Изчистване

Прескочи до:

08.06.08
14:07

Според мен това е остаряло схващане за кардиото че трябва да е  30 мин

PR

08.06.08
14:49

остаряло не значи погрешно ;)

ИВ

08.06.08
14:54

казано от Wrestling_pro на 08.06.08, 14:07:

След тренировка 30 е достатъчно. Сутрин след сън гледам да спазвам интервала 60-90 минути въпреки че никога не съм стигал до 90 минути, поради недостиг на време.

08.06.08
16:07

казано от Иван Станков на 08.06.08, 14:54:

казано от Wrestling_pro на 08.06.08, 14:07:

След тренировка 30 е достатъчно. Сутрин след сън гледам да спазвам интервала 60-90 минути въпреки че никога не съм стигал до 90 минути, поради недостиг на време.

Между 60 и 90 минути можеш да тичаш ако се готвиш за маратон (тогава ще ти трябва дори повече всъщност). Ако нямаш такива амбиции реално си губиш времето. Чудно ми е - подтичваш 60 минути или въртиш педали? Ако е второто - ще споделиш ли с каква средна скорост го правиш това изпълнение? Силно ме съмнява да е с каквато трябва ;) Дори да правиш монотонно кардио, пак трябва малко от малко поне да си даваш зор, не става да гледаш сутрешния блок и да си пиеш кафето повъртявайки някакви педали.
С кардиото е същото както при тренировките с тежести - някои хора си мислят, че като отидат в залата и седят (почти буквално “седят”) час и половина - два правят повече от някои, които за 30 минути тренират яко. Напредва се с ИНТЕНЗИВНОСТ, а не с ОБЕМ на тренировката.
edit: Ако греша и единственото, което те спира да направиш 90 минутно навиване на педали със средна скорост 35-40 км/ч (доколкото си спомням от единственото си качване на вело това е що-годе прилична скорост) на умерена трудност е времето приеми възхищението ми, както и извиненията за горенаписаното.

Мнението беше редактирано от G33K на 08.06.08 16:12.

08.06.08
17:14

Добре, не мога да разбера за какво натоварване, обороти и тн говори, като най-важното е пулса, при всеки се покачва различно. Аз като въртя с около 31-32км/ч ми е достатъчно, за да държа над 130 и под 150 пулса, което си ми е и таргета така или иначе..
Аз винаги гледам нещо.

Мнението беше редактирано от Flask на 08.06.08 17:16.

08.06.08
19:03

казано от Flask на 08.06.08, 17:14:

Добре, не мога да разбера за какво натоварване, обороти и тн говори, като най-важното е пулса, при всеки се покачва различно. Аз като въртя с около 31-32км/ч ми е достатъчно, за да държа над 130 и под 150 пулса, което си ми е и таргета така или иначе..
Аз винаги гледам нещо.

Пулса не е най-важното. Ти въртиш, поддържаш този пулс, гориш каквото гориш, слизаш от колелото, евентуално гориш още 20-25 минути и това е. Край. Каквото изгорил - изгорил, за повече трябва още въртене. Докато по-интензивната тренировка (тежки щанги, интервално кардио и т.н.) ще гори много след като пулса ти е отново в нормалните граници, дори след като вече си забравил за сутрешното тичане. И в крайна сметка ще си бил с висок пулс много по-малко време (физически е невъзможно интервалното и монотонното кардио да са с еднаква продължителност), а ще си постигнал повече като разход. Отделно вече е и колко по-малко мускул ще е “зян”, защото спринта примерно има много от характеристиките на работа с щанги, тоест не е като да “гори мускули”. Пак казвам - не отричам 30 минути въртене на педали като начин, просто съм против изказвания, категорично казващи че това е единствения начин. Та то дори не е най-ефективно, камо ли единствено.

ИВ

08.06.08
20:24

G33K, благодаря ти за разясненията. Моята кардио тренировка протича сравнително интензивно. Пулсът ми понякога е надвишавал 160, а ако карам така, че да не надвишава 150 например не мога да усетя натоварването. Спирам за буквално 4-5 секунди, за да си наместя четирибуквието на неудобната седалка. Карам бързо на степен 7 (от 10). За съжаление моят Кетлер не засича с колко km/h карам.

08.06.08
22:15

G33K, говорим за 35-40 минути кардио, не за HIIT. Да не говорим, че тази теория за горенето в продължение на целия ден след HIIT още никой не я е доказал. Другото тъпо е, че доста трудно уредите, които измерват пулса отчитат необходимата за теб разлика в пулса за интервал от 30 секунди. Казано по-просто, показва ти, че ти е 160 пулса, ти гониш 180 и се напъваш за още, а то всъщност пулсът ти е 183, в резултат на което ти причернява и ти се доповръща да кажем, защото със свръх натоварването си го качил още. Сега кажи и че при HIIT не е важен пулът :)

BU

08.06.08
22:31

Пулс?Минути?Интензивност?А къде остана простата концепция за движение?Когато нещата се усложнят прекалено нещо определено не е наред.Това е моята философия. :)

Ето тук,в този форум давам думата си,че през живота си няма да меря пулс,докато тренирам с цел да го правя “правилно”!

