кола маска , обрив ??? 

Дата: 04.04.2007
От: Русе
04.06.2008, 15:55

преди седмица си направих кола маска на гърдите(за първи път) и ми се появиха супер гадни пъпки точно на мястото,които и сега още се виждат.въпросът ми е има ли някакъв начин тези пъпки да не се появяват след процедурата, защото изглежда гадно чесно казано smile мерси предварително

Дата: 23.01.2006
04.06.2008, 17:16

да не си се къпал след колата маска?То си е нормално да има пъпчици от колата маска.На мен ми казаха, че било хубаво да се мажеш с мазен крем, така се възстановявала кожата по-добре.Къде ходи на кола маска и съответно колко пари ти взеха ?

It is far easier to ignore than to understand

04.06.2008, 17:41

не съм ходил на козметик в къщи ми я направи една приятелка :D след това не съм мокрил мястото за период около час. проблема е там че пъпчиците не бяха толкова малки ами си бяха доста големи и червени. а доло горе колко време не трябва да се мокри мястото(щото не е мн яко да стоиш лепкав) и освен с крем с какво друго може да се намали обрива ?

Дата: 21.04.2006
04.06.2008, 17:45
seth - 04.06.2008, 17:41

не съм ходил на козметик в къщи ми я направи една приятелка :D след това не съм мокрил мястото за период около час. проблема е там че пъпчиците не бяха толкова малки ами си бяха доста големи и червени. а доло горе колко време не трябва да се мокри мястото(щото не е мн яко да стоиш лепкав) и освен с крем с какво друго може да се намали обрива ?

Трябваше да се намажеш с крем веднага след колата маска

Не казвайте ,че сте сериозно трениращ , докажете го !

Дата: 23.01.2006
04.06.2008, 22:21
seth - 04.06.2008, 17:41

аз си правих сам и не се получи кой знае какво, но свърши работа.За след колата с олио се намазах LOL .Сериозно, и се махна бързо и нямаше проблеми.Пробвай с крем “Здраве” или “Рошко” мисля, че се казваше пудрата за бебета.
Я дай малко информация за колата - студена ли беше ? Махнаха ли се всички косми хубаво?

It is far easier to ignore than to understand

04.06.2008, 23:07

ами доло горе.почти всичко се махна(то не беше мн де ама ) можеше и по-добре ама аз мн се дърпах щото болеше :D а като каза олио имаше предвид бебшко олио или такова за готвене smile и как си махна лепкавото след това понеже нали не е добре да се мокри ???

Дата: 21.11.2007
05.06.2008, 00:46

До колкото знам от тази процедура кожата много лесно може да се възпалява след това....(тъй като се отварят порите и в тях влиза кво ли не...)
лично на мен да ти кажа като си правя ми седи зачервено 1-2 дена и след това ми избиват малко пъпчици но и те се махат за същото време…
То си е до човека… колко е нежен и такива работи.... но си мисля че има кремове които биха ти помогнали малко wink
Успех другия път.

Дата: 14.07.2005
От: БУРГАС
09.06.2008, 21:20

Ае приятел и на мен ми излязаха такива гадни пъпки, вече четвърти ден стоят. И което е най-интересното доло в областа на корема нито една не ми излезе, а горе на гърдите е пълно, много гадни червени,като обрив.
Иначе и на мене ми я правиха за първи път в домашни условия (кола маската беше на стреп лентички) и повече никога, от другия път само на козметик.

Дата: 07.09.2007
От: BG
09.06.2008, 21:58

И на козметик не е сигурно, че всичко ще мине както трябва - даже нещо може да стане замърсяване и не се знае преди това какви пациенти са минали и какво от тях са използвали или допрели до теб. Пъпчиците излизат от издърпването на косъма като реакция на космения фоликул и околната кожа, могат да се насложат и бактерии от нормалната кожна флора. Още повече, когато започне да расте нов косъм, много често фоликулът вече е изместен при първото издърпване и той започва да расте “накриво”, което оформя нова пъпчица, цесто го и “обръща” навътре. Затова не е лошо кожата да се ексфолира редовно, за да не “пречи” горния слой мъртви клетки на косъма да пробие и той да се обръща отново навътре. Нещата, които казахте за след епилация, са верни.Запъпчиците, дето се появявали по гърдите, а по корема-неМ просто там се трие дрехата, защото е изпъкнало, и дразни (поздравления - имаш плосък корем, aerox4e:)

Я, сега да се изкажа
smile

Дата: 27.12.2007
От: Добрич,България
09.06.2008, 23:10
Ива Павлина - 09.06.2008, 21:58

(поздравления - имаш плосък корем, aerox4e:)

Ти какво?Да е пред гърдите и ли искаш? smile Това за дрехата не го знаех,мерси.

Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
Was just a freight train coming your way

Моят Дневник

10.06.2008, 09:11

Хаххахааа.....ми има и такива случаи:) Дрехите по принцип е добре да са от памук или лен през лятото. Може да пуснем и отделна тема по този въпрос.

Я, сега да се изкажа
smile

Дата: 07.06.2007
От: София
11.06.2008, 11:24

Хубаво е колата маска да е качествена, за чувствителни кожи за да не предизвиква раздразнения, и след процедурата трябва козметичката да намаже кожния участък (третираният) с подходящ лосион - който успокоява, затваря порите и предотвратява възпаления. В къщи - бебешко олио и крем здраве. И полека с дезодорантите и парфюмите.

Чувствата се пораждат, когато гледаме на света по неподходящ начин.
Въпрос: Кога най-добре се спори с жена? Отговор: когато тя не е в стаята!
Незаетият ум е работилницата на дявола.

Дневникът на (по-малко преливащия) Kozunak - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28263/P105/
http://www.bb-team.org/articles/2811/

Дата: 16.05.2006
От: Пловдив
11.06.2008, 14:57

Като ходите на козметик, питайте ги с каква маска работят, ако ви кажат с топла, бягайте.. Разбира се, не го правят всички, но топлата кола маска подлежи на “прецеждане” и се ползва пъти,пъти,пъти....... Сами се сещате за какво става дума. Има си специални олиа за след кола, които имат за цел точно това, да не се възпалява кожата. Успех smile

11.06.2008, 15:29

Има топли коли маски, които отдавна вече не се варят в гадни чугунени тенджери - както беше едно време. Може би някои от вас си спомнят преди промените каква лепкава гореща месалоподобна гадост, миришеща на огранени смоли и някакви псевдо козметички-лелки се опитваха да я духат за да я охладят и после я нанасят по горките кожи и често изгаряха клиентиките. Сега обаче не е така. Има топли коли маски, които се поставят в патрон с ролка. Патронът се загрява в специална машина и по ролката се нанася на кожата. В този вариант не се използва многократно, нито се прецеждат. Въпросът е в състава на колата - както вече написах най-добрият вариант е за чувстивелна деликатна кожа. Ако някой иска да му препоръчам салон, в който работят точно с такава - пишете на лични. Иначе от некадърни и съмнителни козметични салони и манипулаторки всички сме си патили - и жени, и мъже.

Дневникът на (по-малко преливащия) Kozunak - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28263/P105/

Дата: 16.05.2006
От: Пловдив
11.06.2008, 16:37

В патроните с кола, маската не се води топла, само да кажа аз. Наименованието “топла” и “студена” не се определя от това дали се затопля, защото и в двата случая се затопля. “Студената” се изравнява с температурата на тялото и няма как да те изгори, след това се издърпва с лентичките. При “топлата” маската се загрява и ако козметичката не знае точно какво прави е много лесно да те изгори. След нанасянето, се отделя самата кола маска и космите са останали по нея. Тук идва моментът с повторното загряване и прецеждането. За жалост имам непряк контакт с доста козметички и са ми ясни работите им. Разбира се, не трябва всички да се поставят под общ знаменател. Стойте далеч и от китайски коли.

11.06.2008, 17:04

Да така е. От всичко китайско май трябва да се стои настрана!  Че моите патки колежки решили да отслабват с онзи забранен продукт, който онзи ден съобщиха по телевизята че изтеглят от Аптечната мрежа. И вчера настана рев и паника в работата - кака дали по 60 лв., пили 2 седмици и сега олеле, не само че няма да се събудим слаби и красиви след няколко часа, ами май сме злоупотребили със здравето. Да не говорим как се разтрепервали не можели да спят. А на мен ми се смяха цяла зима, че бъхтам като луда във фитнеса и плюскам през два часа месо, яйца , ядки и извара на работа , донесени от вкъщи.  Ама като стана топло и се посъблякохме - ми проличаха смъкнатите 8 кг. и закъцаха каква промяна и колко ми е бил плосък корема и как ги нямали паласките - но всъщност това е малко офф топик.

11.06.2008, 21:34

Естествено, че ще се похвалиш, сладкишче! И аз пък ще се похваля с по-плоско коремче - всички да се хвалим!:)

Я, сега да се изкажа
smile

11.06.2008, 22:50

Ох, в случая не го казвам Иве от хвалба, а от яд как можаха тия момичета такава тъпотия да направят! Беше по повод на китайските неща- които явно са плъзнали и в коли маските.

11.06.2008, 22:55

Оооооооо, тук няма спор, ама аз не ги жаля тия, които искат да отслабват, отново пъхайки нещо в устата си:) Може да съм сурова и безсърдечна, но го мисля!!!:)

Я, сега да се изкажа
smile