Месо в Германия

ВН

02.06.08
18:41

Без да разводнявам темата, но защо не се ориентират към месо от акула/скат/хек? Като цяло те са значително по-чисти, ако са от средиземноморието. Аз ги ям с голям мерак.
Как е отношението на цените риба : пиле и риба : телешко в Германия? Тук е 1,5-2 : 1.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 02.06.08 18:42.

02.06.08
18:55

Ради, Бон е хубав град, има какво да се види. Кьолн също...особено нощния живот по Zülpicher Str (за мен тукашният вариант на простолвутия Party Street на Златни Пясъци) :) Ама айде да не оспамвам повече. Прав си за хлебчетата и сосовете по дюнерите. Но в случай на нужда един Dönerteller (само месо и салата) е доста приемлив вариант.

Владо, рибата като цена варира много.
Най-евтини са замразените филета от сьомга (бяло сухо месо). На същата цена са пилешките бутчета. Приемаме ги за 1
Малко по-скъпи са 2-3 други вида риба, между които е пъстървата. Те са на цената на пилешките гърди и пуйката. 1,5
В горната ценова класа са телешкото, агнешкото, щрауса, пушената сьомга, пъстърва и скумрия. Около 3-4
Свинското се движи между 1-1,5

ВН

02.06.08
19:04

Акулата (замразената) не е ли евтина. Тук е 7,50 лв./ кг. :)

03.06.08
10:23

Tralfamadorian може би си права за пилешките дюнери.Тук обче всичи са с телешко ,за което знам че представлява смеска от копита ,уши,сухожилия и все такива неща.Общо взето нещо като нашите кренвирши.Поне немците сигурно ги следят доста от близо и няма начин да се натрови човек.Щом си бачкала в дюнерджийница,имаш ли представа как приготвят пилетата на грил.Ръгат ли олио?
Аз от скоро съм в чисто нов МкФит и съм страшно доволен..Огромен избор,за 17 евро на месец просто няма конкуренция.Преди ходих в фитнеса на Унито ,който също не беше лош.
Ради- BWL 6ти семестр.

П.П утре летя до Бон за 5 дни ;-P

Мнението беше редактирано от AlexK на 03.06.08 10:24.

03.06.08
14:11

Alex, не знам за пилетата на грил, специално в дюнерджийниците. Съмнява ме да ръгат олио, за какво им е. Иначе от целия ми опит в гасрономията (а той хич не е малък :) ) мога само да кажа, Никога, ама Никога не яжте китайско!!! При нас фитнесът на унито е по-скъп от McFit :) А освен това има много смотано работно време. Колега се оказваш ти-моя милост е на завършване VWL. :) И на мен ми се лети до Берлин, не е честно. :)

Владо, честно казано не съм виждала акула тук. Като цяло няма толкова голям избор на различни видове риба в неспециализираните магазини. Освен горе изброените видове има и още една, която не знам как се казва на Бг. На немски е rotbarsch, на енгл. rose fish. Също бяло постно месо на цената на пилешкото.

казано от Tralfamadorian на 03.06.08, 14:11:

Освен горе изброените видове има и още една, която не знам как се казва на Бг. На немски е rotbarsch, на енгл. rose fish.

Рискувам да се изложа, но мисля, че на нашенски е костур.

03.06.08
18:22

казано от Георги Гайдов на 01.06.08, 21:03:

Вие чак за Германия тема отворихте...

Хммм... не разбирам къде е проблемът...за мен темата е доста интересна. Радвам се, че и другите се включиха. Май имахме нужда да споделим кой, къде, какво пазарува.
Иначе и аз ще се насочвам към рибката. Намерих си и един специализиран за морски деликатеси и риба склад – магазин с доста сносни цени. Очертава се да го посещавам често.

А да се отчета и аз...Още един представител на НРВ, или по–точно Дуисбург.
Тренирам във фитнес тип МакФит като цена, но поне за мен с едно огромно предимство, че е точно на Центъра, а не в някой от турските квартали. Казва се Health and Fitness Center, но май го има само при нас.

Мнението беше редактирано от honey_bee на 03.06.08 18:24.

казано от honey_bee на 03.06.08, 18:22:

казано от Георги Гайдов на 01.06.08, 21:03:

Вие чак за Германия тема отворихте...

Хммм... не разбирам къде е проблемът...за мен темата е доста интересна.

Мисля, че той по-скоро го каза с учудване, не като някакъв вид забележка. Темата е наистина интересна и ще ми е любопитно да прочета подобни за още “българи в чужбина”. :)

Нямаше и грам забележка в изказването ми. Бях изненадан доста просто. Keep walking

05.06.08
18:52

Представям Бремен.
Месо пазарувам от real- най-често. Винаги има нещо на промоция. Зимата карах на свински врат за 2-2,50 или Schweinebraten за 3-3,50. Второто ми е любимо понеже е много чисто месо и няма никакъв кокал. От там купувам и дроб, а често има и шкембе, ако има кулинари (аз лично не го обичам). Иначе EDEKA.
Риба - филетата от сьомга. Ядки - бадемите от Пени. Плодове и зеленчуци - от турците (а понякога и сиренце и кашкавалче).
Ям си и кварк и котидж редовно (второто много го обичам).
Яйца - най-евтините. Така и така ги хранят с едно и също. Разликата между Käfughaltung (забранява се от 2009), Bodenhaltung и Freilandhaltung е само в свободното пространство, което има кокошката. Между 1 и 4-5 кв. метра.
Взимам си редовно и ленено семе от Penny за по 89 цента половин килограм био.

Тренирам в къщи в мазето. С времето си купих всичко необходимо. Два прави лоста, крив лост, лежанка, стойка за клек и над 230 кила дискове фи 30. Отделно си взех и евтини пудовки от ибей на аукцион.
Лятното кардио за мен е когато замествам градския транспорт с велосипеда.

Мнението беше редактирано от CarnalK на 05.06.08 18:54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1