Упражнения за гръб (за маса ) моля помогнете
|
|
12.06.2008, 16:34
здравейте ще ви бъда много благодарен |
|
|
12.06.2008, 17:10
Гръб се прави на тежки упражнения - набирания,тяга,мечка,гребане.Всички други упражнения за мене са загуба на време.Натисни на тези базови упражнения като не правиш повече от 12-13 работни серии за гръб, стреми се да използваш прилична тежест, храни се правилно, спи достатъчно и съсвсем скоро ще видиш как гърба ще започне да расте..Започвай с набирания като редувай подхват и надхват, после тяга и накрая мечка/гребане.Успех Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
12.06.2008, 19:54
Както ми каза така ще правя братле |
|
12.06.2008, 20:01
Сега от два пъти гръб няма файда,не забравяй,че имаш и бицепс [quote author=“так“] |
|
|
|
12.06.2008, 20:24
pff братленце |
|
|
12.06.2008, 20:56
Ами .. при гребането има доста неща, които може да сбъркаш за по-сигурно погледни някое клипче с правилна техника.Внимавай много с тяга/мечка/гребане, защото при неправилна техника може да ти докарат проблеми..Набирания зад врат според мен не ти трябват.Прави пред врат с подхват и надхват.Финдо много добре го каза - илюзията за голям гръб идва както от гръба така и от раменете и талията, затова раменете също не трябва да изостават.Тези 12 пъти за 2 седмици са прекалено много.. не ти трябват повече от 3 пъти в началото.За добавки не си помисляй за сега и поне за 5-6 месеца напред.Иначе аз тренирам от година и половина .. с отклонения от месец/два.Никога не съм пил добавки, разчитам само на храна. Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
12.06.2008, 21:15
ами аз ще тренирам така още известно време няма постоянно .Аз тренирах мин година няколко месеца но после не се чувствах добре и ми беше много трудно да продължавам и накрая спрях.Сега съм по-добре и се чувствам добре да тренирам повече за да мога да наваксам .Долу в талията съм слабичък смисъл нямам мазнини.Горе кофите трябва да разширя понеже не са ми много големи .ще правя нещата които си ми казал и ще ям яко тъй че мисля че проблем няма да има. |
|
12.06.2008, 21:28
Има добавки, с които можеш да растеш и с 3 тренировки за мускулна група седмично. Тези добавки обаче се обсъждат в друг форум и за тях ти е много рано, викат им “зоб“ “Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.“ Pavel Tsatsouline |
|
|
|
12.06.2008, 21:33
Разбрах те напълно какво имаш предвид.сега знам какво да правя мерси много |
|
12.06.2008, 21:49
Как разбра обаче,че гърба не ти върви?Като тренираш от 2 седмици?Много бързо правиш заключения...На тоя етап тренирай гръб един път в седмицата. [quote author=“так“] |
|
|
|
12.06.2008, 22:24
ами не съм сигурен но мисля 4е споменах че съм тренирал около 3-4 месеца преди това .Тоест мин година есента |
|
|
13.06.2008, 09:21
Дай мерки ръст/кг/ръце/гръб/талия, за да видим дали наистиан гърба ти е изоставащ и ако дадеш някоя снимка цена нямаш Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
13.06.2008, 12:34
Потренирай известно време с постоянство, да кажем половин-1 година и после прави заключения относно изоставащи групи. С 3 разпокъсани месеца стаж и 2 седмици, в които си тренирал 12 пъти, което е абсурдно за начинаещ какъв ефект очакваш незнам... Също така според мен не си наясно с нито един тренировъчен принцип, затова е редно да почетеш относно правилния начин на трениране, хранене и възстановяване. |
|
|
13.06.2008, 12:45
да е прав си стояне .Чета в момента една книга за силовата тренировка ,вярно е че не съм запознат много . |
|
|
13.06.2008, 13:08
по принцип крака,корем и гръб най-трудно ще ги направиш..затова не очаквай големи резултати бързо..трябва да потренираш поне ГОДИНА за да забележиш че гърба е порастнал..за по малко време ръцете ще ги видиш,ама перките трудно!!! п.п. неможа ли някой да ти снима гърба,аз на тази снимка не виждам колко е развит... Ако искаш нещо винаги намираш начин, |
|
|
13.06.2008, 13:13
няма кой да ме снима съжелявам ,ама аз и нямам нищо особено за снимане тъй че не е голяма загуба |
