05.2008, 00:36
Георги Николаев - 16.05.2008, 18:05
Flask - 16.05.2008, 17:57

Напълно съгласен! Панираните и супер мазни храни трябва да се избягват максимално!

Но за Макдоналдс ще спорим! Със сигурност не е най-диетичната храна на пазара, но ако тренираш за маса или за поддържане тяхните бургери ако разгледаш съдържанието съвсем не са чак толкова неподходящи. Нещо повече - през последтните 4 дена съм свалил 1 кило, на строга диета съм, а съм ял два пъти в Макдоналдс! И то не съм пристъпил диетата си - като си сметна съставкитена бъргерите, ми идваха тъкмо на място, кантара и огледалото са съгласиха с мен.

Тези 4 дни проста така се получи - 2 пъти тежко кардио и една тежка тренировка с тежести, средно 2000 калории, 300 гр протеин 40 грама въглехидрати, 60 мазнини. От 82 на 81 кг. Може и половитата да са били мускули, но за повече не вярвам. А за абсолютното тегло - толкова е, и не е въпрос на дехидратация. Свалял съм и повече и по-рязко, без обезводняване, сигурен съм.

Моята фитнес галерия - http://www.bb-team.org/gallery/114484/

Дата: 15.05.2008
От: софия
17.05.2008, 01:59

здравейте аз съм нов във форума но работя като готвач и искам да ви кажа че може да се панира и със краве масло
както и със палмова мазнина също и със зехтин ,палмовата мас е супер евтина издържа на температури по високи от 220 градуса на които олиото издъхва повечето заведения я използват за пържене във фритюрник но, не знам дали е вредна за нашите диети някой ако може да изрови нещо да каже ,кравето масло се слага в тенджерка на 150
градуса или на по слаба температура и започва да ври докато не му изври сурватката в него и остане само мазнината или от
мътно стане бистро тогава издържа на температури на които и олиото издържа маргаринът не понася много високи
температури но той, тук някой може да ми се смее но се прави от остатъчни нефтени продукти свързани с растителни масла учил съм го в техникума по хранителна технология wink а кашкавал може да се направи по следния начин
нарязвате го на правоъгълни плочки с дебелина 2 сантиметра или каквато форма може слагате две капки мазнина каквато пожелаете във един тефал иначе залепя/ кашкавала се поръсва със брашно каквото пожелаете като преди това се намокря с вода
и го слагате във загрятия вече тиган след две три минути обръщате като кашкавала трябва да е хванал червена коричка отгоре
и така още толкова време и ето ти за нула време печен кашкавал вкуса му е почти същия като пането в момента е актуален по кръчмите по същия начин се прави печено сирене само че то може да се поръси със орехи и после малко мед ,както и синьо сирене
но се слага сладко от боровинки е такива работи правим по кръчмите сега надявам се да съм ви помогнал ;P

Дата: 22.03.2006
17.05.2008, 08:10

Че аз на обяд доста често си ям панирано и съм на НВД и си свалям, но задължително поне 5 минути оставям храната в салфетка мазнината да се попие и да се махне smile Естествено всичко прекалено е вредно smile А откактко преди време гледах “Super Size Me” повече в Макдоналдс няма да стъпя !