колко в важен коланът?
|
|
01.06.2008, 01:15
Става въпрос за колан, който предпазва от изсипване… До каква степен е важен, и бих ли могъл да се наотварвам и без него? Ако искаш нещо винаги намираш начин,
|
|
|
01.06.2008, 01:17
Интересен въпрос.Има теория,според която поддържащите мускули отслабват при ползването на колан...иначе незнам какви са рисковете. Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
|
|
01.06.2008, 09:38
Много хора не ползват и нищо им няма както и с фитилите ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!! |
|
|
01.06.2008, 10:28
На тежки серии е препоръчителен. What do sick Bodybuilder’s do on the loo? Drop Sets. |
|
|
01.06.2008, 11:21
Колан, който предпазва от изсипване или колан, който предпазва от дискова херния? Щото всички колеги отговарят за коална за дискова херния - фитнес коланът. Ако е той, може и без него. Но той НЕ ПРЕДПАЗВА от изсипване. Даже може да влоши работата.
|
|
|
01.06.2008, 13:43
ами за съвсем обикновен фитнес колан става въпрос, но до колкото знам той предпазва именно от изспиване, като ти държи корема стегнат и ти “прибира” червата...в старата ми зала инструктора казваше да го слагам, и да не го махам през цялата тренировка за гръб..сега няма колани в залата която посещавам, а като правя МТ(80кг) и чукове(70кг) усещам нещо в областа под корема..не вдигам мн тежко (именно поради тази причина) и ме е страх да се натоваря..има ли някой които да прави по тежки серии без колан??
@Wrestling_pro : фитилите не предпазвт от нищо, те помагат на предмишницата когато вече нямаш сила в нея да задърчжиш тежеста...нормално е ако някой не изполва фитили, да му няма нищо Ако искаш нещо винаги намираш начин,
|
|
|
01.06.2008, 14:05
Знам но имах предвид че и без 2те мое да аз правя без колан винаги например 125 тяга без колан(тва не е много но ти говоря че за мене е доста тежко) ако внимаваш и не дигаш много рязко килата няма проблем ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!! |
|
|
01.06.2008, 14:06
Искам някой да ми каже,че е задължително да си слагам колан,когато вдигам тежко...иначе излиза,че си го нося напразно… Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
|
|
|
01.06.2008, 14:08
Изобщо не е задължително. Правя тяга и клек с доста тежко(поне за мен де...) - 100 - 110 - 120 кг. серии от по 6-10 повторения и не слагам колан. Никакви проблеми нямам. Practice makes perfect.
|
|
|
01.06.2008, 17:23
Не, няма нищо общо, даже е вреден.
Това за колана е басня на незапознати с въпроса и бъркащи дисковата(по - точното й име е дископатия) и ингвиналната(изсипване на червата) херния.
Съществува колан именно против херния. Прилича на нарязани ластично - гумени гащи, аз съм носел такъв… Избегнах операция от херния на косъм и за да е сигурно че няма да имам последствия от недовършената, но започната операция ме снабдиха с такъв колан.
Ще ти кажа нещо, което ще те успокои.
Ще кажа и нещо против коланите.
|
|
|
01.06.2008, 18:21
Какви са другите фактори за хернията ще споделиш ли?? ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!! |
|
|
01.06.2008, 21:52
много добро мнение,надявам се компентентно.благодаря ти за инфото Ако искаш нещо винаги намираш начин,
|
|
|
02.06.2008, 10:33
Не са доказани, но се счита, че в долната част на корема се образуват микротравми, които се запълват със съединителна тъкан. И именно там пробива хернията.
И според мен още повече ще продължи да се развива, защото пак казвам: ако теорията за напъна е вярна, би следвало хернията да е професионално заболяване на щангисти, силачи и други.
|
|
|
02.06.2008, 15:35
На първо място по важност е правилното изпълнение и адекватната тежест. Ако тези два фактора не са на лице, даже и с два колана пак можеш да се контузиш. Cheat on your girlfriends, not on your workouts!” |
|
03.06.2008, 13:59
Здравейте Намирам тази статия за добра - обяснява защо коланите не са нужни при тренировка - дано да е полезна: |
|
|
|
03.06.2008, 22:40
по-добре с него… |
|
|
06.06.2008, 16:04
Общо взето по темата май се казаха нещата. Колан и аз не използвам. D3BEP, а ако има предположения за наследствена предпоставеност напъните дали биха имали значение? това за счупените ребра- бррр :& Докато човек не се предаде той е по-силен от съдбата си
|