|
13.06.2008, 15:26
Мускула не расте в залата! [quote author=“так“] |
|
|
|
13.06.2008, 23:54
свалих едно видео в което се обясняват упражнения за различни мускулни групи и се дават примерни упражнения 1 - Чукчета 5(серии) 12 , 10 , 8 , 6 , 6 ТОва е Mass gaining program смисъл програма за маса Та какво ви е мнението за програмата ?!?!? |
|
|
14.06.2008, 02:32
Аз бих ти препоръчал следната,по която тренирам в момента и има доста добър ефект 1. Набирания DEADLIFT |
|
|
14.06.2008, 08:53
за гръб прави само със свободни тежести - забрави скрипците и разните машини. 4 упражнения по 4 серии, ТЕЖКО, са ти достатъчни. изобщо не ги чувам нещата |
|
|
14.06.2008, 09:50
С тази програма, която си избрал ще претренираш сериозно.. когато нещо не расте не зна4и, че като го тренираш с 50 серии ще дръпне..Съгласен съм с Франко 4х4 или по-добре 3х4 ТЕЖКО!Без скрипци и други такива..не видях да си включил набирания?Ако не можеш да ги правиш потърси из сайта 1 статия за набиранията и започвай, защото те могат да донесът наистина голям прогрес. Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
14.06.2008, 09:56
ами аз споменах за набиранията ,а и аз не мога да правя кой знае колко в момента след около месец два предполагам че ще ги правя по повече но сега не мога и мисля че точно скрепеца пред врат го замества до известна степен поне.А и не знам какво да правя защото вие ми казахте кои са най добрите упражнения за гръб и аз смятам да ви послушам но така или иначе трябва да ги правя в някаква последователност и с някакъв брой серии и повторения .Ще я пробвам все пак днес тази програма ,ще видя как я изпълнявам и как се чувствам след нея и ще ви пиша. |
|
|
14.06.2008, 11:59
Ти ако чакаш да започнеш да правиш набирания от самосебе си едва ли ще стане..започни с по 2-3 повторения колкото можеш.Стреми се към една упределена бройка, да кажем 20-25-30 повторения на тренировка в колкото серии станат и така.Пак казвам, че имаше много хубава статия в сайта и няма да е лошо да я прочетеш Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
14.06.2008, 12:33
сега ще я прочета братле |
|
14.06.2008, 21:07
това ти ли си на снимката? |
|
|
|
14.06.2008, 21:26
хах ддз и аз |
|
14.06.2008, 21:39
еми.. по особени са да..ама малко |
|
|
14.06.2008, 22:11
Хъм,ами ти гърба си го имаш.Ама гледам нещо ръцете са ти проблем.Пусни нова тема за тях. |
|
|
|
15.06.2008, 18:20
Упражнения за гръб ли?Я хващай лъжичката и започни да гребеш. ПС:Вярно,как реши че гърбът ти изостава? Имаш данни за изграждане на мускулна маса,обаче. Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel “To secure peace is to prepare for war” |
|
|
15.06.2008, 18:59
ами не се срамувам от тялото си да ти кажа честно,пък и мисля че човек не би трябвало да се срамува от него каквото и да е тялото му .....Иначе не питах конкретно за гърба ,по принцип исках да знам с какво се различава тренировката за релеф от тази за ММ.Аз си говорих с едно приятелче който е доста здравичък и той ми каза че зимата трнира за ММ а лятото започва диета и тренира за релеф.Аз смятам сега да потренирам 4-5 месеца яко без да правя диети ,ще ям просто повечко и ще се опитвам протеиновите храни да са повече .Щом понапредна ,в началото на есента ще започна да обръщам повече внимание на храната .Смятам че така е правилно |
|
|
15.06.2008, 19:08
Лошо няма.Има един друг момент,че колкото и як да ставаш винаги ще искаш още. Лично за мен тренировката “за релеф“ просто връща или по-лошо - занулява резултати и затова си тренирам за маса и сила целогодишно,а когато реша,че съм станал шишавичък си променям храненето,но никога тренировките. За 4-5 месеца ще се харесаш,особено ако си постоянен и тренираш правилно. Бе,аз смятам че ТРЯБВА хората да се срамуват от телата си,за да се стрмят да ги променят към по-добро.И не само от телата си,а от всичко,което може да бъде подобрено. Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel “To secure peace is to prepare for war” |