|
Дата: 23.05.2008
|
Здравейте предлагам да бъде създадена специална категория в изданието .Топ10 на най добре натоварващите упражнения за различни тe чaсти на тялото. Пример Топ 10 на най добре натоварващите упражнения за бедрата.Предлагам да бъде във вид на таблицa.
|
|
|
|
|
|
Дата: 16.07.2006
|
Хмм то по-добре ще е да е топ 3 тогава, защото най - добрите упражнения за дадена част на тялото обикновенно са 1 - 2, рядко 3 а останалите им отстъпват доста по ефективност.
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.01.2004
От: София
|
Обща класация на най-добрите упражнения според мен не може да бъде направена по следните причини:
1. Изпълнението на дадено упражнение е почти винаги различно при отделните хора
2. Само по себе си едно упражнение не е нищо без определянето на брой серии и повторения
3. От значение е “стажът” на изпълняващия упражнението
Има още 2-3 причини, но не са с точна формулировка. Ако все пак се потърси мнението на аудиторията за това кое упражнение е допринесло най-много за развитието на дадена мускулна група, мисля, че ще е по-подходящо, макар да бъдем затрупани от субективизъм.
|
|
|
|
|
|
Дата: 21.03.2007
От: ВАРНА, България
|
Аз съм скептично настроен към идеята, защото при един едно упражнение е по-ефективно, при друг - друго. Всичко е индивидуално.
Cheat on your girlfriends, not on your workouts!”
АЗ
|
|
|
|
|
|
Дата: 21.04.2006
|
Няма смисъл от такава тема, защото моята класация от упражнения може за мен да е най-добрата, това да са упражненията който най-добре действат при мен , но твоята класация да е друга и при теб моята класация от упражнения да не работи или обратното .
Не казвайте ,че сте сериозно трениращ , докажете го !
|
|
|
|
|
|
Дата: 07.09.2007
От: BG
|
Иначе най-доброто си е тва за дъвкателните мускули:)
Я, сега да се изкажа
|
|
|
|
|
|
Дата: 27.12.2007
От: Добрич,България
|
Номер едно - тяга. Това е моят глас,въпреки че съм привърженик на клека.
Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
Was just a freight train coming your way
“To secure peace is to prepare for war”
Моят Дневник
|
|
|
|
|
|
|
Не мисля че е толкова трудно да се отбележат най - добрите упражнения за дадена мускулна група те се знаят, например -
- за краката това са кляканията и нападите
- за гърдите това са пресите с щанги и дъмбели и кофичките
- за рамената основно раменните преси и разтварянията с дъмбели
и т.н.
|
|
|
|
|
|
|
Дотук лесно,обаче при гърба не е толкова просто...неможе просто да му удариш едно упражнение и толкова…
Моят Дневник
|
|
|
|
|
|
|
DeadManWalking - 12.06.2008, 12:50 Дотук лесно,обаче при гърба не е толкова просто...неможе просто да му удариш едно упражнение и толкова…
Мъртва тяга, гребания и евентуално набирания.
|
|
|
|
|
|
Дата: 26.05.2008
От: Варна
|
Трицепс -Френско
|
|
|
|
|
|
|
Трицепс
- преси с тесен хват (с тесен хват на лежанка, с тесен хват на наклонена лежанка или JM преси), екстензии и разгъвания на скрипец.
|
|
|
|
|
|
|
Alkorin - 12.06.2008, 14:43 DeadManWalking - 12.06.2008, 12:50 Дотук лесно,обаче при гърба не е толкова просто...неможе просто да му удариш едно упражнение и толкова…
Да де,но всички ще развият гърба..неможе и трите да са номер едно…
Моят Дневник
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.07.2006
|
DeadManWalking - 12.06.2008, 19:32 Alkorin - 12.06.2008, 14:43 DeadManWalking - 12.06.2008, 12:50 Дотук лесно,обаче при гърба не е толкова просто...неможе просто да му удариш едно упражнение и толкова…
Да де,но всички ще развият гърба..неможе и трите да са номер едно…
Но номер 1, номер 2 и номер 3 в този ред може, нали? Защо се хващаш за детайлите, прави тягата и не го мисли толкова.
“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline
|
|
|
|
|
|
Дата: 09.08.2004
От: Аахен, Германия
|
Димитър Михайлов - 11.06.2008, 16:32 Обща класация на най-добрите упражнения според мен не може да бъде направена по следните причини:
1. Изпълнението на дадено упражнение е почти винаги различно при отделните хора
2. Само по себе си едно упражнение не е нищо без определянето на брой серии и повторения
3. От значение е “стажът” на изпълняващия упражнението
Има още 2-3 причини, но не са с точна формулировка. Ако все пак се потърси мнението на аудиторията за това кое упражнение е допринесло най-много за развитието на дадена мускулна група, мисля, че ще е по-подходящо, макар да бъдем затрупани от субективизъм. 
Напълно подкрепям. Напоследък само налудничави и недообмислени идеи в този форум..
Да не говорим, че малко хора могат да ти изброят сами по себе си 10 упражнения за отделен мускул.
|
|
|