08.06.08
22:33

Ми жив и здрав, то не случайно се казва кардио тренировка, а не бягане или скачане. Модерните хора са измислили машини дето го мерат докато въртиш педалите :)

09.06.08
14:09

казано от Flask на 08.06.08, 22:33:

Ми жив и здрав, то не случайно се казва кардио тренировка, а не бягане или скачане. Модерните хора са измислили машини дето го мерат докато въртиш педалите :)

Точно с велото е  кардио  уреда за наи- начинаещи и с наи - ниско натоварване  тук говорим за оптимални резултати все едно да ми говориш че с  5 килограмова гира ще праиш тежка  тренировка  . Тичането и скачането на въже са истината  другото е слаба  ракия !!

09.06.08
16:32

неска в едно списание от залата четох една програма за изчистване може ли да я коментирате
значи тя е следната
Закуска-Плод по избор(киви,банан,портокал и т.н)
след 3 часа:Сурови ядки
Обяд:Омлет 3 белтъка и 1 жълтък
след 2-3 часа:Салата със зехтин
Вечеря:Пилешка пържола със салата маи беше пак

Мисля че това беше програмата дано да не пропускам нещо

09.06.08
16:44

казано от Beckhamchy на 09.06.08, 16:32:

неска в едно списание от залата четох една програма за изчистване може ли да я коментирате
значи тя е следната

Или ти пропускаш нещо (съмнявам се) или мъдрия човек, съставил “програмата” е пропуснал нещо ( 99% съм сигурен ;) ). За какъв човек е предвидена - ръст,кила,години,стаж,тренировки на седмица? Никаква информация. Универсална не може да е. Отделно:
Каква е идеята да караш цяла нощ без храна, да станеш, един банан (примерно), още 3 часа глад, ядки (минимално съдържание на протеин), още глад и най-накрая - има-няма 15 грама протеин (при това от белтъци, ако не си 50на килограмова девойка не виждам как ще живееш толкова време на 3 белтъка и 1 жълтък). После още глад, салата (отново никакъв протеин), още глад и накрая (finally) месо. Пълно безумие е това. Да не е случайно някое от женските списания,че в тях май се рекламираха разни такива извращения.

Мнението беше редактирано от G33K на 09.06.08 16:45.

09.06.08
16:48

казано от G33K на 09.06.08, 16:44:

казано от Beckhamchy на 09.06.08, 16:32:

значи тя е следната

Или ти пропускаш нещо (съмнявам се) или мъдрия човек, съставил “програмата” е пропуснал нещо ( 99% съм сигурен ;) ). За какъв човек е предвидена - ръст,кила,години,стаж,тренировки на седмица? Никаква информация. Универсална не може да е. Отделно:
Каква е идеята да караш цяла нощ без храна, да станеш, един банан (примерно), още 3 часа глад, ядки (минимално съдържание на протеин), още глад и най-накрая - има-няма 15 грама протеин (при това от белтъци, ако не си 50на килограмова девойка не виждам как ще живееш толкова време на 3 белтъка и 1 жълтък). После още глад, салата (отново никакъв протеин), още глад и накрая (finally) месо. Пълно безумие е това. Да не е случайно някое от женските списания,че в тях май се рекламираха разни такива извращения.

ем не е женско списание е ти пък и ти мисля че тва беше цялата програма.ако можеш по някакъв начин да ми я допълнеш значи висок съм 175-177 някаде към 77 кг на 15 години все още ходя 3 пъти в седмицата на зала

09.06.08
17:31

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
Има хубава тема по въпроса с НВД. С минимални усилия можеш да си съставиш меню според вкуса си и дневния си режим. Тази схема, която си гледал в списанието може да мине за “рамка” - просто трябва да сложиш храна за закуска и обяд, както и нещо за следобедната закуска. Какво точно си е въпрос на вкус, аз залагам на месо и яйца.

09.06.08
17:46

Понеже гледам, че темата се изродила в “HIIT vs. Steady State” се подсещам за една страхотна поредица постове, излязла наскоро по темата. На желаещите да четат ето първия пост от поредицата.
И двата типа тренировки действат, когато се правят както трябва и без клинчене. Оптимални резултати се постигат с комбинирането им, както вече беше споменато.

10.06.08
10:45

казано от Wrestling_pro на 09.06.08, 14:09:

Точно с велото е  кардио  уреда за наи- начинаещи и с наи - ниско натоварване  тук говорим за оптимални резултати все едно да ми говориш че с  5 килограмова гира ще праиш тежка  тренировка  . Тичането и скачането на въже са истината  другото е слаба  ракия !!

Защо не кометираш неща, които разбираш?

10.06.08
15:40

казано от Flask на 10.06.08, 10:45:

казано от Wrestling_pro на 09.06.08, 14:09:

Защо не кометираш неща, които разбираш?

Казах го малко по не като хората  това дето имах предвид  тука  имаше едно в саита тема за  кардио уредите ..

11.06.08
21:09

какво ще кажете за този режим:
Закуска:Мюсли заляти с Мляко вкл (овесени ядки,пшенички ядки,белен сусам,белен слънчоглед,стафиди)
след 1-2 часа:Плод(киви,банан,портокал и тн)
след 2-3 часа:Ядки
След 2 часа:Пържола
след 2-3 часа:Салата с зехтин
Вечеря:Пилешка пържола и салата с краставици
и може и след 2-3 часа след вечеря пак някакав плод
Какво мислите за тая програма?

12.06.08
05:23

Като се замисля, моят дневен хранителен режим, без да спазвам твърдо някакъв определен, е почти същият....плюс 2-3 кафенца, повечко салатки и яйцата - варени:)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1